مدیریت منابع انسانی

ویژگی های نیروی انسانی خوب

ویژگی های نیروی انسانی خوب

به طور کل یباید بگوییم نیروی انسانی خوب از دو جنبه قابل توجه است :

۱٫آنهایی که روابط عمومی بالایی دارند.

۲٫آنهایی که اخلاق حرفه ای خوبی دارند.

 به طور کلی حرفه ای گرا بودن یعنی گرایش داشتن به حرفه ای بودن و نیز حرفه ای تر شدن و حرفه ای گرایی در روابط عمومی یعنی تمایل داشتن به ماهرانه عمل کردن و هنرمند بودن در روابط عمومی به گونه ای که با مخاطبان فهم مشترک داشته باشیم،معادل این تعریف در کلماتی مثل چیره دست،ماهر و زبردست خلاصه می شود. 
برای پی بردن به این که شخص دارای روابط عمومی خوبی هست یا نه باید شاخص هایی را در نظر گیریم،یعنی همان استاندارد های کار روابط عمومی.
 
باید گفت که یکی از رموز پیشرفت و جلو زدن از دیگران در عامل نیروی انسانی نهادینه شده است زیرا انسان های موفق و مشهور در زمینه های کاری خودشان باعث شهرت زیادی شده اند و علاقه مندان بسیاری نیز آن ها را الگوی خود در راه رسیدن به هدفشان قرار داده اند.
 نیروی انسانی ای که دارای روابط عمومی خوبی باشد قادر است در کنار انجام وظایفش ضمن برجسته تر نشان دادن قدرت تأثیر گذاری و مفید بودن تکنیک هایی که برای انجام کار هایش استفاده میکند،با اقدامات هوشمندانه اش اعتماد مدیران ارشد و سایر همکارانش را به خودش جلب کند و مورد حمایت ویژه هم قرار گیرد.

ویدئو پیشنهادی: مدیریت
 مدیریت

 

ویژگی های نیروی انسانی خوب

در این جا برخی از مهمترین شاخص ها در روابط عمومی حرفه ای یک نیروی انسانی را ارائه می دهیم:

 ۱-نظم

ماهیت درست انجام دادن هر کاری  نظم در تمامی مراحل انجام آن کار است مخصوصا در امور سخت و استرس زا بهترین روش غلبه بر استرس یا کاهش آن نظم داشتن است،برخورد با مخاطبان،حضور در همایش ها،گردهمایی ها و مجامع عمومی و تخصصی مأموریت های کاری،برگزاری نمایشگاه ها،مراسم ها و اقدامات دیگری از این قبیل نشان دهنده ی تنوع و میزان سختی کار و همچنین نشان دهنده ی لزوم وجود نظم است.
و یک نیروی انسانی حرفه‌ای در روابط ‌عمومی به خوبی می‌داند باید نظم را قبل، حین و پس از هر رویدادی که در حیطه وظایفش به ‌شمار می‌رود رعایت کند.مواردی چون حضور به موقع و خروج به موقع،پوشش مناسب و اراسته،رعایت آداب معاشرت در جلسات،همگام بودن با جدول زمان بندی برنامه ها و موارد دیگری از این دست از شاخص های بارز نظم هستند.

مقاله پیشنهادی: انواع تیپ‌های شخصیتی MBTI
انواع تیپ های شخصیتی MBTI

 

۲-یادگیر و فراگیر

 اشخاص دارای روابط عمومی بالا همیشه باید نسبت به یادگیری و فراگیری موضوعات جدید شور و شوق زیاد داشته باشند تا بتوانند با داشتن علم و اطلاعات فراوان در زمینه های کاری گسترده تر مطالب مفیدی در اختیار مخاطبان و مدیران خود بگذارند،در این صورت می توانند با یادگیری مستمر و دائم زمینه ی کاری خودشان و زمینه ی پیشرفت شغلشان را ارتقا دهند و اثر بخش باشند.

در سال های اخیر با توجه به بالا رفتن سرعت تغییرات، شرایط به گونه ای است که اگر نیرویی در اموختن و انتقال اطلاعات جدیدش پیشرو نباشد پس حرفی هم برای گفتن نخواهد داشت،لازم به ذکر است که دامنه ی فراگیری اطلاعات جدید تر هم شامل دو بخش عمومی و تخصصی است.

مقاله پیشنهادی: عملکرد شغلی چیست
عملکرد شغلی چیست

 

۳-پایبند بودن به اخلاق حرفه ای

نیروی انسانی باید  به اخلاق حرفه ایش پایبند باشد و این خود یکی از مهم ترین ویژگی های یک نیروی انسانی خوب و مفید است صداقت، حفظ و تلاش برای تعالی ارزش‌های سازمانی از یک سو، وجدان کاری، و رعایت حقوق مردم و مخاطبان سازمان، پرهیز از جعل واقعیت و دروغ‌گویی در اطلاع‌رسانی و رفتار در چارچوب‌های قانونی و ملی و بومی از جمله مواردی است که به خوبی دلالت بر عملکرد حرفه‌ای یا غیرحرفه‌ای افراد در زمینه ی شغلیشان دارد.

ویژگی های نیروی انسانی خوب

 ۴-داشتن خلاقیت بالا و پیشنهاد دهنده

نیروی حرفه ای که از عنصر خلاقیت بهره مند باشد به چند دلیل از دیگران متمایز است،در یک سازمان به دلیل وجود توقعات متفاوت و سلیقه های مختلف ذینفعان و مخاطبان می طلبد که برنامه ریزی های مختلف بر پایه ی ظرافت و خلاقیت باشد تا جلب مشتریان جدید و همچنین میزان رضایت مشتریان و مخاطبان جدید و قدیمی بالا رود تا شاهد بیشترین اثر بخشی باشند،خلاقیت سبب می شود تا کارمندان به دور از برنامه های تکراری و کسل کنند به پیشرفت در برنامه های خود با هدف مشخص بپدازند و کار کردن برای بقیه نیز جذاب،اثر بخش و راهگشا باشد.

  ۵-مسئله یاب

سازمان هایی که دارای نیروی مسئله یاب هستند بی شک از رقبای خود جلو ترند،یافتن مسائل و مشکلات سازمان اگر شناخته شوند و برسی شوند،اولویت بندی می شوند و به دغدغه تبدیل می شوند،در این صورت راه حل غلبه بر آن هم پیدا خواهد شد،این کار علاوه بر این که نشان دهنده ی پویایی و جنب و جوش یک سازمان در جریان پیشرفت دارد، برنامه محور شدن سازمان و نو آوری و و ارزش آفرینی در زمینه های دیگر را هم بیش از پیش به دنبال دارد.

 
۶- عضویت در انجمن‌های تخصصی یا صنفی

 عضویت در انجمن های مختلف و البته مرتبط با زمینه ی شغلی نیز یکی از ویژگی ها و زیر شاخه های مهم یک نیروی انسانی حرفه ای می باشد.حضور مستمر و فعال در این انجمن ها این امکان را برای شخص فراهم می کند که ضمن آشنایی با سایر اعضا و تبادل اطلاعات و تجربه ها شخص در جریان ایده های جدید،آخرین پیشرفت ها و دستاورد های شغل خود قرار گیرد.

 ویژگی های یک نیروی انسانی خوب

بهترین ها همیشه توسط رفتار، اهداف و قابلیت‌هایشان متمایز و برجسته می‌شوند؛ میزان اخلاق خوب نشانه‌ ی میزان کیفیت کار و خدمات است. سازمان‌ها هم به خوبی می‌دانند که اعتبار در حرفه‌، عاملی است که در بدترین شرایط شکست را به موفقیت تبدیل می‌کند و به همین دلیل نیز همیشه علاقه‌ مند به حفظ کارکنان خوبشان هستند.

اخلاق حرفه‌ای در کار داشتن یعنی اثرگذار تر و موفق تر بودن و در نهایت یعنی برتر بودن. این موضوع که به عنوان شخصی شناخته شوید که در هر شرایطی مناسب عمل می‌کند، درهای بسیاری را در محیط کار و در زندگی شخصی به رویتان باز می‌کند.
در اینجا با مهم ترین شاخص های اخلاق حرفه‌ای در محل کار، آشنا می‌شوید.

۱. همیشه به دنبال بهترین باشید

نخستین قانون برای برتری در هر کاری این موضوع می باشد، میزان کیفیت است که قابلیت های شما و میزان کاری را که ارائه می‌دهید برجسته می‌کند. توصیف صحیح برتری یعنی ارائه‌ی کیفیتی فراتر از استانداردهای موجود ، چیزی که باید تبدیل به یک عادت شود تا اثر خوبی روی رؤسا و همکاران در یک سازمان داشته باشد.

 

ویدیو پیشنهادی: مدیریت منابع انسانی
مدیریت منابع انسانی

 

۲. قابل اعتماد باشید

امروزه افراد قابل اعتماد با سرعت به سوی حرفه‌ای شدن پیش می‌روند. قابل اعتماد بودن، یعنی به انجام رساندن درست وظایف و برآورده کردن انتظارات سازمان.

ویژگی های نیروی انسانی خوب

۳. مؤدب و محترم باشید

داشتن رفتار دوستانه ضمن رعایت ادب ،نه تنها نشان دهنده ی سخاوت شما می باشد باعث می شود تعاملات در محیط کاری به درستی پیش برود،تناقض پیش نیاید و همچنین احترام به دیگران بیشتر شود.می دانیم،که احترام حس اعتبار و تمایز را در شخص یا سازمان به وجود می آورد و البته برای حفظ اعتبار و احترام شکل گرفته باید پیوسته مؤدبانه و محترمانه و متواضعانه رفتار کرد.

۴. مسئولیت‌پذیر باشید

هر شخصی وظیفه دارد نسبت به کارها و اقداماتش فارغ از اینکه عواقب آن مثبت باشد یا منفی پاسخگو باشد و مسئولیت کار هایش را به عهده بگیرد و باالطبع هر اندازه میزان این مسئولیت پذیری بالا باشد شخص از اعتماد و احترام و موفقیت بیشتری برخوردار می شود.

۵. صادق، صریح و شفاف باشید

صداقت نشان دهنده ی بارز یک شخصیت اخلاق مدار است، رفتار کردن به نحوی که که دیگران از اقداماتی که انجام می‌شود آگاه باشند، برای کارفرمایان و همکاران اهمیت بسیار بالایی دارد و می‌تواند موجب جلب اعتماد و افزایش ارزش آن نیرو در نظر آنها شود.

۶. شایسته باشید و پیوسته شایستگی خود را ارتقا دهید

شایستگی ترکیبی از دانش،مهارت و رفتاری است که باعث عملکرد بهتر می شود این امر با افزایش تجربه، بیشتر می‌شود و برای آن هیچ حد و مرزی جز میزان تمایل خود شخص به یادگیری وجود ندارد. البته که رشد شخصی به طور پیوسته و پایدار، پیش‌شرط ارائه‌ی حرفه‌ای خدمات در هر شغلی است.

 

ویدیو پیشنهادی: رفتار سازمانی
رفتار سازمانی

 

۷. همیشه اخلاق‌مدار باشید

اخلاق مدار بودن به معنای عمل کردن مطابق با قواعد و قوانین خاصی است که مورد پذیرش عموم باشد. «رفتار کردن بر مبنای قوانین» بهترین روشی است که یک کارمند می‌تواند پیش بگیرد. سازمان‌های اخلاق‌مدار نیز همیشه از تصمیم‌ها و اقدامات اخلاقی کارکنان خود حمایت می‌کنند.

۸. شریف باشید و امانت‌ دارانه عمل کنید

شرافتمندانه رفتارکردن  «اصالت روح، جوانمردی، و مخالفت با کم‌کاری»  را نشان می دهد که از ثبات و صحت شخصیت فرد نشأت می‌گیرد. و به معنای «تمامیت و کمال» شخصیت است که در عمل و نتیجه، با برخی ارزش‌ها، باورها و اصولِ پایدار همراه است.

۹. به اصل محرمانگی احترام بگذارید

حفاظت از اسرار یعنی احترام به قوانینی که اجازه ی نشر ندارند که در طول دوران کار و بر اساس میزان اعتماد به یک نیرو اطلاعاتی در اختیار گذاشته می شود که بسیار مهم است شما به ان خیانت نکنید با این کار اعتماد بیشتری جلب خواهید کرد و اثر گذاری بیشتری هم خواهید داشت.

۱۰. الگوی خوبی باشید

به کارگیری این شاخص ها، نشانگر سطح مفید بودن و خوب بودن یک نیرو است اما تا زمانی که انتقال  دانش به اطرافیان و زیردستان صورت نگیرد، در واقع کار شما نا تمام است.  حرفه‌ای بودن یعنی در زندگی خود چه درون سازمان و چه در بیرون آن، سرمشق و الگوی دیگران باشید. چنین افرادی به ندرت بی‌کار می‌مانند.

 

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا