مدیریت زنجیره تامین

پرتفوی لحظه‌ای چیست و چه کاربردی دارد؟

پرتفوی لحظه‌ای چیست و چه کاربردی دارد؟ سرمایه‌گذاری در بورس و اوراق بهادار همیشه دارای بازده و ریسک است و این موضوع را همه ما به عنوان فعال در این بازار می‌دانیم. البته بازدهی و ریسک در تمامی بازارهای مالی وجود دارد اما نکنه اصلی و اساسی در سرمایه‌گذاری بورسی تلاش برای بالا بردن بازدهی و کم‌کردن ریسک است.

ایجاد تعادل بین بازدهی و ریسک همیشه ساده نیست و پیچیدگی‌های بسیاری دارد. عدم توانایی سرمایه‌گذار در ایجاد تعادل بین بازدهی سرمایه و ریسک آن می‌تواند عواقب گاها خطرناکی ایجاد نماید. پس باید به فکر راه حل بود. یکی از اصلی‌ترین اهرم‌های ایجاد تعادل بین بازدهی و ریسک استفاده از پرتفوی سرمایه‌گذاری است.

 

ویدیو پیشنهادی : امواج الیوت
امواج الیوت

 

پرتفوی چیست؟

پرتفوی در حالت لغوی به معنای کیف‌دستی است. در گذشته و پیش از برخط شدن سیستم‌های معاملاتی و انجام تمامی فعالیت‌ها به صورت آنلاین، سرمایه‌گذاران اسناد و مدارک معاملاتی خود را در کیف دستی قرار می‌دادند و به صورت روزانه به مرکز بورس رفت و آمد داشته و سهام خود را مدیریت می‌کردند. اما پس از آنلاین شدن تمامی فعالیت‌ها این کلمه پرتفوی به سبد آنلاین سرمایه‌گذاری افراد اطلاق شد و تا به حال نیز به همین صورت باقی مانده است. سبد سرمایه‌گذاری آنلاین یا همان پرتفوی آنلاین و لحظه‌ای در پنل کاربری سرمایه‌گذاران در کارگزاری‌ها موجود است که در ادامه به صورت کامل بررسی می‌شود.

پرتفوی در سرمایه‌گذاری به چه معناست؟

در حالت کلی به مجموع دارایی‌های یک سرمایه‌گذار پرتفوی می‌گویند. این دارایی‌ها می‌تواند سهم بورسی و یا طلا و بیت‌کوین و… باشد. در مجموع تمام دارایی‌ها پرتفوی یک سرمایه‌گذار است. برخی از سرمایه‌گذاران تمام سرمایه خود را در یک بخش سرمایه‌گذاری می‌نمایند و پرتفوی ایشان متشکل از یک حوزه سرمایه‌گذاری است. اما برخی دیگر از سرمایه‌گذاران سرمایه خود را در تمامی بخش‌ها وارد می‌کنند. به صورت جزئی‌تر اگر قصد بررسی بخش سرمایه‌گذاری در بورس را داشته باشیم، پرتفوی مجموعه دارایی‌ها (سهم‌ها) هر سرمایه‌گذار است.

 

پرتفوی لحظه ای چیست و چه کاربردی دارد؟

 

این دارایی‌ها در بورس می‌تواند یک سهم باشد و یا از سهم‌های مختلفی تشکیل شده باشد. در نهایت نیز تصمیم‌گیری در خصوص سهم‌های خریداری شده بر عهده سرمایه‌گذار است. در ادامه به بررسی بیشتر مفهوم پرتفوی می‌پردازیم.

پرتفوی در بورس به چه مواردی اشاره می‌کند؟

پرتفوی در سرمایه‌گذاری بورسی به این موضوع اشاره می‌کند که شما به عنوان سرمایه‌گذار باید مجموعه دارایی‌های خود را در چندین بخش تقسیم‌بندی نمائید تا میزان ریسک‌های سرمایه‎گذاری را کاهش دهید. موضوع پرتفوی سرمایه‌گذاری را می‌توان با مثالی بیشتر مورد بررسی قرار داد. در سرمایه‌گذاری حوزه بورس و اوراق بهادار، برای هر فرد سرمایه‌گذار، پرتفوی با هدف کم کردن ریسک سرمایه‌گذاری از چندین سهم تشکیل می‌شود که در ادامه به صورت جزئی تر به این مفهوم می‌پردازیم.

با بررسی موارد فوق می‌دانیم که پرتفوی چیست، اما پرتفوی یا سبد سهام چه کاربردی دارد؟

 

ویدیو پیشنهادی : ایچیموکو
ایچیموکو

 

پرتفوی سرمایه‌گذاری چه کاربردی برای سرمایه‌گذار دارد؟

برای پاسخ به این سوال باید از مطالب گفته‌شده در این مقاله کمک بگیریم. همانطور که گفته شد پرتفوی مجموعه بخش‌های مختلف سرمایه هر فرد در بازارهای مختلف است. تنها در صورت بررسی حوزه بورس، پرتفوی مجموعه سهام خریداری شده توسط سرمایه‌گذار است. هر فرد در بازار سرمایه با استفاده از پرتفوی سرمایه‎‌گذاری خود برای تغییر در سهام و خرید و فروش آتی تصمیم‌گیری می‌نماید.

فرد سرمایه‌گذار با بررسی روزانه سبد سهام خود که پرتفوی سرمایه‌گذاری نام دارد تصمیم می‌گیرد که کدام یک از سهم های خود را حفظ نموده و یا کدام یک را به فروش برساند و در حالت کلی به چه شکل به تجارت و کسب سود بپردازد.

چه زمانی پرتفوی سرمایه‌گذاری ایجاد می‌شود؟

به خودی خود خرید و فروش تنها یک سهم در بورس و یا در حالت کلی سرمایه‌گذاری فقط در یک حوزه باعث ایجاد پرتفوی نمی‌شود و زمانی شما می‌توانید ادعا کنید که پرتفوی سرمایه‌گذاری خود را دارید که حداقل در بیش از یک حوزه سرمایه‌گذاری کرده باشید و یا بیش از یک سهم در بازار بورس را خریداری کرده باشید. پرتفوی تک سهمی تقریبا می‌توان گفت بی‌معنی است.

چرا توجه به پرتفوی سرمایه‌گذاری و استفاده از آن مهم است؟

با توجه به اینکه پرتفوی سرمایه‌گذاری همیشه متشکل از چندین سهم است، می‌توان گفت لزوم توجه به پرتفوی و مدیریت روزانه آن از این جهت است که شما بتوانید میزان بازدهی سبد خود را در بهترین حالت حفظ کنید. ممکن است به دلیل شرایط سیاسی و یا اقتصادی کشور سهامی از سبد سرمایه شما صعودی شده و کاملا سودده شود اما همین شرایط سیاسی و اقتصادی باعث افت سهمی دیگر از سبد سرمایه شما گردد. مشاهده اتفاقات تمامی سهم‌های موجود در پرتفوی سرمایه‌گذار می‌تواند به ایشان برای مدیریت بهتر سرمایه خود بسیار یاری‌رسان باشد.

 

پرتفوی لحظه ای چیست و چه کاربردی دارد؟

 

پرتفوی لحظه‌ای چیست؟

همانطور که در بخش‌های قبلی در خصوص پرتفوی صحبت کردیم، مشخصه‌ای به نام پرتفوی لحظه‌ای در سامانه‌های آنلاین بورسی وجود دارد که افراد با استفاده از آن می‌توانند به صورت آنلاین و لحظه‌ای شرایط سبد سهام خود را ارزیابی نمایند. شما به عنوان فرد سرمایه‌گذار برای مدیریت و خرید و فروش سهام وارد حساب کاربری خود در کارگزاری می‎شوید. در این بخش گزینه‌ای به نام پرتفوی لحظه‌ای وجود دارد که وضعیت دارایی و سود و زیان سهام تحت مدیریت شما را نمایش می‌دهد.

نکات مهم در خصوص پرتفوی لحظه‌ای سبد سرمایه‌گذاری

پرتفوی لحظه‌ای سبد سرمایه‌گذاری به صورت لحظه به لحظه تغییرات سبد سهام شما را نمایش می‌‎دهد. در این حالت شما می‌توانید میزان تغییرات لحظه‌ای قیمت سهام خود و همچنین درصد سود و زیان روزانه را مشاهده نمائید. در پرتفوی لحظه‌ای توجه به این نکته ضروری است که مبنای محاسبات سود و زیان بر اساس قیمت میانگین خرید می‌باشد و سرمایه‌گذاران باید نقطه پایانی و قیمت روز را در این محاسبات دخیل نمایند.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش رایگان پرایس اکشن
آموزش رایگان پرایس اکشن

 

ارزش پرتفوی سرمایه چیست؟

به میزان ارزش مالی و عددی سبد سرمایه هر فرد حقیقی یا حقوقی، ارزش پرتفوی می‌گویند. این ارزش همیشه متغییر است و در پرتفوی لحظه‌ای خود می‌توانید این تغییرات را به صورت زنده و برخط مشاهده نمائید. در صورت بررسی کلی‌تر پرتفوی سرمایه‌گذاری می‌توان گفت ارزش پرتفوی سرمایه شما مجموعه تمامی دارایی‌های شما در بازارهای مالی مختلف است.

 

 

پیشنهاداتی در خصوص پرتفوی سرمایه‌گذاری

اولین پیشنهاد و به نوعی مهمترین پیشنهاد در خصوص پرتفوی سرمایه، تک سهمی نبودن است. هیچ‌گاه و تحت هیچ شرایطی پرتفوی تک سهم نداشته باشید چرا که در صورت رکود و ایجاد مشکلات در شرکت مادر سهام تحت مالکیت شما، به صورت روزانه سرمایه شما از بین خواهد رفت. پس همیشه تنوع را رعایت نموده و سبدی از چندین سهام در حوزه‌های مختلف داشته باشید.

پیشنهاد دیگری که مطرح می‌شود شناسایی صنایع و شرکت‌های پربازده در بازه زمانی یک سال تا دو سال اخیر است. پرتفوی سرمایه‌گذاری خود را از سهم شرکت‌های پربازده اعم از کوچک و بزرگ تکمیل نمائید. نکته اساسی در خصوص انتخاب شرکت‌های پربازده، مطالعات شما به عنوان سرمایه‌گذار و همچنین روش صحیح بررسی شرکت‌های سودده است. در صورتی که توانایی این کار را ندارید سعی بر مطالعه بیشتر داشته باشید.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش تحلیل تکنیکال
آموزش تحلیل تکنیکال

 

جمع بندی:

در این مطلب سعی بر این بود که به صورت کامل با بحث پرتفوی و پرتفوی لحظه‌ای آشنا شوید و نکات مهمی در خصوص این مبحث را بررسی نمائیم. پرتفوی سرمایه یکی از بخش‌های اصلی در تجارت بازار سهام است و لزوما برای فعالیت در بازار بورس تمامی فعالان باید از آن استفاده کنند و ویژگی‌های آن و همچنین روش استفاده از آن را به صورت کامل بدانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا