توسعه فردیمدیریتمقالات کسب و کار

چگونه یک شبکه ارتباطی حرفه‌ ای تشکیل بدهیم؟

پیش از این با مفهوم شبکه‌سازی تجاری و اهمیت آن آشنا شدیم. دریافتیم که چرا شبکه‌سازی را هم در زندگی کاری و هم زندگی شخصی باید جدی گرفت و به معرفی چندی از روش‌های مختلف شبکه‌سازی تجاری پرداختیم. حال با روش‌های تشکیل یک شبکه ارتباطی حرفه ‌ای آشنا خواهیم شد که یکی از پرکاربردترین روش‌های شبکه‌سازی تجاری است و به ما در فرآیند شبکه‌سازی کمک شایانی خواهد کرد. پیشنهاد می‌شود در صورتی‌ که با مفاهیم شبکه‌سازی آشنایی ندارید و همچنین برای درک هرچه بیشتر اهمیت تشکیل یک شبکه ارتباطی حرفه ‌ای، در ابتدا مقاله زیر را بخوانید:

 

مقاله پیشنهادی :اهمیت شبکه سازی تجاری
اهمیت شبکه سازی تجاری

 

تشکیل شبکه ارتباطی حرفه ‌ای:

واقعیت این است که ما بدون اینکه با مفاهیم شبکه‌سازی تجاری آشنایی داشته باشیم و فقط کارهای روزمره خودمان را انجام بدهیم در حال شبکه‌سازی هستیم، اما هرچه دانش خود را در ارتباط با این حوزه بالاتر ببریم،شبکه ارتباطی حرفه‌ ای‌تر و کارآمدتری را می‌توانیم تشکیل دهیم. یکی از بهترین روش‌ها برای تشکیل شبکه ارتباطی حرفه ‌ای، شبکه‌سازی در کسب و کارها است که شبکه‌سازی در کسب و کارها خود به سه بخش مجزا تقسیم می‌شود.

 

ویدیو پیشنهادی :آموزش شبکه سازی تجاری
آموزش شبکه سازی تجاری

 

شبکه ارتباطی حرفه ای

1) سمینارها

شما با حضور در ایونت‌های مختلف با افرادی آشنا می‌شوید که ممکن است بتوانند به توسعه کسب و کار شما کمک کنند و یا با افرادی در ارتباط باشند که آن‌ افراد بتوانند به توسعه کسب و کار شما کمک کنند. همچنین شاید شما ایده‌ی جذابی را در سر داشته باشید که برای عملیاتی کردن آن به یک سرمایه‌گذار و یا یک هم‌تیمی با انگیزه نیاز داشته باشید، شرکت در ایونت‌ها یکی از بهترین روش‌هایی است که شما را در گسترش شبکه ارتباطیاتن یاری می‌کند. از مهم‌ترین ایونت‌هایی که شما را در راه تشکیل یک شبکه ارتباطی حرفه ‌ای یاری می‌کنند، سمینارهای مربوط به کسب و کارتان هستند. شما با شرکت در سمینارهای مربوط به کسب و کارتان، در کنار تعداد زیادی از افراد قرار می‌گیرید که مقاصد، علایق و اهدافی نزدیک با شما دارند. قبل از شروع هر سخنرانی و بعد از اتمام سخنرانی‌ها شما می‌توانید با اشخاصی که مد نظرتان هستند ارتباط برقرار کنید. توجه داشته باشید که پیش از برقراری ارتباط با این افراد اگر درباره آن‌ها اطلاعاتی مختصر کسب کرده و با علایقشان آگاه باشید، راحت‌تر می‌توانید خواسته‌ی خود را پیش ببرید.

 

مقاله پیشنهادی :اصول و فنون مذاکره
اصول و فنون مذاکره

 

شاید سریع‌ترین راهی که بتوانید در مدت زمان کوتاهی شبکه خود را گسترش دهید، سخنرانی در ایونت‌ها و سمینارهای مختلف است. همچنین در فضای مجازی می‌توانید همین سیاست را با برگزاری وبینارهای پی در پی و با کیفیت در پیش بگیرید. هرچه در این ایونت‌ها متخصصان بیشتری حضور پیدا کنند، احتمالا شبکه ارتباطی حرفه ‌ای‌تری را می‌توانید ایجاد کنید.

2) گروه‌های مختص شبکه‌سازی

امروزه گروه‌های بسیار زیادی در ابعاد مختلفی برای ایجاد شبکه‌سازی تجاری ایجاد شده‌اند. بزرگ‌ترین این گروه‌ها که خود یک شبکه اجتماعی نیز محسوب می‌شود، شبکه اجتماعی لینکداین و از زیر مجموعه‌های فیس‌بوک است. شما در لینکداین با شبکه‌ی وسیعی از کسب و کارها و شاغلین مختلف در این کسب و کارها مواجه می‌شوید که در صورت تمایل می‌توانید با این افراد و کسب و کارها ارتباط برقرار کنید. گروه‌های ریز و درشت دیگری نیز در دیگر شبکه‌های اجتماعی وجود دارند. شاید شما برایتان سخت باشد تا با استادی که در یکی از دانشگاه‌های اروپایی تدریس می‌کند به صورت حضوری جلسه بگذارید یا به قصد گسترش شبکه ارتباطی حرفه ‌ای خودتان در سمینار این فرد شرکت کنید، اما کافیست تا اسم استاد مد نظرتان را در شبکه اجتماعی لینکداین جست و جو کنید و وقتی او را پیدا کردید پیام شخصی برایش ارسال کنید. البته این راه تا حدی غیر رسمی است و بهتر است تا از طریق ایمیل با اساتید دانشگاه ارتباط بر قرار کنید.

 

 

3) انجمن‌های تخصصی

در هر صنف، شهر و کشور سازمان‌هایی وجود دارند که معمولا در بین موقعیت‌های شغلی مشابه در سازمان‌های مختلف، می‌توان اشخاصی  را پیدا کرد که طرز فکر و نگرششان مشابه یکدیگر است. بر فرض مثال اکثر این افراد باور دارند که باید از مزایای خاصی در محیط کاری خود بهره‌مند شوند و به طور کلی یک نقطه اشتراک بین همه این افراد بتوان پیدا کرد. معمولا این افراد در قالب انجمن‌هایی تخصصی مانند: انجمن دیجیتال مارکتر‌ها یا انجمن مدیران کسب و کارها گرد هم جمع می‌شوند. بعضی از اوقات این انجمن‌های تخصصی تحت عنوان اصناف مختلف نیز دیده می‌شوند. مانند صنف‌های کارگری یا صنف روزنامه‌نگاران. این انجمن‌های تخصصی تا حد قابل توجهی به گسترش شبکه ارتباطی حرفه ‌ای کمک می‌کنند. مثلا انجمن گرافیست‌ها گردهم‌آیی‌ سالانه خود را برگزار می‌کند یا انجمن فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف هر سال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف ضیافتی را ترتیب می‌دهد. شما با حضور مستمر و پر رنگ در این انجمن‌های تخصصی می‌توانید شبکه خود را تقویت کرده و با افراد پر نفوذ در حوزه کسب و کارتان در ارتباط باشید.

تفاوت بین بازاریابی، شبکه‌سازی و فروش چیست؟

بازاریابی، فروش و شبکه‌سازی همگی با یکدیگر در ارتباط هستند. مانند بنزین، موتور ماشین و فرمان ماشین که هر سه به گونه‌ای به هم مربوط می‌شوند و اگر کیفیت و کارایی هرکدام بالا باشد در عملکرد بهتر خودرو تاثیرگذار خواهد بود. فروش، بازاریابی و شبکه‌سازی زمانی‌که در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، قدرت بیشتری خواهند داشت. هرچه ما از شبکه ارتباطی حرفه ‌ای‌ تری برخوردار باشیم، می‌توانیم تیم بازاریابی قوی‌تری را تشکیل بدهیم و کمپین‌های متنوع و اثربخش بیشتری را طراحی کنیم و هرچه کمپین‌های موفق بیشتری داشته باشیم، به همان نسبت کار تیم فروش نیز راحت‌تر خواهد بود و می‌توانند فروش بیشتری را برای یک سازمان به ارمغان بیاورند.

شبکه ارتباطی حرفه ای

برای شفافیت بیشتر لازم است تا بدانیم که واژه فروش فقط برای یک محصول فیزیکی و یا یک خدمت به کار نمی‌رود، ممکن است شما برای یک خیریه کمک مالی جمع کنید، در این راه می‌توان گفت که شما ایجاد حس خوب را به افرادی که کمک می‌کنند می‌فروشید.

حال باید به این سوال جواب دهیم که تفاوت بین بازاریابی، شبکه‌سازی و فروش چیست و سپس ببینیم که پاسخ این پرسش، چه کمکی به ما در راستای تشکیل شبکه ارتباطی حرفه‌ ای خواهد کرد.

بازاریابی:

همه چیز با مارکتینگ یا بازاریابی آغاز می‌شود. کمپین‌هایی متمرکز با هدف جمع‌آوری مخاطب، افزایش آگاهی از برند و تحقیقات بازار همگی در قسمت بازاریابی جای می‌گیرند که برای رسیدن به این اهداف از روش‌های مثل تبلیغات در فضای آنلاین، طراحی و پخش بروشور، اجاره بیلبورد در فضای شهری و … استفاده می‌شود.

 

شبکه‌سازی:

مرحله دوم شبکه‌سازی است. در مرحله بازاریابی وسعت همه چیز بالاست و حجم افراد و شرکت‌هایی که تبلیغات شما را می‌بینند زیاد است. اما در مرحله شبکه‌سازی از این وسعت و حجم بالا کاسته شده و همه چیز بر روی افراد متمرکز می‌شود. همچنین دیگر نباید برای سازمان‌ها و رسانه‌های مختلف آنچنان اهمیتی قائل شد. در این مرحله شما باید به انسان‌هایی وصل شوید که با احتمال بیشتری نسبت به مرحله بازاریابی محصول شما را بخواهند. اگر قصد داشته باشید محصولتان را به سازمان‌ها بفروشید نیز نیاز است تا به افراد پر نفوذ آن سازمان متصل شوید. در واقع شما به یک سازمان متصل نمی‌شوید، بلکه به افراد شاغل در آن سازمان متصل می‌شوید.

فروش:

مرحله آخر یا همان فروش کاملا وابسته به دو مرحله قبلی ‌است. در این مرحله شما هرچه را که هنگام بازاریابی و شبکه‌سازی کاشته بودید برداشت خواهید کرد و هرچه بازاریابی و شبکه‌سازی را بهتر انجام داده باشید، می‌توانید محصولتان را راحت تر به مشتریان بالقوه بفروشید. در این مرحله شما با افرادی که در مرحله شبکه‌سازی ارتباط برقرار کرده بودید، مذاکره می‌کنید و به بعضی از آن‌ها محصولتان را می‌فروشید. در نتیجه هرچه شبکه ارتباطی حرفه ‌ای تری داشته باشید و هرچه به طور گسترده‌تری شبکه‌سازی کرده باشید، مرحله فروش را آسان‌تر به پایان خواهید رساند. نکته کلیدی این است که خیلی وقت‌ها سازمان‌ها مرحله شبکه‌سازی را کم‌ اهمیت قلمداد کرده و مستقیما وارد مرحله فروش می‌شوند. این کار ریسک اینکه شما فقط وقتتان را اتلاف کنید و چیزی را به فروش نرسانید بالا می‌برد.

تشکیل و گسترش شبکه ارتباطی حرفه ‌ای را تا چه زمان ادامه دهیم؟

در بحث شبکه‌سازی همیشه یک نکته‌ای مطرح می‌شود که شما اگر شبکه‌ ارتباطی حرفه‌ ای خود را به درستی تشکیل داده باشید، باید بتوانید با حداکثر 4 تماس تلفنی به هر انسانی روی کره زمین متصل شوید. بر فرض مثال فرض کنید که شما قصد دارید با یک شخص فعال در حوزه تجارت در یکی از کشورهای آمریکای جنوبی ارتباط برقرار کنید. باید شبکه ارتباطی حرفه ‌ای خود را طوری گسترش داده باشید که بتوانید تا با حداکثر 4 تماس تلفنی به آن شخص متصل شوید. اگر شما به این مرحله از شبکه‌سازی تجاری نرسیده‌اید که با حداکثر 4 تماس تلفنی به هر شخص روی زمین متصل شوید، شبکه‌سازی شما ایراد دارید و باید تا وقتی که به این مرحله برسید این کار را انجام دهید.

 

در نظر داشته باشید که هرچه شما به افراد پر نفوذ‌تری متصل شوید و هرچه در شبکه ارتباطی حرفه‌ ای که تشکیل داده‌اید افرادی قرار بگیرند که آن‌ها نیز به اصول شبکه‌سازی آشنا باشند و به دنبال شبکه‌سازی تجاری باشند، در واقعیت شبکه‌ ارتباطی حرفه‌ ای شما نیز تقویت می‌شود. پس کوشش کنید تا با افراد پر نفوذ بیشتری ارتباط بگیرید و اگر در بین نزدیکانتان (که همه تشکیل‌دهنده شبکه شما هستند) کسی با شبکه‌سازی و اصول شبکه‌سازی تجاری آشنایی ندارد، آن‌ها را نیز با این مفهوم آشنا کنید، چرا که هرچه آشنایانتان شبکه‌سازی را بیشتر و بهتر انجام دهند، شما شبکه ارتباطی حرفه‌ ای تری خواهید داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا