برنامه نویسی و ITبرنامه‌نویسی موبایل

کاربردهای فریمورک فلاتر

فریم‌ورک فلاتر را بشناسیم

فریمورک فلاتر چیست: یک فریم‌ورک منبع باز و آزاد است که در سال ۲۰۱۷ توسط گوگل ساخته شد. این برنامه با چند کلمه به شما این امکان را می‌دهبد تا فقط با یک پایه کد، برنامه کاربردی بومی برای موبایل ایجاد کنید.

 

 

به این معنی که می‌توانید از یک زبان برنامه‌نویسی و یک پایه کد استفاده کنید تا دو برنامه مختلف برای سیستم عامل‌های iOS و Android بسازید. اگر به طراحی اپلیکیشن با فلاتر علاقه دارید، در ادامه این مقاله مکتبخونه قصد دارد شما را با نحوه آموزش فریم ورک Google Flutter و مفهوم فریمورک فلاتر چیست آشنا کند.

 

فریمورک فلاتر چیست

کاربردهای فریمورک فلاتر چیست

فریم‌ورک فلاتر از زبان برنامه‌نویسی Dart استفاده می‌کند که توسط گوگل در سال ۲۰۱۷ معرفی شده و به ندرت توسط توسعه‌دهندگان مورد استفاده قرار می‌گیرد. کار با دارت و این فریم‌ورک برای توسعه دهندگان JavaScript یا Java آسان است زیرا از مفاهیم شی گرا پشتیبانی می‌کند. اما آیا تا به حال فکر کرده‌اید کاربردهای فریمورک فلاتر چیست و در کنار چه برنامه‌هایی از آن می توان استفاده کرد؟

فلاتر یک فریم‌ورک متن باز است که برای طراحی اپلیکیشن از آن استفاده می‌شود. لازم است بدانید تاکنون تنها شرکت‌هایی مانند علی بابا به این فریم ورک اعتماد کرده و برای ساخت اپلیکیشن iOS و اندروید از دارت و فریم ورک فلاتر بهره برده است.

 

مقاله پییشنهادی : چرا برنامه نویسی و چرا زبان php
چرا برنامه نویسی و چرا زبان php

 

در نتیجه اگر به طراحی اپلیکیشن با فلاتر علاقمند هستید، بدین معنی است که می‌توانید به توسعه برنامه‌های تلفن همراه بپردازید. Flutter همچنین دارای ابزارک‌هایی برای Material Design و Cupertino است که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهید تا به راحتی UI را در هر دو سیستم عامل iOS و Android ارائه دهند.

هدف از آموزش فریمورک فلاتر چیست

آموزش فریمورک Google Flutter آن‌چنان سخت و زمان بر نخواهد بود. زیرا این زبان تنها برای توسعه نرم‌افزارهای اندروید و اپل به‌کار می‌رود و در اندروید و iOS بدون تغییر کدها، دو خروجی را ارائه می‌نماید. زبان برنامه‌نویسی دارت به خاطر اینکه جدید و تازه نفس است، هنوز مورد توجه برنامه‌نویسان قرار نگرفته و توسعه‌دهندگان کمی به چارچوب فلاتر روی آوردند. در ادامه این بخش تا حدودی شما را با آموزش Flutter آشنا می‌کنیم تا قبل از یادگیری این فریم‌ورک اطلاعاتی داشته باشید.

 

کاربردهای فریمورک فلاتر چیست

 

تفاوت فریمورک با همردیفان خود مانند زامارین و فون گپ در کدنویسی native است. با استفاده از این فریمورک در اصل شما می‌توانید یک‌بار کدنویسی کنید و دو خروجی مناسب با اندروید و آیفون به دست آورید. به‌همین دلیل است که کارشناسان آن را به عنوان پرسرعت‌ترین زبان برنامه‌نویسی نرم افزار معرفی کرده‌اند.

لازم است بدانید اگر در زبان برنامه‌نویسی جاوا و سی شارپ تبحر دارید، آموزش فلاتر برایتان راحت بوده و نیازی به نگرانی نخواهد بود. در شروع آموزش فریمورک Google Flutter شما با اصول اولیه و زبان دارت آشنا می‌شوید. زیرا زبان کدنویسی در دارت در گرو فلاتر بوده و پیش نیازی برای این زبان است.در نتیجه حتما لازم است مفاهیم شی گرا زبان برنامه‌نویسی دارت را بدانید و بعد به مرحله دوم بروید.

 

 

فریم‌ورک Google Flutter

بعد از یادگیری مفاهیم پایه‌ای، به سمت آموزش پیشرفته یعنی رابطه با سرور و API می‌روید و به صورت پروژه محور شروع به کار می‌کنید. اگر در آموزش فلاتر به شکل پروژه جلو بروید و برای خود به توسعه یک نرم‌افزار بپردازید، یادگیری این زبان برایتان راحت‌‌تر خواهد بود. سعی کنید مفاهیم تئوری و عملی را در کنار هم آموزش ببینید تا در این مسیر موفق شوید. شایان ذکر است که در یادگیری این زبان نیاز به هیچ تجربی قبلی و دانش زبان برنامه‌نویسی نخواهد بود.

آنچه در مرحله اول خواهید آموخت:

  1. نحوه نوشتن یک برنامه فلاتر در iOS ،Android و وب
  2. ساختار اصلی برنامه Flutter
  3. پیدا کردن بسته‌ها و استفاده از بسته‌ها برای گسترش قابلیت‌ها
  4. استفاده از hot reload برای توسعه سریعتر
  5. نحوه اجرای ویجت حالت پذیر
  6. چگونه می‌توان یک لیست بی‌نهایت و پرتحرک بارگذاری کرد

آنچه در آموزش به آنها احتیاج دارید

برای اجرای فلاتر به دو قطعه نرم افزار نیاز دارید: Flutter SDK و یک ویرایشگر. ویرایشگر Android Studio فضایی است که در آن می‌توانید پروژه‌های اندروید را پیاده‌سازی کنید و به کدنویسی بپردازید. اما می‌توانید از ویرایشگر مورد نظر خود نیز استفاده کنید.

 

معایب و مزایا فریمورک فلاتر چیست

معایب و مزایا فریمورک فلاتر چیست

آموزش فریم‌ورک Google Flutter مزیت و معایب متعددی دارد. مهمترین مزیت آن باعث صرفه‌جویی در وقت، زحمت و پول شما خواهد شد. مانند هر فناوری چندسکویی، به شما این امکان را می‌دهبد از همان پایه کد برای ساختن برنامه‌های جداگانه iOS و Android استفاده کنید. این امر به نوبه خود، موجب سرعت بخشیدن به کل روند توسعه می‌شود.

دیگر مزایایی که می توان به آن اشاره کرد، “بارگیری مجدد” فلاتر است. این مزیت امکان ایجاد تغییر در کد و مشاهده نتایج را بلافاصله در پیش نمایش برنامه، بدون نیاز به نوشتن مجدد کد فراهم می‌کند. به این ترتیب، می‌توانید به راحتی ایرادات را برطرف کنید و با عناصر و ویژگی‌های مختلف UI، تست کنید.

در مقالات متعددی از فلاتر و کارکرد آن روی اپلیکیشن اشاره شده است اما هیچ جا نگفته اند، Flutter همچنین برای وب کار می‌کند و مستندات مناسبی را ارائه می‌دهید. این فریم ورک در بستر وب به شما این امکان را می‌دهبد که چگونگی عملکرد کنترل‌های بومی را بررسی کنید.

 

مقاله پییشنهادی : برنامه نویسی اندروید با پایتون
برنامه نویسی اندروید با پایتون

 

اگر بخواهیم در مورد معایب این زبان برنامه‌نویسی بگوییم، باید به نابالغ بودن و تکامل نیافتن آن اشاره کنیم. زیرا از کشف این برنامه مدت طولانی نمی‌گذرد و به همین دلیل هنوز آنطور که باید و شاید با ثبات نیست. در آموزش فریم ورک Google Flutter با فقدان‌هایی رو به رو می‌شوید که کار را برایتان کمی پیچیده می‌کند.

برای نمونه بسیاری از ویژگی‌های برنامه‌نویسی هنوز پشتیبانی نمی‌شود و کتابخانه‌های زیادی در مرحله قبل از آلفا قرار دارند و هنگام مقایسه آنها با همتایان بومی، محدودیت‌هایی را نشان می‌دهند.

 

معایب و مزایا فریمورک فلاتر چیست

نتیجه گیری

در این مطلب در خصوص آموزش فریم ورک Google Flutter صحبت کردیم و نکات بسیار مهمی را در مورد فریم‌ورک فلاتر ارائه دادیم. فریمورک Flutter رفته‌رفته به پایه‌ی ثابتی برای طراحی نرم‌افزارهای موبایل تبدیل می‌شود و در بین برنامه‌نویسان جا می‌افتد. اگر می‌خواهید یک برنامه جدید، زیر سایه گوگل یاد بگیرید و آن را در توسعه نرم‌افزارها یا گاهی در وب به کار ببرید، فلاتر انتخاب عالی خواهد بود.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا