آموزش جمع‌بندی استاتیک

استاتیک یا(Statics) شاخه‌ای از مکانیک و علوم مهندسی است که به بحث و مطالعه درباره‌ی یک سیستم یا سامانه فیزیکی در حال تعادل می‌پردازد. این درس از مهم ترین و پایه ای ترین دروس برای ...

29 دانشجو
مقدماتی تا پیشرفته

به‌روزرسانی: ۱۴۰۳/۰۳/۰۷

محتوای دوره
پیش‌نیاز‌ها
درباره دوره
درباره استاد

آنچه در این دوره می‌آموزید

آشنایی با 10 فصل درس استاتیک بصورت جامع و در کمترین زمان

حل مسائل مخلف درس استاتیک

حل مسائل امتحانات، آزمون‌ها

موضوعات تعادل جسم صلب

محتوای دوره

10 فصل 36 جلسه 4 ساعت ویدیو
مفاهیم اولیه و تعاریف
استاتیک ذرات
استاتیک جسم صلب
مرکز نیروها و مرکز ثقل
قاعده گلدین (قضایای پاپوس)
تحلیل سازه ای - خرپا
تحلیل سازه ای - قاب و ماشین
نیرو در تیرها
اصطکاک
کار مجازی

پیش‌نیاز‌ها

این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به ساده‌ترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند به‌سادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیش‌نیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات می‌توانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.

درباره دوره

استاتیک یا(Statics) شاخه‌ای از مکانیک و علوم مهندسی است که به بحث و مطالعه درباره‌ی یک سیستم یا سامانه فیزیکی در حال تعادل می‌پردازد. این درس از مهم ترین و پایه ای ترین دروس برای رشته های مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی هوافضا و... بوده و به همین دلیل یادگیری کامل آن بسیار مهم است.

پایه و اساس اصلی این درس قانون اول و سوم نیوتن است که در آن‌ها به نیروهای واردشده بر یک جسم و بررسی وضعیت تعادل نیروها در اجسام در حال سکون پرداخته می‌شود. توجه داشته باشید که رشته‌های عمران و مکانیک، رشته‌هایی برای ساخت سازه‌های در حال سکون مانند دستگاه‌های کارخانه‌ها یا ساختمان‌ها هستند و به همین دلیل دانستن اینکه چگونه یک جسم می‌تواند در حالت سکون باقی بماند، اهمیت بسیار زیادی دارد. همین موضوع است که نشان می‌دهد یادگیری درست و اصولی درس استاتیک چقدر می‌تواند مهم باشد و فهم دروس بالاتر نظیر مقاومت مصالح، طراحی اجزای ماشین، مکانیک سیالات، تحلیل سازه و... را آسانتر کند.

در این دوره آموزشی تلاش شده است که همه مباحث موردنیاز دانشجویان همراه با 40 مثال جامع و کاربردی بررسی شود. این دوره دانشجویان را برای شرکت در امتحانات، آزمون های کنکورکارشناسی ارشد و استخدامی آماده کرده وهمچنین علاقه مندان به این درس را درکمترین زمان ممکن و بصورت فشرده با استاتیک آشنا می کند. مطالب این درس اغلب پایه‌ای هستند و دانشجویان هر‌رشتهی مهندسی که به‌نوعی با استاتیک سروکار دارند، می‌توانند از مباحث مطرح‌شده در این دوره آموزشی استفاده کنند.

پیش نیازهای این دوره آشنایی با ریاضیات پایه و فیزیک عمومی است. همچنین سعی شده مطالب ازصفرآموزش داده شود.

مطالبی که در این دوره با مثال های مختلف بررسی خواهد شد شامل:

مفاهیم اولیه و تعاریف (تعاریف اولیه در استاتیک ، بردارها و خواصشان)
استاتیک ذرات( آشنایی با نیرو و مفهوم گشتاور، کوپل، ساده سازی سیستم نیرو و کوپل)
استا   تیک جسم صلب( نمودار جسم آزاد، تعادل صفحه ای و فضایی جسم صلب)
مرکز نیروها و مرکزثقل(نیروهای گسترده،آشنایی با مرکزثقل، مرکز جرم، مرکز هندسی و قضایای پاپوس)
ممان های دوم سطح( محاسبه ممان های دوم سطح و قضیه انتقال محورهای موازی، دوران دستگاه مختصات و دایره مور)
تحلیل سازه- خرپاها( تحلیل خرپاها به روش مفصل و مقطع)
تحلیل سازه- قاب و ماشین(تحلیل قاب و ماشین ها و یافتن نیروهای اعضا)
نیرو در تیرها(بارهای داخلی، رسم نمودار نیروی برشی و ممان خمشی)
اصطکاک( بررسی مسائل اصطکاک خشک)
کارمجازی( اصل کارمجازی و حل مسائل به کمک آن ، انرژی پتانسیل و تعادل)

اگر فکر می کنید برای خواندن این درس زمان کمی دارید یا به امتحان درس نزدیک شده اید یا اینکه می خواهید در کمترین زمان این درس را به خوبی مرور کنید و برآن مسلط شوید این دوره برایتان مناسب بوده و شما را برای امتحانات و آزمون ها آماده می کند.

اطلاعات بیشتر

درباره استاد

 سید مصطفی بنی‌هاشمی از سال ۱۴۰۱ دانشجوی کارشناسی‌ارشد مهندسی مکانیک گرایش طراحی کاربردی دانشگاه صنعتی شریف بوده و در حوزه رباتیک و کنترل فعالیت می‌کند. وی دوران کارشناسی خود را در رشته مهندسی مکانیک با رتبه اول در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی سپری کرده و از طریق استعداد درخشان وارد مقطع کارشناسی‌ارشد دانشگاه صنعتی شریف شد. در حال حاضر فعالیت وی مربوط به طراحی، ساخت و کنترل ربات موازی کابلی در حوزه توان‌بخشی و رباتیک پزشکی است. از جمله افتخارات وی می‌توان به تدریس و سابقه دستیاری دروس مختلف نظریه و آزمایشگاهی رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد. همچنین وی دارای گواهی رتبه برتر المپیاد دانشجویی مهندسی مکانیک بوده و در فعالیت‌های پژوهشی و صنعتی نیز مشارکت دارد.

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

پس از سپری شدن زمان دوره، به محتوای دوره دسترسی خواهم داشت؟

بله؛ پس از سپری شدن مدت زمان دوره شما به محتوای دوره دسترسی خواهید داشت و می توانید از ویدئوها، تمارین، پروژه و دیگر محتوای دوره در صورت وجود استفاده کنید ولی امکان تصحیح تمارین توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه برای شما وجود نخواهد داشت.