برنامه نویسی و ITبرنامه نویسی وبپایتونپی اچ پی

جنگو یا لاراول کدام یک بهتر است؟

توضیحات کوتاهی درباره جنگو یا لاراول

وقتی بخواهیم صحبت از انتخاب بهترین فریمورک برای توسعه و ساخت نرم افزار چه برای سایت و چه موبایل داشته باشیم معمولا با انتخاب آسانی روبرو نخواهیم بود زیرا هر فریمورکی ویژگی و قابلیت‌های منحصر به فرد خود را دارد. فریمورک‎ها برای ساخت برنامه‌های وب انواع مختلفی دارند. که ما قصد داریم در این مقاله دو فریمورکی که بسیار قدرتمند و کارآمد (جنگو یا لاراول) هستند صحبت کنیم.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش Django
آموزش جنگو (django)

 

برای دانستن بیشتر و تصمیم‌گیری آسان‌تر ما را تا آخر این مقاله دنبال بفرمایید.

جنگو یا لاراول

فرض کنید شما می‌خواهید پیتزا درست کنید برای درست کردن پیتزا نیاز به خمیر پیتزا دارید. همانطور که می‌دانید هرچه خمیر پیتزای بهتری داشته باشید پیتزای شما هم خوشمزه‌تر می‌شود. انتخاب یک فریمورک مناسب حکم همان خمیر پیتزا را برای ما دارد. شما در تهیه یک پیتزا (توسعه یا ساخت برنامه‌های وب) گزینه‌های بسیار متنوعی پیشرو دارید.

جنگو یا لاراول دو فریمورک (چارچوب) قدرتمند و کارآمد هستند که امروزه توسط بسیاری از برنامه‌نویسان مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور کلی یک چارچوب یک اسکلت است و توسعه‌دهندگان و طراحان برنامه‌هایی با ویژگی‌های مختلف بر روی این اسکلت می‌سازند.

 

جنگو یا لاراول

 

چارچوب‌ها شامل برخی از کدها و ساختارهای الگو هستند که می‌توانند اسکلت برنامه و نرم افزارهای بسیاری باشند. برخی از چارچوب‌ها مانند جنگو از یک رابط مدیریت استفاده می‌کنند این جمله بدین معناست که توسعه‌دهنده باید کدهایی که می‌نویسد کاملا مطابق با ویژگی و ساختار جنگو باشد در غیر این صورت توسعه‌دهنده ممکن است با مشکلاتی روبرو شود.

 

مقاله پییشنهادی : جنگو چیست
جنگو چیست

 

به این مسئله مهم دقت داشته باشید که هرچه تصمیم شما در انتخاب کردن فریمورک‌ها درست باشد راحت‌تر و سریعتر می‌توانید برنامه‌نویسی کنید. 

تاریخچه‌ی فریمورک‌های جنگو و لاراول

اگر موافق باشید به سراغ گذشته این دو فریمورک برویم. چارچوب جنگو توسط بنیاد نرم افزار جنگو ساخته شده است جنگو در ابتدا در سال ۲۰۰۵ معرفی و اعلام شد. جنگو با مجوز ۳ بند (BSD) توزیع نرم افزار برکلی (Berkeley) مجوز گرفت. 

Django (جنگو) در برخی از وب سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی معروف مانند اینستاگرام،Bitbucket ، Pinterest و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. کلیه امور مربوط به نگهداری و انتشار جنگو توسط بنیاد نرم افزار Django مدیریت می‌شوند. 

یکی از نقاط قوت Django سبک بودن و داشتن ویژگی مستقل برای اهداف توسعه و آزمایش است. هدف اصلی چارچوب جنگو سرعت بخشیدن به توسعه برنامه‌های پیچیده وب در زمان کمتری است.

چارچوب لاراول، توسط تیلور اوتول (Taylor Otwell) ایجاد و توسعه یافته است. لاراول از بنیاد MIT مجوز گرفته است و در سال ۲۰۱۱ منتشر شد. لاراول به دانش پایه یا پیشرفته PHP نیاز دارد و یکی از کاربردهای اصلی آن در توسعه برنامه‌های سیستم مدیریت محتوا (CMS) است.

 

مقاله پییشنهادی : کتاب آموزش جنگو
کتاب آموزش جنگو

 

لاراول دارای ویژگی‌های مدرن و پیشرفته‌ای است که کار توسعه‌دهندگان را بسیار راحت‌تر کرده است. حال بگذارید کمی در رابطه با مزیت‌های این دو فریمورک سخن بگوییم.

تاریخچه‌ی فریمورک‌های جنگو و لاراول

مزیت‌های جنگو:

  • دارای منحنی یادگیری آسانی نسبت به دیگر زبان‌ها دارد
  • مناسب برای توسعه و ساخت برنامه‌های موبایل
  • دارای اسناد متنوع
  • دارای افزونه‌های فراوان

مزیت‌های لاراول:

  • دارای سیستم الگوی قدرتمند
  • مسیریاب ساده
  • پشتیبانی IOC و داخلی CI
  • دارای زبانی پویا 

 

جنگو یا لاراول هر دو شباهت‌های بسیاری به یکدیگر دارند و هر دو برای یک هدف مشخص ساخته شده‌اند. بنابراین یادگیری و استفاده از آنان بسیار ساده است شما می‌توانید با نوشتن تنها چند کد، نرم افزارهای مختلفی را توسعه دهید یا بسازید.

برخی از این شباهت‌ها عبارتند از:

  • عمل کردن براساس الگوی Model-View-Controller
  • پیکربندی پایگاه داده
  • دارای رابط ORM

 

مقاله پییشنهادی : کتابخانه جنگو
کتابخانه جنگو

دلایل استفاده از فریمورک‌ها

توسعه‌دهندگان به خاطر دلایل بسیاری از فریمورک‌ها استفاده می‌کنند و این دلایل عبارتند از:

  • افزایش یافتن امنیت برنامه‌های وب
  • پلتفرم‌هایی کارآمد برای توسعه برنامه‌های وب
  • هزینه کم و صرفه‌جویی در وقت و هزینه‌ی توسعه برنامه‌ها
  • پشتیبانی از برنامه وب با ابزارها و ویژگی‌های داخلی و…

به طور کلی فریمورک‌ها دو نوع دارند که شامل front-end و back-end می‌شوند. که چارچوب‌های جنگو و لاراول جزء فریمورک‌های بک اند (back-end) هستند. فریمورک‌های back-end محتویات داخلی برنامه یا سمت سرور (server-side) را ایجاد می‌کنند تا کاربران به راحتی بتوانند به برنامه‌های مورد نظر خود دسترسی داشته باشند.

دلایل استفاده از جنگو و لاراول

برخی توسعه‌دهندگان به خاطر دلایلی که در این بخش ذکر می‌کنیم از چارچوب جنگو و لاراول استفاده می‌کنند.

 

دلایل استفاده از جنگو و لاراول

 دلایل استفاده از جنگو:

ساده و سریع

دلیل اصلی استفاده از جنگو این است که در عین سادگی، یک چارچوب وب سریع است. بدون اینکه از ابتدا شروع کنید، می‌توانید از مجموعه مشخصی از ویژگی‌های جنگو برای همه پروژه‌ها استفاده مجدد کنید. به دلیل ماهیت سریع، می‌توانید برنامه را به موقع به پایان برسانید.

امن

همه توسعه‌دهندگان برای ادامه کار توسعه‌ی خود نیاز به بستری ایمن دارند. در این حالت، جنگو انتخاب مناسبی است و به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا از موضوعاتی مانند کلیک کردن، تزریق SQL و … دوری کنند.

مستقل و مناسب

جنگو برای هر نوع پروژه توسعه وب از منابع کوچک تا بزرگ مناسب است همچنین کاملا مستقل می‌باشد. به عنوان مثال جنگو یک چارچوب کراس پلتفرم (cross platform) است که روی چندین سیستم عامل مانند Mac ،Linux یا PC کار می‌کند.

دلایل استفاده از لاراول:

Good Architecture

از آنجا که لاراول از الگوی MVC پیروی می‌کند و برای ایجاد یک برنامه وب تعاملی، کاملا مناسب است.

پخش شدن آسان

لاراول به شما کمک می‌کند برنامه‌های وب را با داده‌های زمان واقعی (real-time) مانند رویدادهای زنده، پخش گسترده و… اجرا کنید.

 

مقاله پییشنهادی : طراحی سایت با جنگو
طراحی سایت با جنگو
ویژگی Artisan

یک رابط خط فرمان به نام Artisan در لاراول وجود دارد که به توسعه‌دهندگان با ویژگی‌های از پیش تولید شده مانند مدیریت مهاجرت پایگاه داده، تولید کدهای اساسی و… کمک می‌کند. به خاطر همین ویژگی توسعه‌دهنده دیگر برای ایجاد و توسعه یک برنامه‌ی وب لازم نیست از اول تمامی فرایند را طی کند.

تست و آزمایش

تست بهترین مزیت لاراول است. زیرا وقتی برنامه وب را با لاراول آزمایش می‌کنید قسمت تست واحد داخلی به طور خودکار برنامه را آزمایش می‌کند و موجب حذف چارچوب regression می‌شود. از این رو لاراول روند آزمایش را نیز آسان‌تر می‌کند.

 

دوره پیشنهادی: آموزش لاراول
آموزش پایتون

 

چارچوبی بهتر برای توسعه‌ی وب، جنگو یا لاراول؟

جنگو چارچوبی است برای کمال‌گرایان. جنگو در پایتون نوشته شده و بسیار قدرتمند و محبوب است. شما اگر بخواهید برنامه‌ای با جنگو بسازید نیاز به داشتن دانش خاصی ندارید زیرا جنگو همانطور که گفتیم دارای اسناد قابل فهم و آسانی است که هر فردی می‌تواند به راحتی آن را بیاموزد. جنگو چارچوبی منبع باز است که بسیار محیطی گسترده دارد که توسط توسعه‌دهندگان اداره می‌شود.

لاراول چارچوبی است برای صنعتگران وب. لاراول به عنوان چارچوب PHP برای صنعتگران وب شناخته می‌شود. لاراول  یک چارچوب PHP منبع باز و کاملا رایگان است. این چارچوب می‌تواند به شما در ساخت هر نوع وب سایتی چه از CMS ساده گرفته تا شبکه‌های اجتماعی و … کمک کند.

چارچوبی بهتر برای توسعه‌ی وب، جنگو یا لاراول؟

از نظر زبان برنامه‌نویسی، جنگو یا لاراول:

جنگو (Django) توسط برنامه‌نویسان بسیار توصیه می‌شود  و برخلاف لاراول (Laravel)، از روش MVT یا Model View Template پیروی می‌کند. بررسی شاخص انجمن برنامه‌نویسی TIOBE به شما می‌گوید که زبان برنامه‌نویسی پایتون در جایگاه چهارم قرار دارد که دومین زبان محبوب در GitHub است. 

لاراول از رویکرد OOP یا Object-Oriented Programming و MVC یا Model-View-Controller پیروی می‌کند. بر اساس رتبه‌بندی در فهرست TIOBE Community زبان برنامه‌نویسی PHP در جایگاه ۷ قرار دارد که پنجمین زبان محبوب در GitHub است.

 

مقاله پییشنهادی : برنامه نویس جنگو
چگونه برنامه نویس جنگو شویم

از نظر منحنی یادگیری، جنگو یا لاراول:

در جنگو منحنی یادگیری عملاً وجود ندارد. بنابراین استفاده از جنگو ساده و کاملاً آسان است. با ارائه‌ی خوانایی بهتر برای کدنویسی، این فریمورک بلافاصله کار توسعه‌دهنده مبتدی را راحت می‌کند.

لاراول بسیار بصری است و به شما امکان می‌دهد با استفاده از انتقال پایگاه داده، Eloquent ORM Composer، بسته‌ها، REST، الگو و … بر توسعه‌ی PHP مدرن تسلط داشته باشید. در لاراول منابع یادگیری فراوان است، اما با توجه به منحنی یادگیری شیب‌دار لاراول، باید بر آن تسلط کامل داشته باشید.

از نظر کتابخانه، جنگو یا لاراول:

جنگو چون یک چارچوب شامل باتری (batteries included) است، یک کتابخانه واقعا قوی دارد. بسته‌های خودگردان زیادی وجود دارد که ویژگی‌های قابل استفاده مجدد را ارائه می‌دهند.

لاراول دارای کتابخانه‌ی مناسب و خوبی است که شما می‌توانید با آن هر وب سایتی را بسازید. این کتابخانه دارای مستندات کامل با آموزش‌های ویدیویی بسیار گسترده است.

از نظر کتابخانه، جنگو یا لاراول:

از نظر مشارکت‌های گیت‌هاب (GitHub)، جنگو یا لاراول:

جنگو در ۱۳ فوریه ۲۰۱۸ یک جامعه بزرگ متشکل از ۱۵۳۰+ مشارکت‌کننده ارائه می‌دهد. اگر در هنگام توسعه برنامه‌ها با مشکلی روبرو شدید می‌توانید با مراجعه به این جامعه‌ی بزرگ مشکل خود را حل کنید.

جامعه‌ی لاراول در مقایسه با جنگو بسیار کوچکتر است. در ۱۳ فوریه ۲۰۱۸ حدود ۴۳۵+ مشارکت‌کننده وجود داشت. با این حال، توسعه‌دهندگان جدیدی هر روزه در حال پیوستن به آن هستند.

چه شرکت‌های از جنگو و لاراول استفاده می‌کنند؟

به خاطر اینکه جنگو در مقیاس‌های بالا قرار می‌گیرد و تقاضای پذیرش بالای ترافیک‌ها را دارد مورد استفاده‌ی سایت‌های بسیار زیاد و شبکه‌های اجتماعی قرار می‌گیرد مانند: Pinterest, Instagram, Sauce Labs, Udemy, Mozilla Firefox, NASA, Onion, Mahalo, The Washington Post و …

 

مقاله پییشنهادی : جنگو یا نود جی‌ اس
جنگو یا نود جی‌ اس

 

با لاراول می‌توانید پروژه‌های عالی بسازید چند تا از این پروژه‌های معروف را در این بخش برای شما آورده‌ایم که عبارتند از: Explore Georgia, CEENTA, Invite Watch, Packet, Utrip و …

نتیجه‌گیری

در آخر این جنگ میان جنگو یا لاراول، مطمئناً بحث اصلی میان پایتون و PHP است. زیرا این دو (پایتون و PHP) سازنده‌ی اصلی جنگو و لاراول هستند. حتی اگر انتخاب نهایی به نوع کار شما بستگی داشته باشد، باز هم شاید خودتان متوجه شده باشید که جنگو برای توسعه‎ی برنامه‌های وب کاملا مناسب و حرفه‌ای‌تر عمل می‌کند.

از طرفی دیگر لاراول رویکردی آسان برای مبتدیان، خصوصاً در مسیریابی، ارائه می‌دهد. با استفاده از این چارچوب می‌توانید به راحتی برنامه‌های عظیم سازمانی یا API‌های ساده JSON بسازید و به راحتی از طریق تست واحد برنامه‌های خود را تست کنید. با این حال، این پایان ماجرا نیست.

در حالی که جنگو در هنگام برخورد با امنیت و عملکرد جلوتر می‌آید، اما به این معنی نیست که بهترین راه‌حل برای استفاده در همه موارد است. گاهی اوقات سادگی و سهولت استفاده، بسیار مهم‌تر از سرعت است. به همین دلیل امروزه هنوز تعداد زیادی توسعه‌دهنده از لاراول استفاده می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا