در آموزش درس پایگاه داده پیشرفته (Big Data)، تمرکز اصلی بر روی معماری سیستمهای دادهای و نحوه یکپارچهسازی آنها در نرمافزارهای دارای حجم و پیچیدگی داده بالا، که اصطلاحاً کلانداده یا Big Data نامیده میشود، ...
در آموزش درس پایگاه داده پیشرفته (Big Data)، تمرکز اصلی بر روی معماری سیستمهای دادهای و نحوه یکپارچهسازی آنها در نرمافزارهای دارای حجم و پیچیدگی داده بالا، که اصطلاحاً کلانداده یا Big Data نامیده میشود، می باشد.
کلانداده یا Big Data دادههای انبوه هستند، که با سرعت و تنوع زیادی تولید میشوند. پردازش آنها علاوه بر آنکه نیازمند روشهای جدید است، از پیچیدگی زیادی نیز برخوردار است. پیادهسازی نرم افزارهایی که این حجم و پیچیدگی دادهها از چالشهای اصلی آنها است، به شدت در حال افزایش است. برای طراحی و پیادهسازی این نرمافزارها به تکنولوژیهایی نیاز است که امروزه بیش از همه NoSQL مورد توجه قرار گرفتهاست، هر چند تکنولوژیهای دیگری نظیر صفهای پیام، Cache ها، ایندکسهای جستجو، چارچوبهای پردازش دستهای و پردازش جریان نیز وجود دارند که در راستای طراحی این نرم افزارها از اهمیت زیادی برخوردار هستند و بسیاری نرمافزارها از ترکیبی از آنها استفاده میکنند. معرفی این تکنولوژیها یکی از اهداف این دوره است.
علاوه بر این، در کنار این تکنولوژیها که هر روزه در حال تغییر هستند اصولی ماندگار وجود دارد که همواره برقرار هستند. در این دوره آموزشی بخشی از مطالب مرتبط با بررسی این اصول، الگوریتمهای کلیدی آن و نحوه تفکر در خصوص طراحی این سیستمها از نظر ویژگیهایی همچون مقیاسپذیری و دسترسپذیری مورد بررسی قرار گرفتهاست. هدف آن است که دانشجو پس از شرکت در این دوره بتواند دیدگاهی از تکنولوژیهای متنوع و به سرعت در حال تغییر در این حوزه پیدا کند و دریابد که استفاده از هر ابزار در چه جایگاهی مناسب است، چگونه میتوان از آن به خوبی استفاده کرد و تلههایی که در راه استفاده از آنها وجود دارد چیست.
مطالب ارائه شده در این درس بخشی از مطالب ارائه شده در درس پایگاه داده پیشرفته در مقطع کارشناسی ارشد نرمافزار است.
پیشنیازهای دوره آموزش پایگاه داده پیشرفته (Big Data) آشنایی کلی با مفهوم پایگاه داده (مدل رابطهای)، SQL و همچنین تجربه نسبی با نحوه برنامهنویسی وب و سرویسهای شبکه است.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 6 امتیاز
4 نظردکتر رسول اسماعیلیفرد دکترای خود را در رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی اصفهان دریافت نمودهاست. ایشان در حال حاضر استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شیراز است. زمینههای تحقیقاتی مورد علاقه ایشان معماری نرمافزار و مدیریت جمعیت در شبکه است.
اطلاعات بیشتر