برنامه نویسی و IT

کوبرنتیز چیست و هرآنچه که باید در مورد آن بدانید

کوبرنتیز (Kubernetes) که اغلب به عنوان سیستم‌عامل برای ابر توصیف می‌شود، نوعی پلت فرم منبع باز برای مدیریت خوشه‌های برنامه‌ها و خدمات کانتینری است. در این مطلب از مجله مکتوب می‌خواهیم که به صورت کامل به این مسئله که کوبرنتیز چیست و چه نقشی در دنیای فناوری امروز ایفا می‌کند، بپردازیم. پس تا آخر باما همراه باشید.

کوبرنتیز چیست؟

در پاسخ به سال اینکه کوبرنتیز چیست می‌توان گفت که Kubernetes که معمولاً به عنوان “K8s” شناخته می‌شود، نوعی پلت فرم ارکستراسیون کانتینر منبع باز است. این پلتفرم امکان استقرار و مدیریت کارآمد برنامه‌های کانتینری را در میان مجموعه‌ای از کامپیوترها یا زیرساخت‌های ابری فراهم می‌کند. Kubernetes با خودکار کردن وظایف مختلف، روند اجرای برنامه‌های کاربردی ابری را ساده خواهد کرد.

کوبرنتیز

كوبرنتيز kubernetes به‌طور مؤثر توزیع بار کاری، شبکه کانتینر، تخصیص فضای ذخیره‌سازی و مقیاس بندی خودکار را کنترل می‌کند و این در حالی است که از حفظ وضعیت مطلوب برنامه‌ها برای افزایش انعطاف‌پذیری اطمینان حاصل خواهد کرد. چه در فضای محلی و چه در پلتفرم‌های ابری عمومی، Kubernetes استقرار و مدیریت برنامه‌ها را ساده کرده و ابزاری قدرتمند برای توسعه و عملیات برنامه‌های مبتنی بر کانتینر ارائه می‌کند.

ویژگی‌های کوبرنتیز چیست؟

Kubernetes مجموعه‌ای غنی از ویژگی‌ها را ارائه می‌کند که برای هماهنگ کردن کانتینرها به‌طور کارآمد در چندین میزبان، مدیریت خودکار خوشه‌های Kubernetes و بهینه‌سازی استفاده از منابع طراحی شده‌اند. ویژگی‌های کلیدی کوبرنتیز به صورت موارد زیر هستند:

  • مقیاس بندی خودکار: Kubernetes مقیاس بندی خودکار برنامه‌های کانتینری و منابع آن‌ها را بر اساس استفاده فعال کرده و امکان تنظیمات یکپارچه را برای برآورده کردن تقاضاهای در حال تغییر فراهم می‌کند.
  • مدیریت چرخه حیات: با Kubernetes، استقرار و به‌روزرسانی‌ها را می‌توان خودکار کرد، از جمله توانایی بازگشت به نسخه‌های قبلی، توقف و ازسرگیری استقرار، اطمینان از به‌روزرسانی نرم‌افزار و بازگشت مجدد.
  • مدل اعلامی: Kubernetes بر اساس یک مدل اعلامی عمل می‌کند که در آن کاربران وضعیت مورد نظر سیستم را مشخص می‌کنند و Kubernetes به‌طور مداوم در پس‌زمینه کار می‌کند تا آن حالت را حفظ کند و از هرگونه خرابی به‌طور خودکار بازیابی شود.
  • انعطاف‌پذیری و خودترمیم: Kubernetes قابلیت‌های داخلی را برای خودترمیم برنامه ارائه می‌دهد، از جمله قرار دادن خودکار کانتینر، راه‌اندازی مجدد خودکار کانتینر شکست‌خورده، تکرار خودکار کانتینر برای تحمل خطا و مقیاس خودکار منابع بر اساس نیازهای حجم کار.
  • ذخیره‌سازی دائمی: Kubernetes تدارک ذخیره‌سازی انعطاف‌پذیر و پویا را ارائه می‌دهد و به کانتینرها اجازه می‌دهد تا در زمان اجرا در صورت نیاز از منابع ذخیره‌سازی پایدار استفاده کنند.
  • تعادل بار: Kubernetes از انواع گزینه‌های متعادل‌کننده بار، داخلی و خارجی، برای توزیع ترافیک شبکه ورودی در بین برنامه‌های کانتینری پشتیبانی کرده و از استفاده کارآمد از منابع و در دسترس بودن بالا اطمینان حاصل می‌کند.
  • پشتیبانی از DevSecOps: با ترکیب Kubernetes با شیوه‌های DevSecOps، سازمان‌ها می‌توانند بهره‌وری توسعه‌دهنده را افزایش دهند و امنیت را بهبود بخشند. Kubernetes امنیت را در طول چرخه حیات کانتینر یکپارچه می‌کند، عملیات کانتینر را در چندین ابر ساده می‌کند و تیم‌ها را قادر می‌سازد تا نرم‌افزار ایمن و با کیفیت را کارآمدتر ارائه دهند.

این ویژگی‌ها، Kubernetes را به ابزاری قدرتمند برای مدیریت و مقیاس بندی برنامه‌های کانتینری تبدیل می‌کند که انعطاف‌پذیری، مقیاس‌پذیری و قابلیت‌های اتوماسیون را افزایش می‌دهد. در بالا با اینکه کوبرنتیز چیست و چه ویژگی‌هایی دارد آشنا شدیم. در بخش بعد به بررسی معماری و شیوه کار آن خواهیم پرداخت.

پیشنهاد مطالعه: آموزش نحوه استفاده از ChatGPT

معماری کوبرنیتز و نحوه کار آن

امکان دارد برای کاربران این سال پیش بیاد که کار کوبرنتیز چیست؟ Kubernetes برای اجرای برنامه‌های کانتینری ساخته شده است که برنامه‌ها را در قالب قابل‌حمل و به‌راحتی قابل‌اجرا بسته‌بندی می‌کند. معماری Kubernetes حول خوشه‌ها می‌چرخد که از اجزای متعددی تشکیل شده است که با هم کار می‌کنند.

معماری کوبرنیتز

اما خوشه یا کلاستر چیست؟ یک خوشه Kubernetes معمولاً شامل یک صفحه کنترل (Control Panel) و یک یا چند گره کارگر (worker node) است. صفحه کنترل وظایف مدیریتی ضروری را انجام داده و Kubernetes API را از طریق سرور API در معرض دید قرار می‌دهد. این کنترل پنل مسئول تصمیم‌گیری در مورد مدیریت خوشه و پاسخگویی به رویدادهای خوشه‌ای است.

از سوی دیگر، گره‌های کارگر، سرورهای فیزیکی یا مجازی هستند که بارهای کاری برنامه واقعی در آن‌ها اجرا می‌شود. این گره‌ها Kubernetes Pods را میزبانی و اجرا می‌کنند که کوچک‌ترین واحدهای اجرایی در Kubernetes هستند. هر Pod می‌تواند حاوی یک یا چند کانتینر باشد که با هم کار می‌کنند تا یک برنامه کاربردی را پشتیبانی کنند. صفحه کنترل برای برنامه‌ریزی و مدیریت Pods با گره‌های کارگر تعامل دارد. بر اساس در دسترس بودن منابع و نیازمندی‌ها، Pods را به گره‌های خاص اختصاص می‌دهد. صفحه کنترل همچنین سلامت و وضعیت گره‌ها را کنترل می‌کند و اقدامات لازم را در پاسخ به خرابی‌ها یا تغییرات در خوشه انجام می‌دهد.

ارتباط در یک خوشه Kubernetes از طریق استفاده از اجزای مختلف اتفاق می‌افتد. اجزای صفحه کنترل، مانند سرور API، مدیر کنترلر و زمان‌بندی، با یکدیگر تعامل دارند تا از وضعیت مطلوب خوشه اطمینان حاصل کنند. آن‌ها از طریق kubelet، یک عامل Kubernetes که روی هر گره اجرا می‌شود، با گره‌های کارگر که Pods را اجرا می‌کنند، ارتباط برقرار می‌کنند.

علاوه بر این، Kubernetes یک مدل شبکه انعطاف‌پذیر ارائه می‌دهد که به Pods در حال اجرا بر روی گره‌های مختلف اجازه می‌دهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. آدرس‌های IP منحصربه‌فردی را به هر Pod اختصاص می‌دهد و مسیریابی شبکه و تعادل بار را مدیریت می‌کند تا اتصال یکپارچه را فعال کند. به‌طور کلی، معماری Kubernetes از یک صفحه کنترل و گره‌های کارگر برای مدیریت و هماهنگی برنامه‌های کاربردی کانتینری استفاده می‌کند. این یک پلت فرم مقیاس‌پذیر و انعطاف‌پذیر برای استقرار و مقیاس بندی برنامه‌ها فراهم می‌کند، در حالی که وضعیت مطلوب خوشه را حفظ کرده و ارتباط بین اجزا را تسهیل می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: آشنایی با اصول SOLID در برنامه نویسی

اصلاحات مهم در کوبرنیتز

در این بخش از مطلب کوبرنتیز چیست به بررسی ز اصطلاحات کلیدی مرتبط با این فناوری خواهیم پرداخت که مهم‌ترین آن‌ها به صورت موارد زیر هستند:

  1. Cluster: در مورد اینکه کلاستر کوبرنتیز چیست میتوان گفت کلاستر یا خوشه مجموعه‌ای از ماشین‌ها هستند که به عنوان گره‌ها شناخته می‌شوند و برای اجرای برنامه‌های کانتینری که توسط Kubernetes مدیریت می‌شوند، با هم کار می‌کنند.
  2. Node: نود یا گره یک ماشین فیزیکی یا مجازی که بخشی از یک خوشه Kubernetes محسوب می‌شود. از یک گره اصلی و یک یا چند گره کارگر تشکیل شده است.
  3. Cloud Container: کانتینر ابری تصویری (ایمیج) حاوی نرم‌افزار و وابستگی‌های آن که برای اجرا در محیط ابری طراحی شده است.
  4. Pod: پاد کوچک‌ترین واحد در Kubernetes، نشان دهنده یک یا چند کانتینر در حال اجرا در یک خوشه. پادها بلوک‌های ساختمانی اولیه هستند و می‌توانند در سراسر گره‌ها مستقر شوند.
  5. Deployment: یک شی که تکثیر و انتشار پادهای برنامه را در یک خوشه مدیریت می‌کند. این اطمینان حاصل خواهد کرد که تعداد مورد نظر پاد در حال اجرا هستند و به‌روزرسانی‌ها و بازگشت‌ها را مدیریت می‌کند.
  6. ReplicaSet: کنترل‌کننده‌ای که تضمین می‌کند تعداد معینی از کپی‌های پاد همیشه در حال اجرا هستند و تحمل خطا و مقیاس‌پذیری را فراهم می‌کند.
  7. سرویس: نحوه دسترسی به برنامه‌های کاربردی که توسط مجموعه‌ای از pods نمایش داده شده‌اند را شرح می‌دهد. این یک نقطه پایانی شبکه پایدار فراهم کرده و تعادل بار و کنترل دسترسی داخلی/خارجی را امکان‌پذیر می‌کند.

اصلاحات مهم در کوبرنیتز

علاوه بر این، چندین مؤلفه کلیدی در یک خوشه Kubernetes وجود دارد:

  • kube-apiserver: مؤلفه‌ای که API Kubernetes را نشان می‌دهد و به کاربران و سایر مؤلفه‌ها اجازه خواهد داد تا با خوشه تعامل داشته باشند.
  • etcd: یک ذخیره‌سازی کلید-مقدار توزیع‌شده که تمام داده‌های مربوط به خوشه Kubernetes، از جمله اطلاعات پیکربندی و وضعیت را ذخیره می‌کند.
  • kube-scheduler: پادهای جدید ایجاد شده را بدون گره‌های اختصاص داده شده رصد می‌کند و آن‌ها را بر اساس در دسترس بودن منابع، خط‌مشی‌ها و مشخصات مرتبط بر روی گره‌های مناسب زمان‌بندی می‌کند.
  • kube-controller-manager: توابع مختلف کنترلر را در یک باینری واحد ترکیب می‌کند. این مخلفه حالت کلی خوشه را با تطبیق حالت واقعی با حالت مطلوب مدیریت می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: اپلیکیشن Threads – خطر در بیخ گوش توییتر

هر گره Kubernetes از سه جزء اصلی تشکیل شده است که این گره‌ها نیز به صورت موارد زیر هستند:

  • Kubelet: عاملی که بر روی هر گره اجرا می‌شود و اطمینان می‌دهد که کانتینرهای درون پادها در حال اجرا و سالم هستند.
  • Kube-proxy: یک پراکسی شبکه که روی هر گره اجرا می‌شود و قوانین شبکه را حفظ می‌کند و ارتباط بین پادها و سرویس‌ها را امکان‌پذیر می‌کند.
  • Container Runtime: نرم‌افزاری که وظیفه اجرای کانتینرها را بر عهده دارد. Kubernetes تا زمانی که به واسط زمان اجرا کانتینر Kubernetes (CRI) پایبند باشد، از زمان‌های اجرای کانتینر مختلف پشتیبانی می‌کند.

سایر اصطلاحات مهمی که باید در مورد کوبرنتیز چیست باید بدانید به صورت موارد زیر هستند:

  • سرویس Kubernetes: یک انتزاع منطقی برای گروهی از pods که عملکرد یکسانی را انجام می‌دهند. سرویس‌ها یک نقطه پایانی سازگار و در دسترس را ارائه می‌کنند، حتی زمانی که پادها ایجاد یا خاتمه می‌یابند.
  • کنترل‌کننده: کنترل‌کننده‌ها اطمینان حاصل می‌کنند که وضعیت واقعی خوشه با حالت مورد نظر هماهنگ است. آن‌ها منابع را مدیریت کرده، مقیاس بندی را مدیریت می‌کنند و سایر وظایف عملیاتی را انجام می‌دهند.
  • اپراتور: اپراتورهای Kubernetes به شما این امکان را می‌دهند که دانش مربوط به دامنه را برای یک برنامه کپسوله کنید، وظایف خاص برنامه را خودکار کرده و استقرار و مدیریت برنامه‌ها را در Kubernetes آسان‌تر می‌کند.

درک این عبارات کلیدی در مورد اینکه کوبرنتیز چیست به شما کمک می‌کند تا به‌طور مؤثر با Kubernetes و اجزای مختلف آن کار کنید.

پیشنهاد مطالعه: بررسی جامع بازار کار یادگیری ماشین در ٢٠٢٣ و آینده

مزایای kubernetes چيست؟

Kubernetes چندین مزیت قابل توجه را ارائه می‌دهد که به محبوبیت آن کمک کرده است که می‌توان از مهم‌ترین این مزایای کوبرنتیز چیست به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابل‌حمل بودن: کانتینرها یک محیط اجرا سازگار و قابل‌حمل برای برنامه‌ها فراهم می‌کنند. Kubernetes با پشتیبانی از برنامه‌های کانتینری در محیط‌های مختلف، از محیط‌های مجازی گرفته تا محیط‌های فیزیکی، بر این اساس استوار است. کانتینر در ابرهای عمومی اصلی پشتیبانی می‌شود و به شما امکان می‌دهد برنامه‌های کانتینری را در Kubernetes در محیط‌های مختلف اجرا کنید.
  • ادغام و توسعه‌پذیری: Kubernetes به‌گونه‌ای طراحی شده که بسیار توسعه‌پذیر است و به خوبی با راه‌حل‌های موجود ادغام می‌شود. طیف گسترده‌ای از API ها و رابط‌ها را ارائه می‌کند که یکپارچه‌سازی یکپارچه با خدمات ثبت‌نام، نظارت و هشدار را ممکن می‌سازد. جامعه Kubernetes به‌طور فعال راه‌حل‌های منبع باز را توسعه می‌دهد و به آن‌ها کمک می‌کند که مکمل Kubernetes هستند و یک اکوسیستم پر جنب‌وجوش و به سرعت در حال رشد ایجاد می‌کنند.
  • کارایی و هزینه: Kubernetes به بهینه‌سازی استفاده از منابع کمک می‌کند و قابلیت‌های مقیاس بندی خودکار را فراهم می‌کند. با استفاده از این ویژگی‌ها، سازمان‌ها می‌توانند به‌طور مؤثر منابع را تخصیص دهند و برنامه‌های کاربردی خود را بر اساس تقاضا مقیاس بندی کنند و در نتیجه کنترل هزینه‌ها و استفاده بهتر از منابع IT را به همراه داشته باشند.
  • مقیاس‌پذیری: برنامه‌های کاربردی Cloud-Native برای مقیاس افقی طراحی شده‌اند، به این معنی که می‌توانند با افزودن نمونه‌های بیشتری از کانتینرها، ترافیک یا حجم کاری افزایش‌یافته را مدیریت کنند. Kubernetes از مقیاس بندی خودکار پشتیبانی می‌کند و ایجاد پویا و مدیریت نمونه‌های کانتینر اضافی در پاسخ به تقاضا را ممکن می‌سازد. این ویژگی مقیاس‌پذیری تضمین می‌کند که برنامه‌ها می‌توانند به‌طور مؤثری با حجم‌های کاری متفاوت رسیدگی کنند.
  • کنترل مبتنی بر API: کوبرنتیز حول یک API قدرتمند و جامع REST ساخته شده است. این معماری API محور اجازه می‌دهد تا هر جنبه‌ای از محیط Kubernetes به صورت برنامه‌ریزی شده کنترل شود و قابلیت‌های انعطاف‌پذیری و اتوماسیون را فراهم می‌کند. اپراتورها و توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد تا با استفاده از زبان‌ها و ابزارهای برنامه‌نویسی مختلف منابع Kubernetes را مدیریت و با آن‌ها تعامل داشته باشند.
  • CI/CD ساده شده: Kubernetes به‌طور یکپارچه با شیوه‌های یکپارچه‌سازی/استقرار مستمر (CI/CD) ادغام می‌شود که فرآیند ساخت، آزمایش و استقرار برنامه‌ها در محیط‌های تولید را خودکار می‌کند. با گنجاندن Kubernetes در خطوط لوله CI/CD، سازمان‌ها می‌توانند گردش‌های کاری مقیاس‌پذیر و قابل انطباق ایجاد کنند که به صورت پویا با تغییرات بار کاری تنظیم می‌شوند و فرآیند کلی تحویل برنامه را ساده می‌کنند.

ارکستراسیون کانتینری چیست؟

مفهوم مهم دیگری که در مورد اینکه کوبرنتیز چیست حائز اهمیت است ارکستراسیون کانتینری است. ارکستراسیون کانتینر به اتوماسیون وظایف مختلف مربوط به مدیریت و اجرای بارهای کاری و خدمات کانتینری اشاره دارد. ارکستراسیون کانتینری عملیات لازم برای چرخه حیات کانتینرها، از جمله تهیه، استقرار، مقیاس بندی، شبکه‌سازی و متعادل‌سازی بار را ساده می‌کند.

ارکستراسیون کانتینری چیست؟

با ارکستراسیون کانتینر، این وظایف توسط یک پلتفرم یا ابزار اختصاصی، مانند Kubernetes، خودکار و مدیریت می‌شوند. این پیچیدگی های مدیریت کانتینرهای فردی را انتزاعی کرده و امکان مدیریت کارآمد استقرار کانتینر در مقیاس بزرگ را فراهم می‌کند. پلتفرم‌های هماهنگ‌سازی کانتینر وظایفی مانند زمان‌بندی کانتینرها در منابع موجود، افزایش یا کاهش بر اساس تقاضا، مدیریت شبکه و ارتباط بین کانتینرها، توزیع ترافیک در کانتینرها و مدیریت عملیات چرخه حیات کانتینر مانند بررسی سلامت و به‌روزرسانی‌های چرخشی را انجام می‌دهند.

با خودکار کردن این وظایف، هماهنگ‌سازی کانتینر، مدیریت و عملکرد برنامه‌های کاربردی کانتینری را ساده‌تر کرده و استقرار، مقیاس بندی و مدیریت مؤثر آن‌ها را آسان‌تر می‌کند. این ارکستراسیون کانتینری استفاده از منابع را بهبود می‌بخشد، در دسترس بودن بالا و تحمل خطا را امکان‌پذیر کرده و زیرساختی انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیر برای اجرای بارهای کاری کانتینری فراهم می‌کند.

این مزایا، Kubernetes را به یک پلتفرم ترجیحی برای استقرار، مدیریت و مقیاس بندی برنامه‌های کانتینری، توانمندسازی سازمان‌ها برای دستیابی به قابلیت حمل، کارایی هزینه، مقیاس‌پذیری و ادغام یکپارچه با سیستم‌های موجود تبدیل می‌کند.

KubeCon چیست؟

اصطلاح و مفهوم مهم دیگری که در رابطه با اینکه کوبرنتیز چیست اهمیت دارد مفهوم KubeCon است. KubeCon یک کنفرانس سالانه بوده که به جامعه Kubernetes اختصاص داده شده است. این برنامه توسعه‌دهندگان، کاربران و علاقه‌مندان به Kubernetes و فناوری‌های بومی ابری را گرد هم می‌آورد. این رویداد از زمان آغاز به کار خود در سال 2015 رشد قابل‌توجهی داشته است و هرساله تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان را به خود جذب می‌کند.

KubeCon چیست

KubeCon به عنوان یک پلت فرم برای یادگیری، همکاری و به اشتراک‌گذاری تجربیات مربوط به Kubernetes و اکوسیستم کلود بومی ابری عمل می‌کند. این آخرین پیشرفت‌ها، بهترین شیوه‌ها و موارد استفاده در دنیای واقعی را به نمایش می‌گذارد و به رویدادی کلیدی برای جامعه بومی ابری برای جمع‌آوری، شبکه‌سازی و به‌روز ماندن با چشم‌انداز به‌سرعت در حال تکامل Kubernetes تبدیل شده است.

پیشنهاد مطالعه: مدل زبانی شگف انگیز GPT 4 چیست؟

کانتینر کوبرنیتز چیست؟

سال دیگری که بررسی آن در رابطه با اینکه کوبرنتیز چیست اهمیت دارد، ظروف یا کانتینرها هستند. ظروف Kubernetes یک رویکرد سبک‌وزن و قابل‌حمل برای استقرار برنامه‌ها و وابستگی‌های آن‌ها در محیط‌های محاسباتی مختلف است. آن‌ها برنامه و محیط زمان اجرا آن را در یک واحد مستقل بسته‌بندی می‌کنند که امکان اجرای سازگار و قابل‌اعتماد را فراهم می‌کند. کانتینرها کوچک‌تر و کارآمدتر از ماشین‌های مجازی سنتی هستند، زیرا فقط منابع لازم برای برنامه را در برمی‌گیرند.

Kubernetes قابلیت‌های ارکستراسیون و مدیریت را برای این کانتینرها فراهم می‌کند و امکان استقرار، مقیاس بندی و مدیریت آسان برنامه‌ها را در کلاسترها فراهم می‌کند. به‌طور کلی، ظروف Kubernetes یک راه‌حل انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیر برای استقرار نرم‌افزار در محیط‌های مختلف ارائه می‌دهد.

تفاوت داکر و کوبرنیتز چیست؟

این بخش مربوط به این مسئله که داکر و کوبرنتیز چیست است. Kubernetes و Docker هر دو فناوری‌های مهمی در فضای کانتینری هستند، اما اهداف متفاوتی را دنبال می‌کنند.

تفاوت داکر و کوبرنیتز چیست

Docker پلتفرمی است که مفهوم کانتینری‌سازی را در سال 2013 رایج کرد. راهی برای بسته‌بندی برنامه‌ها و وابستگی‌های آن‌ها در کانتینرها فراهم کرده و امکان استقرار سازگار و قابل‌حمل در محیط‌های مختلف را فراهم می‌کند. Docker فرآیند ایجاد و مدیریت کانتینرها را ساده کرده و به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد که برنامه‌های کاربردی کانتینری را به‌طور کارآمد بسازند، توزیع و اجرا کنند.

از سوی دیگر، Kubernetes یک پلتفرم ارکستراسیون کانتینر است که مدیریت و مقیاس بندی برنامه‌های کاربردی کانتینری را خودکار می‌کند. چالش‌هایی را که هنگام استقرار و مدیریت تعداد زیادی کانتینر در مقیاس به وجود می‌آیند، برطرف می‌کند. Kubernetes ویژگی‌هایی مانند زمان‌بندی خودکار، مقیاس بندی، متعادل‌سازی بار و قابلیت‌های خودترمیمی برای کانتینرها را ارائه می‌کند. استقرار و مدیریت برنامه‌های کاربردی کانتینری را در مجموعه‌ای از ماشین‌ها یا زیرساخت‌های ابری ساده می‌کند.

به‌طور خلاصه، Docker در درجه اول بر ایجاد و مدیریت کانتینرهای فردی متمرکز است و بسته‌بندی و توزیع برنامه‌ها را آسان‌تر می‌کند. از سوی دیگر، Kubernetes بر هماهنگ‌سازی و مدیریت برنامه‌های کاربردی کانتینری در مقیاس، خودکارسازی وظایفی مانند زمان‌بندی، مقیاس بندی و نظارت بر کانتینرها در یک خوشه تمرکز دارد.

در عمل، Docker و Kubernetes می‌توانند با هم کار کنند. Docker اغلب برای ساخت تصاویر کانتینر استفاده می‌شود که سپس می‌توان با استفاده از Kubernetes استقرار و مدیریت کرد. Kubernetes می‌تواند از کانتینرهای Docker به عنوان محیط زمان اجرا برای برنامه‌ها استفاده کند، در حالی که قابلیت‌های هماهنگ‌سازی و مدیریت لازم را برای اطمینان از استقرار کارآمد و مقیاس‌پذیر کانتینرها فراهم می‌کند. برای یادگیری داکر می‌توانید از دوره آموزش داکر مقدماتی مکتب خونه استفاده کنید.

چالش‌های استفاده از کوبرنیتز چیست؟

مسئله مهم دیگری که در رابطه با اینکه کوبرنتیز چیست اهمیت دارد چالش‌های آن است. استفاده از Kubernetes می‌تواند چالش‌هایی از جمله پیچیدگی و منحنی یادگیری شیب‌دار آن را ایجاد کند. به ابزارهای اضافی برای کارهایی مانند ورود به سیستم، نظارت و پیکربندی نیاز دارد.

چالش‌های استفاده از کوبرنیتز

در حالی که Kubernetes بسیار توسعه‌پذیر است و موارد استفاده مختلف را پشتیبانی می‌کند، کانتینرها را مستقر می‌کند، نه کد منبع و ممکن است بهترین راه‌حل برای هر بار کاری نباشد. با این حال، اکوسیستم Kubernetes طیف وسیعی از ابزارهای بومی ابری را برای رسیدگی به مسائل مربوط به حجم کاری خاص ارائه می‌دهد و خدمات مدیریت شده Kubernetes ارائه شده توسط فروشندگان ابری می‌تواند پیچیدگی را کاهش داده و بهره‌وری توسعه‌دهندگان را افزایش دهد.

پیشنهاد مطالعه: OpenAI چیست و چه اهدافی برای آینده بشریت دارد؟

کوبرنیتز مدیریت شده چیست؟

Managed Kubernetes یا همان کوبرنتیز مدیریت شده سرویسی است که توسط ارائه‌دهندگان زیرساخت ابری مانند Oracle Cloud Infrastructure ارائه می‌شود که استقرار و مدیریت خوشه‌های Kubernetes را ساده می‌کند. با Kubernetes مدیریت شده، توسعه‌دهندگان می‌توانند به‌راحتی برنامه‌های کاربردی خود را در فضای ابری بسازند، مستقر کنند و مدیریت کنند.

کوبرنیتز مدیریت شده چیست

با استفاده از یک سرویس مدیریت‌شده Kubernetes مانند موتور کانتینر زیرساخت ابری Oracle برای Kubernetes، توسعه‌دهندگان می‌توانند منابع محاسباتی مورد نیاز را برای برنامه‌های کاربردی خود و تدارکات خدمات مشخص کرده و زیرساخت‌های زیربنایی را در محیط ابری مدیریت کنند.

خدمات مدیریت شده Kubernetes مزایایی مانند در دسترس بودن بالا، کنترل، امنیت و عملکرد قابل پیش‌بینی را ارائه می‌دهد. آن‌ها هم از ماشین‌های فلزی و هم ماشین‌های مجازی به عنوان گره‌هایی برای اجرای خوشه‌های Kubernetes پشتیبانی می‌کنند. این خدمات توسط بنیاد محاسبات بومی ابری (CNCF) مطابقت دارند و از سازگاری با اکوسیستم گسترده‌تر Kubernetes اطمینان حاصل می‌کنند.

با استفاده از سرویس مدیریت‌شده Kubernetes، توسعه‌دهندگان می‌توانند از راحتی و سهولت استفاده ارائه‌شده توسط ارائه‌دهنده خدمات بهره ببرند، در حالی که با آخرین به‌روزرسانی‌های Kubernetes به‌روز می‌مانند و سازگاری با اکوسیستم CNCF را حفظ می‌کنند، بدون نیاز به تلاش اضافی یا کار دستی.

پیشنهاد مطالعه: dlp چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

سخن پایانی

Kubernetes انقلابی در سازمان‌دهی کانتینر ایجاد و امکان استقرار و مدیریت کارآمد برنامه‌های کاربردی کانتینری را فراهم کرده است. ویژگی‌های آن مانند مقیاس بندی خودکار، انعطاف‌پذیری و مدل اعلامی آن را به ابزاری قدرتمند برای اجرای بارهای کاری بومی ابری تبدیل می‌کند. با این حال، Kubernetes می‌تواند برای درک و استفاده پیچیده باشد و به ابزارهای اضافی برای وظایف مختلف نیاز دارد.

سرویس‌های مدیریت‌شده Kubernetes ارائه‌شده توسط ارائه‌دهندگان ابری، فرآیند استقرار و مدیریت را ساده می‌کند و از دسترسی، امنیت و سازگاری بالا با اکوسیستم گسترده‌تر Kubernetes اطمینان می‌دهد. علی‌رغم چالش‌هایش، Kubernetes همچنان یک پلتفرم پیشرو برای هماهنگی کانتینر است که منجر به پذیرش فناوری‌های بومی ابری و امکان استقرار برنامه‌های مقیاس‌پذیر و قابل‌اعتماد می‌شود. به امید اینکه مطلب فوق در رابطه با اینکه کوبرنتیز چیست مورد پسند کاربران عزیز مجله قرار گرفته باشد. برای یادگیری این فناوری می‌توان از دوره آموزش داکر و کوبرنتیز در مکتب خونه استفاده کرد.

منابع مورد استفاده:

https://www.vmware.com/topics/glossary/content/kubernetes.html

https://www.oracle.com/cloud/cloud-native/container-engine-kubernetes/what-is-kubernetes/

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا