برنامه نویسی و IT

چگونه از طریق ایمیل ویروسی نشویم

ایمیل ویروسی را بشناسیم

هرساله افراد زیادی درگیر ایمیل‌های ویروسی می‌شوند که ممکن است این ایمیل‌ها پیامدهای نامناسبی را به همراه داشته باشد. ایمیل‌هایی که آلوده به ویروس باشند می‌توانند برای هر دستگاهی مشکلاتی را به وجود بیاورند که در بعضی موارد این مشکلات غیر قابل جبران هستند.در ادامه این مقاله می‌خواهیم بیشتر شما را با ایمیل ویروسی آشنا کنیم پس همراه ما باشید.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش اصول شبکه (Network+)
آموزش اصول شبکه (Network+)

 

تقریبا می‌توان گفت اکثریت ایمیل‌های ویروسی معمولاً در رابطه با اعلان تحویل بسته، فاکتور، فکس، اسکن یا اعلامیه جعلی دادگاه هستند. شما ممکن است حساب‌های ارزشمندی داشته باشید اما هر از گاهی ممکن است این حساب‌ها مورد حمله بدافزارها قرار گیرند

 

ایمیل ویروسی

چگونگی شناخت ایمیل ویروسی

اگر آدرس ایمیل فرستنده یک آدرس ایمیل ناشناس باشد یا با آدرس مورد نظر یک شرکت مطابقت نداشته باشد، احتمالاً این یک ایمیل ویروسی و بدافزاری است.

به نظر می‌رسد این ایمیل‌ها به ندرت از یک آدرس مناسب درست می‌آیند به عنوان مثال اگر آدرس From یا فرستنده آنها با fedex.com یا ups.com مطابقت نداشته باشد احتمالاً ایمیل‌های ویروسی و دارای بدافزار می‌باشند.

ایمیل‌های ویروسی معمولا با موضوع یا پیوست همراه هستند به عنوان مثال یک ایمیل با نام کاربری یک شخص برای فردی ارسال می‌شود که این ایمیل ممکن است دارای بدافزارهای مختلف باشد.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش هک قانونمند (CEH)
آموزش هک قانونمند (CEH)

 

به طور معمول این ایمیل‌ها زیاد مورد اهمیت قرار نمی‌گیرند و برای برخی افراد اهمیت کمی دارند زیرا این افراد فکر می‌کنند ایمیلی که دارای نام کاربری است دیگر خطری ندارد در صورتی که این تفکر، اشتباه بزرگی است.

ایمیل‌های ویروسی معمولا پیوست‌های غیر منظره‌ای دارند مانند: zip ، .xls ، .js ، .pdf ، .ace ، .arj ، .wsh ، .scr ، .exe  .com ، bat که این نوع ایمیل‌ها اکثریت دارای بدافزار هستند. البته ناگفته نماند که گاهی پسوندهای این نوع ایمیل‌ها پنهان می‌شوند و محتویات داخل آن ایمیل آنطور که نشان می‌دهد، نیست.

اگر می‌خواهید ایمیل‌های ویروسی را بشناسید به متن و آرم ایمیل بسیار توجه کنید بیشتر پیام و ایمیل‌های الکترونیکی قانونی معمولاً با HTML نوشته می‌شوند و ممکن است ترکیبی از متن و تصاویر باشند اما ایمیل‌های بدافزار به ندرت دارای تصویر هستند و قالب‌بندی ساده‌ای دارند.

 

چگونگی شناخت ایمیل ویروسی

شناسایی ایمیل مخرب و اسپم 

هرچه ایمیل‌های مخرب قانع کننده‌تر باشند تشخیص آنها از سایر ایمیل‌ها دشوارتر است. با این وجود اگر ایمیلی دریافت کردید که از شما درخواست ورود یا درخواست اطلاعات شخصی را داشت ابتدا باید بررسی کنید که ایمیل قانونی و نام فرستنده درست است یا خیر. (اگر از تلفن هوشمند استفاده می کنید قبل از باز کردن و بررسی ایمیل صبر کنید تا بتوانید ایمیل را از طریق رایانه بررسی کنید)

اولین کاری که می‌توانید برای شناسایی این نوع ایمیل ها انجام دهید این است که بررسی کنید چه کسی برای شما ایمیل ارسال کرده است و نام فرستنده چیست. 

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش رایگان امنیت شبکه
آموزش رایگان امنیت شبکه

 

بعد از بررسی نام و مشخصات فرستنده باید ببینید که ایمیل از چه جایی برای شما ارسال شده است مثلا اگر ایمیل از طرف دانشگاه شما بود باید بررسی کنید که آیا مشخصات ایمیل با مشخصات وب سایت دانشگاه شما مطابقت دارد یا خیر. پیوندها و صفحات وب را می توان جعل کرد تا مانند صفحه ورود به دانشگاه به نظر بیاید به همین خاطر بهتر است که دامنه URL صفحه ورود دانشگاه را چک کنید تا از قانونی بودن وب سایت مطمئن شوید.

این نکته را به یاد داشته باشید که هیچ سایت خارجی نباید هرگز نام کاربری و رمز ورود به دانشگاه مورد نظر شما را بخواهد.

 

ایمیل ویروسی را بشناسیم

ایمیل ویروسی چیست

با پیشرفت تکنولوژی حملات سایبری اشکال مختلفی پیدا کردند از جمله پیوست‌هایی که با کلیک بر روی آنها ویروس و باج افزار Trojan یا سایر بدافزارها نصب می‌شود این پیوندها شما را به صفحاتی هدایت می‌کنند که این صفحات دارای انواع بدافزارها هستند که می توانند به راحتی روی رایانه شما نصب شوند.

ایمیل های فیشینگ شما را فریب می دهند تا اطلاعات شخصی مانند شناسه کاربری، گذرواژه و شماره حساب را به شرکت ها و سایت هایی که وانمود می کنند معتبر هستند، ارائه کنید. فیلتر کردن هرزنامه ها از گذشته تا به امروز اوضاع بهتری پیدا کرده است اما بهترین راه برای دفاع از خود در مقابل این نوع ایمیل‌ها این است که در مورد انواع کلاهبرداری های اینترنتی احتمالی هوشیار باشید و بدانید که چگونه باید یک ایمیل مخرب را تشخیص دهید. 

 

نکته

Outlook ممکن است پیامی را ناامن یا ایمیل احتمالی فیشینگ را با پیام هشدار دهنده تشخیص دهد این هشدار را به هیچ‌وجه نادیده نگیرید.

توجه داشته باشید که ایمیل فیشینگ به نوعی یک اقدام کلاهبرداری به حساب می‌آید  که در آن مجرم خود را به عنوان یک مرکز معتبر و رسمی معرفی می‌کند و در این اقدام سعی دارد تا با فریب دادن قربانی تمامی اطلاعات مهم و حساس آن فرد را به دست بیاورد.

 

در این میان افرادی سودجو هستند که با استفاده از نام‌های قانونی برخی نرم افزارهای ضد ویروس اقدام به فروش نرم افزارهای ضد ویروس جعلی می‌کنند تا آن نرم افزار (جعلی) قانونی جلوه دهد در اینجا چند نمونه را برایتان ذکر می‌کنیم:

بیشتر پاپ آپ‌های (pop ups) مخرب توسط تبلیغات آلوده ایجاد می‌شوند که می‌توانند در وب سایت‌های قانونی ظاهر شوند. وب سایت‌هایی که تبلیغات زیادی را در خود جای داده اند این تبلیغات ممکن است از هر جایی آمده باشد ابتدا مطمئن شوید که تبلیغاتی که می‌خواهید روی آن کلیک کنید مطمئن است یا خیر در غیر این صورت پنجره مورد نظر را ببندید، همیشه ایمن بودن بهتر از پشیمانی و تاسف است. 

 

ایمیل ویروسی را بشناسیم

چگونه خود را در برابر ایمیل‌های ویروسی محافظت کنیم

حال که فهمیدیم ایمیل ویروسی چیست بگذارید در مورد راه‌هایی صحبت کنیم که ما را در برابر این نوع ایمیل‌ها تا حدودی محافظت می‌کنند.

  • اگر ایمیلی دارید که به نظرتان مشکوک است و به ایمیل‌های مخرب بسیار شباهت دارد سریعا آن ایمیل را حذف کنید. به خاطر داشته باشید که ممکن است  مهاجم مصمم باشد و ایمیل پیگیری برای شما ارسال کند یا حتی ممکن است با شما تماس تلفنی بگیرد تا شما را متقاعد به باز کردن آن ایمیل مخرب کند.
  • اگر ایمیلی مخرب بود هرگز روی فعال کردن محتوا یا فعال کردن ماکروها (macros) روی سندی که از طریق ایمیل دریافت کرده اید کلیک نکنید. در صورت مشاهده این مورد با پشتیبانی DECS تماس بگیرید.
  • از سرویس ایمیلی استفاده کنید که مجهز به قوی ترین نرم افزارهای ضد ویروس و فیلترهای قوی باشد.
  • همیشه نرم افزار ضد ویروس خود را فعال و بروز نگه دارید.
  • سعی کنید از هر کدام از ایمیل‌های خود به صورت جداگانه یک نسخه پشتیبان داشته باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا