مالی و سرمایه‌گذاری

نحوه نصب نرم افزار فارکس (پلتفرم معاملاتی)

برای معامله در بازار فارکس و مدیریت دارایی‌ها در آن، نیاز به نصب نرم افزار فارکس در کامپیوتر یا موبایل دارید. به کمک این نرم افزارها می‌توانید به بازار فارکس متصل شده و بعد از تحلیل و بررسی، معاملات خود را انجام دهید. همچنین به دلیل وجود ابزارهای مختلف، امکان تحلیل تکنیکال جفت ارزها نیز وجود دارد.

اما چطور می‌توان این نرم افزارها را دانلود و نصب کرد؟ بهترین برنامه‌ها کدام‌ها هستند؟ برای پاسخ به این سوالات تصمیم داریم در ادامه نوشته به نحوه نصب نرم افزار فارکس برای اندروید و کامپیوتر بپردازیم. همچنین بهترین پلتفرم‌های معاملاتی را نیز معرفی خواهیم کرد. پس تا انتها همراه ما باشید.

  • نکته مهم: معامله‌گران معمولا به جای استفاده از عبارت «نرم افزار فارکس» از اصطلاح «پلتفرم معاملاتی» استفاده می‌کنند.

معرفی بهترین پلتفرم‌های معاملاتی

برای انجام معاملآت فارکس، نرم افزارهای مختلفی وجود دارد که هر کدام از آن‌ها امکانات خاصی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. با همه این پلتفرم‌ها امکان معامله در بازار فارکس وجود دارد. اما پلتفرم‌های حرفه‌ای فقط به ابزارهای ساده بسنده نمی‌کنند، بلکه با ارائه استراتژی معاملاتی، ارائه سیگنال، بک تست، ارائه‌ای فضایی برای کدنویسی و کلی امکانات دیگر، به شما کمک می‌کنند تا سود بیشتری را از معاملات به دست آورید. بنابراین پلتفرم‌های معاملاتی، نقش دستیار فارکس را ایفا می‌کنند. در ادامه مهمترین پلتفرمهای معاملاتی فارکس آورده شده‌اند.

١. پلتفرم معاملاتی متا تریدر 4

نرم افزار متا تریدر 4 جزو بهترین ابزارهای تحلیل تکنیکال است و به‌عنوان یک پلتفرم پایه شناخته می‌شود؛ چرا که سایر ابزارها از داده‌ها و اطلاعات آن استفاده می‌کنند. این پلتفرم ابزارهای پایه‌ای برای تحلیل را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. با کمک متا تریدر 4، علاوه بر بازار فارکس می‌توان بازار بورس ایران را نیز تحلیل و بررسی کرد. رابط کاربری این برنامه بسیار ساده است و برای افراد مبتدی بهترین انتخاب به شمار می‌رود.

لتفرم معاملاتی متا تریدر 4

برخی از مهمترین ویژگی‌های Metatrader 4 عبارتند از:

  • دسترسی ساده به قیمت‌های جهانی جفت ارزها
  • وجود لیست کاملی از اندیکاتورها
  • امکان طراحی اندیکاتور اختصاصی و اضافه کردن آن به نرم افزار
  • ارائه اطلاعات کاملی از بازارهای مالی به صورت رایگان و لحظه‌ای
  • نمایش سابقه قیمتی هر یک از جفت ارزها در زمان‌های گذشته
  • وجود قابلیت فارکس تستر برای اعمال استراتژی معاملاتی بر روی داده‌های گذشته جفت ارز
  • نمایش سابقه معاملات
  • امکان تعیین حد سود و ضرر

پیشنهاد مطالعه: ربات نویسی فارکس چیست؟ + یک نمونه ربات فارکس

٢. پلتفرم معاملاتی متا تریدر 5

Metatraider 5  نیز مانند نسخه قبلی خود یعنی متا تریدر 4، محبوبیت بسیار زیادی در فارکس دارد و معامله‌گران حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند. در سال‌های اخیر نیز بسیاری از بروکرها این نرم افزار را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند. خصوصیات و ظاهر متا تریدر 5 شبیه به متا تریدر 4 است. ولی یکسری امکانات جالب به آن اضافه شده است. به همین دلیل نصب نرم افزار فارکس متا تریدر را برای همه معامله‌گران توصیه می‌کنیم.

پلتفرم معاملاتی متا تریدر 5

از مهمترین قابلیت‌های نرم افزار ترید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • دسترسی سریع به قیمت‌های جهانی (سرعت متا تریدر 5 بیشتر از متا تریدر 4 است.)
  • امکان اعمال استراتژی‌های معاملاتی بر روی داده‌های گذشته جفت ارز به صورت حرفه‌ای
  • ارائه اطلاعات معاملات در تایم‌های فریم‌های مختلف
  • امکان اضافه کردن اندیکاتور شخصی
  • وجود ابزارهای تحلیل تکنیکال مختلف مثل فیبوناچی
  • تعیین حد سود و ضرر برای معاملات و امکان ویرایش آن‌ها
  • دسترسی به اطلاعات بازارهای مالی به صورت لحظه‌ای و رایگان

٣. داینامیک تریدر (dynamic trader)

یکی دیگر از پلتفرم‌هایی که در آموزش نصب نرم افزار فارکس به معرفی آن خواهیم پرداخت، داینامیک تریدر است. این پلتفرم نیز جزو برترین‌ها در تحلیل تکنیکال به شمار می‌رود و از محبوبیت زیادی برخوردار است. dynamic trader امکانات مختلفی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که از جمله آن‌ها می‌توان به نمایش الگوهای هارمونیک، ابزارهای موج شماری الیوت، فیبوناچی، نمودار تحلیل زمانی و نمودار تحلیل قیمتی اشاره کرد. تنها ایرادی که این پلتفرم دارد، نیاز به دانلود اطلاعات و بارگذاری از منابع دیگر است. اما با این وجود، برای انجام معاملات فارکس حرفه ای گزینه مناسبی است؛ به خصوص افرادی که بیشتر از ابزارهای الیوت، الگوهای هارمونیک و فیبوناچی استفاده می‌کنند.

داینامیک تریدر دارای ابزاری به نام DT Report است که صورت خودکار داده‌های ورودی را بررسی کرده و گزارش کاملی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

از مهمترین ویژگی‌های این پلتفرم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • وجود ابزاری برای شمارش کندل‌ها
  • امکان لیبل‌گذاری امواج الیوت
  • وجود حالت mode trading برای تمرین و یادگیری فارکس
  • وجود سیستم هشدار گذاری زمانی و قیمتی
  • دارای اسیلاتورهای حرفه‌ای و پیشرفته برای تحلیل تکنیکال
  • امکان بررسی دو نمودار در کنار یکدیگر

پیشنهاد مطالعه: آموزش صفر تا صد نحوه ورود به فارکس

٤. پلتفرم معاملاتی ادونس گت (Advanced Get)

ادونس گت نیز مانند پلتفرم‌های معرفی شده در بالا، یک ابزار قدرتمند برای تحلیل و بررسی بازار فارکس است. این پلتفرم امکانات و قابلیت‌های بسیار حرفه‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و به همین دلیل بسیاری از معامله‌گران حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند. Advanced Get بهترین گزینه برای شمارش موج‌های الیوت به شمار می‌رود.

با دانلود و نصب نرم افزار فارکس ادونس گت و استفاده از دانش تحلیل تکنیکال خود، سود خوبی را از بازار فارکس به دست خواهید آورد. از مهمترین ویژگی‌های این پلتفرم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • وجود ابزار پیشرفته MOB
  • شمارش اتوماتیک و پیشرفته امواج الیوت
  • امکان شناسایی سطوح پیوت مینور و ماژور به صورت اتوماتیک

 سایر پلتفرم‌های معاملاتی

علاوه بر پلتفرم‌های معرفی شده در بالا، اگر قصد نصب نرم افزار فارکس دیگری را دارید، از پلتفرم‌های زیر استفاده کنید.

  • پلتفرم موتیو ویو (motive wave)
  • نرم افزار آمی بروکر (Amibroker)
  • نرم افزار نینجا تریدر (Ninja Trader)
  • پلتفرم پیپس آلرت (PIPS Alert)
  • نرم افزار سیگنال استارت (Signal start)
  • نرم افزار سی تریدر (ctrader)

در میان همه پلتفرم‌هایی که در بالا معرفی کردیم، نرم افزار متا تریدر به طور گسترده در forex مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل در ادامه آموزش نصب نرم افزار فارکس، روش نصب این پلتفرم‌ها را توضیح خواهیم داد.

آموزش نصب نرم افزار فارکس متاتریدر

هر دو پلتفرم متا تریدر 4 و 5 مراحل نصب مشابهی دارند. به همین دلیل فقط نحوه نصب یکی از آن‌ها را به صورت تصویری توضیح می‌دهیم.

نکته مهم: برای دانلود متا تریدر باید از ابزار تغییر آی پی (vpn) استفاده کنید.

برای دانلود نرم افزار متا تریدر، ابتدا وارد سایت https://www.metatrader4.com/  شده و سپس با توجه به سیستم عامل خود، یکی از نسخه‌ها را دانلود کنید. در این سایت امکان دانلود متا تریدر 5 نیز وجود دارد.

آموزش نصب نرم افزار فارکس متاتریدر

فایلی که دانلود کرده‌اید را اجرا کرده و بر روی Next کلیک کنید. قبل از زدن دکمه Next، مطمئن شوید که VPN خاموش است.

بعد از تمام شدن مراحل نصب، اگر بر روی Finish کلیک کنید، پلتفرم متا تریدر 4 اجرا خواهد شد. در این مرحله باید یک اکانت برای خود ایجاد کنید. یا اگر یک اکانت از قبل ساخته‌اید، آن را به متا تریدر متصل نمایید. به همین منظور در پنجره‌ای که نمایش داده شده، بر روی Next کلیک کنید.

در صفحه‌ای که باز می‌شود، اگر قصد ایجاد اکانت دمو را دارید، گزینه open a demo account را انتخاب کنید. اما اگر از قبل یک اکانت دارید، connect with an existing trade account را انتخاب کرده و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نمایید. در نهایت بر روی Next کلیک کنید تا وارد مرحله بعدی شوید.

 

برای باز کردن اکانت دمو، اطلاعات درخواستی از جمله نام، نام خانوادگی، ایمیل و موبایل را تکمیل کرده و بعد از زدن تیک گزینه‌های I agree with the… و Clinet agreement، بر روی Next کلیک کنید. در این مرحله یک کد فعالسازی به ایمیل و یک کد به شماره موبایلتان ارسال می‌شود که باید هر دو در مقابل کادر ایمیل و موبایل وارد نمایید.

ورود به نسخه وب متا تریدر

اگر به هر دلیلی، کد به تلفن همراه یا ایمیلتان ارسال نشد، نرم افزار متا تریدر را از بروکر خود دانلود کنید. به طور مثال اگر در بروکر لایت فارکس عضو هستید، با مراجعه به سایت آن می‌توانید نرم افزارهای متا تریدر یا سی تریدر را دانلود و نصب کنید. در این حالت نیازی به تایید ایمیل یا شماره تلفن نخواهید داشت. حتی امکان ساخت اکانت دمو در داخل سایت و وارد کردن اطلاعات آن در متا تریدر نیز وجود دارد. همچنین می‌توانید اکانت واقعی خود را به نرم افزار متا تریدر وصل کنید تا معاملات به صورت واقعی انجام شود.

علاوه بر موارد بالا، امکان استفاده از نسخه وب متا تریدر نیز وجود دارد. برای اینکار کافی است وارد لینک زیر شده و یک اکانت دمو ایجاد کنید.

اما پیشنهاد می‌کنیم تا جای ممکن، پلتفرم معاملاتی را از سایت بروکر دانلود کنید. در نهایت اگر متا تریدر نصب نشد، به سراغ سایر پلتفرم‌ها بروید.

پیشنهاد مطالعه: معرفی بهترین فیلم آموزش تحلیل تکنیکال فارکس

بهترین پلتفرم‌های معاملاتی برای اندروید

در ادامه آموزش نصب نرم افزار فارکس قصد داریم برترین پلتفرم‌ها برای نصب در اندروید را معرفی کنیم.

  • متا تریدر4 و 5: نرم افزار فارکس اندروید متا تریدر، مانند نسخه دسکتاپ جزو بهترین‌ها به شمار می‌رود. نسخه موبایل این پلتفرم همه قابلیت‌های نسخه دسکتاپ را دارد و معامله‌گران می‌توانند از آن برای تحلیل جفت ارزها در فارکس استفاده کنند. لینک دانلود متا تریدر 4 ، لینک دانلود متا تریدر 5.
  • این وستینگ (Investing): یکی دیگر از پلتفرم‌های معاملاتی برای اندروید، Investing است که امکان معامله برای جفت ارزها را فراهم می‌کند. از مهمترین ویژگی‌های این برنامه می‌توان به امکان تحلیل روزانه بازار و رصد آن به صورت لحظه‌ای اشاره کرد. همچنین پلتفرم این وستینگ طیف گسترده‌ای از اطلاعات و ابزارهای مالی را در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهد. برای دانلود نرم افزار فارکس اندروید به این لینک مراجعه کنید.
  • نت دانیا (netdania): نت دانیا یک پلتفرم بسیار محبوب است که امکانات مختلفی را به کاربران ارائه می‌دهد. از مهمترین ویژگی‌های این پلتفرم می‌توان به ارائه نمودارهای پیشرفته، ایجاد واچ لیست و امکان شخصی‌سازی نوتیفیکیشن‌ها اشاره کرد. برای دانلود Netdania به این لینک مراجعه کنید.

اگر به دنبال برنامه فارکس فارسی هستید و می‌خواهید متا تریدر 4 با زبان فارسی نمایش داده شود، کافی است زبان گوشی خود را به فارسی تغییر دهید. همچنین با مراجعه به منو Settings و رفتن به قسمت Language، امکان تغییر زبان متا تریدر وجود دارد.

جمع‌بندی آموزش نصب نرم افزار فارکس

در این نوشته سعی کردیم بهترین نرم افزارهای فارکس برای نصب در دسکتاپ و اندروید را معرفی کنیم. روش نصب این نرم افزارها در سایر سیستم عامل‌ها نیز یکسان است و تفاوتی با یکدیگر ندارند. اما همانطور که اطلاع دارید، معامله در بازارهای مالی به تجربه و مهارت زیادی نیاز دارد. چرا که یک نوسان کوچک می‌تواند ضرر مالی زیادی به شما وارد کند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم حتما در یک دوره آموزش فارکس ثبت نام کرده و از تجربه اساتید و افراد حرفه‌ای در این حوزه استفاده کنید. ما در مجموعه مکتب خونه آموزش‌های مختلفی را برای فارکس تهیه کرده‌ایم که می‌تواند نقطه شروع مناسبی باشد. در این دوره‌ها از مباحث ابتدایی همچون روش نصب نرم افزار فارکس تا انجام تحلیل‌های حرفه‌ای به طور کامل آموزش داده شده است.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا