آموزش تبدیل عکس به نقاشی با فتوشاپ

آموزش فتوشاپ برای تبدیل عکس به نقاشی
در این مطلب می خواهیم یک اثر کلاسیک به کمک برنامه فتوشاپ بسازیم و مراحل تبدیل عکس به نقاشی با فتوشاپ را به شما آموزش دهیم. در این آموزش از برنامه photoshop cc استفاده می کنیم.
اگر روی سیستم خود نسخه های جدید دارید اصلا نگران نباشید، روش و مراحلی که در اینجا یاد می گیرید به راحتی روی نسخه های دیگر برنامه فتوشاپ قابل پیاده سازی هستند. با ما همراه باشید که با هم یک عکس را به نقاشی سیاه و سفید و رنگی تبدیل کنیم.
مقاله پییشنهادی : راهکارهایی برای بالا بردن عملکرد فتوشاپ
ابتدا یک عکس مانند تصویر زیر انتخاب می کنیم که برای کار خود از آن استفاده کنیم.
گام اول تبدیل عکس به نقاشی با فتوشاپ: کپی کردن لایه اصلی یا پس زمینه تصویر
مانند تصویر زیر، اگر عکس را با فتوشاپ باز کنید در پنل Layers تنها لایه، عکس اصلی یا همان لایه پس زمینه Background را مشاهده خواهید کرد.
بعدا برای رنگ آمیزی نقاشی به تصویر اصلی نیاز داریم و باید مطمن باشیم در آن تغییراتی ایجاد نشود. از این جهت از عکس اصلی یک نسخه کپی تهیه می کنیم. برای انجام این کار روی لایه پس زمینه (Background) کلیک کرده و نگه دارید و آن را به سمت پایین، روی آیکون New Layer بکشید (آیکون دوم از سمت راست)
روی آیکون New Layer کلید موس را رها کنید. برنامه فتوشاپ از لایه پس زمینه عکس اصلی یک کپی گرفته و با نام Background copy در بالای عکس اصلی قرار می دهد.
گام دوم: حذف کردن لایه رنگی
در این مرحله نیاز داریم که رنگ عکس را حذف کنیم. برای انجام این کار در نوار منوی اصلی (بالای صفحه) از منوی Image به ترتیب گزینه Adjustment و Desaturate را انتخاب می کنیم. همچنین برای این کار می توانید از کلیدهای ترکیبی Shift+Ctrl+U در ویندوز استفاده کنید:
در این مرحله ما نسخه بی رنگ عکس را می سازیم:
گام سوم: کپی کردن نسخه بی رنگ عکس
مانند گام اول از عکس بی رنگ بدست آمده از لایه Background copy بار دیگر یک کپی تهیه می کنیم. با انجام این کار فوتوشاپ یک لایه با نام Background copy 2 می سازد و در بالای لایه قبلی قرار می دهد:
گام چهارم: معکوس کردن لایه ها
در این مرحله لازم است که طبقات روشنایی تصویر را معکوس کنیم، به این معنی که قسمت های روشن، تاریک و قسمت های تاریک، روشن می شوند. برای انجام این کار به منوی Image رفته و از آنجا به ترتیب Adjustment و Invert را کلیک می کنیم (کلیدهای ترکیبی Ctrl+I).
تصویر نهایی بعد از Invert کردن تصویر به شکل زیر است:
گام پنجم : تغییر گزینه Blend Mode به Color Dodge
در این قسمت از تبدیل عکس به نقاشی با فتوشاپ در پنل Layers مانند شکل زیر روی قسمت نشان داده شده کلیک کنید. این قسمت به صورت پیش فرض روی Normal تنظیم شده است که با کلیک روی آن گزینه های دیگر ظاهر می شود و از میان آن ها گزینه Color Dodge را انتخاب کنید:
با انجام این کار صفحه عکس شما کاملا سفید می شود (بستگی به عکس دارد ممکن است نواحی کمی سیاه باقی بماند):
در ادامه با این تصویر مواجه خواهیم شد:
گام ششم: لایه را به Smart Object تبدیل کنید
در این مرحله به وسیله محو کردن لایه از طریق اعمال کردن فیلتر محو کننده گاوسی در فوتوشاپ (Photoshop’s Gaussian Blur filter)، قسمت اصلی نقاشی خود را می سازیم. اما به جای اعمال کردن این فیلتر به صورت عادی، محو کننده گاوسی را به عنوان فیلتر هوشمند یا Smart Filter اعمال می کنیم.
اما فیلتر هوشمند چیست و چه تفاوتی با فیلتر عادی دارد؟ خب، در واقع فیلترهای هوشمند همان فیلترهای عادی در فتوشاپ هستند فقط کمی هوشمند ترند! چیزی که آن ها را متفاوت می سازد آن است که فیلترهای عادی روی پیکسل های عکس تغییرات دائمی ایجاد می کند در حالی که فیلترهای هوشمند غیر مخرب هستند و عکس را کاملا قابل تغییر نگه می دارند.

فیلترهای هوشمند این قابلیت را به ما می دهند که هر زمان به عقب برگردیم و در تنظیمات فیلتر تغییراتی ایجاد کنیم، در حالی که کیفیت تصویر ثابت باقی می ماند.
چگونه محو کننده گاوسی را به عنوان فیلتر هوشمند به عکس اعمال کنیم؟ برای این کار، ابتدا باید عکس را به Smart Object تبدیل کنیم. در این حالت اگر هر فیلتری را روی عکس استفاده کنیم، خود به خود به صورت یک فیلتر هوشمند اعمال می شود.
برای تبدیل لایه به Smart Object روی آیکون منو در گوشه بالا سمت راست پنل Layers کلیک کنید سپس در گزینه ها روی Convert to Smart Object کلیک کنید. زیر یک آیکون کوچک گوشه لایه مشاهده می شود که علامتی برای Smart Object بودن لایه می باشد
مقاله پییشنهادی : چگونه پس زمینه عکس های خود را با تکنیک های فتوشاپ تغییر دهیم؟
سپس در گزینه ها روی Convert to Smart Object کلیک کنید:
مانند تصویر زیر یک آیکون کوچک گوشه لایه مشاهده می شود که علامتی برای Smart Object بودن لایه می باشد:
گام هفتم: اعمال فیلتر محو کننده گاوسی یا Gaussian Blur Filter
در این مرحله روی منوی Filter در نوار منوی اصلی کلیک کنید و از قسمت Blur گزینه Gaussian Blur را انتخاب کنید:
بعد از انتخاب این گزینه یک پنجره جدید باز می شود که در آن میزان محو کردن عکس و میزان ظاهر شدن خطوط سیاه عکس تنظیم می شود. مانند شکل Radius بر حسب پیکسل قابل تنظیم است که هر چه بیشتر باشد خطوط نقاشی پر رنگ تر و واقعی تر هستند و هر چه این مقدار کمتر باشد خطوط تصویر باریک تر خواهند شد.
برای مثال اگر این مقدار را روی ۱۰ پیکسل تنظیم کنیم.
پس از تنظیم به این نتیجه خواهیم رسید:
به نتیجه ای مانند تصویر زیر می رسیم و اگر مقدار Radius را به ۴۵ پیکسل افزایش دهیم
پس از آن با این نتیجه رو به رو می شویم:
گام هشتم تبدیل عکس به نقاشی با فتوشاپ: رنگ آمیزی نقاشی
مانند مراحل اول از لایه Background یک نسخه کپی تهیه می کنیم که نام آن Background copy 3 است. مانند تصویر روی نام آن دوبار کلیک می کنیم و نام آن را به Color تغییر دهید:
لایه جدید را با موس نگه دارید و به بالای تمام لایه های دیگر منتقل کنید. اکنون در پنل Layers مانند گام پنجم، Blend Mode را در حالت Color تنظیم کنید
تصویر نهایی نقاشی شده رنگی به شکل زیر خواهد شد
در این مطلب با هم مراحل تبدیل عکس به نقاشی سیاه و سفید و رنگی را دنبال کردیم. کاربر در صورت علاقه مندی می تواند تغییرات و افکت های دیگری به سلیقه خود اضافه کند تا به نتیجه دلخواه برسد. امیدوارم که از این آموزش لذت برده باشید و برای شما مفید باشد.
عالی بووووووووود
سلام
ممنون که با ما همراه هستید
دوست عزیز خودتون رو مسخره کرده عکس اول چه ربطی به نتیجه آموزش شما داره؟
افتضاح بود
سلام
عکس ابتدایی برای شروع کار میباشد و نتیجه اصلی در پایان مقاله قرار داده شده است. مقاله چون به صورت آموزش ارائه شده است باید تا پایان آن مطالعه کنید.
ممنون مفید بود.
سلام
ممنون از همراهیتون
سلام
عکس اولی که بعنوان نمونه گذاشتید
با خروجی که اخر کار گرفتید
فرق میکنه!
درسته؟
دلیلش چیه؟
من عکسو رو قسمت color Didge قرار می دم ولی تغییری ایجاد نمی شه می شه لطفا راهنمایی کنین
عالی بود