مالی و سرمایه‌گذاری

تنکانسن و کیجونسن در ایچیموکو

تنکانسن و کیجونسن در ایچیموکو

اندیکاتور ایچیموکو یکی از بهترین ابزارها برای تحلیل روند در بازارهای بورس و دیگر بازارهای مالی است که کاربرد بسیار راحتی دارد. به‌علاوه نتایج دقیق این تحلیل باعث شده که بسیاری از فعالان این بازار جذب ایچیموکو شوند. این اندیکاتور دارای ۵ ساختار اصلی است که از این میان تنکانسن و کیجونسن مهم‌ترین بخش‌های آن در تحلیل بازار هستند. تا انتها با این مقاله همراه شوید تا شما را با این دو فیلتر و ساختار مهم آشنا کنیم.

تنکانسن چیست ؟

اگر بخواهیم ساده‌ترین پاسخ به سوال تنکانسن چیست را ارائه دهیم؛ باید بگوییم که خط آبی در اندیکاتور ایچیموکو همان تنکانسن است. اما این خط آبی چگونه به وجود می‌آید؟

مرجع کامل آموزش بورس + اعطای گواهینامه

 

نقاط این خط از طریق یک فرمول ساده به وجود می‌آیند:

تنکانسن = حاصل جمع بالاترین و پایین‌ترین قیمت در ۹ دوره اخیر تقسیم بر ۲

نتیجه این فرمول یک عدد است که یک نقطه از خط تنکانسن را تشکیل می‌دهد. خط تنکنسن به‌عنوان خط تبدیل شناخته می‌شود.

کیجونسن چیست؟

تنکانسن و کیجونسن دو بردار دوقلو در اندیکاتور ایچیموکو هستند که همراهی آن‌ها با هم می‌تواند شما را به نتایج مهمی در تحلیل بازار برساند. کیجونسن با یک خط قرمز رنگ در این اندیکاتور نمایش داده می‌شود که نقاط روی آن از طریق فرمول زیر به دست می‌آیند:
کیجونسن = حاصل جمع بالاترین و پایین‌ترین قیمت در ۲۶ دوره اخیر تقسیم بر ۲
خط کیجونسن به‌عنوان خط پایه شناخته می‌شود.
نکته مهم: منظور از دوره در تعریف تنکانسن و کیجونسن، چارچوب‌های زمانی است. اینکه این چارچوب‌ها چند دقیقه باشند؛ در هیچ‌یک از این ساختارها، محدودیتی ندارد. زیرا هردوی آن‌ها می‌توانند هر چارچوبی را اختیار کنند.

تنکانسن چیست

تنکانسن و کیجونسن در چه مواردی کاربرد دارند؟

اگر می‌خواهید حرکت قیمتی بازار را در کوتاه‌مدت مورد بررسی قرار دهید؛ باید از خط تنکانسن استفاده کنید. tankan sen دارای ماهیت قیمتی است و همراه با کندل‌ها حرکت می‌کند؛ به همین دلیل به‌خوبی می‌تواند تغییرات کوتاه‌مدت را در بازار به شما نمایش دهد.
حد بالا در زمان تعیین نقاط برای خط تنکانسن، جایی است که عرضه بیشتر از تقاضا است؛ اما در حد پایین تقاضا افزایش پیدا می‌کند. خط تنکانسن معمولا نوسان‌های زیادی را تجربه می‌کند؛ به همین دلیل با میانگین متحرک نمایی و میانگین متحرک ساده تفاوت دارد.

آموزش تحلیل تکنیکال کلاسیک

 

اما kijun sen راهی است که با استفاده از آن می‌توانید تعادل میان خریداران و فروشندگان را در بازار مالی تحلیل کنید.
نکته مهم: شما به‌عنوان یک معامله گر در بازارهای مالی باید از مقایسه کیجون و میانگین متحرک یا میانگین نمایی ۲۶ دوره‌ای خودداری کنید. زیرا کیجونسن نشان‌دهنده یک نقطه تعادلی است؛ بنابراین می‌توان گفت که جایی در وسط نقاط نوسانی میانگین‌های ۲۶ دوره‌ای قرار دارد. در نتیجه روند بازار را با دقت بیشتری نمایش خواهد داد.

اما نتایج تنکانسن با مووینگ اورج با دوره ۱۰ مقایسه می‌شود؛ زیرا این اندیکاتور شباهت زیادی به خط تنکنسن دارد.
نکته مهمی که درباره کاربرد کیجونسن باید بدانید این است که این ساختار شبیه به یک آهنربا است؛ به این معنا که می‌تواند قیمت را به خود جذب کند. به همین دلیل است که به‌عنوان یک خط حمایتی و مقاومتی بسیار قدرتمند شناخته می‌شود.

 

چگونه می‌توان خط تنکانسن را تحلیل کرد؟

خط تنکانسن را می‌توان یک نمای تصویری از تغییرات قیمت در بازار دانست. برای مثال اگر قیمت سهام بالا برود و سپس به سمت کناره حرکت کند؛ خط تنکانسن می‌تواند رسیدن قیمت به ایستایی را نمایش دهد. نکته مهم این است که خط تنکان یک خط حمایتی و مقاومتی به شمار می‌رود. به همین دلیل است که تغییرات قیمتی همواره در نزدیکی این خط حرکت می‌کنند. بنابراین هر قسمت از نمودار که تغییرات قیمتی به صورت صعودی باشند؛ از تنکانسن می‌توان به عنوان خط حمایتی استفاده کرد. اما ماهیت خط تنکان در زمان کاهش قیمت‌ها، به خط مقاومتی تبدیل می‌شود.

نتایج خط کیجونسن چگونه تحلیل می‌شوند؟

همانطور که گفتیم شما می‌توانید از خط تنکانسن به عنوان خط حمایتی در کوتاه‌مدت استفاده کنید؛ به همین دلیل می‌توان گفت که قدرت این خط در مقایسه با کیجونسن کم است. در نتیجه اگر به دنبال یک خط حمایتی یا مقاومتی قوی می‌گردید؛ کیجونسن می‌تواند نتایج خوبی را در اختیار شما قرار دهد.

 

منظور از روند صعودی در خط کیجونسن این است که قیمت‌ها در بالای آن قرار بگیرند. اما اگر قیمت‌ها در پایین خط واقع شوند؛ روند آن نزولی خواهد بود. زمانی که قیمت از پایین خط کیجون به بالای آن منتقل شود؛ یک سیگنال خرید را برای شما ارسال خواهد کرد.

اما معکوس این فرایند، یعنی انتقال قیمت از بالا به پایین خط کیجونسن، یک سیگنال فروش است. قدرت سیگنال‌هایی که با استفاده از کیجون مشخص می‌شوند؛ بستگی به موقعیت آن‌ها نسبت به ابر کومو دارد.
نکته مهم اینجا است که ماهیت تعادلی کیجون باعث می‌شود که قیمت‌ها همیشه با آن توافق داشته باشند. بنابراین می‌توان گفت که هر نقطه بر روی خط کیجون نشان‌دهنده جایی است که عرضه و تقاضا به تعادل رسیده‌اند. اگر در یک بازه زمانی خاص قیمت‌ها به قله جدیدی دست پیدا نکنند؛ کیجون به صورت یک خط صاف نمایش داده می‌شود.

تنکانسن و کیجونسن چه تفاوتی با هم دارند؟

یکی از نکات مهمی که باید در زمان تشخیص خط کیجونسن از تنکانسن به آن دقت کنید؛ این است که هرگز نباید از رنگ‌ها برای تمایز این خطوط استفاده کنید. اصلی‌ترین تفاوت کیجونسن و تنکانسن در بازه زمانی آن‌ها است.

آموزش سیستم معاملاتی ایچیموکو

 

تنکانسن به دلیل نشان دادن بازه کوتاه مدت، به نمودار قیمت نزدیک‌تر است. اما کیجونسن بازه زمانی طولانی‌مدت را نشان می‌دهد؛ به همین دلیل از نمودار قیمت دورتر است.

تنکانسن و کیجونسن چه تفاوتی با هم دارند؟

تحلیل موقعیت خطوط تنکانسن و کیجونسن نسبت به یکدیگر

یکی از موارد مهمی که در تحلیل روند قیمت بازار باید به آن توجه کنید؛ موقعیت خطوط تنکان و کیجون نسبت به یکدیگر است. این خطوط ممکن است یکدیگر را قطع کرده و یا بر روی هم قرار بگیرند. هریک از این موقعیت‌ها دارای معانی خاصی است که در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  •  روی هم افتادن خطوط کیجونسن و تنکانسن

زمانی که این دو خط بر روی هم قرار می‌گیرند؛ به این معنا است که روند بازار سریع است. به عبارت بهتر، روی هم افتادن این خط‌ها می‌تواند قدرت یک روند را نشان دهد. برای مثال اگر خطوط تنکانسن و کیجونسن در طی یک روند صعودی روی هم قرار بگیرند؛ به این معنا است که این روند افزایشی قدرت زیادی دارد. به همین ترتیب می‌توان برای روندهای نزولی هم نتیجه‌گیری کرد. البته موارد دیگری هم در تشخیص قدرت روندها تاثیرگذار هستند که باید برای داشتن یک تحلیل قدرتمند به آن‌ها دقت کنید.

  • قلق:

اگر می‌خواهید قدرت روند را بهتر تشخیص دهید، می‌توانید از این قلق استفاده کنید. زمانی که تنکانسن و کیجونسن روی هم افتادند؛ باید کندل آن روز یا لحظه زمانی را مشخص کنید. سپس پایین‌ترین کندل را هم مشخص کرده و نسبت به آن ۱۲ کندل عقب بروید. اگر کندل Low مشخص‌شده بالاتر از حالت Low در زمان افتادن دو خط بر روی یکدیگر باشد؛ به این معنا است که روند صعودی است. در غیر این صورت این روند شتاب زیادی ندارد.

  • برخورد خطوط در یک نقطه

یکی از اتفاقاتی که ممکن است در طی بررسی روند بازار با استفاده از خطوط تنکان و کیجون بیفتد؛ قطع کردن یا کراس کردن تنکانسن و کیجونسن است. به این ترتیب شما می‌توانید با احتمال قوی یک تغییر روند را پیش‌بینی کنید. برخورد این دو خط با یکدیگر می‌تواند سیگنال‌های خرید و فروش را برای شما ارسال کند.

اگر خط تنکانسن، خط کیجونسن را از پایین به سمت بالا قطع کند (یعنی در بالای آن قرار بگیرد)؛ یک سیگنال خرید به وجود می‌آید. بسته به اینکه نقطه کراس در چه موقعیتی نسبت به ابر کومو قرار دارد؛ می‌توان قدرت سیگنال را مشخص کرد. به طور کلی هرچه این نقطه به ابر نزدیک‌تر باشد؛ سیگنال قدرت بیشتری دارد.

اما اگر روند برعکس اتفاق بیفتد؛ یعنی تنکانسن از بالا به سمت پایین خط کیجونسن را قطع کند (یعنی در پایین آن قرار بگیرد)، سیگنال فروش به وجود می‌آید. قدرت این سیگنال هم بستگی به موقعیت کراس نسبت به ابر کومو دارد.

 

مقاله پیشنهادی : تحلیل زمانی ایچیموکو
تحلیل زمانی ایچیموکو

 

سخن پایانی :

ایچیموکو یک اندیکاتور بسیار قدرتمند است که می‌تواند به تنهایی نیاز هر معامله‌گری را برطرف کند. اما برای استفاده از این اندیکاتور باید به‌خوبی با ابزارها و روندهای آن آشنا شوید. در این مقاله تلاش شد تا اطلاعاتی درباره دو ساختار مهم در ایچیموکو به نام‌های خطوط تنکانسن و کیجونسن و کاربردهای آن‌ها در بازارهای مالی در اختیار شما قرار بگیرد.

 

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا