مقالات دیجیتال مارکتینگ

تفاوت بازاریابی و تبلیغات 

چه تفاوت‌هایی میان بازاریابی و تبلیغات وجود دارد ؟

بازاریابی چیست ؟ تبلیغات چه تفاوتی با بازاریابی دارد؟ تبلیغات و بازاریابی اغلب با یکدیگر ترکیب می‌شوند و گاهی  به جای یکدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین خاطر است که تصمیم گرفتیم تا امروز به بررسی فرق بازاریابی و تبلیغات بپردازیم تا شما با نقش هریک از آن‌ها در کسب و کارهای کوچک و بزرگ آشنا شوید.

امروزه پیشرفت تکنولوژی باعث روی کار  آمدن مشاغل‌های مدرن و ناشناخته بسیاری شده است. هر یک از این مشاغل نیاز به استراتژی‌های متنوعی برای دستیابی به مشتریان بالقوه و افزایش فروش دارد.

خبر خوب این است که ورود تکنولوژی به حوزه رسانه باعث شده که تبلیغات و بازاریابی‌های سنتی به بازاریابی دیجیتالی در شبکه‌های مختلف اجتماعی تبدیل شود؛ لذا موفقیت شرکت‌ها و کسب و کارهای نوپا در گرو استراتژی‌های نوین بازاریابی و تاثیرگذار بودن تبلیغات است.

در حقیقت بازاریابی یک فرآیند برای شناسایی نیازهای مشتری و انتخاب بهترین روش برای برآورد نیازها استو در مقابل آن، تبلیغات قرار دارد که هدف آن یادآوری برند به مشتریان قدیمی و جذب مشتریان جدید است. از همین جهت می‌توان گفت که تبلیغات جزئی از بازاریابی است. اما تفاوت‌های بازاریابی و تبلیغات به همین جا ختم نمی‌شود.

اگر شما هم تصور می‌کنید که تبلیغات همان بازاریابی است و فرق چندانی میان آن‌ها وجود ندارد، تا آخر مطالب همراه ما باشید تا شما را با تعریف اولیه هریک از آن‌ها آشنا سازیم.

تا به حال به تاثیر بازاریابی در فروش فکر کرده‌اید؟ بازاریابی یعنی برای فروش محصولات و یا ارائه خدمات یک برنامه تدوین شده و کارآمد داشته باشید. در اغلب موارد، شروع برنامه‌های بازاریابی همراه با کمپین‌های بازاریابی خواهد بود.

متاسفانه بسیاری از افراد، بازاریابی و تبلیغات را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند. در صورتی که میان این دو تفاوت‌های بسیاری وجود دارد. به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا در این بخش به بررسی تفاوت بازاریابی و تبلیغات بپردازیم.

در حقیقت تیلیغات به معنای تولید محتوا جهت افزایش آگاهی مخاطبین و آشنایی بیشتر افراد با برند و کسب و کار شما است. در صورتی که بازاریابی، تنها به تولید محتوا خلاصه نمی‌شود و مراحل قبل و بعد از تبلیغات را نیز در بر می‌گیرد. به همین خاطر می‌توان تبلیغات را زیر مجموعه بازاریابی به حساب آورد.

برای درک بهتر تفاوت بازاریابی و تبلیغات بهتر است که با اهمیت این دو در دنیای کسب و کار آشنا شوید. پس تا آخر مطالب همراه ما باشید تا تفاوت‌ بازاریابی و تبلیغات را با یکدیگر بررسی کنیم و با اهمیت هریک از آن وجود دارد را با یکدیگر تحلیل کنیم.

ویدئو پیشنهادی : دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی چیست ؟

بازاریابی را می‌توان اینگونه تعریف کرد که بازاریابی، عمل و یا فرآیندی است که در جهت تبلیغ و فروش محصولات یا خدمات مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حقیقت می‌توان گفت که با وجود فرق بازاریابی و تبلیغات، بازاریابی با تبلیغات و فروش همپوشانی دارد و از آن برای جذب مخاطب جدید و حفظ مشتریان قدیمی و وفادار استفاده می‌شود.

بازاریابی را می‌توان یک روش تجاری دانست که شامل شناسایی، پیش بینی و برآورد نیازهای مشتری می‌شود. استراتژی‌های بازاریابی کمک می‌کند تا کسب و کارها بیشترین سود را بدست آورند.

چرا از بازاریابی استفاده می‌­کنیم؟

بازاریابی (Marketing) یک فرآیند مدیریتی و اجتماعی است که از آن جهت ارائه اطلاعات مرتبط به محصولات و خدمات به افراد و گروه‌های مختلف استفاده می‌شود. ( برخی از افراد بازاریابی را با تبلیغات کوتاه مدت اشتباه می‌گیرند. در صورتی که بازاریابی فراتر از تبلیغات است و نیاز به یک برنامه بلند مدت دارد.)

بسیاری از کسب و کارهای رو به رشد و نوپا از بازاریابی استفاده می‌کنند تا با معرفی محصولات و خدمات خود به دیگران سهمی در بازار بدست آورده و نظر اکثر مشتریان را به خود جلب کنند.

از آن جهت که آشنایی با اهداف بازاریابی باعث درک بهتر تفاوت بازاریابی با تبلیغات می‌شود، تصمیم گرفتیم تا شما را با اهداف و مراحل بازاریابی آشنا سازیم. پس تا آخر مطالب همراه ما باشید.

بازاریابی با چه اهدافی انجام می‌شود ؟

برخی از اهداف بازاریابی به شرح زیر است :

  1. لازم است که قبل از بازاریابی، نیاز مشتریان درک و نقاط قوت و ضعف بازار شناسایی شود.
  2. یک بازاریابی خوب باعث سوق پیدا کردن مشتریان به استفاده مجدد از محصولات و خدمات شما می‌شود.
  3. یکی از مهم‌ترین اهداف بازاریابی حفظ مشتریان قدیمی و جذب مشتریان جدید است.
  4. بازاریابی و تبلیغات به فروش بیشتر محصولات کمک می‌کند. اما تفاوت بازاریابی و تبلیغات باعث می‌شود که تبلیغات بر روی فروش کوتاه مدت و بازاریابی بر روی فروش بلند مدت تمرکز کند.
  5. یکی دیگر از اهداف بازاریابی، برندسازی است که باعث مدیریت بهتر مشتریان و فعالیت‌های مستمر شرکت می‌شود.

تفاوت بازاریابی با تبلیغات

هنگام بازاریابی چه مراحلی را باید در نظر گرفت؟

زمانی که بحث تفاوت بازاریابی با تبلیغات به میان می‌آید،  می‌توان گفت که دامنه بازاریابی فراتر از تبلیغات است. در حقیقت، بازاریابی در بر گیرنده تبلیغات خواهد بود؛ لذا مراحل بازاریابی شامل موارد ذیل می‌شود :

  1. قبل از هرچیزی باید مخاطبین و جامعه هدف را شناسایی کنید. این نکته کمک می‌کند تا از هدر رفتن هزینه پیشگیری شود.
  2. بازاری را قرار است در آن حضور پیدا کنید، شناسایی و بررسی نمایید.
  3. روش‌های بسیاری برای بازاریابی و تبلیغات وجود دارد؛ لذا باید تعیین کنید که کدام روش برای کسب و کار شما مناسب‌تر است.
  4. با وجود تفاوت بازاریابی با تیلیغات، مواردی وجود دارد که در هردوی آن‌ها مشترک است. یکی از این موارد، روابط عمومی خوب و قوی است. برای مثال، روابط صادقانه کمک می‌کند تا نظر مشتریان جدید را جلب کنید.
  5. یک کسب و کار موفق دارای پلن مناسب برای فروش محصولات و ارائه خدمات خود است. این پلن شامل استراتژی‌های مختلف مدیریتی و تبلیغاتی خواهد بود.
  6. مورد آخر این است که از خدمات و محصولات خود پشتیبانی کنید. بسیاری از مشتریان ترجیح می‌دهند به سراغ کسب و کارهایی بروند که محصولات آن‌ها دارای ضمانت است و خدمات پس از فروش دارند. بنابراین، استراتژی بازاریابی خود را به گونه‌ای تعیین کنید که کار مشتری با شما، بعد از خرید تمام نشود.
ویدئو پیشنهادی :  آموزش بازاریابی 
آموزش بازاریابی

تبلیغات چیست ؟

برای درک بهتر فرق تبلیغات و بازاریابی باید با تعریف اولیه هردو آشنا شوید؛ لذا در این بخش یک تعریف اولیه از تبلیغات ارائه خواهیم کرد.

تبلیغات همان شیوه و تکنیک مورد استفاده جهت متقاعد کردن مخاطبین و جذب نظر آن‌ها به محصولات و خدمات ارائه شده است.

نکته‌ای که وجود دارد این است که همیشه هدف تبلیغات، افزایش فروش نیست. گاهی هم از تبلیغات برای تشویق مردم به حمایت از موسسات خیریه، رانندگی ایمن و … انجام می‌شود.

اهمیت تبلیغات چیست ؟

یکی دیگر از راهکارهای شناخته شدن کسب و کارهای رو به رشد، تبلیغات است که نیاز به صرفه هزینه دارد. در این روش، تولید کنندگان و یا فروشندگان با صرفه مقداری هزینه تلاش می‌کنند تا مشتریان و خریداران را از محصولات و خدماتشان آگاه سازند.

خبر خوب این است که می‌توانید از رسانه‌های جمعی و یا شبکه‌های مجازی برای برقراری ارتباط میان خود و مشتریان استفاده کنید و یک چشم انداز جدید برای شرکت به وجود بیاورید.

در این بخش قصد داریم تا دلیل اهمیت تبلیغات را به شما معرفی کنیم تا به طور کامل با تفاوت بازاریابی با تبلیغات آشنا شوید.

لازم به ذکر است که تبلیغات یک راه کارآمد برای جذب مشتریان جدید و یادآوری برند خود به مشتریان قدیمی است و باعث درخشش بیشتر برند شما در بین رقبا می‌شود. از طرف دیگر، تبلیغات در رسانه یک استراتژی برای بازاریابی کسب و کارهای بزرگ است و به نوعی باعث ارتباط بیشتر، میان مشتریان و شرکت‌ها می‌شود.

گفتنی است که برای بیشتر دیده شدن تبلیغات می‌توانید از محیط‌های زیر استفاده کنید :

  • محیط ‌های سوشیال از جمله فیسبوک، توییتر، اینستاگرام و …
  • محیط‌های چاپی و مردمی مانند مجله‌ها، روزنامه، بروشور و …
  • محیط‌های الکترونیکی از قبیل رادیو، وب‌سایت، تلوزیون و…
  • بیلبوردها، تراکت‌ها و …

کدام مهتر است؟ بازاریابی یا تبلیغات!

بعد از تعاریف‌های فوق، درک بهتری نسبت به فرق بازاریابی و تبلیغات خواهید داشت و ممکن است این سوال برایتان به وجود بیاید که ” تبلیغات مهمتر است یا بازاریابی ؟ “

همانطور که در مطالب فوق ذکر کردیم، تبلیغات، بازاریابی است، اما بازاریابی، تبلیغات نیست. در حقیقت تبلیغات بخشی از فرآیند بازاریابی است و نمی‌توان آن را عملی مستقل به حساب آورد.

به طور کلی هدف بازاریابی، افزایش فروش و ایجاد یک بازار برای محصول و خدمات است. در صورتی که هدف اصلی تبلیغات، افزایش مشتریان و مخاطبین خواهد بود که در نهایت به افزایش فروش و کسب درآمد کمک می‌کند.

درک تفاوت و فرق بازاریابی و تبلیغات، امری حیاتی در زمینه کسب وکار است و تلفیق این دو با یکدیگر، بهترین راه برای اثرگذاری در مخاطب به حساب می‌آید؛ لذا نمی‌توان به طور دقیق گفت که کدامیک از این دو، مهم‌تر است.

سخن پایانی :

خلاصه آنکه با وجود فرق بازاریابی با تبلیغات، هدف نهایی هردو یکسان است و جنبه‌های مشترک بسیاری بین این دو وجود دارد که مانع از جداسازی و تمایز آن‌‌ها از یکدیگر می‌شود. در حقیقت هر یک از این دو فرآیند، بخشی از یک عملیات برای رشد کسب و کار به شمار می‌آید.

بعد از مطالعه مطالب فوق متوجه می‌شوید که تبلیغات به تنهایی قادر نیست که تمام ابعاد فروش را در بر بگیرد. همچنین، بازاریابی به تنهایی نمی‌تواند به جذب مخاطبین جدید و زنده ماندن نام برند در ذهن مشتریان قدیمی کمک کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا