نرم افزارهای گرافیکی و هنری

معرفی تاریخچه نرم افزار ایندیزاین

همه چیز در مورد نرم افزار ایندیزاین

اولین ورژن از نرم افزار ایندیزاین در ۳۱ آگوست سال ۱۹۹۹ توزیع شد. البته قابل ذکر است که این نرم افزار در سال‌های قبل از طریق کمپانی Aldus که در سیاتل دایر بود پخش شده بود. کمپانی Aldus یکی از نخستین توسعه دهنده های نرم افزار های گرافیکی برای دستگاه های کامپیوتر‌مصرف خانگی بود. این کمپانی برنامه‌های خود به طریق دو ورژن ویندوز و مک ارائه می‌کرد.

نرم افزار ایندیزاین

برنامه‌های مانند Superpaint و PageMarker جز نخستین دستاورد‌های همین شرکت بوده است. نخستین نسخه PageMaker در سال ۱۹۸۵ از طریق Aldus توزیع شد. این نرم افزار که رابط کاربری خیلی ساده ای بود در ان کاربر با بهره بردن از آن می‌توانست نوعیاز طراحی‌های نخستین را ایجاد کند.با گذشت زمان PageMaker مبدل به یکی از پر طرفدار ترین برنامه‌های گرافیکی برای کامپیوتر شد. شرکت طی سال ۱۹۹۰ نسخه ۴ همین برنامه را به طور کلی منحصر به فرد و خیلی پیشرفته‌ توزیع کرد.

همین سال نقطه ابتدایی رقابت این برنامه با Quark و Inc هم بود. در همین سال کمپانی Quark یک برنامه را که کاربردی شبیه به PageMaker داشت به اسم QuarkXPress راهی بازار کرد. طی سال ۱۹۹۴ Adobe کمپانی Aldus را خرید و امتیاز بیشتر برنامه‌های این شرکت تولید کننده من جمله PageMaker را بدست گرفت. قابل ذکر است در بین سال‌های ۱۹۹۰ الی ۱۹۹۴ PageMaker افت تقریبی داشت و سهم زیادی از بازار را به QuarkXPress تحویل داده بود. Quark شامل ویژگی‌های خاص زیادی بود و موفق شد سرانجام PageMaker را به شکل کامل از دور بیرون کند.

ورود نرم افزار ایندیزاین به بازار

حدودا طی سال ۲۰۰۰ شرکت Adobe نرم افزاری را تحت عنوان جایگزین PageMaker به اسم ایندیزاین راهی بازار کرد. در نسخه‌های ابتدایی هدف این کمپانی ارائه برنامه‌ای بود که قابلیت رقابت با QuarkXPress را دارا باشد. با سر کار آمدن سیستم عامل Mac OS X این کمپانی به زودی برنامه ایندیزاین را برای همین پلتفرم پخش کرد و توانست از Quark سبقت بگیرد . البته Qurak در نسخه های پیشین Mac OS توزیع شده بود، ولی در نسخه جدید خیلی از Adobe جا ماند. بالاخره Adobe چندین برنامه را یعنی InDesign, Photoshop, Illustrator با عنوان مجموعه Creative Could پخش کرد.

آشنایی با نرم افزار ایندیزاین

معرفی نرم افزار ایندیزاین (InDesign CC)

Adobe InDesign CC قسمتی از مجموعه عظیم Creative Could است. مجموعه ا‌ی از نرم افزار های کاربردی برای طراحی کردن ، تبلیغات کردن ، ویرایش کردن عکس و فیلم میباشد. این نرم افزار در پلتفرم‌های Mac OS و Windows قابل بهره بردن می‌باشد. عبارت CC در پایان اسم این برنامه معلوم می‌کند که این نرم افزار زیر مجموعه Creative Could است . در نرم افزار ایندیزاین شما شانس استفاده از بقیه منابع Adobe را هم دارید. برای نمونه اگر فونتی از این کمپانی برای برنامه فتوشاپ خرید کرده اید، خواهید توانست از آن در نرم افزار ایندیزاین هم استفاده بکنید.

استفاده از نرم افزار ایندیزاین بسیار آسان است و بیشتر برای طراحی مجلات و کتاب ها و برشورهای تبلیغاتی استفاده می شود. این نرم افزار دارای انعطاف بالایی است و به شما این امکان را می دهد که فایل متنی را به آسانی در پروژه های خود برای طراحی مجلات و کتاب ها استفاده نمایید.

نحوه استفاده از نرم افزار ایندیزاین

Adobe InDesign برای درست کردن یک کاغذ تبلیغاتی، تولید بروشور، چاپ مجلات و کارت ویزیت، تهیه برچسب و خیلی چیزهای دیگر استفاده میگردد. به شکل کلی نرم افزار ایندیزاین صنعتی کاملا استاندارد برای عمل چاپ و طراحی کردن است و اکثرا برای عملیات گرافیکی و عملیات بازاریابی پیشرفته استفاده میگردد.

برای طراحی با این برنامه خواهید توانست از بقیه شاخه‌های Creative Could مثل فتوشاپ و ایلوستریتور بهره بگیرید. البته می‌توانید به شکل مستقل هم از این برنامه تنها استفاده بکنید. تصویر ها و طراحی ‌های illustrations را عموما نمیتوان در نرم افزار ایندیزاین ساخت. برای آشنایی بیشتر با این برنامه می توانید از مقاله ی چگونه پس زمینه عکس های خود را با تکنیک های فتوشاپ تغییر دهیم؟ دیدن نمایید.

از طریق نرم افزار ایندیزاین چه اعمالی میتوان انجام داد؟

نرم افزار ایندیزاین یک وسیله ضروری است برای طراحی کردن صفحات و ساختن پوسته بصری که در دو ورژن چاپی و دیجیتالی قابل ارائه است. رابطه کاربری همین برنامه به شکلی است که کاربران با بهره گیری از آن به سادگی بتوانند صفحه های خود را طراحی بکنند. همچنین این برنامه برای افرادی که انتشارات دارند یا که با صنعت چاپ درگیرند بسیار پر سود و مفید است. با بهره گیری از ایندیزاین صفحات متنوع و نیز منحصر به فرد و البته کاملا شخصی سازی شده‌ را تولید کرد.

این نرم افزار یکی از محصولات فوق العاده ی شکرت آدوبی محسوب می شود که در زمیسنه ی صنعت چاپ و طراحی وب سایت استفاده می شود. این نرم افزار نسبت به دیگر نرم افزارهای رده ی خود قوی تر است. طراحان وب سایت پس ا آشنایی با نرم افزار ایندیزاین و قابلیت های آن، به سرعت با دنبال یادگیری این نرم افزار می روند.

علت اولویت نرم افزار ایندیزاین بر برنامه‌های مشابه چیست؟

حتما برنامه‌ای که محصول کمپانی Adobe باشد چیزهای زیادی برای گفتن خواهد داشت. نرم افزار ایندیزاین برای دست یافتن به چنین مقام مهمی رقیب قدرتمندی به اسم QuarkXPress داشت. ولی چگونه توانست این رقیب را پشت سر بگذارد؟ از عوامل اصلی این برتر بودن، هماهنگ شدن کامل و قابلیت تعامل به صورت مستقیم با دو نرم افزار فتوشاپ و ایلوستریتور می باشد.

شناخت نرم افزار ایندیزاین

این خصوصیت این امکان را برای شما فراهم می اورد که شما برای طراحی کردن جلد کتاب بتوانید از ایلوستریتور بهره بگیرید و آن را به شکل صحیح در نرم افزار ایندیزاین باز کرده و به پروژه خود ان را اضافه بکنید. ایرادی که در بقیه برنامه‌ها به شدت با آن رو به رو هستیم این است که متاسفانه از فرمت فتوشاپ و ایلوستریتور پشتیبانی نخواهند کرد یا نمیتوانند آنها را به شکل درست اجرا ‌کنند.

در این نرم افزار به راحتی می توانید قالب های متنی به صورت چند ستونی ایجاد نمایید. ویژگی بسیار جالبی دیگری که نرم افزار ایندیزاین دارد این است که طراح را از ساختن فروم های خروجی جهت چاپ معاف هستند. برای اینکه طراح بتواند خروجی pdf دریافت کند، نرم افزار ایندیزاین تمام فرم ها را برای چاپ آماده می کند.

تفاوت دیگر در ابزار و توانایی های این برنامه است.  ایندیزاین تلاش کرده از یک نرم افزار صفحه‌آرایی صرف جلوتر برود و نیز گرافیک، نور و کنتراست را هم به خصوصیات خود اضافه بکند. این ویژگی خیلی مهم سبب شده است که ایندیزاین از هر مدل برنامه مخصوص شخص ثالث بی‌نیاز بشود.

چگونه نرم افزار ایندیزاین را یادبگیریم؟

روش های زیادی برای یاد گرفتن ایندیزاین وجود دارد که من جمله ان ها شرکت کردن در کلاس‌های حضوری، آموزش دیدن به طور خصوصی و یا تهیه کتاب های مختلف و یا دیدن ویدئو‌های آنلاین می باشد. رفتن به کلاس ‌های آنلاین ایندیزاین هم یک روش بسیار خوبی برای یادگیری هست و نیز در طول تدریس میشود سوالات خودتان را به طور حضوری از معلم بپرسید.

نرم افزار ایندیزاین را بهتر بشناسید

اگر هم که شما به هیچ وجه پول لازم برای کلاس‌های آنلاین را ندارید و یا که شاید اینترنت حجمی برای خود ندارید سفارش ما برای یاد گیری این نرم افزار استفاده از کتاب هست. برای  ایندیزاین کتب زیادی به زبان انگلیسی نوشته شده و نظر ما هم کتاب InDesign Digital Classroom است. اصلا مهم نیست که با چه راهی کار کردن با این برنامه را فرا می‌گیرید، مهم تمرین کردن است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا