آموزش طیف‌سنجی مادون قرمز از پایه تا پیشرفته

دوره‌ای که پیشروی شماست، آموزشی جامع و کامل در مورد طیف‌سنجی مادون‌قرمز یا به قول خودمان همان IR است. همان‌طور که می‌دانید طیف‌سنجی مادون‌قرمز مهم‌ترین، پرتکرارترین، اصلی‌ترین و درعین‌حال ساده‌ترین طیف‌سنجی عصر حاضر است! اما ...

5 (5 امتیاز)
83 دانشجو
متوسط
محتوای دوره
پیش‌نیاز‌ها
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

آنچه در این دوره می‌آموزید

تفسیر طیف‌های مادون قرمز (IR)

روش‌های آماده‌سازی نمونه برای دستگاه طیف سنجی مادون قرمز

آموزش کار با دستگاه و نرم‌افزار

آموزش حداکثری تئوری و عملی به دانشجویان و کارجویان شرکت‌های دارویی و شیمیایی

محتوای دوره

10 فصل 16 جلسه 5 ساعت ویدیو
مبانی
شناسایی هیدروکربن‌های ساده و حلقه‌های آروماتیکی
شناسایی الکل‌ها، فنل‌ها، اترها
شناسایی آمین‌‎‌ها، ایمین‌ها، نیتریل‌ها، نیتروها
عوامل موثر بر پیک کربونیل
شناسایی الدهیدها، کتون‌ها، اسیدکلریدها
شناسایی کربوکسیلیک اسیدها، استرها، انیدریدها، آمیدها
شناسایی سولفون‌ها، سولفونامید‌ها، تیول‌ها
شناسایی آریل و آلکیل هالیدها
آماده‌سازی نمونه و کار با دستگاه (بخش عملی)

پیش‌نیاز‌ها

اگرچه بدیهی است قبل از شروع یادگیری این طیف سنجی مواردی همچون گروه‌های عاملی و تاثیرات گروه عاملی روی مولکول آلی را در شیمی آلی و به خصوص شیمی آلی 2 از قبل مطالعه نموده باشید اما در این دوره سعی شده است حتی‌الامکان پیش‌نیازهای لازم همراه با ارائه‌ی درس مرور شوند.

درباره دوره

دوره‌ای که پیشروی شماست، آموزشی جامع و کامل در مورد طیف‌سنجی مادون‌قرمز یا به قول خودمان همان IR است.

همان‌طور که می‌دانید طیف‌سنجی مادون‌قرمز مهم‌ترین، پرتکرارترین، اصلی‌ترین و درعین‌حال ساده‌ترین طیف‌سنجی عصر حاضر است! اما تصور ساده‌انگارانه و کم‌لطفی اساتید و بزرگان علم شیمی در حق این طیف‌سنجی باعث شده جایگاه مناسب خود را پیدا نکند.

سروکار داشتن با ترکیبات آلی در هر رشته‌ای اعم از شیمی، زیست‌شناسی، علوم آزمایشگاهی، مهندسی، داروسازی، کشاورزی و... نیازمند یادگیری دقیق این طیف‌سنجی است و درصورتی‌که دانشجویان، این طیف‌سنجی را به طور کامل یاد بگیرند از بسیاری از ابهامات در کارهای تحقیقاتی خود نجات پیدا می‌کنند.

با بررسی دوره‌های موجود در وب‌سایت‌های ایرانی (و حتی خارجی!) به این نتیجه رسیدم که هیچ دوره‌ای به‌صورت کامل طیف‌سنجی مادون‌قرمز را شرح و بسط نداده بلکه در گوشه‌وکنار آموزش دیگر طیف‌سنجی‌ها همچون رزونانس مغناطیسی هسته NMR و... به‌اختصار، از دیدگاه تئوری، بررسی شده است.

همچنین تمامی موارد و اطلاعات لازم برای کار عملی در زمینه ی ساخت نمونه ی مورد آنالیز و همچنین کار با نرم‌افزار و دستگاه به‌تفصیل در ویدئو جلسه ی آخر بررسی شده است، پس کارجویان عزیزی که مشغول به کار در زمینه ی دارویی یا شیمیایی هستند و یا دانشجویانی که قصد کار تحقیقاتی، در دانشگاه خود و به‌وسیله‌ی طیف‌سنجی مادون‌قرمز را دارند می‌توانند خود را برای فعالیت عملی با این طیف‌سنجی آماده نمایند.

یادگیری طیف سنجی مادون قرمز اصلی ترین رکن برای پیشروی و یادگیری دیگر طیف سنجی ها همچون رزونانس مغناطیسی هسته NMR، طیف‌سنجی جرمی Mass و... است پس یادگیری این مبحث برای تمامی علاقه‌مندان به حوزه شیمی و دارویی از نان شب واجب‌تر است!

از سمتی با مشاهده‌ی این دوره، کارجویان عزیز امتیاز مثبتی در رزومه‌ی خود برای استخدام در شرکت‌های مربوط به صنعتی، شیمیایی و دارویی با یادگیری کار با دستگاه و شناسایی مواد، ایجاد می‌نمایند.

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

5

از مجموع 5 امتیاز

3 نظر

7 ماه پیش

يه دوره عالي و كامل براي يادگيري طيف سنجي فروسرخ. خوندن كتاب ها چندين روز طول ميكشه ولي تو اين دوره با فقط 5ساعت تماشاي ويديو حل كلي مثال، راحت طيف سنجي فروسرخ رو ياد ميگيريد.

دانشجوی دوره

1 سال پیش

عالی، تدریس بسیار روان و پوشش کامل مطالب

امیرعباس توتونچیان

امیرعباس توتونچیان

1 سال پیش

من دانشجوی سال اول دکتری هستم. بنظرم طیف سنجی مادون قرمز توی این دوره بهتر و کامل تر از هر دوره ی دیگه ای آموزش داده شده. چون درگیر مقاله کردن پایان‌نامه ارشدم هستم نیاز بود برای آنالیز ماده هام آماده‌سازی نمونه رو هم یاد بگیرم که اون رو هم به خوبی توضیح دادین. فقط بخش کار با نرم‌افزار به نظرم خیلی خلاصه گفته شده! کاش بیشتر توضیح میدادین.

هلیا حیدرزاده

هلیا حیدرزاده

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

پژمان رحمانی نژاد
پژمان رحمانی نژاد
1 دوره
83 دانشجو

پژمان رحمانی‌نژاد فارغ‌التحصیل کارشناسی شیمی محض از دانشگاه بوعلی سینا و دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی آلی دانشگاه علم و صنعت است است. ایشان نفر اول ورودی در دوره‌ی کارشناسی بوده‌ و برنده‌ی جایزه‌ طرح شهید احمدی روشن در دو سال متوالی استعداد درخشان دانشگاه‌های بوعلی سینا، خوارزمی و علم و صنعت و سابقه سردبیری نشریه‌ علمی نانوماشین (انتشارات دانشگاه بوعلی سینا)، دستیار تحقیقاتی و آموزشی، علاقه‌مند به فعالیت در آزمایشگاه‌های شیمی، دارویی، سنتز ترکیبات آلی در کارنامه حرفه‌ای خود دارند. زمینه تحقیقاتی وی، ترکیبات نوین همچون چهارچوب‌های آلی فلزی (COF) است.

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

پس از سپری شدن زمان دوره، به محتوای دوره دسترسی خواهم داشت؟

بله؛ پس از سپری شدن مدت زمان دوره شما به محتوای دوره دسترسی خواهید داشت و می توانید از ویدئوها، تمارین، پروژه و دیگر محتوای دوره در صورت وجود استفاده کنید ولی امکان تصحیح تمارین توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه برای شما وجود نخواهد داشت.