اکسل

راس گیری چک در اکسل به صورت عملی

آیا تا به حال، عبارت‌هایی نظیر «راس گیری چک در اکسل» را شنیده‌اید؟ آیا می‌دانید که نرم افزار اکسل، یک‌ برنامه‌ی فوق‌العاده قوی و کاربردی برای حسابداری مالی است؟ در این مطلب، می‌خواهیم از سیر تا پیاز راس گیری چک در اکسل را شرح دهیم.

چک

چک یک برگه‌ی بهادار، معتبر و قانونی است. از چک برای انجام معاملات در آینده، ‌استفاده می‌شود. به این صورت که شما مبلغ مد نظرتان را روی برگه‌ی چک می‌نویسید و با امضای آن می‌توانید به شخصی که چک را دریافت می‌کند، اجازه‌ی برداشت مبلغ معینی بدهید.

راس گیری چیست؟

راس گیری به معنای میانگین زمانی است. فرض کنید چندین چک دارید که هر چک، یک تاریخ وصول متفاوت دارد. راس گیری چک، به شما می‌گوید که مجموع تاریخ وصول چک‌ها، در چه زمانی است. راس گیری را می‌توان در نرم افزارهای حسابداری انجام داد. راس گیری چک در اکسل یکی از روش‌های آسان و کم هزینه است که در ادامه با آن بیش‌تر آشنا خواهید شد.

کاربرد راس گیری چک

حال که دانستید راس چک چیست، ضروری است تا با کاربرد آن آشنا شوید. راس گیری چک، برای افرادی که امکان دریافت خدمات یا کالا را به صورت اقساط چند ماهه می‌دهند، کاربرد دارد. اگر مشتری برای خرید کالا (یا دریافت خدمات ارائه شده) چند فقره چک بدهد و شما بخواهید کنترل کنید که تسویه حساب نهایی،‌ تا پایان ۳ ماه آینده انجام شده باشد، راس گیری چک به کارتان خواهد آمد.

راس گیری چک یک کاربرد دیگر هم دارد و آن برای زمانی است که چک‌ها را زودتر از تاریخ سررسید، با یک شخص بازاری معامله می‌کنیم. در این‌طور معاملات، درصدی از پول چک، به عنوان بهره‌ی فرد بازاری، کسر می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: تبدیل تاریخ میلادی به شمسی در اکسل

فرمول راس گیری چک

برای محاسبه‌ی راس گیری چک، یک فرمول ساده وجود دارد. به این صورت که در ابتدا باید مبلغ چک را در مدت چک ضرب کنید. این کار را برای تمام چک‌های دریافتی انجام داده و اعداد به دست آمده را با هم جمع کنید. در نهایت عدد حاصل شده را بر جمع مبلغ تمام چک‌ها تقسیم کنید. این فرمول به زبان ریاضی در زیر آورده شده است.

فرمول راس گیری چک

تاریخ مبنا

تاریخ مبنا، تاریخی است که برای محاسبه‌ی راس گیری در نظر گرفته می‌شود. این تاریخ می‌تواند همان تاریخی باشد که فاکتور صادر شده است و یا هر روز دلخواه دیگری را می‌توان به عنوان تاریخ مبنا در نظر گرفت. آن‌چه اهمیت دارد، این است که تاریخ مبنا برای تمام چک‌ها به صورت یکسان لحاظ شود.

مثالی برای محاسبه‌ی راس گیری با فرمول

برای درک بهتر، یک مثال ساده می‌زنیم. فرض کنیم مشتری می‌خواهد سه فقره چک به شما بدهد که هر کدام مبلغ و تاریخ وصول متفاوتی دارند. در نظر می‌گیریم که شرکت،‌ مهلت نهایی برای تسویه حساب را حداکثر ۳ ماه در نظر گرفته است. شما می‌خواهید ببینید که آیا با شرط شرکت، می‌توانید این چک‌ها را از مشتری قبول کنید یا خیر. به عبارت دیگر، آیا مجموع وصول چک‌ها، پیش از سه ماه آینده تمام می‌شود یا نه.

برای این منظور فرض ما برای چکهای مشتری، به صورت زیر است:

  • چک اول مبلغ ۱ میلیون ریال برای یک ماه آینده
  • چک دوم مبلغ ۳ میلیون ریال برای ۲ ماه آینده
  • چک سوم مبلغ ۱/۵ میلیون ریال برای ۷ ماه آینده

شاید در نگاه اول به نظر برسد چون تاریخ چک آخری برای ۷ ماه آینده در نظر گرفته شده است، نمی‌توان با توجه به شرط شرکت، این چک‌ها را قبول کرد. اما بیایید نگاهی به محاسبه‌ی راس گیری این چک‌ها بیاندازیم.

  • برای چک اول، داریم:

مثالی برای محاسبه‌ی راس گیری با فرمول

  • برای چک دوم، داریم:

نحوه راس گیری چک در اکسل

  • برای چک سوم، داریم:

  • جمع تمام اعداد بالایی با هم

  • مبالغ کل چک‌ها

تقسیم نهایی (طبق فرمول راس گیری چک)

می‌بینیم که عدد به دست آمده به طور تقریبی برابر با ۴۰ است. یعنی رأس چکها، ۴۰ روز خواهد بود. اکنون این رقم را با شرط شرکت، مقایسه می‌کنیم. چون شرکت شرط گذاشته است که تسویه حساب نهایتاً تا پایان سه ماه انجام شود، و عدد ۴۰ از ۹۰ (تعداد روزهای سه ماه) کم‌تر است، بنابراین چک‌ها قابل قبول خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه: آموزش صفحه ‌بندی در اکسل به زبان ساده

نرم افزارهای حسابداری برای محاسبه رأس گیری

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، انجام محاسبات حسابداری برای شرکت‌هایی که حجم معاملات آن‌ها بالا است، غیرممکن و متکی به استفاده از نرم افزار است. به عنوان نمونه، شرکتی که در هر روز تعداد معامله‌ی چکی زیاد انجام می‌دهد، فقره چک‌های بی‌شماری دارد که مدیریت آن بدون کمک نرم افزار، غیر ممکن خواهد بود. شرکت‌های زیادی هستند که نرم افزار حسابداری تولید و به بازار ارائه داده‌اند. هر شرکتی، برحسب نیاز خود می‌تواند از این نرم‌ افزارها استفاده کند.

در این بین، نرم افزارها و برنامه راس گیری چک رایگان، برای شرکت‌هایی که حاضر به پرداخت هزینه‌ی نرم افزاری نیستند، محبوب است. حتی نرم افزارها و برنامه‌هایی هستند که به شما امکان راس گیری چک آنلاین را می‌دهند. این نرم افزارها، نیازی به نصب ندارند و تنها با مراجعه روی سایت ارائه دهنده، قابل استفاده خواهند بود.

یکی از قوی‌ترین و البته برترین نرم افزارهایی که می‌توان برای این منظور استفاده کرد، نرم افزار اکسل است. اکسل از جمله نرم افزارهای آفیس بوده که برای شرکت‌ها بسیار کاربرد دارد. در ادامه با نحوه‌ی راس گیری چک در اکسل، بیش‌تر آشنا خواهید شد.

پیشنهاد مطالعه: آموزش صفحه ‌بندی در اکسل به زبان ساده

راس گیری چک در اکسل

اگر تمام چک‌ها را وارد نرم افزار اکسل کنید، به آسانی می‌توانید فرمول راس گیری چک را به اکسل بدهید تا تطابق یا عدم تطابق چک‌ها را کنترل کرده و نتیجه را به شما نشان دهد. در ادامه، مختصری در این‌باره، صحبت کرده‌ایم.

ساختار اکسل به صورت سطر و ستون است. اگر هر چک را به یک سطر اختصاص دهیم، می‌توانیم اطلاعات مربوط به چک را در ستون‌های مختلف وارد کنیم. به عنوان مثال، برای هر چک، یک ستون مربوط به تاریخ وصول، یک ستون مربوط به مبلغ آن، محاسبات روز و راس گیری تاریخ فاکتور در اکسل، و نهایتا ستونی برای نمایش وضعیت آن چک به خصوص، در نظر می‌گیریم.

اکنون با توجه به فرمول راس گیری که در بالاتر معرفی شد، می‌توان اطلاعات هر سطر و ستون را به صورت فرمول وارد کرد. حتی می‌توان با انجام تنظیماتی در اکسل، کاری کنیم که رنگ سلول خاص، متناسب با وضعیت آن (راس گیری) تغییر کند. این‌طور برای چک‌های قابل قبول، به آسانی از روی رنگ سبز (قابل قبول بودن معمولاً با رنگ سبز و غیر قابل قبول بودن، رنگ قرمز نشان داده می‌شود)، می‌توان تشخیص داد که نتیجه‌ی  راس گیری آن قابل قبول بوده است. این‌طور، خیلی آسان و سریع، رأس گیری چک با اکسل محاسبه می‌شود.

برنامه راس گیر چک برای اکسل

شما می‌توانید ماژول‌های مربوط به راس گیری و محاسبات آن را برای نرم افزار اکسل، به صورت جداگانه دانلود و نصب کنید. این برنامه‌ها به شما این امکان را می‌دهد تا بدون خطای دستی و به راحتی، محاسبات مربوط به راس گیری چک را در برنامه اکسل انجام دهید. بسیاری از منابع در اینترنت، دسترسی برای دانلود رایگان فایل اکسل راس گیری چک را در خود گنجانده‌اند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه: آموزش پرینت گرفتن در اکسل

کلام نهایی

برای محاسبه رأس گیری چک به صورت رایگان، می‌توانید از برنامه‌ی اکسل مربوط به آن استفاده کنید. این برنامه به شما این امکان را می‌دهد تا با ورود داده‌های مورد نیاز از هر چک، نتیجه‌ی قابل قبول بودن چک‌ها را مشاهده نمایید. استفاده از نرم افزار، با توجه به عدم مشکلات محاسباتی، بدون خطا بودن و سرعت بالای آن، بهتر خواهد بود.

یادگیری اکسل در مکتب‌خونه

شما می‌توانید در دوره‌های آموزشی مکتب‌خونه، تمام موارد مهم و ضروری نرم‌افزار اکسل را یاد بگیرید. این دوره های آموزش اکسل از صفر تا صد و از مراحل مقدماتی شروع شده و به صورت کامل، تمام نکات برنامه‌ی اکسل را پوشش‌دهی خواهند کرد.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا