مدیریتمقالات مدیریت پروژه

آشنایی با مبانی مدیریت پروژه

در تعریف پروژه باید بگوییم هر کاری که شروع و پایانی داشته باشد و دستاوردی را به ما بدهد پروژه نام دارد. مدیریت پروژه یک روش جهت کنترل، تهیه گزارش، نظارت و در نهایت مدیریت یک پروژه است. در واقع یک مدیریت پروژه اصول مربوط به خود مانند مدیریت برنامه، مدیریت منابع، مدیریت انواع ریسک، برنامه‌ریزی و زمان‌بندی را پوشش می‌دهد. فردی که بر روی کارهای یک پروژه ناظر است را مدیر پروژه می‌نامند که با تدوین برنامه و انتظاراتی که در پیاده‌سازی پروژه از آن دارند به همراه تیمی که تشکیل داده است می‌تواند پروژه را در جهت صحیح پیش ببرد. از کنترل و نظارت یک پروژه تا تحویل نهایی آن کار یک مدیر پروژه بوده که در ادامه آن را بیشتر شرح خواهیم داد و به بررسی مبانی مدیریت پروژه خواهیم پرداخت.

 مدیریت پروژه چیست؟

به روند برنامه‌ریزی و اجرای یک پروژه و همچنین کنترل پیشرفت آن، مدیریت پروژه می‌گویند. یک پروژه جهت رسیدن به اهدافش باید بتواند موارد مؤثر و جزئیات مرتبط به خود را کنترل کند. برای پیشبرد یک پروژه نیاز به مهارت و ابزار بوده که بتوان نتیجه بهتری از اجرای پروژه داشت. امروزه باتوجه‌به پیچیده بودن پروژه‌ها مدیریت آن کاری دشوار خواهد بود. روش‌های قدیمی مدیریت پروژه پاسخگوی نیاز افراد نیست و نمی‌تواند موفقیت پروژه را تضمین کنند. ابزارهای زیادی برای این کار ارائه شده‌اند که کار کنترل پروژه را انجام می‌دهند.

Ad Image
آموزش برنامه‌ریزی و کنترل پروژه با نرم‌افزار MSP نسخه 2021

 

نرم‌افزارهایی مانند نرم‌افزار مایکروسافت، msp، Primavera و… هستند و بهترین آن‌ها نرم‌افزار PMBOK است. مدیریت پروژه یک علم حساب می‌گردد که از طرف مؤسسه مدیریت پروژه آمریکا استانداردی با عنوان “مجموعه دانش مدیریت پروژه” تعریف شده است. PMBOK راهنمایی بسیار کامل است و راه کارهای بسیار مناسبی جهت مدیریت انواع پروژه در هر حوزه تخصصی، ارائه می‌کند.

 به چه کسی مدیر پروژه می‌گویند؟

در مبانی مدیریت پروژه، یک شخص کلیدی به نام مدیر پروژه داریم که بعید است یک سیستم مدیریت پروژه موفق، فاقد این فرد باشد. یک مدیر پروژه فردی است که می‌تواند اجرای یک پروژه و برنامه‌ریزی آن را انجام دهد و تیم همراه خود را هدایت و سازماندهی کند. در سازمان‌های بزرگ و پروژه‌های بسیار پیچیده و شلوغ مدیران پروژه متخصص (PMP) هستند و گواهینامه‌های مدیریت پروژه معتبر دارند. در سازمان‌های کوچک‌تر دریافت گواهینامه برای مدیر پروژه اجباری نیست و مدیران پروژه مسئول همه مراحل اجرای پروژه، برنامه‌ریزی پروژه، نظارت و در نهایت به اتمام رساندن آن‌ها هستند؛ ولی در کل یک‌سری از وظایف کلی مدیران پروژه در سازمان‌های مختلف یکسان است.

یک مدیر پروژه دارای وظایفی است که به‌صورت مختصر موارد زیر خواهد بود:

  • مدیریت ریسک: بررسی پروژه و شناسایی‌کردن ریسک‌های آن.
  • مدیریت زمان‌بندی پروژه: یک مدیر پروژه مدت فعالیت پروژه را تحلیل کرده و برنامه زمانی را برای انجام فعالیت‌های پروژه مشخص می‌کند. زمانی که پروژه به اجرا می‌رسد وضعیت پروژه همچنان تحت‌نظر است و باتوجه‌به هر تغییری در برنامه باید اصلاح شود.
  • مدیریت هزینه: تعیین بودجه و تخمین هزینه‌های احتمالی.
  • مدیریت کیفیت: کنترل کیفیت پروژه و مشخص‌کردن راهکار جهت کیفیت محصولات و خدمات آن.
  • مدیریت تیم کاری پروژه: تشکیل‌دادن تیم کاری و راهبری آن.
  • مدیریت فعالیت: برنامه‌ریزی دقیق انجام فعالیت‌ها و تعیین زمان تحویل آن‌ها.
  • مدیریت ذی‌نفعان: تعیین جلسات با ذی‌نفعان پروژه و پاسخ‌دادن به درخواست‌های آن‌ها.
  • مدیریت محدوده: تعیین هدف برای انجام کامل پروژه.
  • مدیریت منابع: کنترل و تعیین افراد درگیر پروژه و میزان سرمایه به‌صورت کارآمد.
  • گزارش وضعیت پروژه: پیگیری و نظارت مراحل پروژه و گزارش پیشرفت آن‌ها به‌صورت مستند.

تا اینجای کار متوجه شدیم که مدیریت پروژه چیست و به چه کسی مدیر پروژه می‌گویند. این نکته مهم را به یاد داشته باشید که مدیران پروژه نیاز است گواهینامه خود را تحت‌نظر مؤسسه مدیریت پروژه دریافت کنند که این مؤسسه آموزش استانداردهای مدیریت را در کتابی به نام دانش مدیریت پروژه یا PMBOK برای مدیران پروژه‌ها تعریف کرده است.

 به چه کسی مدیر پروژه می‌گویند؟

مدرک PMP هم از جمله مدارک معتبر و استاندارد جهت آموزش مدیران پروژه بوده و آموزش‌های تخصصی‌تر جهت آماده‌سازی مدیر برنامه حرفه‌ای (Program Management Professional) و تعلیم مدیریت پورتفولیو حرفه‌ای (Portfolio Management Professional) را برای مدیران در نظر دارد.

مهارت‌های لازم یک مدیر پروژه چیست؟

در ابتدای متن در مورد مهارت‌های لازم مدیر پروژه به‌صورت مختصر مواردی را شرح دادیم.

Ad Image
آموزش مدیریت پروژه کاربردی

 

مهارت‌های یک مدیر پروژه از الزامات مهم جهت به نتیجه رساندن پروژه است و مواردی ازآن‌جهت اتمام پروژه‌ها ضروری بوده و مواردی هم باتوجه‌به اهداف پروژه می‌تواند تغییر کند:

 ۱) مدیریت زمان

همه پروژه‌ها زمان تحویل نهایی تعیین شده‌ای دارند و بخش‌های آن برای انجام به افراد مختلفی واگذار می‌گردد. به‌طورکلی روند اجرای یک پروژه دارای پله بندی بوده و هر فرد از تیم عهده‌دار بخشی از آن می‌شود که باید در زمان مشخصی کار خود را تحویل داده و آن را تا زمان شروع مرحله بعدی کار برساند.

 ۲) مدیریت منابع انسانی

مدیریت منابع انسانی در مبانی مدیریت پروژه از مهم‌ترین وظایف مدیر پروژه است. کار یک مدیر پروژه فقط بازرسی پروژه نیست و باید به منابع انسانی هم توجه گردد. مدیریت منابع انسانی به تعداد نفرات تیم پروژه هم باید دقت کند که به‌اندازه کافی نیروی درگیر داشته باشند؛ زیرا تعداد نیروی بیشتر از نیاز پروژه باعث ایجاد هزینه‌های اضافی خواهد شد و استفاده از نیروی کمتر هم باعث می‌شود که ددلاین پروژه با تأخیر مواجه گردد. درصورتی‌که یک مدیر پروژه مهارت کافی در ارتباط با نیروهای خود داشته باشد و راهبُرد مدیریت منابع انسانی را بداند می‌تواند به‌خوبی مدیریت منابع انسانی را انجام دهد.

پیشنهاد مطالعه: مدیریت ادعا در پروژه

 ۳) مدیریت ارتباطات

مهارت یک مدیر پروژه ارتباط تأثیرگذار با افراد درگیر انجام پروژه و ذی‌نفعان آن است و او باید به درک صحیحی از نیازهای یک پروژه از زوایای مختلف رسیده باشد.

مدیریت ارتباطات

 ۴) مدیریت کیفیت

برای اینکه یک پروژه به نتیجه کامل برسد باید مدیریت کیفیت آن به طور کامل اجرا گردد. یک پروژه زمانی می‌تواند خروجی مطلوبی داشته باشد که کار باکیفیت مورد انتظار پیش برود و تا پایان هم به همین منوال انجام شود. در واقع یک مدیر پروژه باید به طور دائم در حال کنترل کیفیت پروژه باشد.

 5) مدیریت هزینه

پروژه به زمان مشخصی جهت اتمام نیاز داشته و بالطبع هر مرحله نیاز به هزینه‌ای برای اجرا و پیاده‌سازی دارد. هزینه‌های پروژه در هر سازمان متفاوت بوده؛ ولی برای انجام سریع و به‌موقع یک پروژه باید در ابتدای کار، تخمین هزینه‌ها و بودجه مناسب برای هر بخش برآورد گردد تا قیمت نهایی پروژه تعیین شود.

 6) مدیریت محدوده

یک مدیر پروژه موفق باید بتواند برای هر وظیفه‌ای چارچوب تعیین کند و زمانی که به خط‌قرمزهای خود نزدیک شد آن‌ها را شناسایی کرده و اجازه ندهد تا پروژه به مسیر انحرافی برود. برای این هدف یک مدیر پروژه باید بتواند مهارت اندازه‌گیری در موارد ذهنی و مواردی که ممکن است پیشامد غیرمنتظره باشد را هم پیش‌بینی کند.

 7) مدیریت یکپارچگی اهداف

زمانی یک پروژه موفق می‌شود که اهداف آن به‌خوبی مشخص شده باشد و درصورتی‌که این اهداف در بین راه دچار تغییرات شد مدیر پروژه با تعیین یکپارچگی که در ابتدای پروژه تعریف کرده است بتواند راهبُردهای جدیدی را تدوین کند. زمانی که مدیر پروژه نظارت دقیقی بر روی روند پروژه داشته باشد در میانه مسیر می‌داند که چه تغییراتی به نفع پروژه است.

پیشنهاد مطالعه: بهترین دوره مدیریت پروژه

 8) مدیریت ریسک

یکی از مهم‌ترین مسائل در مبانی مدیریت پروژه، مدیریت ریسک است. مدیر موفق می‌تواند بخش‌های مختلف پروژه را از لحاظ ریسک طبقه‌بندی کرده و آن را به حداقل برساند.

 9) مدیریت ذی‌نفعان

یک مدیر پروژه مجبور است که ارتباط خود را با ذی‌نفعان پروژه حفظ کند و رضایت آن‌ها را در تمام مراحل کار تا اتمام و تحویل پروژه داشته باشد.

 10) مدیریت تدارکات

تهیه نیرو و ابزارهای لازم برای شروع پروژه و تکمیل آن از وظایف مهم مدیر پروژه است.

کاربردهای مدیریت پروژه

برای اینکه پروژه‌ای در سازمان‌ها یا شرکت‌ها با موفقیت طی گردد و به نتیجه برسد مراحل دشواری باید گذرانده شود و کاربردهای مدیریت پروژه در تحت کنترل‌کردن برنامه‌های مدون در حداقل زمان مصرفی و اجرای کامل و دقیق آن نقش اساسی دارد. دو تسک الویت دار در مدیریت پروژه‌ها، یکپارچه‌سازی فرایند مدیریت و کنترل پروژه بهینه‌سازی فرایند بوده که در بهره‌وری کار و افزایش آن مؤثر است.

Ad Image
آموزش مدیریت مالی و حسابداری پروژه‌ها

 

با کاربردهای مدیریت پروژه از دوباره‌کاری وظایف پیشگیری شده و مدیر پروژه می‌تواند موانع را با دیدگاه عمیق‌تری رد کند و شانس موفقیت در ایده‌های جدید بیشتر شده و با پیش‌بینی درست کل مراحل پروژه می‌توان نتیجه پرسودتری داشت.

مراحل مدیریت پروژه

از مراحل مدیریت پروژه و فرایند انجام آن در مبانی مدیریت پروژه به موارد زیر اشاره می‌کنیم:

 ۱. شروع پروژه

شروع پروژه مرحله‌ای است که مدیر پروژه ایده را بیان می‌کند و هدف نهایی آن را شرح خواهد داد. در این مرحله افراد تیم، ذی‌نفعان پروژه و هر فرد مرتبط با پروژه بر طبق برنامه‌ریزی و اهداف تعیین شده دور هم جمع می‌شوند.

 ۲. برنامه‌ریزی پروژه

در بخش برنامه‌ریزی پروژه، مدیر پروژه وظایف را با برآورد زمانی بخش‌بندی می‌کند و خروجی آن که معمولاً با گانت چارت کشیده می‌شود ترتیب تسک‌ها را نشان خواهد داد. در واقع نقشه رسیدن به هدف نهایی پروژه در این مرحله تدوین می‌گردد.

 ۳. اجرای پروژه

بعد از اینکه برنامه به دست افراد رسید می‌توانند آن را اجرا کنند. کار کنترل و نظارت در روند کار وجود دارد تا پروژه با همان کیفیت اولیه پیش برود و طبق زمان‌بندی تدوین شده تحویل داده شود. حجم زیادی از کار در این مرحله صورت می‌گیرد و فشار بیشتری بر ای مقابله با مشکلات بر مدیر پروژه وارد می‌گردد.

۴.نظارت و کنترل پروژه

مرحله نظارت و کنترل با مرحله اجرا به‌صورت هم‌زمان بوده و شامل ارزیابی پیشرفت‌های پروژه است تا مدیر پروژه مطمئن شود که پروژه بر طبق زمان‌بندی و بودجه به‌درستی پیش خواهد رفت. جهت اطمینان از اینکه پروژه باکیفیت در حال انجام است از فرایند کنترل کیفیت استفاده خواهد شد. موارد مربوط به کنترل زمان، هزینه و محدوده انجام کار سه هدف اصلی این مرحله خواهد بود.

 ۵. اتمام پروژه

در این مرحله نهایی باید هر آنچه از روند انجام پروژه حاصل شده است بادقت به اتمام برسد. همچنین اسناد، گزارش‌های نهایی و مدارک تحویل مشتری خواهد شد.

اصطلاحات مدیریت پروژه

در مدیریت پروژه اصطلاحات زیادی به کار برده می‌شود که مرسوم‌ترین آن‌ها که بین پروژه‌ها مشترک بوده موارد زیر است که آن‌ها را شرح می‌دهیم:

  • ریسک

واژه ریسک یا خطر به گوش خیلی از افراد آشناست و ممکن است آن را در زندگی خود نیز تجربه کرده باشند و ریسک در پروژه هم می‌تواند بر روی نتیجه آن تأثیر زیادی داشته باشد. در پروژه ریسک‌های مثبت و منفی وجود دارند که یک مدیر پروژه وظیفه دارد ریسک‌های منفی را به حداقل برساند؛ زیرا ریسک می‌تواند پروژه را تا مرز شکست ببرد و نیاز است تا جلوی این مورد گرفته شود.

  • داشبورد

داشبورد یا همان میز کار جایی جهت ثبت گزارش اطلاعات بوده و بخشی کاربردی محسوب می‌گردد. مواردی مانند مراحل پیشرفت کار، بودجه مصرفی، ریسک‌ها، منابع، مسائل باز پیش رو و… از داشبورد قابل‌مشاهده است. داشبورد قابل‌تغییر و تنظیم بوده و شما می‌توانید باتوجه‌به اهداف پروژه آن را شخصی سازی کنید.

  • نمودار گانت

نمودار گانت جهت زمان‌بندی کارهای پروژه استفاده می‌شود که دو میله X و Y دارد. میله X نشان‌دهنده زمان و میله Y جهت ارزیابی‌کردن فعالیت‌ها بوده که یک مدیر پروژه باتوجه‌به آن‌ها می‌تواند مدت‌زمان انجام یک فعالیت را مشخص کند.

  • مدیریت مسائل

جهت ارزیابی مسائل پروژه نیاز به این مدیریت بوده که شامل مراحلی مانند شناسایی مسئله، ارزیابی مشکل، الویت بندی آن، تعیین روش حل، پاسخ به آن و در نهایت مشاهده‌کردن نتیجه خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای جامع روش PERT در مدیریت پروژه

  • بک ‌لاگ

به فهرست کاملی از وظایف در کل پروژه بک لاگ می‌گویند که شامل تمام فعالیت تحویلی پروژه بوده که باید به‌صورت سازماندهی شده نشان داده شوند و بر حسب الویت انجام خواهند شد.

  • بیس لاین یا خط اصلی

بیس لاین یک پروژه نشان‌دهنده موارد اصلی دخیل در پروژه بوده و روش پیگیری مهمی جهت قیاس پیشرفت کار پروژه بر حسب اصلاحات انجام شده خواهد بود. خط اصلی شامل برآوردکردن مدت‌زمان پروژه، بودجه مدنظر پروژه، اهداف پروژه و در نهایت ارزیابی پیشرفت پروژه است.

  • طرح اضطراری

زمانی که پروژه با موارد احتمالی روبه‌رو می‌شود این طرح می‌تواند هر نوع مشکلات کوتاه‌مدت یا بلندمدت را پشتیبانی کرده و به‌هم‌ریختگی ناشی از موارد را به روش درست مدیریت کند.

  • پیگیری سریع تسک

از این اصطلاح زمانی صحبت می‌شود که قرار است سرعت پیشرفت پروژه بالا رفته و مدت‌زمان انجام آن کم شود. به طور مثال انجام هم‌زمان چند تسک با هم و حذف‌کردن تسک‌های غیرضروری از خصوصیات این مورد خواهد بود.

اصطلاحات مدیریت پروژه

 

  • گزارش جلسات

در روند هر پروژه نیاز است تا جلساتی برای ارائه گزارش‌های پروژه شامل نکات مهم و تصمیمات اجرایی برای مراحل آتی پروژه گذاشته شود و موارد مهم برای پیشرفت پروژه در این جلسات ثبت گردد.

  • تهیه نیازمندی‌ها

مسلماً هر پروژه نیازمندی‌هایی دارد که شامل مواردی مانند تأمین کالا و خدمات خواهد بود.

  • محدودیت‌ها

هر موردی که باعث شود زمان تحویل پروژه به عقب بیفتد در واقع مانع محسوب می‌شود و این محدودیت ممکن است در روند کار، زمان انجام پروژه، بودجه پروژه یا ایجاد مشکلات غیرمحتمل پیش بیاید.

  • نمودار پرت

نمودار پرت نموداری معروف بوده که جهت بررسی و ارزیابی پروژه و سازماندهی راحت‌تر تسک‌ها استفاده می‌گردد.

  • مأموریت ضروری

هر موردی جهت رسیدن به موفقیت در یک پروژه یا مشخص‌کردن مسیر صحیح روند آن، مأموریت بحرانی محسوب می‌شوند.

  • نکات کلیدی

در واقع نکات کلیدی از بخش‌های مهم در هر پروژه بوده که با شناخت آن‌ها از روند پیشرفت پروژه و اتفاقات پیش‌آمده در پروژه خبردار می‌شوید.

  • کنترل کیفیت

کنترل کیفیت شامل ارائه استاندارد ضمانت خدمات، محصول یا پروژه بوده تا طبق کیفیتی که موردنظر مشتری است انجام شود.

  • پلن پروژه

پلن پروژه در مبانی مدیریت پروژه قبل از شروع کار تیمی باید مستند شود که شامل مدت‌زمان انجام کار، اعلام هزینه‌ها و در کل دستورالعمل کلی پروژه از شروع تا پایان خواهد بود.

  • ذی‌نفعان

مدیر پروژه وظیفه دارد تا در طول انجام پروژه با افرادی که به هر نحوی درگیر پروژه هستند و تصمیمات آن‌ها بر روی روند اجرای پروژه مؤثر خواهد بود، تبادل نظر داشته باشد.

  • کار در مرحله اجرا

کارهای پروژه که در مرحله قبل از تأیید هستند و یا اینکه همه آن‌ها کامل نشده‌اند به مرحله کار در مرحله اجرا می‌رسند. با تعریف این گزینه در مدیریت پروژه یعنی زمان تحویل پروژه نزدیک خواهد بود.

  • مقیاس

در مدیریت پروژه مقیاس به معنی تعیین‌کردن مرز جهت همه زوایای پروژه مانند بودجه، تسک‌ها، زمان‌بندی‌ها و هدف‌ها خواهد بود.

  • ساختار شکست کار

اصطلاح ساختار شکست کاری یا WBS شامل تفکیک هر بخش از یک پروژه بوده که برای انجام هر یک تسک‌هایی تعریف شده است.

معرفی استاندارد PMBOK

واژه (PMBOK) که مخفف عبارت Project Management Body Of Knowledge است، به معنی مجموعه دانش مدیریت پروژه است. این مجموعه شامل اطلاعاتی جامع از مهارت‌های شغل مدیریت پروژه بوده که از پرکاربردترین استاندارد در این حوزه محسوب می‌شود و هر روز محبوبیت بیشتری را پیدا می‌کند.

Ad Image
آموزش استاندارد PMBOK

 

استاندارد pmbok توسط PMI تهیه شده که شامل ۷ ویرایش است. در این استاندارد مجموعه‌ای از بهترین راهکارهای تجربی افراد ارائه شده که هر ۴ الی ۵ سال بر حسب شرایط محیط به‌روز می‌گردد.

 معرفی ساختار استاندارد PMBOK

تا ویرایش ششم ساختار استاندارد pmbok ساختار فرایندی محسوب می‌شد که دسته‌بندی آن شروع، برنامه‌ریزی، اجرا، نظارت و پایان است؛ ولی باتوجه‌به اینکه سرعت کامل‌شدن مدیریت پروژه بالا است، ویرایش‌های قبلی نمی‌توانند به‌صورت کامل و جامع باشند و ویرایش هفتم تبدیل به استاندارد مبتنی بر اصول شد. ۱۲ اصل مدیریت پروژه در PMBOK7 که شامل اقدامات و رفتارهای افراد برای هدف تحویل پروژه است، معرفی شده‌اند. PMI رویکرد مبتنی بر فرایند در ویرایش جدید را همسو با استانداردهای قبلی می‌داند و بسیاری از سازمان‌ها همچنان با همان رویکرد مبنی بر فرایند پروژه‌های خود را مدیریت می‌کنند. از تغییرات دیگر در pmbok7 دیدگاه سیستمی مدیریت پروژه بوده که از ارائه‌دادن ارزش شروع شده و با ارائه‌دادن مضمون راهنمای pmbok ادامه پیدا خواهد کرد.

معرفی استاندارد PMBOK

در ویرایش هفتم قسمت جدیدی اضافه شده است که به روش‌ها، مدل‌ها و مصنوعات ربط دارد و دسته‌بندی با سطح بالاتری را از موارد گفته شده ارائه می‌کند. این بخش جدید به خروجی‌ها و تکنیک‌های موجود در ویرایش‌های قدیمی ربط دارد.

دلایل ضرورت یادگیری استاندارد PMBOK

برخی از افراد در سازمان‌هایی کار می‌کنند که به‌صورت همیشگی پروژه دارند و یا کار آن‌ها با پروژه‌ها مرتبط است. همچنین افرادی هستند که تجربه کاری دارند و نیاز به روش‌های جدید مدیریت دارند. تجربه‌های افراد نشان می‌دهد که روش‌های سنتی و سیستم‌های گذشته دیگر جوابگوی فضای پر از شور رقابت بین پروژه‌ها نیست و نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که با همان سابقه‌های قدیمی افراد در مورد انجام پروژه‌ها بتوانیم پروژه‌ای با سرانجام خوب و با هزینه مناسب را به پایان برسانیم. البته این به این معنی نیست که تجربه عملی را نادیده بگیریم؛ زیرا در استاندارد PMBOK هم تأکید زیادی به آن شده است؛ بلکه شیوه نگرش باید تغییر کند و از روش‌های سنتی به مدرن تبدیل گردد که باعث بهبودی روند یک پروژه شود.

افراد دیگری هستند که به‌تازگی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده و در زمینه‌های عملی پروژه‌ها هیچ تجربه‌ای ندارند و به دنبال آموزش‌های کاربردی جهت انجام پروژه‌های بزرگ و برای آینده کاری خود هستند. برای این افراد آموزش دوره pmbok فرصتی بی‌نظیر خواهد بود تا با دیدی وسیع و کامل بتوانند محیط واقعی کار با پروژه‌ها را لمس کنند و با نگرش کامل و تجربه جدید وارد پروژه‌های جدید شوند و از صفر تا صد راه را پیش ببرند. جامع بودن این استاندارد می‌تواند این افراد را در مسیری با دید روشن و کامل قرار دهد.

به‌صورت کلی افراد در مقاطع مختلف تجربی با طی‌کردن این دوره می‌توانند دانش خود را افزایش داده و با مدیریت پروژه و مفاهیم مرتبط با آن به‌صورت کاربردی آشنایی پیدا کنند. با شرکت در این دوره می‌توانند در آزمون PMP هم شرکت کنند. امروزه در استخدام‌های سازمان‌ها دانستن دانش استاندارد PMBOK جزو موارد مهم است و با دانستن آن افراد می‌توانند در جلسات تخصصی مرتبط با پروژه‌ها هم زبانی مشترک داشته باشند. افراد می‌توانند در کنار آموزش رایگان pmbok دوره آموزش pmbok7 را هم خریداری کنند و اصول management را به‌صورت جامع یاد بگیرند.

پیشنهاد مطالعه: معرفی چند پادکست و کتاب PMBOK 

موارد استفاده از استاندارد PMBOK

از موارد استفاده از استاندارد PMBOK موارد یزر مهم هستند:

  • استفاده از آن در پروژه‌های حوزه‌های مختلف و انواع صنایع
  • پیاده‌سازی آسان آن به نسبت دیگر استانداردها
  • پوشش جامع تکنیک و ابزارهای مورداستفاده در مدیریت پروژه
  • درک آسان جهت پیاده‌سازی آن
  • تهیه شده بر اساس تجارب افراد
  • توضیحات کامل در مورد مدیریت انواع پروژه‌ها
  • تأکید زیاد برای سفارشی‌سازی سیستم‌ها در مدیریت پروژه

آموزش مدیریت پروژه در مکتب خونه

در این مقاله، با بررسی مبانی مدیریت پروژه، همراه شما بودیم. برای افرادی که در محیط‌های پروژه محور کار می‌کنند یا دانشجو بوده و یا درصدد افزایش تجربه کاری خود هستند، این دوره کاربردی است. روش‌های قبلی دیگر پاسخگوی نیاز افراد نبوده و باتوجه‌به پیچیدگی‌هایی که پروژه‌ها دارند نیاز است تا علاوه بر تجربه کاری بتوانند پروژه‌ها را با زمان‌بندی، کیفیت بالا و بودجه مناسب پیش برد. همچنین برای افرادی که دانشجو بود و یا تازه فارغ‌التحصیل شده‌اند و تجربه عملی کار را ندارند و نیاز دارند تا دوره‌های کاربردی را بگذرانند، دوره بسیار مناسبی است. دوره مدیریت پروژه باعث می‌شود تا با فضای واقعی پروژه و مدیریت پروژه به زبان ساده آن آشنا شوند.

دوره‌های آموزش مدیریت پروژه مکتب خونه به‌صورت غیرحضوری در کوتاه‌ترین زمان می‌تواند شما را با استاندارد PMBOK آشنا کرده و شما می‌توانید حتی برای آزمون PMP هم آماده شوید. مکتب خونه با ارائه دوره مبانی مدیریت پروژه PMBOK به‌صورت فیلم آموزشی مدیریت پروژه و تدریس اساتید حرفه‌ای در این حوزه توانسته است اطلاعات جامعی را در مورد دوره مدیریت پروژه در اختیار افراد قرار دهد. دوره مدیریت پروژه مکتب خونه برای مدیران ارشد، مدیران میانی، مدیران پروژه، کارمندان و مدیران PMO، کارشناسان کنترل پروژه، کارشناسان برنامه‌ریزی پروژه و در کل برای تمام دوستداران مبحث‌های مدیریت پروژه توصیه می‌گردد.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا