مدیریت استراتژیک مجموعه تصمیمها و اقدامات مدیریتی است که عملکرد بلندمدت یک شرکت را تعیین میکند. مدیریت استراتژی از دو کلمه مدیریت و استراتژی تشکیل شدهاست. ابتدا به معنی کلمه مدیریت میپردازیم. مدیریت شامل سه وظیفه اصلی برنامهریزی، اجرا و کنترل (در برخی کتب شامل پنج وظیفه میشود که سازماندهی و رهبری نیز به اینها اضافه میشوند) مدیریت استراتژیک مدیریتی است که استراتژی نیز دارد پس مدیریت استراتژی نیز شامل سه بخش اصلی برنامهریزی استراتژیک، اجرای استراتژیک و کنترل استراتژیک میشود.
1- تدوین استراتژیها
2- اجرای استراتژیها
3- ارزیابی استراتژیها
مقصود از تدوین استراتژی این است که مأموریت شرکت تعیین میشود و به شناسایی عواملی که در محیط خارجی، سازمان را تهدید میکنند یا فرصتهایی را به وجود می آورند، میپردازد همچنین شناسایی نقاط قوت و ضعف داخلی سازمان، تعیین هدفهای بلندمدت، در نظر گرفتن استراتژیهای گوناگون و انتخاب استراتژی های خاص جهت ادامه فعالیت را شامل میشود.
اجرای استراتژیها ایجاب می کند که سازمان هدفهای سالانه در نظر بگیرد، سیاستها را تعیین کند، در کارکنان انگیزه ایجاد کند و منابع را به گونهای تخصیص دهد که استراتژیهای تدوین شده به اجرا درآید.
در ارزیابی استراتژیها بدان سبب باید استراتژیهایی را مورد ارزیابی قرار داد که موفقیت امروز نمیتواند موفقیت فردا را تضمین نماید. موفقیت همیشه موجب بروز مسائل جدید و گوناگون میشود، سازمانی که به وضع کنونی خود بسنده نماید یا دچار تکبر شود محکوم به فنا خواهد بود.
ویژگی های مدیریت استراتژیک چیست؟
مدیریت استراتژیک، ویژگی هایی را که مدیریت کلی داراست در بر می گیرد، اما متفاوت از این ویژگی ها، از یک سری خصوصیات که مختص مدیریت استراتژیک است می توان بحث کرد.
1- قبل از هر چیز مدیریت استراتژیک یک وظیفه مدیریتی عالی (بلند پایه) است: مدیریت استراتژیک چون بطور کامل مربوط به متوجه آینده سازمان بوده و سعی در مشخص کردن راستا و جهت برای آن دارد، بدان جهت وظیفه اصلی مدیران بلند پایه است.
2- معطوف به آینده بوده و به هدفهای بلند مدت سازمان مربوط است: به این می اندیشد که در افق زمانی مشخص شده سازمان چه خواهد شد و برای گرفتن این نتایج چه کارهایی را باید انجام داد.
3- مدیریت استراتژیک سازمان را به صورت یک سیستم باز می نگرد: سازمانها با محیطی که در آن قرار دارند در داخل هم بستگی و تعامل می باشند. در محیط هر تغییری صورت می گیرد سازمان نیز از آن تأثیر خواهد پذیرفت. بدین سبب مدیریت استرتژیک محیط را از نزدیک تعقیب می کند.
4- مدیریت استراتژیک مدیران رده پایین را راهنمایی می کند: به عبارت دیگر مدیریت استراتژیک اهداف، تصمیم و فعالیتهایی را که مشخص می کند در داخل سازمان تا پایین ترین سطوح برای هر کس نقطه شروع حرکت را تعیین می کند.
صادق سپندارند مدرک کارشناسی خود را در رشته مدیریت صنعتی از دانشگاه تهران و کارشناسیارشد را در رشته مدیریت مالی با کسب رتبه اول در کنکور سراسری در دانشگاه تهران و سپس دکترای خود را در رشته سیاستگذاری بازرگانی از دانشگاه علامه طباطبایی اخذ نمودهاست. وی همچنین به عنوان استراتژیست بانکهای ملت، آینده، سپه و ... فعالیت نموده و همچنین در سمت رییس هیئت مدیره ایران مال در آن مجموعه حضور دارد. ایشان هم اکنون در بانک گردشگری و به عنوان یکی از مدیران ارشد این بانک مشغول به فعالیت حرفهای میباشند. همچنین ایشان در دانشگاه های تهران، علامه طباطبایی، شهید بهشتی و ... به عنوان استاد حضورداشته و مشغول تدریس است. ایشان همینطور یکی از اساتید دورههای MBA دانشگاه تهران نیز هستند