ایده اینترنت اشیاء (IoT) چندین سال است که مطرح شده است. اما همچنان صنعت (شرکتهای مستقر و راهاندازی) به دنبال اپلیکیشنها و مدلهای تجاری مناسب هستند. این دوره به معرفی مهمترین مفاهیم اینترنت اشیاء و ... ادامه
ایدهپردازی اپلیکیشنهای کاربردی برای اینترنت اشیاء در زمینه کسبوکار
درک درست از مفاهیم تجاری اینترنت اشیاء
طراحی مدلهای تجاری را برای اپلیکیشنهای کاربردی اینترنت اشیاء
آشنایی با با بسیاری از ابزارهای بسیار مفید در زمینه اینترنت اشیاء
ایده اینترنت اشیاء (IoT) چندین سال است که مطرح شده است. اما همچنان صنعت (شرکتهای مستقر و راهاندازی) به دنبال اپلیکیشنها و مدلهای تجاری مناسب هستند.
این دوره به معرفی مهمترین مفاهیم اینترنت اشیاء و مکانیسمهای مختلفی میپردازد که اینترنت اشیاء را مفید میکند. پشته ارزش اینترنت اشیاء نیز معرفی شده است و همچنین مقدمهای کوتاه برای نوآوری مدل کسبوکار ارائه شده است.
این دوره مبنایی برای سخنرانیهای پیشرفتهتر در مورد تأثیر اینترنت اشیاء بر مدلهای کسبوکار و فرصتهای کسبوکار اینترنت اشیا و مدلهای درآمدی است.
در طول دوره، شرکتکنندگان با ابزارها و طرحوارههای مفیدی آشنا میشوند که انتقال به زمینه و چالشهای کسبکار خود را تسهیل میکند.
اگر به تحول دیجیتال و اینترنت اشیاء علاقهمند هستید، اما هنوز باید بفهمید که چگونه این ایدهها را به زمینه کسبکار خود، استراتژی خود و به مدلهای تجاری پایدار تبدیل کنید، این دوره برای شما مناسب است.
این دوره مناسب افرادی است که مشتاق دگرگونی دیجیتال و اینترنت اشیاء هستند و میخواهند بهتر بفهمند که چگونه میتوان آن را به استراتژی تجاری و مدلهای تجاری ترجمه کرد.
نقل قول از یک شرکت کننده (15 اوت 2020):
"این یک دوره عالی بود که به من کمک کرد به طرق مختلف بفهمم چگونه میتوانم راهحلهای اینترنت اشیاء را به نقش خود در نوآوری در تجارت خود بیاورم. این دوره از انتظارات من فراتر رفت و موضوعات مختلفی را پوشش داد که حتی به آنها فکر نکرده بودم. دوره عالی! "
اینترنت اشیا (IoT) یکی از حوزههای مدرن، جذاب و پیشرفته تکنولوژی است که قابلیت اتصال طیف گستردهای از دستگاهها و اشیا را به اینترنت میدهد. اتصال نوع و تعداد دستگاهها به هم هیچ محدودیتی ندارد و با هدف به اشتراک گذاشتن اطلاعات یا دریافت فرمانهای خاص از یک دستگاه به دستگاه دیگر انجام میشود.
همین حالا هم شما در حال استفاده از اینترنت اشیا هستید. دستگاه هوشمند شما به اینترنت متصل است و دادهها را از یک دستگاه دیگر دریافت کرده و به تبادل آن با میلیاردها شی یا دستگاه دیگر میپردازد. آشنایی و آموزش اینترنت اشیا در کسب و کار میتواند یک جهش شغلی و مالی برای افراد علاقهمند به این زمینه یا برنامهنویسان و مهندسان کامپیوتر داشته باشد.
رشته اینترنت اشیا یکی از رشتههای مرتبط با مهندسی کامپیوتر در مقطع ارشد و دکتری است و دانشجویان حوزههای مهندسی کامپیوتر میتوانند وارد این حوزه شوند. فارغالتحصیلان و فعالان این رشته میتوانند در آینده به عنوان برنامهنویسان حوزه اینترنت اشیا و حتی ساخت دستگاههای مرتبط به صورت فردی یا تیمی فعالیت کنند.
گستردگی کاربرد این حوزه، امکان ورود فعالان این حوزه را به زمینههای مختلفی مثل حمل و نقل، لجستیک، پزشکی، زنجیره تامین و کشاورزی را امکانپذیر میکند. بهرهمندی از فضای اینترنت، استفاده حداکثری از فواید و مزایای آن و ادغام جهان دیجیتال و فیزیکی جذابیت این رشته را چندین برابر کرده است. اینترنت اشیا (IoT) دنیای هوشمند امروزی را هوشمندتر و واکنشگراتر میکند.
کاربرد اینترنت اشیا فقط به کسب و کارها خلاصه نمیشود. امروزه خانههای مدرن و هوشمند از اینترنت اشیا به صورت مداوم و به عنوان بخشی از سیستم مدیریت داخلی استفاده میکنند؛ مثلا تنظیم هوا، خاموش و روشن کردن تلویزیون و دیگر سیستمهای هوشمند.
شمار دستگاهها و اشیا که از با تکنولوژی اینترنت اشیا به هم متصل هستند از 15 میلیارد هم میگذرد. این تعداد دستگاهها طیف گسترده و متنوعی را شامل میشوند؛ از ماشینهای مکانیکی و دیجیتالی گرفته تا حسگرها، دوربینهای مدار بسته و حتی لوازم خانگی و خودروها. علاوه بر این قابلیت اتصال حیوانات و انسانها با یکدیگر و به کمک شناسههای منحصربهفرد دیجیتالی هم میسر میشود. به طور کلی، اینترنت اشیا موجب بهبود کارایی، پیشبینی مشکلات، بهبود کیفیت خدمات، کاهش هزینهها، افزایش امنیت و ارائه خدمات بهتر را تجربه کنند.
اینترنت اشیا در کسبوکارهای مرتبط با پزشکی و درمان هم حضور پررنگی دارد. کاربردهای آن در حوزه بهداشت و پزشکی کدامند؟ اینترنت اشیا در پزشکی (IoMT) یک فناوری جدید است که امکان اتصال سیستمهای بهداشتی، دستگاههای پزشکی و برنامهها با استفاده از فناوریهای شبکه را فراهم میکند. در ادامه به برخی از کاربردهای IoMT در حوزه بهداشت و پزشکی میپردازیم:
1. دسترسی بهتر به خدمات بهداشتی: اینترنت اشیا در پزشکی باعث سهولت در دستیابی بیماران به خدمات بهداشتی میشود.
2. مراقبت بهتر از بیماران: اینترنت اشیا در پزشکی یا IoMT با بررسی مداوم و نظارت بر وضعیت آنها موجب تهیه برنامههای درمانی متناسب، تشخیص زودهنگام مشکلات، اختلالات و بیماریها و بهبود مراقبت از بیماران از راه دور میشود.
3. IoMT و بهبود کارایی بیمارستانها: اتصال سیستمهای بیمارستانی به اینترنت و کامپیوترهای از قبل برنامهنویسیشده موجب بهبود عملکرد و افزایش کارایی بیمارستان، کادر درمان و روند رسیدگی به بیماران میشود.
به طور کلی IoMT دستگاههای هوشمند بیمارستانی را به اینترنت و شبکه اتصال داده و به دادههای بیماران و وضعیت آنها نظارت میکند. این نظارت موجب بهبود در فرآیند تصمیمگیری و برنامههای درمانی میشود. از سوی دیگر تجربه درمانی بیماران را ارتقا داده، موجب کاهش هزینهها و بهبود فرآیند درمان نیز میشود. برای مثال برخی از دستگاههای قابل پوشیدن که مبتنی بر IoMT هستند اطلاعات اضطراری بیمار را به کادر درمان ارسال میکنند. بدین ترتیب فرآیند پیگیری وضعیت بیمار با سرعت بیشتری انجام میشود.
اینترنت اشیا مزایای رقابتی زیادی را برای کسبوکارهای خرد و کلان به همراه دارد. از جمله این فواید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. کارایی و چابکی: افزایش کارایی، راندمان و بهرهوری از جمله مزایای جلبتوجهکننده اینترنت اشیا به حساب میآید. بهینهسازی زنجیره تامین و مدیریت هوشمند منابع از جمله سازوکارهایی برای افزایش بازدهی کسب و کار است.
2. پیشبینی و پیشگیری: اتصال دستگاهها و حسگرها به اینترنت امکان جمعآوری اطلاعات زمانبندی شده را فراهم میکند. بدین ترتیب تحلیلگران با پیش بینی و بررسی این دادهها اقدامات پیشگیرانه را زودتر از وقت موعد و با حداقل ضرر و زیان انجام میدهند.
3. کاهش هزینههای جانبی: اینترنت اشیا با امکان پیادهسازی سیستمهای هوشمند نظارت، تعمیر و هزینههای نگهداری به مدیریت مالی هزینهها کمک زیادی میکند. افزایش سود مالی از این جهت از دیگر مزایای آموزش اینترنت اشیا در کسب و کار است.
4. مدیریت هوشمند منابع: بهینهسازی مصرف آب در منازل و در حوزههای پرمصرف مثل کشاورزی از دیگر مزایای اینترنت اشیا به حساب میآید.
5. ارائه خدمات بهتر به مشتریان: اینترنت اشیا موجب بهبود تجربه مشتریان در استفاده از محصول و خدمات میشود. میتوان از مزایای آن در دستگاههای پزشکی و خودروهای هوشمند استفاده کرد.
این مزایا، آموزش اینترنت اشیا در کسب و کار را به اولویت و چشم انداز برای بسیاری از کارفرمایان و کارآفرینان تبدیل کرده است.
کاربرد رایانه و اینترنت در محیط کار تنها به دریافت و ارسال اطلاعات خلاصه نمیشود. اینترنت، پلی برای اتصال دنیای دیجیتال به دنیای فیزیکی به حساب میآید. اینترنت اشیا قابلیتها، امکانات و مزایای زیادی برای صاحبان کسب و کارهای کوچک و بزرگ به همراه دارد. برای رسیدن به این مزایا باید با چگونگی بهکارگیری اینترنت اشیا در کسب و کار آشنا شویم. در ادامه نگاهی به روشهایی که اینترنت اشیا به کسب و کارها کمک میکند خواهیم داشت:
1. کنترل دسترسی: دسترسی به قفل هوشمند و از راه دور امنیت را افزایش داده و امکان دسترسی از راه دور را نیز فراهم میکند.
2. نظارت و ثبت رویداد: ثبت و نظارت بر رویدادها با کمک سیستمهای نظارتی مثل دوربین مدار بسته ممکن میشود.
3. مدیریت پویا موجودی: برچسبهای هوشمند RFID برای کالاهای مصرفی سریع ارزش بسیاری دارند.
4. نگهداری: مراقبت، نگهداری و تعمیر تجهیزات با استفاده از ابزارها و رباتهای هوشمند تعمیر و نگهداری و به کمک فناوری اینترنت اشیا ممکن میشود.
5. مدیریت انرژی: کاهش انرژي مصرفی با کمک دستگاههای هوشمندو حسگرهای متصل به اینترنت عملی شدنی است.
6. بهبود تجربه کاربری: IoT موجب ارتقا تجربه کاربری میشود. مثالهایی از این قبیل عبارتند از: به کارگیری سیستم تنظیم هوشمند دما و روشنایی در هتلها و دستگاههای هوشمند.
7. تجزیه و تحلیل دادهها: IoT با اتصال به دستگاهها امکان جمعآوری، تجزیه و تحلیل و دستهبندی دادههای کلان را فراهم میکند. دسترسی به این دادهها به طور مستمر به مدیریت و تصمیمگیری استراتژیک سازمانها و کسب و کارها کمک میکند.
با آموزش اینترنت اشیا در کسب و کار میتوان پایداری و سودآوری آنها را افزایش داد و با بهینهسازی عملیات، نظارت موثرتری بر فرآیندها و کاهش هدرفتهای احتمالی داشت. این تکنولوژی، نقش مهمی در تغییر روند کسبوکارها و حرکت آنها به سمت هوشمندی و بهرهوری بیشتر دارد.
اینترنت اشیا (IoT) حوزهای جذاب و پرطرفدار است که به تبادل اطلاعات بین اشیا، ماشینها و انسانها از طریق اینترنت و شبکه میپردازد. اگر شما هم به این فناوری مدرن علاقهمند هستید میتوانید با آموزش به عضوی از این اکوسیستم 14.4 تریلیون دلاری تا ده سال آینده تبدیل شوید. در ادامه پیشنیازها و مسیر یادگیری و آموزش اینترنت اشیا در کسب و کار را بررسی کردهایم.
برای ساخت یا مدیریت یک محصول هوشمند مبتنی بر IoT باید 4 مهارت یا پیشزمینه را در کنار هم داشت. این مهارتها شامل آشنایی با الکترونیک، برنامه نویسی نرمافزار، برنامه نویسی و طراحی سخت افزار، تحلیل داده و توسعه اپلیکیشن است.
آشنایی با کاربرد های اینترنت در محیط کار و شناخت و درک روند سازوکار حسگرهای اینترنت اشیا هم سرفصل دیگری است که آشنایی با مفاهیم آن اهمیت زیادی در درک اینترنت اشیا دارد. یکی از بهترین و کاربردیترین دورههای آموزش اینترنت اشیا، دوره مکتب خونه است.
دوره آموزش تاثیر اینترنت اشیاء بر کسبوکار توسط پروفسور مارکوس وینبرگر استاد عالی دانشگاه علمی کاربردی آلن آلمان آموزش داده شده است. دکتر وینبرگر استاد اینترنت اشیاء (IoT) و فناوری بلاکچین و مدیر آزمایشگاه ایترنت اشیا بوش از سالهای 2012 تا 2016 است. تمرکز تحقیقات وی روی خانههای هوشمند، مدلهای کسب و کار اینترنتی و فناوری بلاک چین به کمک اینترنت اشیا است. این دوره با هدف آموزش مفاهیم و دادههای مرتبط با علم اینترنت اشیا طراحی شده است. نگاهی به سرفصلهای دوره آموزش تاثیر اینترنت اشیاء بر کسبوکار در مکتب خونه داشته باشید:
· مقدمه
· دانش اولیه IoT
· پشته ارزش IoT
· محصولات هوشمند
· دادههایی با وضوح بالا
· اقتصاد رفتاری
· مقدمهای بر نوآوری مدل کسبوکار (BMI)
· الگوهای بیزینس مدل و IoT
· سازنده بیزینس مدل IoT
· اعمال اینترنت اشیاء در تجارت شما
· مدلهای درآمد اینترنت اشیاء
· کاهش هزینه
· اکوسیستمها
دوره آموزش تاثیر اینترنت اشیاء بر کسبوکار یکی از دورههای کوتاه اما جامع و مفید در خصوص آموزش اینترنت اشیا در کسب و کار است که توسط وبسایت یودمی طراحی شده است. شما میتوانید این دوره را با زیرنویس فارسی از وبسایت مکتب خونه تهیه کنید.
در صورت علاقهمندی به فناوری اینترنت اشیا بهتر است سراغ دورههای قدم به قدم، پروژه محور و در عین حال جامع اینترنت اشیا بروید. این حوزه 14 تریلیون دلاری، زمینه خوبی برای تحصیل، فعالیت و رشد کسبوکارها برای علاقهمندان به تکنولوژي، برنامه نویسی و دنیای دیجیتال است. آموزش اینترنت اشیا با پایتون و دیگر زبانهای برنامه نویسی موضوعی است که در این دوره بررسی خواهد شد.
مکتب خونه با هدف آموزش پروژه محور اینترنت اشیا، دورهای مفید و کاربردی را در این خصوص در اختیارتان قرار میدهد. برای دسترسی به جزوه اینترنت اشیا و سرفصلهای این دوره نگاهی به توضیحات دوره و نظرات شرکت کنندگان بینالمللی آن داشته باشید. امکان دریافت گواهینامه معتبر مکتب خونه، دسترسی مادامالعمر به منابع آموزشی و تالار گفتگو از دیگر مزایای دریافت این دوره به حساب میآید. همین حالا با شرکت در این دوره مسیر ورود خود به این دنیای جذاب و مدرن را هموارتر کنید.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 1 امتیاز
1 نظرمدرس: جادی میرمیرانی
مدرس: هومن دهقانی
مدرس: هومن دهقانی
مدرس: جادی میرمیرانی
Markus استاد اینترنت اشیاء (IoT) و فناوری بلاکچین در دانشگاه علمی کاربردی آلن آلمان است. او در آنجا به ایجاد یکی از اولین برنامههای درسی اروپا که به طور خاص به اینترنت اشیاء اختصاص یافته است، کمک میکند. مارکوس از سال 2012 تا 2016 مدیر آزمایشگاه اینترنت اشیاء بوش در دانشگاه سنت گالن و ETH زوریخ بود. او و تیمش در آزمایشگاه بوش روی برنامههای اینترنت اشیاء در حوزههای خانه هوشمند و تحرک متصل و همچنین مدلهای کسبوکار اینترنت اشیاء و نقش فناوری بلاکچین در اینترنت اشیا تحقیق میکردند. مارکوس در سال 1998 به بوش پیوست. او مهندسی مکانیک را در مونیخ و تروندهایم نروژ خواند و دارای مدرک دکترا از دانشگاه فنی مونیخ است.
اطلاعات بیشتر