برنامه نویسی و IT

آشنایی با کاربردهای نرم افزار vmware

نرم افزار vmware چیست

با اختراع و ایجاد شبکه های کامپیوتری و توانایی ایجاد یک شبکه جهانی، دنیا به سمتی حرکت کرد که بتواند هر چیزی را در این دنیای جدید قرار دهد. این یک خواست نبود، بلکه تبدیل به یک نیاز شده بود که تاکنون این نیاز ادامه دارد. با این حال در این مقاله می‌خواهیم دید اصلی خود را بر پایه کاربردهای نرم افزار vmware بگذاریم تا بیشتر با ویژگی‌های اصلی آن آشنا شویم.

هر فناوری با توجه به این که برخی از نیازهای روزمره و اساسی انسان‌ها را رفع می کند ملزوماتی را نیز برای خود دارد. تهیه این ملزومات گاهی سخت و گاهی ساده است.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش اصول شبکه (Network+)
آموزش اصول شبکه (Network+)

 

شبکه‌های کامپیوتری و به شکل امروزی آن اینترنت نیز از آن دسته فناوری هایی است که در نوع کاربری عادی آن چندان امکانات خاصی لازم ندارد و همین دلیل نیز باعث استفاده گسترده از آن شده است، اما در نوع کاربری حرفه ای و تخصصی آن به شکل اعجاب‌آوری پای تجهیزات عجیب و غریب و به روز دنیا به میان می آید.

 

نرم افزار vmware چیست ؟

کاربردهای مدرن و بروز نرم افزار vmware

این تنها مختص به شبکه های کامپیوتری نیست و اتفاقی است که کم و بیش در هر نوع از فناوری در حال رخ دادن است. هر فناوری برای ادامه حیات خود دو جنبه را باید هم زمان پیش ببرد. اول سادگی در استفاده برای کاربران عمومی و دوم پیشرفته بودن و تجهیز کردن خود به انواع ویژگی های مدرن و به روز دنیا.

فارغ از دید جنبه اول، شبکه یکی از سودآورترین تخصص‌های حال حاضر جهان محسوب می شود، که برای این متخصصین نرم افزار vmware یک نام آشنا و بسیار مهم محسوب می شود.

 

 

وقتی وارد دنیای شبکه به شکل تخصصی می شویم، در همان ابتدای راه نام نرم افزار vmware را بسیار می شنویم و عموما تصور می کنیم به خاطر این که نرم افزار vmware یا همان vmware workstation یک نرم افزار شبیه سازی است، بنابراین عموما به درد آموزش می خورد و کاربرد چندانی در طراحی و توسعه و … در شبکه نخواهد داشت. اما این یک تصوری است که با کمی کسب تجربه متوجه اشتباه بودن آن می شویم.

کاربرد اصلی نرم افزار vmware

همانطور که در بالاتر گفتیم مهمترین ویژگی نرم افزار vmware این است که یک ماشین مجازی است. اما این ماشین مجازی به چه دردی می خورد و اصولا چه دردی را می تواند از شبکه دوا کند؟ وفتی چیزی مجازی است معنی آن این است که در دنیای واقعی تاثیری نخواهد داشت اما موجودیت شبکه یک اتفاق واقعی است. بنابراین ظاهرا دچار یک تناقض می‌شویم.

 

کاربردهای نرم افزار vmware

 

اما این تناقض با نکته‌ای که در ابتدای این مقاله بیان کردیم حل می شود. همانطور که در بالاتر گفتیم تجهیزات شبکه از دید متخصصین و کاربران حرفه‌ای تجهیزاتی پیشرفته، سخت و البته گران قیمت هستند که هر کدام ویژگی‌های بسیار و منحصر به فردی خواهند داشت. بنابراین کار‌کردن با آنها به خصوص به سبب گران بودن آن‌ها می تواند بسیار استرس‌زا باشد. این دو نکته منفی دارد.

اول این که در صورت دادن دستورات اشتباه و یا configure نادرست شبکه ممکن است تجهیزات دچار مشکل شوند و حتی این تجهیزات را از دست بدهیم. این می‌تواند یک ضرر بزرگ مالی برای متخصصین شبکه محسوب شود.

کاربردهای نرم افزار vmware برای متخصصان شبکه

دقیقا همین اتفاق باعث می‌شود دومین نکته منفی بروز کند و آن این که از ترس از دست‌دادن تجهیزات حساس و مهم شبکه کمتر متخصصین دست به خلاقیت و توسعه‌های مختلف در شبکه می زنند. نرم افزار vmware در حقیقت نقطه اتصال بین کارها و طرح هایی است که می خواهیم پیاده کنیم با واقعیت.

در حقیقت می توان گفت که vmware یک محیط آزمایشگاهی است و درست مانند یک آزمایشگاه که برای یک محقق اهمیت فراوانی دارد، برای متخصصین شبکه نیز از چنین اهمیتی برخوردار است.

 

کاربردهای نرم افزار vmware برای متخصصان شبکه

 

اگر بخواهیم کمی ملموس‌تر از این نرم افزار حرف بزنیم باید گفت که نرم افزار vmware یک ماشین مجازی است که می توان بر روی آن انواع سیستم‌های کامپیوتری و یا سیستم‌های شبکه را به شکل کاملا واقعی راه اندازی کرد و بین تمام این سیستم‌ها ارتباط برقرار کرد و از این طریق برنامه و طرح خودمان را می توانیم اجرا کنیم. ناگفته نماند این چنین محیط مجازی می تواند یک محیط فوق العاده برای آموزش نیز محسوب شود.

تکنولوژی Clustering

تکنولوژی Clustering و مدیریت توزیع قدرت DPM دو مثال بسیار کاربردی است که نرم افزار vmware با امکان مجازی سازی سرورها و کلاینت ها امکان اجرای آن ها را برای ما فراهم می آورد. تکنولوژی Clustering که در حقیقت استفاده از چندین سرور مجزا برای اجرای یک اپلیکیشن است، امروزه در بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ در حال انجام است.

این تکنولوژی در اصل باعث می شود که سرعت اجرا بسیار افزایش پیدا کند و بتواند همزمان چندین کاربر را ساپورت کند. البته از نظر امنیت و از دست رفتن اطلاعات نیز می‌تواند بسیار قابل اعتماد باشد.

 

 

اما برای اجرای آن حتما نیاز به چند سرور حقیقی داریم که در حالت عادی تهیه آن نیاز به پول فراوان دارد. از این رو یادگیری نحوه ایجاد و اجرای آن عملا تا زمانی که به این سرور‌ها دسترسی نداشته باشیم غیر ممکن است. مگر با استفاده از کاربردهای نرم افزار vmware که باعث می شود بتوانیم به راحتی این سرویس را پیاده کنیم.

مدیریت توزیع قدرت DPM

اما مدیریت توزیع قدرت DPM یک سرویس بسیار کلی‌تر است و می تواند برای هر نوع توپولوژی شبکه و برای هر نوع سرور و حتی Client مورد استفاده قرار بگیرد.

با توجه به اهمیت صرفه جویی در مصرف برق، اگر بتوانیم کاری کنیم که قدرت برق مصرفی به شکل مدیریت شده توزیع شود، در این صورت می توان علاوه بر ایجاد یک پلتفرم با صرفه اقتصادی کاری کرد که از نظر حفاظت الکترونیک دستگاه ها موفق عمل کنیم. همچنین باعث شویم که عمر دستگاه‌ها بر اساس نیاز واقعی آن‌ها به برق مصرفی، مفید باشند.

این سرویس نیز به نوبه خود می تواند بسیار مهم و حیاتی باشد و البته که به انواع مختلف دستگاه‌ها نیاز دارد. نرم افزار vmware به راحتی می تواند این امکان را برای ما فراهم بیاورد.

 

دانلود نرم افزار vmware

دانلود نرم افزار vmware

نکته جالب اینجاست که دانلود نرم افزار vmware نیز در سایت‌های داخلی و خارجی موجود است و هر کسی میتواند با کمی جست و جو به انواع مختلف این ورژن ها دسترسی داشته باشد. بنابراین می توان با قاطعیت گفت که راه یادگیری و اجرا به خوبی فراهم است. تنها کافی است خودتان بخواهید. امیداوریم تا به اینجا با کاربردهای نرم افزار vmware  آشنا شده باشید.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا