بررسی بازار کار نرم افزار کتیا

نرم افزار کتیا چیست؟
CATIA (ساخت به کمک رایانه) است. بنابراین خوب است برای بررسی بازار کار نرم افزار کتیا، ابتدا نگاهی به هر یک از این زمینهها و ابزاری که CATIA برای افزایش نوآوری در توسعه محصول به متخصصان ارائه میدهد، نگاهی بیاندازیم.
CAD (Computer Aided Design) چیست؟
نرم افزارهایی که CAD هستند، امکان طراحی دو بعدی و سه بعدی را فراهم میکنند. طراحی به کمک رایانه بیشتر برای کمک به ایجاد، اصلاح و تجزیه و تحلیل نمایشهای گرافیکی از طرحهای موجود، توسط مهندسان استفاده میشود. کاربردهای این گونه از نرم افزراها به دلیل بسیاری از مزایای محبوبشان در بسیاری از صنایع گسترش یافته است.
نوآوری در نرم افزار CAD از طریق دقت بیشتر و کاهش خطاهای طراحی، کیفیت طراحی را بهبود میبخشد. نرم افزار CAD همچنین به دلیل متمرکز کردن دادهها و مستندات طراحی، ایجاد یک منبع واحد از دادهها برای مهندسان و تولیدکنندگان میتواند ارتباطات را بهبود بخشد.
ویدئو پییشنهادی :آموزش نرمافزار کتیا (مقدماتی)
CAE (Computer Aided Engineering) چیست؟
امکان تأیید و بررسی شبیه سازی انجام شده از طریق تجزیه و تحلیل مدلهای سه بعدی در این نرم افزارها وجود دارد.
بیشترین استفاده از مهندسی به کمک رایانه را مهندسان برای شبیه سازی و تحلیل طرحهای مدلهای مختلف دارند. این تجزیه و تحلیلها معمولاً شامل آنالیز اجزای محدود (Finite Element Analysis)، دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) و دینامیک چندگانه(Multibody Dynamics) است.
مشابه نمونه سازی اولیه، این فرایندها به تهیه یک طرح نهایی برای شرایط دنیای واقعی کمک میکنند. این آنالیزها مهندسان را قادر میسازد تا تصمیمات و تجدیدنظرهای بهتری در مورد طراحی محصول اتخاذ کنند که در نهایت منجر به عملکرد بهتر محصول و تجارب مشتری میشود.
مقاله پییشنهادی :کتیا یاد بگیریم یا سالیدورک؟
CAM (Computer Aided Engineering Manufacture) چیست؟
امکان تولید فرایند برای ساخت مدلهای سه بعدی تعریف این نرم افزار است.
تولیدات به کمک رایانه معمولاً توسط تولیدکنندگان، و نه مهندسین طراحی، برای برنامه ریزی، مدیریت، کنترل و خراه اندازی عملیات تولید استفاده میشوند. نرم افزار CAM برای به دست آوردن دستورالعملهای ماشینکاری ضمن بهینه سازی بازده تولید قطعات و استفاده از مواد، از طرحهای CAD استفاده می کند.
ورژنهای نرم افزار کتیا
آخرین نسخهی نرم افزار کتیا، در حال حاضر در نسخه ۶ است که بیشتر به CATIA V6 معروف است.
اولین بار نرم افزار کتیا در سال ۱۹۷۷ توسط Dassault Systèmes منتشر شد، این شرکت هنوز هم نرم افزار را پشتیبانی میکند و توسعه میدهد. نرم افزار کتیا در ابتدا برای استفاده در طراحی جت جنگنده Dassault Mirage ساخته شد.
امروزه پرکاربردترین نسخه CATIA V5 است، CATIA V4 هنوز هم در بعضی از صنایع، بیشتر به صورت همزمان با V5، مورد استفاده قرار میگیرد. بین نسخههای مختلف نرم افزار کتیا از نظر کاربرد و شکل ظاهری تفاوتهای چشمگیری وجود دارد. هر نسخه عملکرد اضافی قابل توجهی را به ارمغان میآورد. بین V4 و V5، اصول فرآیند طراحی توسعه یافته است و بین V5 و V6 ویرایش و ثبت دادهها تغییر کرده است. در هر نسخه، Dassault Systèmes همچنین به روزرسانیهایی را به صورت نسخههای تکمیلی منتشر میکند.
نسخههای جدید به طور معمول سالانه منتشر میشوند و همچنین دارای عملکردهای اضافی نسبت به نسخهی قبلی و همچنین رفع اشکال هستند.
برای سازمانهای بزرگ، مدیریت مقادیر زیادی از دادهها و به اشتراک گذاشتن این دادهها برای کاربران دشوار است. این کنترل و اشتراک گذاری دادهها را میتوان با استفاده از محصولات PLM (مدیریت چرخه عمر) کنترل کرد. CATIA V5 میتواند بر اساس پرونده یا در کنار بسته نرم افزاری دیگری که شامل PLM است مانند ENOVIA یا SMARTEAM استفاده شود. با این حال CATIA V6 از قبل دارای ENOVIA V6 است. مزایای اصلی استفاده از محصول PLM جلوگیری از اتلاف اطلاعات و کنترل زمینه امنیتی است.
ویدئو پییشنهادی :آموزش نرمافزار فلوئنت (مقدماتی)
CATIA 3D Experience چیست؟
CATIA 3DEXPERIENCE در اصل تکرار بعدی نسخهی CATIA V6 است. این ورژن از نرم افزار کتیا شامل مدیریت دادههای محصول (PDM) و مدیریت چرخه عمر محصول (PLM) از طریق ENOVIA با فراهم بودن امکان ادغام برندهای دیگر Dassault Systèmes مانند SIMULIA ، DELMIA و غیره است.
هدف از انتشار پلتفرم ۳D Experience اتصال سایر زمینههای کاری یک سازمان که فراتر از دفتر مهندسی باشد، است. این پلتفرم PLM استثنایی و مبتنی بر وب و همچنین امکان مشاهده مدلها بدون نصب برنامههای اضافی را فراهم کرده است. CATIA 3DEXPERIENCE نه تنها تغییری در رابط کاربری گرافیکی (GUI) ایجاد کرده است، بلکه سهولت استفاده و تجربهی کابری را بهبود میبخشد.
قابلیتهای نرم افزار کتیا
اکثر کاربران به کلیه قابلیتهای موجود در نرم افزار کتیا نیازی ندارند که این امر تأثیرات قابل توجهی در هزینه برای کاربر یا سازمان دارد. بنابراین مجوزها شامل عملکردهای لازم میشوند و از قبل تعریف شده اند. بسته به مجوز ، میزهای کار اضافی و یا ابزارهای اضافی داخل میز کار در دسترس قرار میگیرد.
میز کار در نرم افزار کتیا کمی شبیه نرم افزارهای مختلفی است که برای شبیه سازی و مدلسازی استفاده میشوند. آنها به کاربر اجازه میدهند کارهای مختلفی را انجام دهد که مهمترین آن مدل سازی قطعات است.
میز کار Part Design
میز کار Part Design کاربران را قادر می سازد تا قطعات مکانیکی دقیق سه بعدی را طراحی کنند. از طراحی مونتاژ گرفته تا طراحی دقیق، برنامه Part Design اکثریت قریب به اتفاق نیازهای طراحی را در خود جای داده است.
مدل سازی مونتاژ
میز کار طراحی مونتاژ یا میز کار Assembly Design کاربران را قادر میسازد تا با برنامههای Part Design و Generative Drafting در پروژههای طراحی مقیاس پذیر همکاری کنند. ابزارهای مختلف بصری امکان ناوبری سه بعدی را فراهم کرده است.
مدل سازی سطح
میز کار Generative Surface Design کاربران را قادر میسازد تا عناصر ساختاری وایر فریم را ایجاد کرده و طرح قطعات مکانیکی موجود را با ویژگیهای وایرفریم و سطح آن غنی سازی کنند.
تحلیل عناصر محدود
یکی از کابرهای تحلیل عناصر محدود، تجزیه و تحلیل ساختاری محصول طراحی شده است.
تجزیه و تحلیل ساختاری ، کاربران را قادر میسازد تجزیه و تحلیل مکانیکی مرتبه اول را برای سیستمهای سه بعدی انجام دهند. این میز کار شامل موارد زیر است:
- تجزیه و تحلیل ساختاری بخش تولیدی (GPS) برای به دست آوردن اطلاعات رفتار مکانیکی.
- تجزیه و تحلیل ساختاری ELFINI (EST) برای تحولات تحلیل مکانیکی.
- تجزیه و تحلیل ساختاری تولید کننده (GAS) برای تجزیه و تحلیل رفتار مکانیکی یک مجموعه.
- تجزیه و تحلیل پویا تولید (GDY) برای کار در یک زمینه پاسخ پویا.
طراحی قطعات به شکل ورق
طراحی قطعات به شکل ورق که طراحی ورق تولیدی بخشی از آن است. طراحی ورق تولیدی (Generative Sheetmetal Design) کاربران را قادر میسازد مدل سازی مبتنی بر ویژگیهای مطلوب را ایجاد کنند، و این امکان را فراهم میکند تا قطعات ورق فلزی را بین قسمت باز یا تاشده طراحی کنند.
رندرینگ یا رندر گرفتن
میز کار Real Time Rendering کاربران را قادر میسازد مشخصات متریالی را که در کل فرآیند تولید محصول به اشتراک گذاشته می شود، تعریف کنند؛ در حالی که مواد را روی قطعات و محصولات تهیه میکنند تا رندرهای واقع گرایانه تولید کنند.
ایجاد نقشه مهندسی
میز کار Generative Drafting کاربران را قادر میسازد از قسمتهای سه بعدی و تعاریف مونتاژ نقشه ایجاد کنند.
بازار کار نرم افزار کتیا
در خصوص بازار کار نرم افزار کتیا ، همانطور که گفته شد کاربردهای زیادی درطراحی قطعات دارد پس هر صنعتی که با تولید قطعات سروکار دارد نیاز به نیرویی دارد که متخصص نرم افزار کتیا باشد. هدف شما برای شروع به کار با استفاده از نرم افزار کتیا میتواند تمامی صنایع موجود باشد. همچنین اگر از مهارت و تخصص بالایی برخودار باشید، میتوانید به صورت فریلنسر هم به عنوان مهندس طراح فعالیت کنید.
تدریس نرم افزار کتیا
شما میتوانید مدرس نرم افزار کتیا شوید. باتوجه به این که نرم افزار کتیا یکی از نرم افزارهای اصلی و پرکاربرد برای مهندسین مکانیک و ساخت و تولید است، تقاضای زیادی هم برای مدرس این نرم افزار وجود دارد.
بازار کار نرم افزار کتیا در صنعت
در صنعت تولیدی ایران به خصوص صنایع فولاد و خودرو سازی، نرم افزار کتیا به همراه نرم افزار سالیدورکس، پرکابردترین نرم افزارها هستند. اگرچه در سالهای اخیر از این نرم افزار در کشور ما زیاد صحبت شده است اما به دلیل کمبود نیرویی که تخصص کافی در نرم افزار کتیا داشته باشد، بازار کار نرم افزار کتیا هنوز اشباع نشده است.
فراموش نکنید که نکتهی مهم برای شروع به کار تخصص داشتن است. پس اگر قصد دارید با اتکا به این نرم افزار وارد بازار کار شوید، مطمئن شوید تخصص لازم را دارید.