برنامه نویسی وبوردپرس

ووکامرس چیست و چگونه از آن استفاده کنیم + نحوه راه اندازی

امروزه بسیاری از کسب و کارها به دنبال راهی برای فروش آنلاین محصولات هستند. این مساله سبب شده تا ساخت فروشگاه اینترنتی به یکی از دغدغه‌های اصلی افراد تبدیل شود. ووکامرس یکی از افزونه‌های سیستم مدیریت محتوا وردپرس است که با آمدن آن، ساخت سایت فروشگاهی خیلی آسان شد. با کمک افزونه Woocommerce می‌توانید بدون کدنویسی و با انجام چند کار ساده، فروشگاه خود را راه‌اندازی کنید. پس اگر هدفتان فروش آنلاین و طراحی سایت فروشگاهی است، تا انتها همراه ما باشید تا بیشتر با مفهوم ووکامرس چیست آشنا بشیم. همچنین قابلیت‌ها، مزایا و معایب و نحوه نصب ووکامرس وردپرس را نیز بررسی خواهیم کرد.

افزونه ووکامرس چیست؟

برای اینکه بدانید کاربرد ووکامرس در وردپرس چیست، ابتدا باید با دو مفهوم وردپرس و افزونه وردپرس آشنا بشید. در یک تعریف ساده می‌توان گفت، وردپرس ابزاری است که به شما کمک می‌کند در سریع‌ترین زمان و بدون نیاز به کدنویسی، انواع سایت‌های خبری، فروشگاهی، املاک، آموزشی و شرکتی را طراحی کنید. افزونه‌ها نیز تکه کدهایی هستند که امکانات مختلفی را به سایت اضافه می‌کنند.

آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس

 

برای درک بهتر مساله، توصیه می‌کنیم مقالات زیر را مطالعه نمایید.

برای تبدیل وردپرس به فروشگاه، افزونه‌های مختلفی وجود دارد که یکی از بهترین آن‌ها، افزونه ووکامرس است. اما مزایای ووکامرس چیست و چرا افراد به سراغ آن می‌روند؟ یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های این افزونه، رایگان و متن باز بودن آن است. یعنی برای استفاده از آن نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌ای ندارید.

برخی از قابلیت‌های آن به صورت پولی عرضه شده‌اند که با پرداخت هزینه بسیار کمی می‌توانید آن‌ها را تهیه کنید. البته دقت داشته باشید که برای فروشگاه وردپرسی به برخی از این قابلیت‌ها نیاز خواهید داشت.

با کمک ووکامرس افراد می‌توانند محصولات خود را به فروش بگذارند و برای آن روش پرداخت و نحوه ارسال را تعیین کنند. همچنین امکان پیگیری سفارش‌ها نیز در این افزونه وجود دارد.

بنابراین در پاسخ به سوال ووکامرس وردپرس چیست می‌توان گفت، این پلاگین همه آن چیزی که برای تبدیل سایت به فروشگاه را دارید در اختیار شما قرار می‌دهد. به طوری که به کدنویسی و دانش تخصصی در این حوزه نیازی نخواهید داشت. در سال‌های اخیر نیز این افزونه پیشرفت‌های زیادی کرده و توانسته کاربران زیادی را به خود جلب کند.

پیشنهاد مطالعه: بررسی علل‌های کندی پیشخوان وردپرس و روش‌های حل آن

افزونه فروشگاه‌ساز چیست و چرا از آن استفاده می‌کنیم؟

در تعریف ووکامرس چیست گفتیم که یک افزونه برای ساخت فروشگاه است. اما سوال اینجاست، چرا باید از این افزونه‌ها استفاده کنیم؟ آیا نمی‌توان بدون افزونه محصولات را فروخت؟

برای ایجاد فروشگاه به امکاناتی همچون درگاه پرداخت، مدیریت محصولات و سفارشات، مدیریت ارسال، گزارش فروش‌ها و اتصال به برخی سرویس‌ها نیاز دارید. در حالت عادی وردپرس هیچ یک از این امکانات را ندارد. بنابراین یا باید خودتان این امکانات را با کدنویسی اضافه کنید که علاوه بر داشتن هزینه بالا، زمان زیادی از شما می‌گیرد. اما اگر از ووکامرس استفاده کنید، همه این امکانات به سادگی به سایت اضافه می‌شوند و شما فقط باید محصولات را وارد کنید.

ووکامرس چه قابلیت‌هایی دارد؟

تا اینجا متوجه شدیم که ووکامرس چیست و چه کاری انجام می‌دهد. اما چه مساله‌ای باعث محبوبیت این افزونه در میان سایر افزونه‌های وردپرس شده است؟

ووکامرس چه قابلیت‌هایی دارد؟

آماری که توسط وب‌سایت startupbonsai در مورد Woocommerce plugin منتشر شده به شکل زیر است.

  • در حال حاضر حدود 6,694,025 سایت از ووکامرس استفاده می‌کنند.
  • این افزونه بیش از 23 درصد از سهم بازار ساخت سایت فروشگاهی با وردپرس را در اختیار دارد.
  • بیش از 765 افزونه جانبی برای ووکامرس به وجود آمده است.
  • در میان سایت‌های دنیا، حدود 3.5 درصد از آن‌ها از ووکامرس استفاده می‌کنند.
آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی با چند فروشنده

 

افزونه فروشگاهی ووکامرس قابلیت‌های زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

1. مدیریت اصولی محصولات

یکی از امکاناتی که با نصب ووکامرس به سایت اضافه می‌شود، امکان مدیریت درست و اصولی محصولات است. با کمک ووکامرس می‌توانید برای هر محصول دسته‌بندی مشخص کرده و ویژگی‌های مختلفی همچون رنگ، سایز و برند مشخص کنید. همچنین امکان تعیین قیمت و ارائه تخفیف برای آن‌ها نیز وجود دارد. علاوه بر موارد فوق، Woocommerce به شما اجازه می‌دهد تا هم محصولات فیزیکی و هم محصولات دانلودی را به فروش برسانید.

2. مدیریت پرداخت‌ و ارسال محصولات

قابلیت دیگری که در ادامه بررسی ووکامرس چیست به آن خواهیم پرداخت، امکان مدیریت پرداخت‌ها است. از آنجایی که ووکامرس از درگاه پرداخت پشتیبانی می‌کند، می‌توانید درگاه‌های پرداخت مستقیم یا غیرمستقیم را به سایت متصل کنید. با اینکار کاربران هزینه محصولات را به صورت آنلاین پرداخت می‌کنند. همچنین امکان تعریف سیستم پرداخت در محل نیز وجود دارد. به این صورت که مشتریان هزینه محصول را درب منزل پرداخت می‌کنند.

علاوه بر روش پرداخت، شما می‌توانید سفارشات را نیز مدیریت کنید. همانطور که اطلاع دارید، هزینه پستی برای ارسال محصول به هر یک از شهرها متفاوت از یکدیگر است. ووکامرس قابلیتی را فراهم آورده تا با توجه به آدرس مشتری، هزینه پستی را برای او محاسبه کنید.

پیشنهاد مطالعه: آموزش تنظیمات وردپرس برای تازه‌کارها: نحوه پیکربندی وبسایت

3. مدیریت سفارش‌های سایت

هنگامی که مشتریان خریدی را در سایت انجام می‌دهند، مشخصات کامل آن‌ها در بخش مدیریت قابل مشاهده است. در این بخش می‌توانید تعداد سفارش‌ها را بررسی کرده و فروشتان در روز، هفته، ماه یا سال را محاسبه کنید. همچنین اگر به غیر  از سایت در جای دیگری یک محصول را فروختید، امکان وارد کردن دستی وجود دارد.

4. ارسال فاکتور به مشتری

در این بخش از مقاله ووکامرس چیست، به قابلیت دیگری از ووکامرس اشاره خواهیم کرد که جزو ضروریات هر کسب و کار آنلاینی به شمار می‌رود. شما می‌توانید بعد از هر خرید، فاکتور آن را به صورت ایمیل یا پیامکی به مشتریان ارسال کنید. اینکار باعث می‌شود تا آن‌ها از جزئیات کامل سفارش آگاهی پیدا کنند. ارسال فاکتور به صورت ایمیل در هسته این افزونه وجود دارد و فقط کافی است در بخش پیکربندی ووکامرس، ایمیل‌ها را شخصی‌سازی کنید.

اما برای ارسال فاکتور به صورت پیامکی باید افزونه مربوط به آن را نصب کنید. افزونه‌های ارسال پیامک در ووکامرس به دو صورت رایگان و پولی در دسترس هستند.

5. استفاده از کد تخفیف و فروش ویژه

یکی دیگر از قابلیت‌های ووکامرس، امکان تعریف کد تخفیف و فروش محصولات با قیمتی پایین‌تر است. تعریف کد تخفیف در ووکامرس مراحل بسیار ساده‌ای دارد. شما می‌توانید کد تخفیف را برای مدت زمان خاص یا تعدادی محدود از محصولات تنظیم کنید. همچنین امکان تعریف کد تخفیف برای ارسال رایگان محصولات برای حداقل سفارش خرید وجود دارد. به این صورت که اگر کاربر 5 محصول را باهم خرید، ارسال رایگان است.

6. ارائه گزارشی دقیق از فروش‌ها

از مهمترین مسائلی که در بررسی مفهوم ووکامرس چیست باید بدانید این است که این افزونه گزارش کاملی از فروش‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهد. با استفاده از داده‌هایی که ووکامرس در اختیار شما قرار می‌دهد، می‌توانید کسب و کار خود را تجزیه و تحلیل کنید. البته به جز خود ووکامرس، افزونه‌های دیگری نیز وجود دارند که گزارش دقیقی را ارائه می‌دهند.

7. سازگاری با سرویس‌ها و نرم‌افزارها

یکی دیگر از ویژگی‌های ووکامرس امکان اتصال به سرویس‌ها و نرم افزارهای انبارداری و نرم افزار CRM است. با کمک API ووکامرس می‌توانید به سایر سرویس‌ها و نرم افزارها متصل شده و فروشگاه خود را به بهترین شکل ممکن اداره نمایید.

8. وجود افزونه‌های جانبی کاربردی

ویژگی بعدی که در مقاله ووکامرس چیست بررسی خواهیم کرد، وجود افزونه‌های جانبی کاربری برای این ووکامرس است. جالب است بدانید برای Woocommerct افزونه‌های جانبی زیادی طراحی کرده‌اند که با نصب آن‌ها امکانات خاصی به سایت اضافه می‌شود. از جمله افزونه‌های کاربری ووکامرس می‌توان به اتصال درگاه پرداخت ایرانی و بین‌المللی، ارسال پیامک، اتصال به پست و صدور فاکتور حرفه‌ای اشاره کرد.

9. سایر امکانات ووکامرس

علاوه بر امکاناتی که در بالا معرفی کردیم، ووکامرس قابلیت‌های دیگری نیز دارد.

  • نمایش محصولات مرتبط به مشتریان
  • پشتیبانی از روش‌های حمل و نقل مختلف مثل پست ویژه، پیک و پست پیشتاز
  • امکان ایجاد فیلدهای اضافی برای دریافت اطلاعات از مشتریان
  • پشتیبانی از زبان‌های مختلف برای ساخت سایت چندزبانه
  • نمایش امتیازات مشتریان
  • پشتیبانی از واحدهای پولی مختلف از جمله دلار، ریال و یورو
  • امکان ایجاد سوال و جواب برای محصولات

پیشنهاد مطالعه: تگ وردپرس چیست و چه تفاوتی با دسته بندی دارد؟

مزایا و معایب ووکامرس چیست؟

ووکامرس مزایای بسیار زیادی دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • پشتیبانی از زبان فارسی
  • رایگان بودن
  • امنیت بالا
  • کدنویسی اصولی و استاندارد و مطابق با قوانین سئو
  • نصب آسان
  • وجود قالب‌های مختلف
  • آپدیت منظم

در حال حاضر اکثر قالب‌هایی که برای وردپرس طراحی می‌شوند، با افزونه ووکامرس سازگار هستند.

آموزش طراحی سایت مقدماتی

 

البته بهتر است بدانید ووکامرس معایبی نیز دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • یکی از بزرگترین معایب ووکامرس، سرعت پایین آن است. این مساله زمانی اتفاق می‌افتد که از قالب و افزونه‌های سازگار استفاده نکنید.
  • درست است که افراد متخصص زیادی این افزونه را توسعه می‌دهند، اما هیچ پشتیبانی تخصصی ندارد. اگرچه افراد متخصص مشکلات ووکامرس را برطرف می‌کنند اما پیدا کردن آن‌ها گاهی مواقع سخت است. از طرفی هزینه مشخصی هم ندارند.
  • برخی از افزونه‌های جانبی آن گران هستند.

آموزش نصب ووکامرس فارسی

حال که با ووکامرس چیست و چه امکانات و ویژگی‌هایی دارد آشنا شدید، در این بخش قصد داریم نحوه نصب آن را با شما به اشتراک بگذاریم. از آنجایی که ووکامرس یک افزونه وردپرسی است، مانند سایر افزونه‌ها نصب می‌شود. برای اینکار کافی است مراحل زیر را دنبال کنید.

  • در پیشخوان وردپرس به بخش «افزودن افزونه تازه» مراجعه کرده و در آنجا عبارت woocommerce را تایپ کنید. بعد از اینکه افزونه ووکامرس را پیدا کرد، دکمه نصب را انتخاب نمایید تا افزونه دانلود شود.

آموزش نصب ووکامرس فارسی

  • بعد از دانلود ووکامرس، اگر بر روی دکمه «فعال نمایید» کلیک کنید، ووکامرس در سایت فعال خواهد شد.

فعال سازی ووکامرس

  • در صفحه جدیدی که باز می‌شود بر روی دکمه «فروشگاه من را راه‌اندازی کنید» کلیک کنید.

راه اندازی فروشگاه با ووکامرس

  • برای راه‌اندازی ووکامرس لازم است چند مرحله ساده را پشت سر بگذارید. گذراندن این مراحل ضروری نیست و با کلیک کردن بر روی دکمه «از این مرحله بگذر» می‌توانید مراحل را پشت سر بگذرانید. بعد از انتخاب گزینه مورد نظر بر روی دکمه ادامه کلیک کنید.

ساخت فروشگاه با وردپرس

  • در این صفحه باید اطلاعات مربوط به فروشگاه از جمله نام، نوع محصول یا خدمت، مکان فروشگاه و آدرس ایمیل را مشخص نمایید.

مکان فروشگاه و آدرس ایمیل

  • ووکامرس برخی از افزونه‌ها را به شما پیشنهاد می‌کند که با نصب آن‌ها می‌توانید امکاناتی را به سایت اضافه کنید. اگر با این افزونه‌ها آشنا نیستید، دکمه «از این مرحله بگذر» را بزنید. بعدا می‌توانید این افزونه‌ها را به دلخواه نصب کنید. دقت داشته باشید که نصب افزونه‌های غیرضروری باعث کاهش سرعت سایت می‌شود.

افزونه‌های غیرضروری ووکامرس

  • با انجام کارهای گفته شده در بالا، ووکامرس نصب می‌شود و می‌توانید محصولات خود را به سایت اضافه کنید.

آموزش افزونه ووکامرس

  • برای اضافه کردن محصولات جدید به سایت و ایجاد دسته‌بندی برای آن‌ها، کافی است به منو محصولات در پیشخوان مراجعه کنید. دقت داشته باشید که ساخت محصولات، اضافه کردن ویژگی‌ها، پیکربندی ووکامرس و سایر کارهایی که با این افزونه انجام می‌شود، نیاز به آموزش دارد.

اضافه کردن محصولات جدید به سایت

آموزش اضافه کردن محصول در ووکامرس

در ادامه آموزش ووکامرس چیست، قصد داریم به نحوه اضافه کردن محصولات بپردازیم. به همین منظور به منو محصولات رفته و گزینه افزودن جدید را انتخاب کنید. در صفحه‌ای که باز می‌شود، می‌توانید نام محصول، توضیحات محصول و تصویر محصول را انتخاب کنید.  همچنین امکان تعیین دسته‌بندی و برچسب برای محصولات نیز در ستون سمت چپ وجود دارد.

آموزش اضافه کردن محصول در ووکامرس

اگر صفحه را به پایین اسکرول کنید، در بخش اطلاعات محصول می‌توانید قیمت عادی، قیمت فروش ویژه، موجودی انبار، حمل و نقل و ویژگی‌های محصول را مشخص کنید. همچنین می‌توانید توضیح کوتاه درباره محصول نیز بنویسید. این توضیح در کنار عکس محصول نشان داده می‌شود. در نهایت با کلیک کردن بر روی دکمه انتشار، محصول در سایت نمایش داده می‌شود.

آموزش نحوه فارسی سازی ووکامرس

تا اینجا دانستیم ووکامرس چیست و چطور می‌توان آن را نصب کرد. در حالت عادی این افزونه به زبان انگلیسی است و از زبان فارسی و واحد پولی کشورمان پشتیبانی نمی‌کند. برای فارسی کردن آن به بخش افزونه‌های وردپرس رفته و پلاگین «persian woocommerce» را نصب کنید. بعد از نصب این افزونه، همه بخش‌های ووکامرس فارسی خواهد شد.

آموزش نحوه فارسی سازی ووکامرس

جمع‌بندی

ووکامرس یکی از بزرگترین افزونه‌های وردپرس به شمار می‌رود و امکانات مختلفی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا فروشگاه خود را راه‌اندازی کنند. در صورتی که قصد دارید این افزونه را به صورت کامل یاد بگیرید، توصیه می‌کنیم در دوره آموزش ووکامرس شرکت کنید. چرا که یادگیری woocommerce به تنهایی کار زمان‌بری است. در سایت مکتب خونه دوره‌های مختلفی برای آموزش وردپرس و ووکامرس وجود دارد. این دوره‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا بتوانید فروشگاه خود را به صورت اصولی راه‌اندازی کنید. همچنین می‌توانید سوالات خود به صورت مستقیم با اساتید مطرح نمایید.

آموزش جامع طراحی سایت با وردپرس

 

در این نوشته سعی کردیم مفهوم ووکامرس چیست را به طور کامل بررسی کنیم. چنانچه در این رابطه نیاز به راهنمایی داشتید، خوشحال می‌شویم آن را در بخش نظرات مطرح نمایید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا