زبان خارجی

چگونه به سوالات ریدینگ پاسخ دهیم؟

یکی از مهارت‌هایی که هر زبان‌آموزی در مسیر یادگیری می‌بایست بر آن چیره‌ شود، مهارت ریدینگ (Reading) است.  در معتبرین آزمون‌های زبان انگلیسی، از امتحانات کلاسی گرفته تا آزمون‌های بین‌المللی هم‌‌چون آیلتس و تافل، تسلط بر چند تکنیک به ظاهر ساده‌ی ریدینگ کمک شایانی در پاسخ‌گویی به سوالات متنوع این بخش از آزمون می‌کند. شاید شما هم در نگاه اول به متن درک مطلب انگلیسی در سر جلسه آزمون گمان کنید که برای درک صحیح مطلب و نوشتن پاسخ درست در برگه، خواندن کلمه به کلمه‌ی جملات و درک تمامی آن لازم و ضروری است و چه بسا با توجه به وقت اندک خود، دچار سردرگمی شوید اما خیالتان راحت، جای نگرانی نیست. در آزمون‌های آیلتس، تافل و مانند آن هدف بررسی توان درک مطلب شماست و در چنین امری لزومی بر مطالعه‌ی دقیق متن نیست.

ویدیو پییشنهادی : IELTS: Reading (Exam Strategies)
IELTS: Reading (Exam Strategies)

 

چگونه به سوالات ریدینگ پاسخ دهیم؟

حال به بیان چند نمونه از ترفند‌هایی می پردازیم که شما را بیشتر با نحوه‌ی پاسخ‌گویی به سوالات درک مطلب آشنا می‌کند :

  • خواندن اجمالی (Skimming)

خواندن اجمالی یکی از مهارت‌های لازم برای پاسخ‌گویی به سوالات بخش ریدینگ آیلتس، تافل و .. است. قبل از خواندن یک متن، آگاهی از موضوع متن و نحوه‌ی بیان آن ضروری است و این مهارت می تواند کمک بسیاری برای فرد داشته باشد. در این نوع خواندن، بهتر است ابتدا به عنوان کلی متن توجه کنیم سپس نگاهی به عناوین زیر شاخه‌ی آن در هر پاراگراف بیاندازیم. زبان‌آموز هنگام مطالعه‌ی متن بویژه در آزمون‌هایی مانند آیلتس و تافل ، نباید تمام جملات هر پاراگراف را بخواند بلکه در خواندن هر بند متن تا آنجا پیش رود که موضوع اصلی در هر پاراگراف را دریابد. معمولاً نویسنده‌ی متن منظور خود را در جمله‌ی اول بند و گاه در آخرین جمله‌ی آن بیان می‌کند ، چنانچه با مطالعه‌ی این جملات به منظور نویسنده پی نبردید سپس با خواندن متن پاراگراف، درک کلی از متن بدست آورید.

تکنیک اسکیمینگ ریدینگ

توجه داشته باشید برای پاسخ‌گویی به سوالات بخش ریدینگ آزمون، خود را درگیر خواندن جزئیاتی مانند کلمات ربط، حروف اضافه و مواردی از این قبیل نکنید بلکه به کلمات کلیدی متن مثل اسم و فعل که به پی بردن مطلب کمک می‌کند، بپردازید.

اگر بخواهید قبل از آزمون تسلط کافی بر این مهارت پیدا کنید؛ می‌توانید از نمونه تست‌های آیلتس یا تافل و یا نمونه تست‌های سایر آزمون‌ها استفاده کنید. در هنگام تمرین در خانه، ساعت یا تایمری نزد خود قرار دهید، آن را بر روی ۳۰ ثانیه تنظیم کنید و بعد به خواندن متن آزمون آیلتس یا تافل بپردازید پس از پایان محدوده‌ی زمانی در برگه‌ای کلماتی را که در ذهنتان از متن باقی مانده را به همراه درک خود از آن قسمت پاراگراف بنویسید.

ویدیو پییشنهادی : TOEFL iBT: Reading
TOEFL iBT: Reading
  • خواندن برای درک اطلاعات جزئی از متن (Scanning)

برخلاف خواندن نوع اول که بر مطالعه‌ی کلی و سریع متن تاکید دارد، اسکنینگ به یافتن جزئیات متن درک مطلب کمک می‌کند. در این نوع خواندن، خوانش تمامی جملات ضرورتی ندارد بلکه باید جملاتی را مطالعه کرد که حاوی اطلاعات مورد نیاز باشد بنابراین خواننده از بقیه جملات عبور کرده و به دنبال جمله‌ای خاص در درون متن است. اطلاعات جزئی درون متن معمولاً اسامی، تاریخ، اعداد و … را شامل می‌شود. جهت انجام تمرین در منزل، می‌توانید از متون ریدینگ آیلتس و ریدینگ تافل برای تمرین بیشتر در خواندن متون استفاده کنید. برای نمونه می‌توانید پس از خواندن متن درک مطلب به پرسش‌ها رجوع کنید و محل اشاره‌ی پاسخ سوالی خاص را در درون متن به یاد آورید. به عبارت دیگر اگر پرسشی مربوط به تاریخ رخداد اتفاقی باشد، بدون نگاه دوباره به متن باید بند یا خط مربوط به آن را به خاطر بیاورید.

تکنیک اسکنینگ ریدینگ

ترفندهای دیگری که ممکن است در سر جلسه مفید واقع شود، استفاده از یکی یا چند نوع جستجوی متن است که در زیر ذکر کرده‌ایم:

  • بررسی متن به شکل زیگزاگ از سمت راست به چپ :

در این مدل، شما بند مورد نظر را بدون توجه به تعداد سطر از یک طرف به طرف دیگر ،بالا و پایین، حرکت می کنید طوری که شکل زیگزاگ را مجسم کند.

  • بررسی سطرهای از سمت چپ به راست و بالعکس :  

اگر بر طبق این مدل سطر اول را از سمت چپ به راست حرکت کردید، سطر بعدی را از راست به چپ بررسی کنید بدون آنکه متن را به صورت دقیق بخوانید.

  • بررسی از سمت راست پایین پاراگراف به سمت چپ :

هر سطر را از طرف راست آن بررسی کنید بدینگونه کمتر به مطالعه‌ی متن می پردازید و فقط در جستجوی کلمه‌ای خاص خواهید بود.

  • بررسی متن به صورت عمودی از پایین به بالا :

این نوع خوانش متن، توجهی به جملات و سطر‌ها نخواهید کرد و تنها بر کلمه‌ تمرکز می کنید.

  • بررسی متن از گوشه‌ی پایین سمت راست پاراگراف به سمت بالا گوشه‌ی چپ پاراگراف

 

مقاله پییشنهادی : بهترین کتاب ریدینگ برای موفقیت در آیلتس
بهترین کتاب ریدینگ برای موفقیت در آیلتس

 

  • خلاصه نویسی ( Summarizing )

خلاصه نویسی یا خلاصه برداری از  متن، تمرین دیگری است که بسیار در بهبود درک مطللب انگلیسی موثر واقع می‌شود. این نوع تمرین، را که می‌توان به صورت شفاهی یا کتبی انجام داد، فرصتی را در اختیار زبان‌آموز قرار می‌دهد تا هم‌زمان چند توانایی و مهارت خود را بسنجد. برای انجام این امر ابتدا به مطالعه‌ی متن می‌پردازد پس از آن، وی نکات اصلی و هدف نویسنده‌ی متن را در یک پاراگراف می‌نویسد. مهمترین بخش این ترفند آن است که زبان‌آموز با استفاده از کلمات و عبارات اصلی متن، جملاتی جدید بسازد که در آن به بیان دیدگاه نویسنده بدون توصیف و اغراق پرداخته و عبارات را به صورت صحیح بدون اشاره به غیر و نمادگرایی به کار گرفته باشد. همچنین زبان متن باید صریح و واضح باشد.

خلاصه نویسی ریدینگ

ویدیو پییشنهادی : آموزش زبان انگلیسی در خانه
آموزش زبان انگلیسی (Intermediate)

سخن پایانی

 از طریق مطالعه‌ی پیوسته‌ی انواع متون انگلیسی قادر به بهبود مهارت ریدینگ خود خواهید بود و با گذشت زمان تبحر بیشتری کسب خواهید کرد. همیشه به خودتان برای رشد فرصت کافی بدهید و با تمرین یک شبه به انتظار نتیجه ننشینید.    

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا