زبان خارجی

دانشگاه فنی استانبول: بررسی کامل یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های جهان

آشنایی با دانشگاه فنی استانبول

دانشگاه فنی استانبول (Istanbul Technical University) از بهترین دانشگاه‌های استانبول و ترکیه، به وسیله سلطان مصطفی سوم در سال ۱۷۷۳ تاسیس شد. در ابتدا کالج سلطنتی مهندسی علوم دریایی با هدف آموزش و تربیت استادان طراحی کشتی و سازندگان آن فعالیت خود را با نام «Muhendishane-i Bahr-i Humayun» آغاز کردند. 

تاریخچه دانشگاه فنی استانبول

در سال ۱۷۹۵ به منظور تغییر ساختار ارتش سنتی عثمانی با اضافه شدن کالج مهندسی علوم نظامی به آموزش فنی نیروهای ارتش پرداخت.حدود ۵۰ سال بعد این دانشگاه فعالیت‌های آموزشی خود رابا ورود به حوزه معماری گسترده‌تر کرد. این دانشگاه دست از تلاش برای توسعه برنداشت و در سال ۱۸۸۳ دانشکده مهندسی عمران را با نام آکادمی مهندسی را با هدف آموزش مهارت‌های اصلی مورد نیاز در برنامه‌ریزی و اجرای پروژه‌های عمرانی زیرساختی کشور تاسیس کرد.

در سال ۱۹۲۸ این موسسه آموزشی توانست جایگاه خود را میان دانشگاه‌های ترکیه به دست بیاورد. این دانشگاه آموزش‌های خود را در حوزه‌های مهندسی و معماری ادامه داد تا در سال ۱۹۴۴ به طور رسمی به دانشگاه فنی استانبول تغییر نام داد.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش آنلاین زبان ترکی
Turkish: Level a1.1

 

سر انجام در سال ۱۹۴۶ توانست به یک دانشگاه مستقل با دانشکده‌های معماری، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی برق و الکترونیک تبدیل شود. با سابقه بیش از ۲۴۵ سال آموزش که در نوع خود در دنیا بی‌نظیر است دانشگاه فنی استانبول با آموزش‌ مدرن توسط کادر علمی در یک محیط آموزشی بسیار عالی در حوزه معماری و مهندسی در ترکیه شناخته می‌شود. این دانشگاه از بدو تولد در اصلاحات کشور پیشگام بوده و در این سال‌ها نقش بسیار پررنگی در بازسازی، نوسازی و اداره کشور ایفا کرده است. در حقیقت فارغ تحصیلان این دانشگاه در برنامه‌ریزی و ساخت جاده‌ها، پل‌ها، سدها، کارخانه‌ها، ساختمان‌های، نیروگاه‌ها، شبکه‌های ارتباطی روستاها و شهرها در ترکیه سهم زیادی داشتند. این دانشگاه امکاناتی را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد که ضمن حفظ ارزش‌های سنتی بتواند در صحنه بین‌الملل با سایر دانشگاه‌ها رقابت کند.

مقاله پییشنهادی : آشنایی با دانشگاه بیرونی استانبول

 

دانشگاه فنی استانبول

رشته‌ها و دانشکده‌ها و امکانات دانشگاه فنی استانبول

پذیرش در این دانشگاه به شدت رقابتی است. در حقیقت ورود به بسیاری از دانشکده‌های دانشگاه فنی استانبول مستلزم کسب امتیاز در بین حدود یک درصد از نزدیک به ۲ میلیون متقاضی در آزمون ورودی دانشگاه‌های سراسری موسوم به YKS است. فارغ‌التحصیلان این دانشگاه هر ساله جوایز متعددی را دریافت می‌کنند.

 

مقاله پییشنهادی : دانشگاه لقمان حکیم آنکارا

 

این دانشگاه دارای ۷۹ دوره تحصیلی کارشناسی، ۱۳۳ دوره تحصیلی کارشناسی ارشد و ۷۱ دوره تحصیلی دکترا است. در حال حاضر ۴۰۰۱۱ دانشجو در این دانشگاه در ۴ مقطع مختلف مشغول تحصیل هستند.

دانشگاه فنی استانبول یک دانشگاه دولتی است که از ۱۵ دانشکده مختلف از جمله دانشکده مهندسی معدن، معماری، مکانیک، برق، کامیپوتر، مدیریت، مهندسی دریا و عمران و یک آموزشگاه حرفه‌ای موسیقی کلاسیک تشکیل شده است. کادر آموزش این مهد علم، صنعت و فناوری از بیش از ۲۲۰۰ استاد تشکیل شده است که بسیاری از آن‌ها در سطح کشور و جهان حرفی برای گفتن دارند.

این دانشگاه دارای ۵ پردیس مختلف است که هر یک از آن‌ها در مناطق مهم استانبول واقع شده‌اند. از میان ۵ پردیس Maslak در ساریر استانبول را باید پردیس اصلی این دانشگاه دانست. مساحت این پردیس ۲٫۶۴ کیلومتر مربع است که دفتر ریاست دانشگاه، استخر شنا، استادیوم به همراه دانشکده‌ها، خوابگاه‌ها و کتابخانه مرکزی  ITU را در خود جای داده است.

کتابخانه‌ی مصطفی اینان (رئیس سابق دانشگاه) دارای تقریبا ۵۳۳۰۰۰ جلد کتاب، ۵۰۰۰۰۰ مجله و ۶۰۰۰ کتاب نادر عثمانی و لاتین است. این کتابخانه به پایگاه داده آنلاین کتابخانه‌های بین‌المللی نیز دسترسی دارد. این کتابخانه بزرگترین مجموعه ترکیه در حوزه علوم مهندسی را در اختیار دارد. این کتابخانه غنی که توجه هر دانشجویی را به خود جلب می‌کند یکی از ۶ کتابخانه اصلی دانشگاه فنی استانبول است. خدمات کتابخانه این دانشگاه به سال ۱۹۷۵ بر می‌گردد.

دانشگاه فنی استانبول

شهریه

در سال‌های اخیر دانشگاه‌های ترکیه به یکی از مقاصد اصلی دانشجویان ایرانی تبدیل شده‌اند. این دانشگاه با قدمت بسیار زیاد خود در حوزه آموزش که بر اساس آخرین رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان QS توانست در رتبه ۶۵۱ قرار بگیرد. این دانشگاه از سال ۲۰۰۳ همکاری خود را تحت برنامه اراسموس با سایر دانشگاه‌های مطرح اروپایی آغاز کرد. با توجه به امکانات و آینده‌ی شغلی پس از فارغ‌التحصیلی یکی از انتخاب‌های اصلی دانشجویان به شمار می‌آید.

شهریه دانشگاه فنی استانبول با توجه به رشته و مقطع تحصیلی و همچنین امکانات خاصی که برای بعضی از دوره‌های تحصیلی در نظر گرفته شده است می‌تواند متفاوت باشد. به طور کلی سالانه ۳۰۵۷ لیر برای تحصیل در مقطع لیسانس در نظر گرفته شده است. البته در برخی از رشته‌ها مانند مهندسی صنایع این رقم به ۲۸۰۴ لیر کاهش یافته است.

مقاله پییشنهادی : آشنایی با دانشگاه استانبول

پذیرش

به منظور شرکت در یکی از دوره‌های تحصیلی مقطع کارشناسی‌ارشد یا دکترا نیاز است که فرم درخواست پذیرش آنلاین تکمیل شود. گواهی نتیجه یکی از آزمون‌های آلس، GRE یا GMAT باید ارائه شود. متقاضیانی که قرار است در یکی از دوره‌های تحصیلی به زبان انگلیسی شرکت کنند حتما باید حداقل نمره را در یکی از آزمون‌های زبان خارجی مانند تافل ارائه کنند. حداقل نمره قابل قبول در آزمون تافل PBT و IBT به ترتیب ۵۱۳ و ۶۵ است. از سایر مدارک می‌توان به توصیه‌نامه، کپی گذرنامه، گواهی معادل‌سازی، گواهی تمکن مالی و اصل مدرک دیپلم اشاره کرد.

مقاله پییشنهادی : دانشگاه فنی خاورمیانه (METU)

سال تحصیلی دانشگاه فنی استانبول به دو ترم پاییز و بهار تقسیم شده است. ترم پاییز هر سه مقطع این دانشگاه از تاریخ ۲۷ شهریور آغاز و در تاریخ ۸ دی به پایان می‌رسد. ترم بهار آن‌ها از ۱۵ بهمن شروع و تا تاریخ ۲۸ اردیبهشت ادامه پیدا می‌کند که دانشجو باید قبل از هر چیزی با توجه به این تاریخ‌ها برنامه‌ریزی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا