مدیریت

آشنایی با مراحل راه اندازی کسب و کار جدید

مراحل راه اندازی کسب و کار جدید : بسیاری از انسان‌ها شخصیتی مدیر و ریسک‌پذیر دارند و تصور میکنند که برای زندگی کارمندی ساخته نشده‌اند. برخی از جوانان ترجیح می‌دهند در کنار تحصیل، کسب‌وکار پردرآمدی را برای تایم‌های آزاد راه‌اندازی کنند تا منبع درآمدی کسب کنند.

در این مقاله سعی کرده‌ایم تا تمام مراحل راه‌اندازی کسب‌وکار جدید را بررسی کنیم و هر مرحله را به طور جداگانه ارائه دهیم. برای شروع به سراغ تعریف اولیه کسب‌وکار می‌پردازیم.

کسب‌وکار چیست؟

واژه‌نامه آکسفورد، کسب‌وکار را به معنای خرید و فروش و تجارت می‌داند. همچنین، واژه‌نامه longman کسب و کار را فعاليت پول‌ساز و تجارتی که از آن پول حاصل شود، تعریف می‌کند.

آموزش آمار کاربردی برای تحلیل داده کسب و کار

 

به طور کلی، کسب‌وکار ار می‌توان حالتی از مشغولیت که شامل فعالیت‌های از قبیل تولید، خرید کالا و ارائه خدمات با هدف فروش و کسب درآمد، دانست.

ارویک و هانت، کسب‌وکار را عملی  می‌داند که در آن، خدمات و یا محصولی با هدف خدمت به افراد جامعه ارائه می‌شود. از نظر پترسن و پلومن، هر مبادله‌ای که منجر به خرید و فروش می‌شود را نمی‌توان کسب‌وکار دانست. بلکه، کسب‌وکار همان تبادل تکراری و تجدید شونده است.

پرفسور اون، کسب‌وکار را یک نوع کاسبی می‌داند و معتقد است که طی این کاسبی، کالا و خدمات به بازار عرضه می‌شوند.

ويژگي‌هاي کسب و کار چیست؟

  1. فروش کالا و یا ارائه خدمات با هدف کسب ارزش.
  2. معامله و تبادل کالاها و خدمات.
  3. تکرار معاملات.
  4. انگیزه هدف.
  5. فعالیت آمیخته با ریسک.

کسب‌وکار جدید به چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

شاید بسیاری از افراد خود بپرسند که چرا باید یک کسب‌وکار جدید راه بی‌اندازیم؟ بسیاری از مواقع، یک ایده در ذهن‌تان شکل می‌گیرد که نمی‌توانید به راحتی از آن بگذرید. کسب‌وکار، نمادی از استقلال است و با راه‌ اندازی کسب‌وکا خود می‌توانید از کار کردن زیر نظر دیگران رها شوید.

قبل از اقدام به کارآفرینی، دلیل خود را از راه اندازی کسب‌وکار پیدا کنید. سپس، کشف کنید که چگونه می‌توانید بدون کسب مهارت یک کاسبی راه بیاندازید.

همیشه برای شروع به فعالیت، نیاز به مهارت‌های جدید نیست. بلکه، در بسیاری از موارد می‌توانید با همان مهارت‌هایی که دارید کسب‌وکار خود را شروع کنید.

مراحل راه اندازی کسب و کار جدید:

مراحل راه اندازی کسب و کار جدید

۱٫ یک ایده مطمئن و عالی پیدا کنید:

ممکن است در رویای مستقل بودن و رهایی از  زندگی کارمندی باشید. اما ایده‌ای مناسب برای شروع کسب‌وکار نداشته باشید. در چنین حالتی، خارج از چهارچوب فکر کنید. سعی کنید با سوال‌های متعدد از خود، به یک ایده و الگو کامل از کسب‌وکار برسید.

سپس به بررسی جزئیات ایده بپردازید. در صورتی که آن ایده موقت نباشد و بازاری برای آن وجود داشته باشد، پس برای عملی کردن آن لحظه‌ای درنگ نکنید.

۲٫  بازار را با دقت بررسی کنید:

قبل از دنبال کردن ایده کسب‌وکار، باید مطمئن شوید که برای آن تقاضا وجود دارد و ایده شما یک ایده منحصر به فرد است. اگر شما اولین فردی نیستید که آن خدمت را ارائه می‌دهید، ممکن است در بازار رقبایی برای شما وجود داشته باشد. پس باید به دنبال شیوه متفاوت‌تری از سایرین باشید.

انجام یک مصاحبه با افراد جامعه، می‌تواند در بهتر فهمیدن نیاز مردم و انتخاب شیوه متمایز به شما کمک کند.

۳٫  ایجاد طرح اولیه کسب‌وکار:

حالا که یک ایده برای شروع فعالیت خود دارید، باید یک نقشه راه تهیه کنید تا بتوانید ایده کسب‌وکار خود را به واقعیت تبدیل کنید. وجود یک طرح اولیه برای همه‌ی استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای جدید، امری ضروری است.

برای دریافت حمایت‌های مالی، لازم است که طرح کسب‌وکار را تهیه کنید و به موسسات مالی ارائه دهید. بعد از ارزیابی طرح، ایده مورد توجه سرمایه‌گذاران، بانک‌ها و یا موسسات مالی قرار می‌گیرد. اگر به دنبال کسب حمایت مالی نیستید، یک طرح یک صفحه‌ای هم کفایت می‌کند.

۴٫ ارزیابی سرمایه اولیه کسب‌وکار:

هر کسب‌وکاری، بسته به مقیاس، هزینه‌های متفاوتی را در پی دارد. بنابراین، لازم است از همان ابتدا، هزینه‌ها را پیش‌بینی کنید؛ زیرا، در ماه‌های اول ممکن است سودی دریافت نکنید. پس، باید بدانید که از دست دادن چه میزان هزینه، لطمه‌ای به زندگی شما وارد نمی‌کند.

آموزش کامل مدیریت محصول

 

سنجش ایده به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید میزان سرمایه مورد نیاز در زمان سودآوری، بررسی کنید. سپس، برآورد کنید که این هزینه‌ها را از چه راهی می‌خواهید تامین کنید.

ابتدا مقداری هزینه برای شروع کاسبی خود پس‌اندازی کنید تا در مسیر کارآفرینی به مشکلات جدی برنخورید.

وام‌های تجاری بانک، یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای تامین مالی هستند. اگر شرایط وام گرفتن و یا قسط دادن را ندارید، به سراغ یک سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر بروید. در چنین حالتی، رعایت دو نکته بالا بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا، طرح شما باید قوی باشد تا سرمایه‌گذار را متقاعد به سرمایه‌گذاری کند.

به طور کلی، روش‌های متفاوت تامین بودجه به شرح زیر است:

  • وام گرفتن.
  • جذب سرمایه‌گذار.
  • گرنت.
  • سرمایه‌گذاری جمعی(Crowdfunding).
  • سرمایه‌گذاران فرشته(Angel investors).
۵٫ بررسی ساختار قانونی کسب‌وکار:

قبل از راه‌اندازی کسب‌وکار، لازم است یک ساختار اولیه برای آن تعریف کنید. البته این ساختار در طول زمان دستخوش تغییراتی اساسی خواهد شد. با این حال، لازم است ساختاری ابتدایی برای خود تعریف کنید.

انتخاب ساختار، اولین گام قانونی و سخت‌ترین تصمیم مدیریتی برای شروع کسب‌وکار جدید است.

انواع مختلف ساختار یک کسب‌وکار به شرح زیر است:

  • شراکتی.
  • مالکیت انحصاری.
  • مسئولیت محدود.
  • مسئولیت نامحدود.
  • سهامی.

 

۶٫ یک نام مناسب برای تجارت خود انتخاب کنید:

انتخاب نام مناسب برای راه‌اندازی کسب‌وکار جدید، بسیار مهم است؛ زیرا، نام همه جنبه‌های کاری شما را در بر می‌گیرد. پس، لازم است نام را متناسب با ویژگی‌های کسب‌وکارتان انتخاب کنید.

بهتر است قبل از اتمام مراحل راه اندازی کسب و کار جدی، چند نام در نظر بگیرید. سپس، مطمئن شوید که نامی مشابه با نام انتخابی شما وجود ندارد.

نام مناسب می‌تواند به خوبی در میان مخاطبان جای بیفتد.

در گام بعدی، باید نام تجاری خود را ثبت کنید. ( قوانین هر کشور برای ثبت نام متفاوت است.)

۷٫ مجوزهای مربوطه را دریافت کنید:

هر کسب‌وکاری بسته به نوع فعالیتی که دارد، نیاز به تعدادی مجوز دارد. بنابراین، لازم است که در همان ابتدا، روند کاغذبازی را طی کنید و قوانین مربوطه را مطالعه کنید.

انواع مختلفی از مجوزهای کسب‌وکار وجود دارد که شما باید بسته به نوع فعالیت‌تان، آن‌ها را دریافت کنید.

۸٫ یک تیم قوی تشکیل دهید:

موفقیت به تنهایی امکان پذیر نخواهد بود. یکی از مهم‌تریم اقدامات در مراحل راه اندازی کسب و کار جدید، استخدام یک تیم قوی است. در این راستا، جو زاوادزکی، مؤسس شرکت MediaMath می‌گوید:« کارآفرینان باید به همان اندازه که به محصول توجه می‌کنند، به افراد نیز توجه کنند. محصول شما توسط افراد تولید می‌شود، از این رو پیدا کردن یک تیم خوب، شناختن کمبود‌ها، خلأها و پر کردن آن‌ها باید در اولویت باشد. تعیین نحوه همکاری اعضای تیم با یکدیگر، تقسیم وظایف، تعیین نقش و وظیفه هر یک از اعضای تیم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.»

اگر خدمات شما دیده نشود، شانسی برای رشد و موفقیت وجود نخواهد داشت. شما باید تلاش کنید که با افراد بسیاری در ارتباط باشید و تنها به اطرافیان خود بسنده نکنید.

قبل از عرضه محصول به بازار و برند سازی، باید تصویری مشخص و دقیق از محصول یا خدمات در ذهن مردم بسازید. طراحی یک برند و انتخاب نام مناسب می‌تواند تاثیر زیادی در ثبت استارت‌آپ شما در اذهان عمومی داشته باشد.

۹٫ یک وب‌سایت قوی بسازید:

ساخت وب‌سایت در فضای مجازی، آخرین مرحله از مراحل راه اندازی کسب و کار جدید است. برای ساخت سایت باید ویژگی‌های زیر را در نظر بگیرید:

  • وب‌سایت، ویترینی از کسب‌وکار شما است. پس، لازم است که وب‌سایت شما زیبا و کامل باشد.
  • برای محتوای سایت از یک یا دو فونت خوانا استفاده کنید.
  • اگر قصد فروش محصولات خود را از طریق وب‌سایت دارید، فرآیند خرید را ساده طراحی کنید.
  • برای جذب بیشتر مخاطبان، می‌توانید با سازمان‌ها و یا مشاغل دیگر همکاری کنید و تخفیفاتی برای آن‌ها در سایت خود قرار دهید.
۱۰٫ در انواع شبکه‌های اجتماعی حضور پیدا کنید:

رسانه‌های اجتماعی می‌تواند یک ابزار تبلیغاتی برای معرفی خدمات شما به حساب می‌آید. سعی کنید که در شبکه‌های اجتماعی مناسب، حضور پررنگی پیدا کنید و ارتباطی موثر بین سایت و شبکه‌های اجتماعی برقرارکنید.

 

مراحل راه اندازی کسب و کار جدید

نکاتی که باید در تمام مراحل راه اندازی کسب و کار جدید مد نظر قرار دهید:

شروع کسب‌وکار جدید یکی از دغدغه‌های کارآفرینانان است. اگر شما هم در فکر راه‌اندازی ستارت‌آپ مخصوص خود هستید، توصیه می‌کنم که نکات زیر را با دقت مطالعه کنید تا در طی کردن مراحل راه اندازی کسب و کار جدید به شما کمک کند.

آنچه که در ادامه می‌خوانید، حاصل زحمات “جان اوشر” است. او بیش از ۱۰۰ کالا را ابداع یا بهینه سازی کرده است. همچنین، موسس چندین کمپانی موفق است که یکی از این کمپانی‌ها، Cap Toys می‌باشد. این کمپانی موفق به فروش ۱۲۵ میلیون دلار در سال بود.

آشنایی با نکات زیر، به شما کمک خواهد کرد که در تمام مراحل راه اندازی کسب و کار جدید موفق شوید.

 ۱)زودتر شروع به راه‌اندازی کسب‌وکار خود کنید:

ممکن است بسیار ایده در ذهن خود پرورش دهید. اما هربار که تصمیم به عملی کردن آن می‌گیرید، بخاطر ترس و افکار پوچ، آن را به تعویق می‌اندازید. شروع کردن کسب‌وکار، نیاز به هزینه، زمان و فضای کافی دارد. شاید هنوز زمان مناسب برای شروع کسب‌وکارتان فرا نرسیده باشد، اما اگر زیادی صبر کنید احتمال دارد فرصت‌های خود را از دست دهید.

۲)کسب‌وکارتان را با سایر کارآفرینان مقایسه نکنید:

شما در جایگاه مناسب خود قرار دارید. پس، دائماً خود را با سایر کارآفرینان مقایسه نکنید، به خصوص کارآفرینان قدیمی و موفق مقایسه نکنید؛ زیرا، شما از میزان سختی کشیدن و تلاش آن‌ها برای رسیدن به این نقطه آگاهی ندارید. آن‌ها تنها می‌توانند الگویی برای شما باشند.

۳) اطلاعات خود را افزایش دهید:

قبل از شروع کسب‌وکار، تا می‌توانید تحقیق کنید و تمامی منابع موجود را مطالعه کنید تا علم‌تان در آن حوزه افزایش پیدا کند؛ زیرا، هرچه علم شما در زمینه کاری‌تان بالاتر برود، قدرت‌تان بیشتر خواهد شد.

۴) قانون ۲۰-۸۰ را رعایت کنید:

فراموش نکنید که اغلب کالاها و خدمات به خودی خود فروش نمی‌رود. برای فروش کالا، نیاز به تبلیغات است. در این رابطه، نام ویافردو پارتو، اقتصاددان معروف، قاعده ۲۰-۸۰ را معرفی می‌کند.

طبق این قاعده، در صورتی که ۲۰درصد کسب‌وکارها به ارائه خدمات مشغول باشد، ۸۰درصد مابقی باید به خدمات فروش و تبلیغ بپردازند.

مراحل راه اندازی کسب و کار جدید

سخن پایانی:

یکی از مهم‌ترین اقدامات در استارت‌آپ و کارآفرینی، راه‌اندازی کسب‌وکار جدید است. در این مقاله، به معرفی مراحل راه‌اندازی کسب‌وکار جدید و نکات ضروری در آن مسیر پرداخته‌ایم. مسیر کسب‌وکار جدید می‌تواند پر از چالش و ریسک باشد. اما، با در دست داشتن اطلاعات مناسب می‌توانید در این مسیر، موفق شوید و سود زیادی کسب کنید.

مرجع کامل آموزش مدیریت و کسب و کار + اعطای گواهینامه

 

برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار موفق باید از انگیزه و اشتیاق بالا برخوردار باشید؛ در غیر این‌ صورت، مشکلات و موانعی که در سر راه‌تان قرار دارند، شما را از ادامه مسیر پشیمان می‌کنند. اگر هنوز ایده‌ای برای راه‌اندازی کسب‌وکار یا استارت‌آپ ندارید، می‌توانید به سراغ مقاله “۱۰ ایده برای کسب‌وکار پردرآمد با سرمایه‌کم” بروید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا