برنامه نویسی و IT

به چه دلیل برنامه نویسی Rust یاد بگیریم

به چه دلیل برنامه نویسی Rust یاد بگیریم

اگر می‌خواهید در رابطه با زبان برنامه نویسی Rust اطلاعاتی به دست آورید، ابتدا باید بدانید که زبان‌های برنامه‌نویسی c و ++c جز زبان‌های برنامه‌نویسی هستند که هیچ‌وقت کهنه نمی‌شوند زیرا امروزه نیز از آن‌ها استفاده زیادی می‌شود.

 

 

جدا از ورود زبان‌های برنامه‌نویسی جدیدی که به عرصه تکنولوژی وارد شده‌اند ما باید این واقعیت را بپذیریم که c و  ++c هیچ جایگزینی ندارند، البته به طور کلی هنوز هم این زبان‌های برنامه‌نویسی بروز‌رسانی می‌گردند و برنامه‌نویسان در پی بهبود آن‌ها هستند.

زبان برنامه نویسی Rust نسخه ارتقا یافته زبان برنامه ‌نویسی C است. در سال ۲۰۱۴ این زبان توسط موزیلا عرضه گردید و طی زمان کوتاهی محبوبیت زیادی در بین کاربران پیدا کرد.

جالب است بدانید که وبسایت StackOverflow در سال ۲۰۱۸ میلادی آماری در ارتباط با زبان‌ های برنامه‌نویسی منتشر کرد که در آن از زبان Rust به عنوان محبوب‌ترین زبان برنامه‌نویسی در جهان نام برده شده است.

به چه دلیل برنامه نویسی Rust یاد بگیریم

زبان برنامه نویسی Rust

توانایی در موازی سازی، امنیت بیشتر حافظه و سرعت بالا ازویژگی‌های زبان Rust است که سبب گسترش و محبوبیت آن شده است. سه ویژگی گفته شده در فوق تا حدودی از نقاط ضعف زبان‌های برنامه‌نویسی c و ++c محسوب می‌شوند.

Rust یک زبان‌ برنامه‌نویسی سیستمی است که به صورت متن باز ارائه گردیده و به وسیله مجموعه‌ای از توسعه‌دهندگان به وجود آمده است.

زبان Rust از زبان‌های برنامه نویسی سیستم‌های تست شده، ساخته شده است. این زبان کنترل و عملکرد زبان‌های سطح بالا را با هم ادغام می‌کند.

 

مقاله پییشنهادی : زبان برنامه نویسی اسکالا
دلایل محبوبت زبان برنامه نویسی اسکالا

 

یکی از بارزترین خاصیت‌های Rust این است که از خطرهای امنیتی جلوگیری می‌نماید. با کمک Rust، برنامه‌نویسان این فرصت را دارند که نرم افزاری ایجاد کنند که کمتر در خطر ابتلا به سوء استفاده‌های امنیتی باشد. Rust توسط موزیلا پشتیبانی می‌شود و می‌توان آن را به عنوان یک زبان برنامه‌نویسی بروز معرفی کرد.

از جمله کارایی‌های زبان برنامه نویسی Rust ترکیب المان های کلیدی زبان‌های برنامه‌نویسی قدیم و جدید با یکدیگر است. اینک Rust توانسته است به این هدف خود برسد.

همین ویژگی Rust سبب شده که کاربران، آن را یک زبان برنامه‌نویسی سریع و قدرتمند بدانند که می‌توان از آن استفاده‌های بهینه‌ و گسترده‌تری کرد. استفاده از کارایی‌های زبان‌های برنامه‌نویسی سطح پایین و قابلیت‌های زبان‌های برنامه‌نویسی سطح بالا یکی دیگر از ویژگی‌های Rust است.

زبان برنامه نویسی Rust

پنج ویژگی‌های اصلی Rust

1. مدیریت منابع زبان برنامه نویسی Rust

از بهترین ویژگی‌های Rust مدیریت منابع است.

زبان Rust با بهره گیری از الگوریتم mutable borrowing منابع را از طریق سیستمی منحصر به فرد و عالی با نام Resource Acquisition Is Initialization مدیریت می‌کند. این نکته نیز قابل ذکر است که Rust منابع را از طریق پشته تخصیص مقدار، مدیریت می‌کند.

2.  امنیت حافظه در برنامه نویسی Rust

امنیت حافظه از مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که زبان برنامه نویسی Rust با آن شناخته می‌شود. در Rust مقادیر داده‌ای که از یک الگوی مشخص و ثابت پیروی می‌کنند اجازه مقدار‌دهی دارند و به اشاره‌گرهای null اجازه فعالیت داده نمی‌شود. همین عامل سبب بالا رفتن امنیت حافظه می‌گردد.

 

مقاله پییشنهادی : زبان برنامه نویسی Lisp
معرفی زبان برنامه نویسی Lisp

 

در این زبان برنامه‌نویسی، کتابخانه‌ای اضافی وجود دارد که بررسی null بودن یا نبودن یک پوینتر را بر عهده دارد.

3. قابلیت تشخصی نوع داده ای

Rust می‌تواند عبارت‌های برنامه ‌نویسی قابلیت تشخیص نوع داده‌ای را خودکار انجام دهد. بنابراین سرعت‌ نیز در زمان توسعه اپلیکیشن‌ با این زبان بیشتر خواهید بود.

۴. بدون نرخ انتزاع بودن زبان برنامه نویسی Rust

با کمک این ویژگی، Rust می‌تواند در روند اجرا برنامه، مقدار استفاده از حافظه را بررسی و دنبال کند اما این قابلیت در در زبان برنامه‌نویسی C وجود ندارد.

۵. الگو تطبیقی زبان برنامه نویسی Rust

با ویژگی الگوی تطبیقی، زبان برنامه نویسی Rust می‌تواند الگوی توکن‌ها را بررسی کند لذا به راحتی می‌توان تشخیص داد که آیا یک توکن(لیستی از داده ها) از الگوی خاصی پیروی می‌کند یا نه.

برنامه نویسی Rust از چه زبان‌‌ها و سیستم‌هایی الگو گرفته است؟

 

– Memory Model and Memory Management: C++, ML Kit, Cyclone

– Data types: C, SML, OCaml, Lisp, Limbo

– Optional Bindings: Swift

– Hygienic Macros: Scheme

– Attributes: ECMA-335

– Type Classes: Haskell

– Abstract Machine Model: C

– Crate: Assembly in the ECMA-335 CLI model

– Functional Programming: Haskell, OCaml, F#

– Message passing and Thread failure: Erlang

– Channels and Concurrency: Newsqueak, Alef, Limbo

چرا باید Rust را یاد بگیریم؟

اگر در ذهنتان به دنبال پاسخی برای کاربردی بودن یا نبودن این زبان هستید باید بگوییم که یادگیری آن قطعا برایتان مفید خواهد بود. با ما همراه باشید تا دلایل یادگیری زبان برنامه نویسی Rust را که در ادامه مقاله برایتان شرح داده‌ایم، متوجه شوید؛

ویژگی های زبان برنامه نویسی Rust

سازگاری برنامه نویسی Rust با تمام سیستم عامل‌ها:

 

مقاله پییشنهادی : زبان برنامه نویسی Ada
معرفی زبان برنامه نویسی ada

 

زبان Rust با همه سیستم‌عامل‌های دنیا سازگار است. این زبان روی سیستم‌عامل‌هایی مانند مک، لینوکس و حتی ویندوز بسیار سازگار است.

گارانتی در حفاظت از حافظه

اگر به دنبال یادگیری زبان ‌برنامه‌نویسی هستید که حفاظت از حافظه را تضمین کند، باید بدانید که Rust جز زبان‌های برنامه‌نویسی مناسبی است که می‌توانید به آن اعتماد کنید.

با کمک این ویژگی در زمان دسترسی به حافظه RAM، خطاها و مشکلات امنیتی کمتری اتفاق می‌افتد. بنابراین شما دیگر با Null مواجه نخواهید شد.

یادگیری ساده زبان برنامه نویسی Rust

اگر جز کسانی هستید که با زبان‌های C و ++C تا حدودی آشنایی دارید، پس به راحتی می‌توانید از Rust استفاده کنید. از جمله خصوصیات Rust این است که یک زبان عبارت محور محسوب می‌شود، بنابراین به راحتی می‌توانید همه موارد را به آسانی و با سرعت یاد بگیرید.

 

استفاده از زبان برنامه نویسی Rust

استفاده از destructors

شاید برایتان جالب باشد بدانید که بسیاری از زبان‌ های برنامه ‌نویسی، مبتنی بر automatic garbage collection هستند اما زبانRust از قابلیت destructors استفاده می‌کند.

با حمایت موزیلا و انجمن‌های پشتیبانی بسیار بزرگ، Rust فارغ از این که یک زبان جدید است اما به یک زبان ایده‌آل برای یادگیری تبدیل شده است.

 

استفاده از زبان Rust

از Rust می‌توان برای سیستم‌های شبیه‌سازی، مدیریت فایل‌ها، توسعه بازی‌ها و حتی سیستم‌عامل‌ها استفاده کرد. از قابلیت‌های این زبان می‌توان در درست کردن حجم بزرگی از اپلیکیشن‌های مختلف بهره گرفت.

به عنوان مثال موزیلا از قدرت زبان برنامه نویسی Rust در آخرین نسخه مرورگرش ( Firefox Quantum ) کمک گرفته است. با بهره ‌گرفتن از Rust می‌توانید در زمان بسیار کم اپلیکیشن‌های پیچیده‌ای را توسعه و انتشار دهید..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا