در دنیای اقتصادی و سیاسی امروزی، سازمان امور مالیاتی کشور یک وظیفه بر عهده اشخاص حقیقی و حقوقی که فعالیت تجاری انجام میدهند، گذاشته است. این وظیفه ارائه اظهار نامه مالیاتی بوده که مسلماً بیشتر ...
مهدی مرادی
در دنیای اقتصادی و سیاسی امروزی، سازمان امور مالیاتی کشور یک وظیفه بر عهده اشخاص حقیقی و حقوقی که فعالیت تجاری انجام میدهند، گذاشته است. این وظیفه ارائه اظهار نامه مالیاتی بوده که مسلماً بیشتر افراد با چنین واژهای برخورد داشتهاند. اغلب کشورهای دنیا طرح بودجهبندی خود را بر اساس مالیاتهای دریافتی تنظیم میکنند. این دوره آموزش پرکردن اظهار نامه مالیاتی به چگونگی پرکردن و تنظیم این نوع اظهارنامهها میپردازد.
درصورتی که صاحب کسبوکار و یا فعالیت اقتصادی هستید و اطلاعی از نحوه تکمیل اظهارنامه مالیاتی ندارید، این دوره آموزش پرکردن اظهار نامه مالیاتی مختص شما است. قبل از اینکه دوره تنظیم پرکردن اظهار نامه مالیاتی از مجموعه دورههای آموزش حسابداری مکتب خونه معرفی شود، بهتر است که توضیحات مختصری در این رابطه ارائه شود.
همانطور که در بالا ذکر شده است، اظهارنامه مالیاتی مربوط به یک نوع مالیات مستقیم و از نوع مالیات بر درآمد بوده ست که شرکتها و فعالان اقتصادی را موظف میسازد تا در پایان سال مالی هزینهها، میزان درآمد، میزان سود و زیان، استهلاک و غیره را به اداره مالیات گزارش دهند تا میزان مالیات پرداختی آنها بهطور دقیق مشخص شود که در دوره آموزش پرکردن اظهار نامه مالیاتی بهخوبی مورد پوشش واقع شده است.
بهطورکلی، مبلغ مالیاتی بر اساس فرم تکمیل و ارسال شده به سازمان امور مالیاتی توسط ممیزین اداره مالیات تعیین میشود و مودیان باید این مبلغ را پرداخت کنند. از آن جهت که اشخاص از میزان سود و زیان خود آگاه هستند، توصیه میکنیم که حتماً در زمان مقرر شده از طرف سازمان امور مالیاتی، تکمیل اظهارنامه مالیاتی را انجام دهند. توجه داشته باشید که امروزه، اظهارنامه الکترونیکی توسط فرآیندهای تحت سامانه متمرکز انجام و ارسال میشود.
دوره رایگان آموزش پرکردن اظهار نامه مالیاتی از آن جهت حائز اهمیت است که بسیاری از افراد حقیقی و حقوقی در سراسر دنیا، موظف به پرداخت مالیات به دولتها هستند. بهطورکلی، اشخاص زیر باید فرم مالیاتی را تکمیل و ارسال کنند:
توجه داشته باشید که اداره مالیات نیاز به یکسری اطلاعات در زمینه حسابداری و مالیات دارند. این اطلاعات به شرح زیر است.
توجه داشته باشید که اشخاص تا چهار ماه بعد از پایان سال مالی برای ارسال اظهارنامه الکتریکی وقت دارند. درصورتیکه مشکلی در نحوه پر کردن اظهار نامه پیش بیاید و یا در موعد مقرر ارسال نشود، این اشخاص، مشمول جرائم و تبعات از سمت بسیاری از سمت قانون خواهند شد. همچنین، سازمان امور مالیاتی باید اظهارنامههای ارسالی را حداقل تا یک سال پس از ارائه، بررسی و ابلاغ کند؛ لذا تصمیم گرفتیم تا آموزش پرکردن اظهار نامه مالیاتی را در اختیار شما قرار دهیم و کمکی جزئی به مؤدیان جهت بهرهمندی از مزایای ثبت اظهارنامه نماییم.
همانطور که میدانید این دوره با هدف آموزش پر کردن اظهارنامه مالیاتی آمادهسازی شده است. توجه داشته باشید که برای تسلیم اظهارنامه الکترونیکی باید به سایت سازمان امور مالیاتی کشور و به آدرس Tax.gov.ir مراجعه نمایید.
همچنین برای ارائه اظهار نامه، راهنما آموزش پرکردن اظهارنامه مالیاتی زیر را با دقت مطالعه کنید:
فرم این دسته از اظهارنامهها دارای چندین بخش است که به شرح زیر است:
بعد از تکمیل اطلاعات فوق، فرم تأیید نهایی اطلاعات را بررسی نمایید و بعد از کسب اطمینان از صحت تمام اطلاعات، تیک تأیید نهایی اطلاعات را فعال نمایید.
در مرحله بعدی و پس از تأیید اطلاعات ورودی، لیست قبوض به نمایش درمیآید و پس از انتخاب کد رهگیری اظهارنامه، اطلاعات اولیه نشان داده میشود. لازم به ذکر است که مبلغ قابل پرداخت هم به شکل پیشفرض با اظهارنامه تکمیل شده و قابلویرایش است.
برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی باید اطلاعات زیر را در فرم تکمیل کنند:
در آموزش رایگان نحوه پر کردن اظهارنامه اشخاص حقوقی که جز یکی از مباحث آموزش حسابداری است به شما یاد میدهیم که چگونه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی را پرکنید.
این دوره آموزش پرکردن اظهار نامه مالیاتی برای هرکسی که صاحب کسبوکار و یا فعالیت اقتصادی است و اطلاعی از نحوه تکمیل اظهارنامه مالیاتی ندارد، بسیار مناسب خواهد بود.
بعد از آموزش پرکردن اظهارنامه مالیاتی، وقت آن است که با مراحل ارسال فرم نهایی آشنا شوید. مراحل اصلی تسلیم اظهارنامه به شرح زیر است:
در مطالب فوق آموزش پرکردن اظهارنامه مالیاتی را خدمت شما ارائه کردیم. اکنون وقت آن است تا با نقش دفاتر قانونی در این فرآیند آشنا شوید. همانطور که میدانید تمامی مشمولان و مودیان موظف به پرداخت مالیات بر درآمد هستند؛ لذا این سوال پیش میآید که " چرا مالیات مشمولان به طور مستقیم توسط این دفاتر محاسبه و تعیین میشود ؟"
به طور خلاصه دفاتر کل یکی از مهمترین دفاتر قانونی هستند که تمام اطلاعات مرتبط با فعالیتهای حسابداری و مالیات سال گذشته در آن ثبت شده است. تمامی فعالیتهای اقتصادی به ترتیب براساس تاریخ وقوع، مبلغ، طرف معامله و سایر جزئیات باید به صورت روزانه در دفتر روزنامه ثبت شود و در آخر هر هفته به دفتر کل منتقل گردد.
دفتر دارایی نیز همانطور که از اسمش مشخص است، دفتری برای ثبت اموال منقول و غیر منقول خواهد بود و باید اطلاعات ذکر شده نهایت تا پایان فروردین سال بعد در این دفتر ثبت شوند. برای مثال، اطلاعات اقتصادی سال 1401 باید نهایت تا فروردین سال 1402 در این دفاتر به ثبت برسد.
در ادامه آموزش پرکردن اظهارنامه مالیاتی قصد بررسی ماده 100 مالیاتهای مستقیم داریم. براساس ماده 100، مودیان مکلفند اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیتهای اقتصادی خود را در یک سال مالیاتی برای هر واحد شغلی، تنظیم و تا آخر خردادماه سال بعد به سازمان امور مالیاتی محل شغل خود تسلیم نمایید.
توجه داشته باشید که مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده با یکدیگر محاسبه نمیشوند، زیرا مالیات بر درآمد در دسته مالیاتهای مستقیم قرار دارد.
مشمولان پرداخت به هرگونه مالیات باید مبلغ مشخص شده توسط سازمان مالیات را در موعد مقرر پرداخت کنند تا مشمول جرائم سنگین نشوند. در آخر، امیدواریم که دوره آموزش پر کردن اظهارنامه مالیاتی به شما کمک کند تا فرم اظهارنامه خود را بدون نقص پر کرده و با اطمینان کامل آن را ثبت نمایید.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 7 امتیاز
2 نظرمشاور رسمی مالیاتی
عضو جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ایران
مدیر موسسه مالی سرمایگان
اطلاعات بیشتر