مالی و سرمایه‌گذاری

بورس جهانی چیست و چگونه وارد آن شویم؟

بازارهای مالی یکی از مهم­ترین ابزارها برای سرمایه­ گذاری در بین مردم یک جامعه است. همچنین این بازارها، میتوانند سهم مناسبی را در وضعیت اقتصادی یک کشور ایفا کنند و به نوعی بیانگر دید کلی از شرایط اقتصادی آن باشد.

بازار بورس به عنوان یکی از پرکاربردترین بازارهای مالی در هر کشور شناخته می­شود و محلی مناسب برای سهامداران حرفه­ ای و آشنا است تا بتوانند سرمایه ­گذاری مطلوبی را داشته باشند.

 

ویدئو پیشنهادی : آموزش بورس
 آموزش بورس

 

بازار بورس جهانی چیست؟

بورس جهانی همان بورس بین المللی ، بازار تبادلات مالی جهانی است. اگر به صورت دقیق­تر بگوییم، تعریف بازار بورس جهانی مشابه با تعریفی است که برای بازار بورس ارائه کردیم با این تفاوت که در تعریف بازار جهانی بورس محدودیت جغرافیایی و مکانی را نخواهیم داشت.

بورس جهانی شامل اجزا مختلفی شامل تمامي بانک ­ها (تجاری و مرکزی و سرمايه گذاری)، مؤسسات مالى بزرگ، شرکت­ هاي چند مليتي و بین المللی، تاجران، شرکت ­هاي بيمه، شرکت­ های صادرات و واردات، صندوق­ های باز نشستگي، سفته ­بازها و اشخاص حقيقی که می­توانند در آن اقدام به مبادله و معامله کنند.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش رایگان پرایس اکشن
آموزش رایگان پرایس اکشن

 

بورس جهانی

انواع بازار بورس جهانی

بازارهای مختلفی در بورس جهانی وجود داشته که هرکدام به صورت مجزا فعالیت کرده و دارای خدمات متفاوتی هستند. در اینجا قصد داریم این بازارها را مورد بررسی قرار دهیم.

  • بازار سهام:

یکی از آشناترین و معروف­ترین بازارهای بورس همان بازار سهام بوده که بسیاری از مردم در آن به عنوان سرمایه ­گذار اقدام به خرید فروش سهام شرک­ت های مختلف می­کنند و از این راه در سود و زیان شرکت­ ها سهیم هستند و به نوعی در آن سرمایه­ گذاری می­کنند.

  • بازار کالا:

یکی از بازارهای خاص در بورس ­های جهانی است و شامل بورس‌هایی است که قیمت تبادلات کالاها به صورت جهانی یا منطقه ­ای بر اساس عرضه و تقاضا ارزش­ گذاری می‌شود. بازار کالا خود به سه دسته اصلی تقسیم می­شود

    1. Hard: طلا، نقره، سیمان، فلزات و…
    2. Soft: قهوه، اقلام خوراکی و…
    3. Energy: نفت، گاز، برق، ذغال سنگ و…
  • بازار اوراق بهادار:

عمدتا این بازار برای دولت مناسب ­تر بوده چرا که با استفاده از انتشار اوراق مشارکت طرح ­های خود در آن هزینه مورد نیاز برای شروع یک پروژه را فراهم می­کند و در نهایت به دارندگان این اوراق مشارکت سودهای از پیش تعیین شده­ای اختصاص می­دهد.

  • بازار تبادلات ارزی یا فارکس:

شاید بعد از بورس ­های داخلی معروف­ترین و پرمخاطب­ترین بازار بورس جهانی، بازار فارکس یا تبادلات ارزی است. تفاوت این بازار با بازارهای دیگر به ­ویژه بازار بورس، نوع کالایی است که مورد مبادله قرار می­گیرد. در فارکس شما به اصطلاح با جفت ارزها مواجه می­شوید که ارزش­گذاری پول ملی کشورها بر اساس عرضه و تقاضا در مقابل سایر ارزها سنجیده می‌شود. مانند نرخ برابری یورو به دلار.

ویدیو پیشنهادی : آموزش اندیکاتور ایچیموکو
آموزش اندیکاتور ایچیموکو

 

چگونه وارد بازار بورس جهانی شویم؟

چگونه وارد بورس جهانی شویم؟

بسیاری علاقه دارند تا وارد بازار بورس جهانی شوند و با سرمایه ­گذاری در بازارهای مختلف آن سودهای کلانی را به دست آورند. نکته مهمی که باید در همین ابتدا به آن اشاره کرد، عدم محدودیت جغرافیایی و مکانی برای ورود به این بازارهاست و شما می­توانید در هرجایی اقدام به ورود به این بازارها کنید.

هرچند که ورود به بازارهای مختلف هیچ­گونه منع قانونی و محدودیتی ندارد و همه می­توانند در هرجایی که هستند اقدام به ثبت­نام و ورود به این بازارها کنند، اما برای کشورهای مانند ایران برخی محدودیت­ ها وجود دارد که باعث شده روند ثبت­ نام به این بازارها اندکی با سختی همراه باشد. در ادامه قصد داریم دو روش عمده برای ورود به بازارهای جهانی را به شما معرفی کنیم.

ویدیو پیشنهادی : تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال

 

  1. ثبت ­نام مستقیم

در این روش نحوه ثبت­ نام در بورس جهانی بسیار ساده است و شما با توجه به بورسی که قصد ثبت‌ نام در آن را دارید به سایت بورس جهانی همان کشور مراجعه می‌کنید و روند ثبت‌ نام را با واردکردن اطلاعات فردی آغاز کرده و پس از تایید اطلاعات می­توانید اقدام به معامله سهام کنید.

  1. ثبت­ نام غیرمستقیم

این روش که برای اکثر ما ایرانیان به عنوان تنها روش سرمایه‌گذاری و ورود به بازار بورس جهانی شناخته می­شود. به‌جای مراجعه به سایت‌­های بورس جهانی و ثبت‌ نام در آن‌ها از نرم‌افزار و وب‌سایت‌ شرکت‌های واسطه یا بروکر استفاده می‌کنیم.

مزایا سرمایه ­گذاری در خارج از کشور

بد نیست در انتها مقاله به این موضوع بپردازیم و مزایا سرمایه گذاری در بورس­ های جهانی را مورد بررسی قرار دهیم.

  1. توسعه شرایط اقتصادی کشورها: همانطور که در ابتدا مقاله هم بیان کردیم، بازارهای مالی به­ ویژه بورس دید کلی و مطلوبی را در خصوص وضعیت اقتصادی یک کشور نشان می­دهد و شما می­توانید با انتخاب کشورهای پیشرفته اقتصادی و سرمایه گذاری در بازارهای مالی آن سودهای کلان و بالایی را به دست آورید.
  2. امنیت بالا سرمایه­ گذاری در کشورها: بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای اروپایی دارای قوانین و سیستم بسیار منظم و قانون­مندی هستند که ریسک سرمایه ­گذاری را به شدت کاهش می­دهد و باعث می­شود بسیاری از مردم  متمایل به سرمایه­ گذاری در کشورهای دیگر شوند.
  3. امکان فعالیت شبانه روزی در بازارهای بورس جهانی: بورس­ های جهانی مانند فارکس برخلاف بورس ایران امکان انجام معامله در کل شبانه­ روز را خواهید داشت و محدودیت زمانی برای معامله وجود نخواهد داشت.

 

مقاله پیشنهادی : تحلیل زمانی ایچیموکو
تحلیل زمانی ایچیموکو

 

نتیجه­ گیری

بازارهای مالی بسیاری برای مردم در جهت سرمایه ­گذاری وجود دارد که می­توانند با ثبت­ نام در آنها نسبت به انجام معاملات اقدام کنند.

علاوه بر بازارهای مالی هر کشور، بازارهایی در سطح جهان نیز وجود دارند که می­توان از آن­ها به عنوان یکی از محل­ های امن برای سرمایه­ گذاری هستند. این بازارها متناسب با کالاهایی که عرضه می­کنند انواع مختلفی دارند مانند، بازار سهام، اوراق مشارکت و فارکس.

امروزه تمایل بالا در زمینه ورود به بازارهای جهانی بورس سبب شده افراد به دنبال راه­ هایی برای عضویت در این بازارها باشند تا بتوانند معاملات خود را انجام دهند.

استفاده از روش ­های مستقیم (اقدام به ثبت­نام در سایت ­های اصلی) و غیرمستقیم (ثبت ­نام از طریق بروکر) برای ورود به این بازارها شناخته می­شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا