زبان خارجی

سخت‌ ترین زبان‌های دنیا کدامند؟

لزوم آشنایی با سخت ترین زبان های دنیا

آیا تا به حال برای شما هم اتفاق افتاده است که شدیداً به یادگیری زبانی علاقمند شوید ولی پس از مدتی آن را از سخت ترین زبان ‌های دنیا دانسته و از یادگیری منصرف گردید؟ یا قبل از آن‌که حتی شروع به یادگیری نمایید قضاوتی نادرست درباره‌ی آن زبان و فرهنگ سبب دلسردی شما شده باشد؟

 

دوره پییشنهادی : آموزش زبان انگلیسی از پایه

 

احتمالاً شما هم تجربه‌ای هرچند کوتاه در این مورد داشته‌اید. زمانی که به دلایل مختلف شخصی و گاه شغلی به یادگیری زبان خارجه احساس نیاز می‌کنیم اما در برخورد با الفبای متفاوت آن یا پیچیدگی‌های دستوری آن زبان از ادامه مسیر یادگیری منصرف می‌شویم. در حقیقت قرار دادن زبانی خاص در گروه سخت ترین زبان ‌های دنیا، کار بسیار ساده‌ای نیست. ممکن است یک زبان که از نظر فردی دشوار به نظر برسد، ولی از دیدگاه فردی دیگر که به لحاظ نزدیکی فرهنگ و یکسانی ریشه خانوادگی زبانش، بسیار ساده و شیرین شناخته ‌شود. لذا در این مقاله بدون در نظر گرفتن محدودیتی، تلاش کردیم زبان‌هایی را بررسی کنیم که بیشتر مردم در دشوار بودن آن متفق‌القول هستند.

 

ویدیوهای پییشنهادی : آموزش آیلتس
آموزش آیلتس

سخت‌ ترین زبان های دنیا

۱- ژاپنی

یکی از دلایلی که اکثر افراد را به یادگیری زبان ژاپنی ترغیب می‌کند، پیشرفت اقتصادی و تجاری و نیز جایگاه آن کشور در زمینه‌ی پیشرفت تکنولوژیکی است. علاوه بر موارد مذکور، جاذبه‌های گردشگری این کشور نظیر طبیعت زیبا، آثار تاریخی و نمایش‌های سنتی آن، طرفداران زیادی دارد. در کنار این عوامل جذاب جهت یادگیری این زبان، می‌توان به برخی دشواری‌های زبانی اشاره نمود که سبب شده این زبان در لیست سخت ترین زبان ‌های دنیا قرار گیرد.

به طور کلی زبان ژاپنی سه نوع رسم‌الخط نوشتاری دارد که هریک در زمینه‌های خاصی کاربرد دارد. به عنوان مثال: رسم الخط هیراگانا(Hiragana)  برای نوشتن کلمات ژاپنی اصیل به کار می‌رود و کاتاکانا(Katakana)  در نوشتن کلمات وارد شده از زبان‌های بیگانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین با استفاده از رسم‌الخط کانجی(Kanji)  نیز به نوشتن کلمات وارد شده از ازبان چینی می‌پردازند. از دیگر عوامل انتخاب زبان ژاپنی به عنوان یکی از سخت ترین زبان ‌های دنیا، دامنه‌گسترده‌ی واژگانی زبان ژاپنی است که در نتیجه ورود واژگان متفاوت از زبان‌های گوناگون ایجاد شده است. به واسطه‌ی وارد شدن لغات مردم ژاپن به دامنه‌ی گسترده‌ای در انتخاب لغات در حین مکالمات و نوشتار دست یافته‌اند که طبقه‌ی اجتماعی و منطقه‌ی جغرافیایی بر این انتخاب تاثیر‌گذار است. در کنار این موارد می‌توان به سرعت بالای ژاپنی‌ها در ادای جملات نیز اشاره کرد.

 

ویدیوهای پییشنهادی : آموزش زبان آلمانی
آموزش زبان ترکی

 

سخت ترین زبان‌ های دنیا کدامند؟

۲- چینی ماندارین

یکی دیگر از سخت ترین زبان ‌های دنیا را می‌توان، زبان ماندارین چینی دانست. کشوری که با تلاش خود در طول چند دهه گذشته تبدیل به یکی از سه قدرت اقتصادی جهان شده است و به سبب تولیدات متنوع و گوناگون، شهرهای کشور چین را تبدیل به مقصد بسیاری از بازرگانان و تجار کرده است. این زبان اگرچه در کشور چین به عنوان زبانی استاندارد و مناسب شناخته می‌شود و اکثریت مردم این کشور یادگیری و استفاده آن را آسان می‌دانند. اما مردم کشورهای دیگر که از الفبای لاتین یا فارسی استفاده می‌کنند، یادگیری این نوع الفبا را بسیار دشوار می‌یابند.

یادگیری چینی ماندارین سختی‌های زیادی دارد که تنها یکی از این موارد الفبای این زبان است. حروف این زبان به اشکال گوناگونی نوشته می‌شود به طوری که ممکن است زبان‌آموز را سردرگم کند. اگرچه در میان کتب آموزشی شاید بتوان نمونه‌ی ساده شده‌ای یافت تا به شکل بهتری بر نوشتن الفبای این زبان تسلط یافت. دلیل دیگری که سبب شد این زبان را یکی از سخت ترین زبان ‌های دنیا بنامیم، اشاره به لحن و آهنگ ادای کلمات است.

ویدیوهای پییشنهادی : آموزش زبان ترکی
آموزش زبان ترکی

به طور کلی در این زبان یک لحن خنثی و چهار لحن اصلی وجود دارد و هر یک می‌تواند معنای کلمه را دگرگون کند. مثلا کلمه (MA) با استفاده از یک لحن مادر معنا می‌دهد و هنگام ادای آن با استفاده از لحن دیگری به معنی «اسب» است.

۳- روسی

زبان روسی نیز به سبب الفبای متفاوت و برخی پیچیدگی‌های دیگر می‌تواند یکی از سخت ترین زبان ‌های دنیا باشد.این زبان با خط سیریلیک نگاشته می‌شود که برای اولین بار در دوران قرون وسطی توسط کشیشی کاتولیک جهت تبلیغ دین مسیحیت به کار گرفته شده است. در طول تاریخ و بویژه در دوران شوروی نیز، زبان اول برخی کشورهای اروپای شرقی و آسیایی بود. در دوران معاصر به سبب قدرت نظامی و سیاسی کشور روسیه، همچنان یکی از زبان‌های مطرح دنیا است.

یکی از دشواری‌های یادگیری سخت ترین زبان دنیا را می‌توان الفبای آن دانست. الفبای این زبان تاحدودی به الفبای لاتین مشابه است اما تفاوت‌های ریزی وجود دارد که باید به آن توجه خاصی هنگام یادگیری نشان داد. از مشخصه‌های این الفبا می‌توان به یکسانی برخی حروف در شکل ظاهری و تفاوت آن در تلفظ اشاره کرد مانند B که در انگلیسی (ب) خوانده می‎شود و در زبان روسی (و) تلفظ می‌گردد. قوائد دستوری نیز یکی دیگر از دشواری‌های این زبان است.

سخت ترین زبان‌ دنیا

در این زبان به تعداد ۶ مورد اسم‌سازی وجود دارد به شکلی که یک اسم با قرارگیری در موقعیت‌های مختلف در درون جمله، پسوندهای متفاوتی به خود می‌گیرد.

سومین عاملی که ممکن است سبب سردرگمی نوآموزان شود، حذف فعل (است) در جملات ساده می‌باشد. برای مثال در جمله ساده‌ی زبان روسی (من در خانه‌ هستم) به شکل (من در خانه) ساخته می‌شود. مجموعه این عوامل فوق‌الذکر سبب گردید تا زبان روسی را درمیان سخت ترین زبان ‌های دنیا قرار دهیم.

۴- مجاری

ممکن نیست لیستی از سخت ترین زبان ‌های دنیا تهیه کرد ولی به زبان مجاری اشاره‌ای نکرد. کشور مجارستان که در طول تاریخ معاصر شاهد فراز و فرودهای بسیار بوده و جنگ و درگیری بسیاری در پی قدرت‌طلبی رخ داده است که باعث شده زبان مجاری انباشته از اصطلاحات و ضرب‌المثل‌های گوناگون شود. به طوری که مردم این کشور در اغلب مکالمات خود از آن بهره می‌گیرند. بالغ بر ۱۲ میلیون نفر زبان مجاری را به عنوان زبان اول یا دوم مورد استفاده قرار می‌دهند همچنین این زبان در میان زبان‌های مورد استفاده‌ی اتحادیه اروپا جای گرفته است.

از جمله عوامل دشواری این زبان باید به الفبای آن اشاره کرد. این زبان دارای ۴۴ حرف است که بعضی از آنها از دو یا سه حرف ساخته شده است مانند dzs که صدای (ج) می‌دهد.

ویدیوهای پییشنهادی : آموزش GRE
آموزش GRE

 از دیگر پیچیدگی‌های این زبان وجود ۱۸ نوع پسوند است طوری که کاربرد آنها نیازمند قوائد خاصی است و همچنین در این زبان ۱۴ نوع حروف صدادار نیز وجود دارد. در نهایت استفاده از قوائد دستوری پیچیده در بکارگیری اصطلاحات و ضرب‌المثل‌ها نیز یکی دیگر از عوامل دشواری این زبان است. لازم به ذکر است که در این زبان ، کلمات با حالت پسوندی ساخته می‌شود به طوری که در برخی موارد چند کلمه‌ی یک عبارت در یک کلمه ترکیب می‌شود. برای مثال کلمه‌ی (barátnőmmel)  به صورت یک عبارت به معنای (به همراه دوست دخترم) ترجمه می‌شود.

سخت ترین زبان های دنیا

نتیجه گیری

در پایان باید اشاره کنیم که سخت ترین زبان ‌های دنیا را نمی‌توان به ذکر چند نمونه زبان فوق محدود نمود. در هر صورت در این مقاله سعی کردیم زبان‌هایی را نام ببریم که از دیدگاه کلی برای اکثریت افراد دشوار است. بهتر است در هنگام یادگیری زبان مورد نظر بیشتر به وسایل آموزشی و روش‌های یادگیری نوین اتکا کنید چرا که اصرار بر پیچیدگی‌های زبانی ممکن است سبب دلسردی فرد نسبت به یادگیری زبان گردد و در نتیجه فرصت‌های مناسب برای یادگیری را از دست بدهد. در ادامه شما را به مطالعه دو مقاله آسان‌ترین زبان‌های دنیا و مهم‌ترین زبان‌های دنیا دعوت می‌کنیم.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. قسم به زمان
    با درود فراوان

    متن بالا ارزنده هست اما نگاهی مهربان به مقاله ” الفبای مشترک جهانی ” خالی از لطف نیست

    با احترام و سپاس محمود قنبری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا