توسعه فردیمدیریت

مزایای شبکه ‌سازی در کسب و کارها

مزایای شبکه ‌سازی در کسب و کارها:

مزایای شبکه ‌سازی در کسب و کارها:در این مقاله قصد داریم تا به بررسی مزایای شبکه‌ سازی در کسب و کارها بپردازیم، خصوصا استارتاپ‌ها اگر هنگام راه‌اندازی کسب و کارشان با مفاهیم شبکه‌سازی تجاری آشنا باشند و شبکه‌سازی را با جدیت آغاز کرده باشند می‌توانند از مزایای شبکه ‌سازی در کسب و کارها استفاده کنند.

 

مقاله پیشنهادی :اهمیت شبکه سازی تجاری
اهمیت شبکه سازی تجاری

 

یکی از تلخ‌ترین حقایق در رابطه با استارتاپ‌ها این است که به طرز ترسناکی تنها هستند. البته در این‌جا واژه تنها به این معنی نیست که استارتاپ‌ها در زیرزمین‌های سرد و تاریک فعالیت می‌کنند و کارکنانشان ساعت‌ها در تنهایی به صفحه لپ‌تاپ‌ها و یا کامپیوترها نگاه می‌کنند. اتفاقا عکس این قضیه صادق است و در این زمینه استارتاپ‌ها اجتماعی هم هستند.

مزایای شبکه ‌سازی در کسب و کارها

وقتی حرف از تنهایی استارتاپ‌ها می‌شود، منظور این است که استارتاپ‌ها در ابتدای کار و وقتی‌که خیلی شناخته شده نیستند، در زمانی که نیاز به هم‌فکری، همراهی و کمک دیگر کسب و کارها و افراد متخصص دارند، شاید با این افراد متخصص و کسب و کارهای مربوطه ارتباط نزدیکی نداشته باشند و اگر هم ارتباط داشته باشند، به این دلیل که ناشناخته هستند ممکن است جدی گرفته نشوند.

 

ویدیو پیشنهادی :آموزش شبکه سازی تجاری
آموزش شبکه سازی تجاری

 

تجربه ثابت کرده است که حتی به استارتاپ‌هایی که تازه شکل گرفته‌اند و زیرمجموعه کسب و کارهای بزرگ هستند نیز آن‌چنان که باید و شاید مورد توجه قرار نمی‌گیرند و اولویت شرکت اصلی و یا سرمایه‌گذارها با استارتاپ‌ها و کسب و کارهایی است که به ثبات و سوددهی رسیده باشند.

چرا باید از مزایای شبکه‌ سازی در کسب و کارها بهره‌مند شویم؟

باید استارتاپ را به چشم یک حرفه و مسیر شغلی نگاه کرد. استارتاپ یک سرگرمی، یک سبک زندگی و یا یک کار روتین و ثابت نیست.

هر حرفه به یک شبکه نیاز دارد تا شخصی که در آن حرفه مشغول به کار می‌شود رشد کند و به رشد سازمان نیز کمک کند. تمام کارآفرین‌ها، شاغلین در کسب و کارها و مدیران استارتاپ‌ها برای رشد سازمانشان و همچنین توسعه فردی خودشان نیاز دارند تا با دیگر کسب و کارها در ارتباط باشند و و از تجاربشان استفاده کنند. یه همین دلیل است که ما شبکه‌سازی می‌کنیم.

مشخص شد که ما چرا باید از مزایای شبکه‌ سازی در کسب و کارها بهره‌مند شویم. حال سوال این است که در چه زمانی از مزایای شبکه‌ سازی در کسب و کارها استفاده کنیم؟

هنگامی که یک شخص شبکه‌ مناسبی را ایجاد کرده باشد و یا یک کسب و کار شبکه‌سازی تجاری را به طور مداوم انجام دهد، در خیلی از کارها می‌توانند از ثمره شبکه ایجاد شده استفاده کنند.

پیدا کردن شغل مناسب، پیدا کردن نیروی کار توانمند و ارتباط گرفتن با افراد پرنفوذ برای توسعه کسب و کار و یا توصعه محصول چند مورد از مزایای شبکه‌سازی در کسب و کار هستند. نکته مهم این است که شما نباید با هدف استفاده کردن و پیشبرد کارهای خودتان شبکه‌سازی کنید و هنگامی که افراد دیگری که در شبکه‌ای که ساخته‌اید به کمک نیاز داشته باشند، شما نیز لازم است که به یاری این افراد بشتابید.

چرا که این افراد پیش از آنکه در شبکه شما باشند دوست شما هستند و در هنگام بروز مشکلات می‌توانید به یکدیگر یاری برسانید.

مزایای شبکه‌سازی فقط در کسب و کارها و حوزه‌های شغلی نیستند که خودنمایی می‌کنند و در امور روزمره و زندگی شخصی نیز از کمک آشنایان و خانواده می‌توان استفاده کرد.

مزایای شبکه سازی در کسب و کارها

شبکه‌سازی را کجا و در چه مکانی انجام دهیم؟

شاید بهترین جایی که می‌توانید شبکه‌سازی را انجام دهید، در ایونت‌ها، سمینارها و سخنرانی‌ها باشد. ایونت‌هایی که بعضا توسط یکی از استارتاپ‌های هم رده شما در برگزار می‌شود و اگر چنین ایونت‌هایی را نیافتید، می‌توانید خودتان یک ایونت را راه‌اندازی کنید، استارتاپ‌هایی که قصد دارید با آن‌ها ارتباط بگیرید را دعوت کنید و در نهایت از مزایای شبکه‌ سازی در کسب و کارها بهره‌مند شوید.

 

مقاله پیشنهادی :اصول و فنون مذاکره
اصول و فنون مذاکره

 

اگر کسب و کار خود را در شهرستان‌ها ایجاد کرده‌اید و استارتاپ‌های مربوط به شما نیز در شهر‌های دیگری هستند، نگران نباشید. این اتفاقی است که در کشورهای دیگر نیز می‌افتد.

بر فرض مثال اکثر استارتاپ‌ها در آمریکا، در شهرهای سان فرانسیسکو، نیویورک و آستین حاضر هستند واگر شخصی کسب و کارش را در شهری دیگر راه انداخته باشد، برای شبکه‌سازی و ارتباط با کسب و کارهای دیگر به این شهرها سفر کرده و در ایونت‌ها و سمینارهایی که در این شهر‌ها بر پا می‌شوند، شرکت می‌کند.

مزایای شبکه سازی در ایونت ها

پس از ایونت‌هایی که توسط استارتاپ‌ها برگزار می‌شود، دومین مکان مناسب برای شبکه‌سازی، ایونت‌ها و کنفرانس‌هایی هستند که توسط صنایع مرتبط برگزار می‌شوند. اگر شما قصد دارید تا با مشتریان، رقبا و کسب و کارهای مشابه خودتان ارتباط برقرار کنید، حضور در این ایونت‌ها و سمینارها بهترین انتخاب است.

همچنین اگر شما برای کسب و کارتان به دنبال یک سرمایه‌گذار هستید، یکی از مکان‌هایی که می‌توانید سرمایه‌گذار مد نظرتان را پیدا کنید همین ایونت‌ها هستند و کنفرانس‌ها هستند.

سرمایه‌گذاران با علم به اینکه استارتاپ‌های ریز و درشتی در این ایونت‌ها حضور دارند، در ایونت‌ها و کنفرانس‌ها حاضر شده، با مدیران استارتاپ‌ها صحبت‌ می‌کنند و شرایط سرمایه‌گذاری بر روی ستارتاپ‌ها را در آینده بررسی می‌کنند.

 

مقاله پیشنهادی :شبکه ارتباطی حرفه‌ای
شبکه ارتباطی حرفه ای

 

شبکه‌سازی را باید با چه شخصی انجام دهید؟

استراتژی درست این است که برای بهره‌مندی از مزایای شبکه‌ سازی در کسب و کارها تا حد امکان با هر شخصی که می‌توانید ملاقات کنید.

نیازی هم نیست که با این افراد دوستان نزدیکی شوید اما خوب است که ارتباط قابل قبولی با افراد مختلف داشته باشید چراکه خبر ندارید که در آینده نیاز پیدا می‌کنید تا با چه افرادی ارتباط بر قرار کنید و همچنین هرکدام از این افراد ممکن است با افراد پرنفوذ دیگری در ارتباط باشند، پس تلاش کنید تا ارتباطتان را تا حد امکان گسترش دهید و بدانید که هر کدام از افرادی که در شبکه خود قرار می‌دهید ممکن است روزی به کمکتان بیایند و یا به کمک شما نیاز پیدا کنند.

در ادامه با اشخاصی که ممکن است در شبکه خودتان به آن‌ها نیاز پیدا کنید، آشنا خواهیم شد:

  • کارآفرینان:

اهمیت داشتن شبکه‌ای از کارآفرینان و افراد فعال در استارتاپ را به هیچ عنوان نمی‌توان کتمان کرد. شما در شرایط مختلف می‌توانید از حضور این افراد استفاده کنید.

تبادل اطلاعات، گرفتن کمک در هنگام مواجهه با مشکلات مشابه و حل کردن مشکلات، معرفی نیروهای توانمند به یکدیگر و … مواردی هستند که می‌توان از داشتن چنین شبکه‌ای بهره برد.

  • سرمایه‌گذاران:

برعکس چیزی که عموم مردم تصور می‌کنند، فرشتگان کسب و کار، شتاب دهنده‌ها و سرمایه‌گذاران به طور ناگهانی پیدا نمی‌شوند. اگر شما قصد دارید تا سرمایه جذب کنید، نیاز است تا در ابتدا شبکه‌ای از سرمایه‌گذاران را ایجاد کرده باشید و با این افراد ارتباط بگیرید.

حتی اگر نیاز به جذب سرمایه نیز نداشته باشید، سرمایه‌گذاران می‌توانند ایده‌های خوبی در راستای رشد و بهبود کسب و کارتان داشته باشند و همچنین می‌توانند شما را به شبکه‌ای از افراد پرنفوذ دیگر متصل کنند. پس ضروری است تا ارتباط نزدیکی با این افراد داشته باشید.

  • مشاوران کسب و کار:

با مشاوران کسب و کار نیز می‌توانند مزایای شبکه ‌سازی در کسب و کارها را برای شما همراه داشته باشند. هر استارتاپی به تعدادی مشاور نیاز دارد. حال این مشاوران می‌توانند به صورت رسمی باشند و با آن‌ها قرارداد بسته شده باشد یا ممکن است به صورت غیر رسمی از مشاوره این افراد بهره جست. این مشاوران ممکن است خودشان کارآفرین باشند، ممکن است یک شخص عادی باشند یا مدیر میانی یک شرکت باشند.

  • دوستان:

بخش بزرگی از شبکه شما را دوستانتان تشکیل می‌دهند. حتی ممکن است تعدادی از دوستانتان پس از شبکه‌سازی با شما دوست شده باشند و به خاطر نیاورید که این فرد ابتدا دوستتان بوده و بعد کارآفرین شده و یا ابتدا یک کارآفرین و بوده و پس از آن با شما رابطه دوستانه‌ای را ایجاد کرده است. هرچه باشد اینکه شما بتوانید از دوستانتان نیز مشاوره بگیرید بسیار قابل توجه و آرزوی خیلی از افراد است.

 

 

چگونه شبکه‌سازی کنیم؟

هر فرد روش متفاوتی برای شبکه‌سازی دارد، اما نکته حائز اهمیت این است که به هیچ عنوان نباید از اهمیت شبکه‌سازی رو در رو غافل شد و فقط به شبکه‌های اجتماعی مانند لینکداین اکتفا کرد.

شما در جلسات حضوری و رو در رو بسیار بیشتر از جلسات آنلاین می‌توانید از مزایای شبکه ‌سازی در کسب و کارها بهره‌مند شوید. در این مقاله درباره مزایای شبکه سازی تجاری در کسب و کارها مطالبی را بیان کردیم تا به دانش تیم سازی شما افزوده شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا