معرفی رشته های تحصیلی

معرفی بهترین دانشگاه های مهندسی برق

آشنای با رشته برق و دانشگاه های مهندسی برق

با توجه به اینکه ممکن است رشته مهندسی برق از جمله آرزوها و رویاهای بسیاری از جوانانی تلقی گردد که از کودکی با برق سر و کار داشته اند و علاقه مفرط خویش را به این رشته نشان داده‌اند، در این برگ نوشته سعی بر معرفی این رشته و نیز معرفی دانشگاه مهندسی برق در ایران و جهان خواهیم داشت که موضوع مورد مطالعه خویش را در دانشگاه‌های خارج از کشور روی کشور کانادا معطوف داشته‌ایم که از جمله بزرگترین دانشگاه های برق در دنیاست.

بنابراین در صورتی که قصد ادامه تحصیل در رشته مهندسی برق در دانشگاه‌های داخلی و خارجی را دارید، با ما تا پایان همراه باشید تا شما را در این حیطه تخصصی خود، راهنمایی نماییم.

 

آشنای با رشته برق و دانشگاه های مهندسی برق

چرا رشته برق؟

مهندسین در سراسر دنیا در تلاش هستند تا انسان در سطح و کیفیت بالاتری زیست کند. آن‌ها مانند دانشمندان در حال کشف را های هستی نیستند؛ بلکه در تلاش هستند تا با توجه به عملکردهای طبیعی سطح زندگی را برای بشر ارتقا بخشند. برای مثال: پرسش واکنش یک دانشمند و مهندس در برابر زلزله این گونه است که یک دانشمند به دنبال این است که چرا زلزله رخ داده است؟ ولی واکنش یک مهندس به زلزله به این صورت است که چگونه سازه‌ها را ایمن کنیم تا در برابر زلزله مقاوم باشند.

به همین منظور است که مهندسین برق در سراسر کشور مورد توجه واقع شده اند و رشته برق را جزء یکی از رشته‌های مهم دانشگاهی به حساب آورده اند تا هر یک از افراد بتوانند با بهره‌مندی از این رشته خدمات مفیدی را به شهر و دیار خویش ارائه سازند.

 

دانشگاه های مهندسی برق

معرفی اجمالی رشته برق

مهندسی برق نام کوتاه و گنگی برای مجموعه فعالیت‌های وسیعی می باشد که در این رشته مهندسی انجام می پذیرد. ولی اگر بخواهیم یک تعریف نسبتاً جامع و کامل برای این رشته ارائه دهیم، می توان به این تعریف استناد کرد که تعریف درستی خواهد بود: به طور مختصر عمل انجام شده توسط مهندسین برق طراحی، تجزیه و تحلیل و ساخت مدارهای الکتریکی است؛ البته مهندسین این رشته در زمینه سیستم‌های کنترل هوشمند و سیستم‌های مخابراتی نیز تخصص لازم را کسب می کنند.

به طور کلی اساس و پایه این رشته، علم فیزیک بوده و همچنین افراد علاقه مند به رشته مهندسی برق باید توانایی برقراری ارتباط بین علم فیزیک و ریاضی را داشته باشند. وقتی فیزیک را به عنوان پایه و اساس این رشته معرفی می کنیم، منظور تمامی مباحث علم فیزیک نبوده؛ بلکه منظور مباحث الکترومغناطیس و الکتریسیته و نیز دانش‌هایی از ای قبیل می باشد.

 

دانشگاه های مهندسی برق در ایران

دانشگاه های مهندسی برق در ایران

رشته برق در دانشکده فنی دانشگاه‌های مختلف در سراسر کشور هر ساله دانشجو می پذیرد. به طور کلی رشته مهندسی برق در چیزی حدود صد دانشگاه در داخل ایران تدریس می شود که به منظور معرفی دانشگاه‌های برق به چند مثال اکتفا می کنیم. فهرست این دانشگاه‌ها به شرح زیر است:

  1. دانشگاه صنعتی شریف
  2. دانشگاه آیت الله بروجردی واقع در شهرستان بروجرد
  3. دانشگاه تهران
  4. دانشگاه صنعتی اصفهان
  5. دانشگاه امیرکبیر اراک

دانشگاه بوعلی سینا واقع در همدان و ده‌ها دانشگاه دیگر که در اقصاء نقاط کشور وجود دارند. در میان تمامی دانشگاه‌هایی که رشته برق را در دانشکده‌های فنی خود پوشش می دهند، دانشگاه صنعتی شریف از نظر معیار کلی رتبه اول را کسب نموده و پس از آن رتبه دوم را دانشگاه تهران به خود اختصاص داده است.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش میکروکنترلر ARM
آموزش میکروکنترلر ARM

معرفی دانشگاه های مهندسی برق تهران

تقریبا تمامی دانشگاه‌های تهران این رشته را پوشش می دهند؛ اما دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران سرآمد تمامی این دانشگاه‌ها نه تنها در تهران؛ بلکه در تمامی ایران می باشند. گروه برق دانشگاه تهران در تمامی گرایش خصوصا گرایش قدرت در سطح بین المللی نیز حرف هایی برای گفتن دارد و بهتر است این گونه بیان کنیم که گروه برق این دانشگاه یکی از پیشتازان در عرصه آموزش و پژوهش است.

بنابراین دانشگاه های برق تهران بسیار مطرح اند. فعالیت های علمی – پژوهشی که در چند سال اخیر در گروه برق دانشگاه تهران انجام پذیرفته بسیار چشمگیر بوده است که در اینجا به صورت مختصر به چند مورد اشاره خواهیم کرد :

  • الکترونیک قدرت
  • برنامه ریزی با هدف بهره برداری شبکه های قدرت
  • تبدیل انرژی خورشیدی و بادی
  • خودروی برقی

معرفی دانشگاه های مهندسی برق تهران

 

در دانشگاه صنعتی شریف، رشته برق به صورت جداگانه در دانشگاه مهندسی برق تدریس می شود و این امر نشان از این دارد که دانشگاه شریف در حیطه مهندسی برق بسیار موفق عمل کرده که بیش از ۱۰۰۰ دانشجو در مقاطع و گرایش های مختلف در این دانشکده تحصیل می کنند که عده ای از دانشجویان این دانشکده – که اتفاقاً تعدادشان هم کم نیست- به مسائل آموزشی و پژوهشی در رشته برق پرداخته اند.

 

تحصیل در دانشگاه مهندسی برق در کانادا

رشته الکترونیک و رشته برق در دانشگاه های برق کانادا به دو صورت رشته تفکیک شده با عنوان های رشته الکترونیک متمرکز بر سیستم هایی با سایز کوچک مثل سیستم های کامپیوتری و رشته الکترونیک متمرکز بر سیستم هایی با سایز بزرگ مثل انتقال قدرت و کنترل موتور توسط اساتید مجرب و کارکشته در دانشگاه های معتبر کانادا مورد تدریس واقع می گردد تا دانشجویان بتوانند از تجربیات و نکات مورد استفاده در این دانشگاه ها بیشترین بهره را ببرند.

بنابراین کسانی که قصد ادامه تحصیل در این کشور را در حیطه تخصصی خویش دارند، باید در نظر داشته باشند که دانشگاه های برتر و برجسته کانادا در رشته مهندسی برق کم نیستند.

 

تحصیل در دانشگاه مهندسی برق در کانادا

 

اما بهترین دانشگاه برای این رشته دانشگاه تورنتو می باشد که بیست و هفتمین دانشگاه برتر دنیا در رشته مهندسی برق می باشد. پس از دانشگاه تورنتو، دانشگاه مک گیل مقام دوم را در کانادا داشته و رتبه ای شناور بین ۵۱ تا ۱۰۰ را در دنیا از آن خود کرده است تا هر یک از دانشجویان و علاقه مندان به این رشته تحصیلی بتوانند در بهترین دانشگاه‌های جهان مشغول به فعالیت بوده و پس از فارغ التحصیلی در این رشته بتوانند فردی موفق و مفید برای جامعه خویش باشند.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

‫6 دیدگاه ها

  1. مطلب مفیدی بود.ولی میخواستم در کشور های دیگه به جز کانادا هم وضعیت دانشگاه های این رشته رو بدونم؟مثلا روسیه کدوم دانشگاهش توی رشته ی برق رتبه ی اول رو داره؟

  2. سلام من سال اخر رشته برق هستم میخواستم بدونم برای ورود به دانشگاه تهران چیکار باید کرد و ایا امسال کنکور داریم؟ من هرچی بیشتر سرچ میکنم گیج نر میشم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا