مدیریت

تکنیک‌ها و روش‌های مدیریت خشم

تکنیک های مدیریت خشم : اگر زود عصبانی می‌شوید، زود فریاد می‌زنید، زود از کوره در می‌روید و … بدون شک نیاز به خواندن این مقاله دارید. در این مقاله قصد داریم تکنیک‌ها و روش‌های مدیریت خشم را به شما بگوییم تا بتوانید با استفاده از این روش‌ها و تکنیک‌های کاربردی، بر خشم خود کنترل داشته باشید.

خشم چیست؟

خشم به حالتی می‌گویند که ممکن است یک فرد احساس ناراحتی کند و اندازه این ناراحتی ممکن است کم یا زیاد باشد. اما در هر حالتی خشم و خشمگین شدن امکان دارد ضربات زیادی به طرفین ماجرا بزند.

برخی از افرادی که سکته‌های قلبی و مغزی را تجربه می‌کنند، به احتمال زیاد ساعتی قبل از سکته خشمگین بودند و همین فشار باعث شد تا دچار سکته شوند و زندگی آینده آن‌ها تحت شعاع قرار بگیرد.

اگر شخص خشگمین نتواند خشم خود را کنترل کند و با روش‌ها و تکنیک‌های مدیریت خشم آشنا نباشد، ممکن است اتفاقات بدی برای خودش و اطرافیانش بیوفتد.

به طور کلی خشم ممکن است به دلایل مختلفی به وجود بیاید؛ اما همه دلایل به دو عامل بیرونی و درونی تقسیم می شوند. عوامل درونی که باعث خشم شما می‌شود، به خودتان مربوط است و خودتان باعث بروز آن شده‌اید. فرد دیگری در این عامل نمی‌تواند تاثیر زیادی بگذارد.

اما عوامل بیرونی به تمامی مسائلی که خارج از ذهن‌تان می‌باشد گفته می‌شود. ممکن است شما در این عوامل تاثیر زیادی نداشته باشید و اطرافیان‌تان دلیل اصلی ایجاد این‌گونه خشم‌ها خواهند بود. اما با استفاده از تکنیک های مدیریت خشم می توانید خشم خود را کنترل و مهار کنید.

 

 مدیریت خشم

برای مدیریت خشم شما باید حتما دلیل خشمگین شدن‌تان را بدانید و آن‌را درک کنید و با توجه به آن‌، خشم خود را مدیریت کنید و تا حدودی بر آن مسلط شوید. به عبارتی دیگر مدیریت خشم باعث می‌‎شود تا شما دلایل عصبانیت و خشمگین شدن را بفهمید و سعی کنید آن‌ها را در درون خودتان حل کنید.

مدیریت خشم نمی‌تواند کمکی به عصبانی نشدن شما بکند و فقط می‌تواند راهنمایی باشد برای افرادی که قصد دارند دلایل عصبانیت‌شان را حل کنند.

به طور کلی خشمگین شدن و عصبانیت نشانه‌هایی دارد که در ادامه آن‌ها را می‌گوییم.

شما زمانی که علاقه دارید شخصی را کتک بزنید، مدام افکار منفی به ذهن‌تان می‌آید، سعی دارید دیگران تحقیر کنید و آن‌ها را به درگیری‌های فیزیکی تهدید می‌کنید، بر روی رفتار و افکار خود کنترل ندارید و هر چند وقت یک‌بار سعی دارید با شخصی بحث داشته باشید، یعنی کم‌کم در حال خشمگین شدن و عصبانی شدن هستید و بر روی خشم خود کنترل ندارید.

تکنیک‌ها و روش‌های مدیریت خشم

اما همین‌که بفهمید به این دلایل ممکن است خشمگین شوید، باید بگوییم یک چهارم راه را رفته‌اید و اگر بخش اصلی که مربوط به تکنیک‌های مدیریت خشم می‌باشد را به خوبی مطالعه و از آن‌ها در جهت مدیریت خشم خود استفاده کنید، دیگر فردی عصبانی نخواهید بود و سعی می‌کنید اطرافیان خود را به شکل دیگری نگاه کنید.

تکنیک‌های مدیریت خشم

اگر بتوانید از تکنیک‌هایی که گفته می‌شود به موقع استفاده کنید، بدون شک جلوی هر بحث، دعوا و عصبانیتی را خواهید گرفت و بر خشم خود کنترل کامل خواهید داشت.

این تکنیک‌ها اگر به صورت مداوم تکرار و تمرین شود، بعد از مدتی ملکه ذهن‌تان خواهد شد و دیگر نیازی نیست قبل از هر خشم و عصبانیتی آن‌ها را به یاد بیاورید، زیرا به صورت خودکار این کارها را انجام خواهید داد.

عمقی و آرام نفس کشیدن 

عمقی و آرام نقس کشیدن یکی از تکنیک‌ های مدیریت خشم می‌باشد که بسیار جوابگو خواهد بود. اگر بتوانید قبل از هر عصبانیتی، بر روی نفس کشیدن‌تان تمرکز کنید و آرام نفس بکشید، بدون شک عصبانیت و خشم شما تا حد بسیار زیادی فروکش خواهد کرد.

شمردن

شاید برای برخی از افراد جالب باشد، اما شمردن یکی از تکنیک‌های مدیریت خشم می‌باشد. اگر بتوانید قبل از خشمگین شدن از یک تا هر عددی که آرام شوید بشمرید، بر روی خشم خود کنترل خواهید داشت و از بروز بحث و دعوا جلوگیری خواهید کرد.

ورزش کردن

ورزش از جمله بهترین تکنیک های مدیریت خشم است .ورزش کردن یکی از بهترین کارهایی است که می‌توان هنگام عصبانیت و خشمگین شدن انجام داد؛ به طور کلی ورزش کردن می‌تواند انسان را از افکار منفی دور نگهدارد و انرژی مثبت و نشاط را به او هدیه دهد. شما نیز اگر بتوانید قبل از خشمگین شدن به ورزش مورد علاقه خود بپردازید، برای مدتی از افکار منفی دور خواهید ماند.

مقاله پیشنهادی:مدل رفتارشناسی دیسک
مدل رفتارشناسی دیسک

 

تکرار کردن کلمات آرامش‌بخش

اگر بتوانید کلماتی همچون عصبانی نشو و آرام باش را با خود تکرار کنید، درصد بسیار زیادی از خشم خود را کاهش دادید. برخی از افراد وجود دارند که با تکرار کردن کلمات و جملات آرامش‌بخش می‌توانند احساس خوبی بگیرند و از افکار منفی دور شوند.

موسیقی گوش کردن

موسیقی گوش کردن یکی از کارهایی است که که احساس مثبت و خوبی به شما دهد؛ اگر بتوانید به موسیقی مورد علاقه خود هنگام عصبانیت گوش دهید، افکار منفی را از خود دور می‌کنید و افکار مثبت را به خود هدیه خواهید داد.

 

صحبت کردن

صبحت کردن یکی دیگر از تکنیک های مدیریت خشم است . صحبت کردن و بیان کردن احساسات‌تان به شخصی که بتواند شنونده خوبی باشد، کمک بسیار زیادی به کنترل خشم شما خواهد کرد. حرف زدن باعث می‌شود تا هرچیزی که شما را اذیت کند، از ذهن‌تان برای مدتی خارج شود و به حل شدن مشکلات درونی‌تان کمک کند.

روش های کنترل خشم

جمع بندی نهایی

اگر بتوانید از تکنیک های مدیریت خشم که گفته شد استفاده کنید و از آن‌ها در جهت بهبود عصبانیت و خشم خود بهره بگیرید، از به وجود آمدن مشاجره‌های لفظی و درگیری‌های فیزیکی جلوگیری خواهید کرد.

کنترل نکردن خشم می‌تواند ضربه‌های بسیار زیادی به اطرافیان فرد خشمگین بزند و حتی از نظر جسمی نیز سلامتی آن‌ها تهدید شود.

همواره یکی از اصلی‌ترین مسائل در به وجود آمدن درگیری‌های فیزیکی، خشمگین شدن و کنترل نکردن آن می‌باشد که برای فرد ممکن است سرنوشت بدی داشته باشد.

 

 

افرادی وجود دارند که به دلیل کنترل نکردن خشم خود و البته آشنا نبودن با تکنیک‌های کنترل خشم شخصی را کشته اند و به جرم قتل در زندان سپری می‌کنند.

کنترل نکردن خشم می‌تواند زندگی یک شخص را به طور کلی عوض کند و آینده او را تحت الشعاع قرار دهد. همواره در بحث‌ها و درگیری‌ها افرادی موفق‌تر هستند که با تکنیک‌های مدیریت خشم آشنا می‌باشند و تمامی روش‌های مدیریت خشم را به صورت پیوسته انجام می‌دهند.

امیدواریم که تکنیک های مدیریت خشم در این مقاله به شما کمک کرده باشد تا بتوانید خشم خود را کنترل و مهار کنید.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. اگر ما بدونیم کی قراره عصبانی بشیم که اینارو قبلش انجام بدیم که اصلا وارد اون موقعیت نمیشیم. ما خودمون نمیدونیم کی عصبانی میشم که جلوشو بگیریم، موقعی متوجه میشیم که از حالت نرمال خارج شدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا