آموزش رایگان دینامیک ماشین: دینامیک ماشین مجموعهای از مطالعات و تجزیه و تحلیلها دربارهی حرکت نسبی اجزای ماشین است که تغییر مکان، سرعت و شتاب را در برمیگیرد. در این علم توازن سیستمهای دوار، توازن ...
آموزش رایگان دینامیک ماشین: دینامیک ماشین مجموعهای از مطالعات و تجزیه و تحلیلها دربارهی حرکت نسبی اجزای ماشین است که تغییر مکان، سرعت و شتاب را در برمیگیرد. در این علم توازن سیستمهای دوار، توازن سیستمهای رفت و برگشتی، نیروها و گشتاورها، چرخدندهها و ... مورد بررسی قرار میگیرند.
آموزش رایگان دینامیک ماشین از جمله دروس مهندسی مکانیک با گرایش جامدات است و جز پرکاربردترین درس در این رشته بهحساب میآید؛ این درس به جهت آشنایی دانشجویان با حل روابط بین سیستمها و مکانیزمهای ماشینها برای تحلیل رفتارهای قطعات در انواع تجهیزات و توانایی آنها در بهینهسازی و طراحی مجدد، ارائه میشود.
هدف اصلی در این درس تحلیل سیستماتیکی و دینامیکی یک مکانیزم است که قبل از آن باید درجه آزادی مکانیزم مشخص شود؛ مفهوم درجه آزادی تعیین حداقل مختصاتهای تعمیمیافته سیستم است بهگونهای که در هر لحظه بتوان توصیف کاملی از پیکربندی سیستم را در دست داشت.
روابط مورداستفاده در این درس گروبلر است که با استفاده از روشهای مختلفی مانند برداری، ترسیمی، اعداد مختلط و... به کار گرفته میشود. در مکانیزمهایی که اجزا در تماس مستقیم با یکدیگر هستند، تحلیل سیستماتیک با استفاده از روابط مربوط به دو نقطه منطبق بر هم پیچیدگیهای خاصی دارد؛ به همین دلیل در این حالت مکانیزم معادل با پیچیدگی کمتر برای حل مسئله پیشنهاد میشود.
در تحلیل دینامیکی تعیین نیروها و گشتاورها موردنظر هستند، اگر دینامیک به دودسته دینامیک معکوس و دینامیک مستقیم تقسیمبندی شوند، در درس دینامیک ماشین دینامیک معکوس موردمطالعه قرار میگیرد. در این مطالعه شتاب خطی و زاویههای اجزای سیستم معلوم بوده و هدف از تحلیل تعیین نیروها و گشتاورها میباشد.
در تحلیل دینامیکی نیز از روشهایی مانند ترسیمی، ماتریسی و اعداد مختلط استفاده میشود. در این تحلیل در بحث توازن حذف کامل نیروهای دینامیکی و گشتاورها، کاهش این نیروها و گشتاورهای در سیستمهای رفت و برگشتی مورد تجزیهوتحلیل قرار میگیرد.
در این تحلیل دانشجویان یاد میگیرند که نیروها و گشتاورهای اینرسی موجب بروز ارتعاشاتی ناخواسته در سیستم میشوند و همچنین نحوه بالانس موتورهای خطی چند سیلندر و موتورهای v شکل آموزش داده میشود.
از جمله مفاهیم مهمی که در این درس ارائه میشود مباحث مربوط به تعیین مرکز جرم و ممان اینرسی است که علاوهبرآن مجموعههای معادل دینامیکی، شعاع ژیراسیون و مرکز ضربه نیز مورد بررسی قرار میگیرد. در این درس تحلیل نیرو چرخدندهها از مباحث اصلی میباشد، اما تحلیل سینماتیکی چرخدندههای ساده و اپیسیکلیک نیز در سرفصلهای آموزشی این دوره قرار دارد.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 57 امتیاز
29 نظرنظرات بیشتر
دکتر علی محمد شافعی دانشیار گروه مهندسی مکانیک دانشگاه شهید باهنر کرمان است. ایشان دوره کارشناسی خویش را در دانشگاه شهید باهنر کرمان و دورههای کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه علم و صنعت ایران گذراندهاند. زمینهی اصلی تحقیقاتی ایشان، تحلیل دینامیکی و کنترل سیستمهای رباتیکی است.
اطلاعات بیشتر