آشنایی با محیط نرمافزار
آموزش ترسیم دوبعدی
آموزش ترسیم سهبعدی
آشنایی با ساخت متریال و محیط مونتاژ
آموزش نقشه کشی در کتیا
تلاش شده تا در این دوره، آموزش به صورتی باشد تا اصول کلی و پایهای آموزش داده شود. بنابراین، این دوره هیچ پیشنیازی ندارد و میتوانید از این دوره بهرهمند شوند.
نرمافزارهای مهندسی مکانیک در سه بخش طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)، ساخت به کمک کامپیوتر (CAM) و تحلیل به کمک کامپیوتر (CAE) مورد استفاده قرار میگیرند. نرمافزار کتیا (CATIA) هر سه کار بیان شده را با دقت بالا انجام میدهد و از این نظر کاربرد فراوانی در صنعت دارد. دوره آموزش مقدماتی نرم افزار کتیا نیز با هدف آموزش این نرم افزار محبوب تهیه و تدوین شده است که در ادامه معرفی خواهد شد.
کتیا یک نرمافزار طراحی صنعتی است که یک شرکت فرانسوی به نام داسو سیستم برای اولین بار تولید و استفاده کرد. این نرم افزار اولین بار برای توسعهی یک جت جنگنده به نام میراژ استفاده شد و بعدها کمکم پایش به خیلی از شرکتهای بزرگ و کوچک باز شد. این نرمافزار در ایران بسیار کاربردی بوده و در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار میگیرد.
دوره آموزش کتیا مقدماتی مکتب خونه در ٥ سرفصل شامل ٧ ساعت محتوای آموزش ویدیویی تهیه و تدوین شده است. در این دوره مقدمات کار با این ابزار کاربردی ارائه خواهد شد. کل مدت زمان لازم برای گذارندن این دوره 17 ساعت خواهد بود.
دانشجویان مقطع کاردانی ، کارشناسی و کارشناسی ارشد گرایشهای مختلف رشته مکانیک خودرو میتوانند از محتویات این دوره استفاده کنند. همچنین برای هنرجویان مقطع دهم و یازدهم و دوازدهم رشته مکانیک خودرو و تمام کسانی که در زمینه طراحی قطعات مختلف خودرو در حال فعالیت هستند میتوانند از آموزشها این دوره بهرهمند شوند.
علاوه بر محیطهای ذکرشده، کتیا دارای محیطهای دیگری مانند محیط طراحی سطوح آیرودینامیکی، طراحی سطوح نازک، تعیین پارامترهای فرایند ریختهگریریخته گری ، محیط طراحی ارگونومیک ، محیط طراحی ابر نقاط و غیره نیز است که این امکان را به ما میدهد تا طراحیهای پیچیده را انجام داده و تحلیلهای دقیقی انجام دهیم.
به کمک کتیا، میتوانیم هر قطعه صنعتی را طراحی کنیم و درنهایتدر نهایت نقشههای دوبعدی و سهبعدی آن را با دقت بالا به دست آوریم و دیگر به نقشهکشی با دست نیازی نخواهیم داشت.
امیر اینانلو، دانشآموخته کارشناسی مهندسی مکانیک خودرو و دانشجوی کارشناسی ارشد (دانشگاه علوم تحقیقات) است. ایشان تجربه فعالیت به عنوان مدرس رشته مکانیک خودرو داشته و مؤلف کتاب تست و کنکور رشته مکانیک، کتاب راهنمای درسی در سه پایه هنرستان را در کارنامه داشته و هماکنون بهعنوان مدرس رشته مکانیک و مدیرفنی در شرکتهای وابسته به وزارت راهداری و مشاوره تحصیلی رشته مکانیک فعالیت میکنند. از سوابق آموزشی وی میتوان به سابقه تدریس در بیش از ۵۰ دوره کارگاه آموزشی در زمینههای مکانیک خودرو و تدریس در آموزشگاهای برتر رشته مکانیک اشاره کرد.
از مهمترین کاربردهای کتیا میتوان موارد زیر را نام برد:
با آموزش دیدن این دوره آموزش مقدماتی کتیا شما میتوانید به راحتی با اصول طراحی دوبعدی، سهبعدی و نقشهکشی در محیط کتیا آشنا شوید و نقشه موردنظر قطعات را ترسیم کرده و به تحلیل عملکرد آن بپردازید.
در زیر فهرستی از سخت افزارهای لازم و مناسب کتیا آورده شده است:
از آنجایی که سرعت ساعت آن هسته بیشتر از هر متغیر دیگری عملکرد را تعیین میکند، ایستگاه کاری با هستههای کمتر (اما سرعت ساعت بالاتر) ایده آل است؛ بنابراین ما یک پردازنده ۴ تا ۸ هستهای با سرعت کلاک پایه ۳.۰ گیگاهرتز و بالاتر را توصیه میکنیم.
به طور کلی، ۳ تا ۶ گیگابایت رم برای هر هسته CPU توصیه میشود. به عنوان مثال، اگر یک پردازنده ۱۲ هستهای را انتخاب کنید، ۳۲ گیگابایت برای کارهای ا ساسی یا ۶۴ گیگابایت برای بارهای کاری سختتر کافی است.
توصیه میکنم دو درایو حالت جامد داشته باشید که بهترین عملکرد را ارائه میدهند و در کنار آن اگر امکان دارد از یک SSD استفاده شود.
برای ساخت، طراحی محصول، معماری و کاربردهای مهندسی، ما یک کارت گرافیک NVIDIA Quadro را به جای کارتهای GeForce توصیه میکنیم. کارتهای Quadro به طور رسمی توسط شرکتهایی مانند Autodesk و Dassault تست شده و پشتیبانی میشوند. مهمتر از همه، برخلاف کارتهای GeForce، آنها دارای قابلیت محاسبه ممیز شناور با دقت دو برابر (FP64) هستند که برای این نوع برنامهها ضروری است.
نکته مهم در انتخاب سختافزار خوب این موضوع هست که نرم افزار کتیا به علت شبیهسازی و آنالیز از دستور رندرگیری بهره میگیرد و به علت همین امر باید توجه ویژهای به سیستم سختافزاری و همچنین نرمافزاری شود تا در هنگام استفاده از نرمافزار با مشکلی روبرو نشویم.