تا پایان تخفیف

آموزش مقدماتی نرم‌افزار کتیا

نرم‌افزارهای مهندسی مکانیک در سه بخش طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)، ساخت به کمک کامپیوتر (CAM) و تحلیل به کمک کامپیوتر (CAE) مورد استفاده قرار می‌گیرند. نرم‌افزار کتیا (CATIA) هر سه کار بیان شده را ...

گواهی‌نامه
4.7 (13 امتیاز)
187 دانشجو
مقدماتی
محتوای دوره
پیش‌نیاز‌ها
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

آنچه در این دوره می‌آموزید

آشنایی با محیط نرم‌افزار

آموزش ترسیم دوبعدی

آموزش ترسیم سه‌بعدی

آشنایی با ساخت متریال و محیط مونتاژ

آموزش نقشه کشی در کتیا

محتوای دوره

5 فصل 46 جلسه 7 ساعت ویدیو
مقدمه و توضیحات کلی نرم‌افزار
ترسیم دوبعدی
ترسیم سه‌بعدی
ساخت متریال و محیط مونتاژ
نقشه‌کشی در کتیا

پیش‌نیاز‌ها

این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به ساده‌ترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند به‌سادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیش‌نیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات می‌توانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.

درباره دوره

نرم‌افزارهای مهندسی مکانیک در سه بخش طراحی به کمک کامپیوتر (CAD)، ساخت به کمک کامپیوتر (CAM) و تحلیل به کمک کامپیوتر (CAE) مورد استفاده قرار می‌گیرند. نرم‌افزار کتیا (CATIA) هر سه کار بیان شده را با دقت بالا انجام می‌دهد و از این نظر کاربرد فراوانی در صنعت دارد. دوره آموزش مقدماتی نرم افزار کتیا نیز با هدف آموزش این نرم افزار محبوب تهیه و تدوین شده است که در ادامه معرفی خواهد شد.

 کتیا یک نرم‌افزار طراحی صنعتی است که یک شرکت فرانسوی به نام داسو سیستم برای اولین بار تولید و استفاده کرد. این نرم افزار اولین بار برای توسعه‌ی یک جت جنگنده به نام میراژ استفاده شد و بعدها کم‌کم پایش به خیلی از شرکت‌های بزرگ و کوچک باز شد. این نرم‌افزار در ایران بسیار کاربردی بوده و در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دوره آموزش کتیا مقدماتی

دوره آموزش کتیا مقدماتی مکتب خونه در ٥ سرفصل شامل ٧ ساعت محتوای آموزش ویدیویی تهیه و تدوین شده است. در این دوره مقدمات کار با این ابزار کاربردی ارائه خواهد شد. کل مدت زمان لازم برای گذارندن این دوره 17 ساعت خواهد بود.

دوره آموزش کتیا مقدماتی برای چه کسانی مناسب است؟

دانشجویان مقطع کاردانی ، کارشناسی و کارشناسی ارشد گرایش‌های مختلف رشته مکانیک خودرو می‌توانند از محتویات این دوره استفاده کنند.  همچنین برای هنرجویان مقطع دهم و یازدهم و دوازدهم رشته مکانیک خودرو و تمام کسانی که در زمینه طراحی قطعات مختلف خودرو در حال فعالیت هستند می‌توانند از آموزش‌ها این دوره بهره‌مند شوند.

معرفی بخش‌های مهم کتیا که در این دوره مورد بررسی قرار می‌گیرد

  • محیط Part design: در این محیط قطعات را در محیط سه‌بعی حجم می‌دهیم. نقشه‌هایی که در محیط sketcher طرح کرده‌ایم در این محیط به قطعات سه‌بعدی تبدیل می‌کنیم.
  • محیط sketcher: در این محیط ما می‌توانیم طرح خود را در دو بعد طراحی کنیم و اندازه‌های لازم را منظور کنیم.
  • محیط Assembly design: گاهی یک سیستم از چند قطعه تشکیل می‌شود و لازم است هر قطعه جداگانه طراحی شده و مونتاژ شود. این کار را در این محیط باید انجام داد.
  • محیط Drafting: در صنایع برای تولید هر قطعه نقشه آن لازم است. در نرم افزار کتیا برای تولید نقشه از محیط drafting استفاده می‌کنیم.

علاوه بر محیط‌های ذکرشده،  کتیا  دارای محیط‌های دیگری  مانند محیط طراحی سطوح آیرودینامیکی، طراحی سطوح نازک، تعیین پارامترهای فرایند ریخته‌گریریخته گری ، محیط طراحی ارگونومیک ، محیط طراحی ابر نقاط و غیره نیز است که این امکان را به ما می‌دهد تا طراحی‌های پیچیده را انجام داده و تحلیل‌های دقیقی انجام دهیم.

به کمک کتیا، می‌توانیم هر قطعه صنعتی را طراحی کنیم و درنهایتدر نهایت نقشه‌های دوبعدی و سه‌بعدی آن را با دقت بالا به دست آوریم و دیگر به نقشه‌کشی با دست نیازی نخواهیم داشت.

کاربرد کتیا چیست؟

از مهم‌ترین کاربردهای کتیا می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • این برنامه می‌تواند هر قطعه را در هر سطحی از پیچیدگی هم که باشد طراحی و مدل‌سازی کند.
  • طراحی دوبعدی و سه‌بعدی صنعتی به کمک کتیا می‌تواند انجام شود.
  • کتیا از پس طراحی مکانیزم‌ها و سیستم‌های هیدرولیکی، الکتریکی و… برمی‌آید و می‌تواند این پروژه‌ها را تجزیه‌وتحلیل کند.
  • مهندسان به کمک این نرم‌افزار می‌توانند کارهای شبیه‌سازی هم انجام دهند.
  • طراحی قالب از دیگر کاربردهای کتیا است.
  • شرکت‌های بزرگ از کتیا برای مدیریت پروژه‌هایشان هم استفاده می‌کنند.
  • کتیا هم‌چنین می‌تواند در کنار چند نرم‌افزار دیگر مثل ENOVIA، DELMIA، Smart team قرار بگیرد و البته نقش نرم‌افزار پایه را بازی کند. 

با آموزش دیدن این دوره آموزش مقدماتی کتیا شما می‌توانید به راحتی با اصول طراحی دوبعدی، سه‌بعدی و نقشه‌کشی در محیط کتیا آشنا شوید و نقشه موردنظر قطعات را ترسیم کرده و به تحلیل عملکرد آن بپردازید.

سخت افزار های مناسب برای برنامه کتیا:

در زیر فهرستی از سخت افزارهای لازم و مناسب کتیا آورده شده است:

پردازنده

از آنجایی که سرعت ساعت آن هسته بیشتر از هر متغیر دیگری عملکرد را تعیین می‌کند، ایستگاه کاری با هسته‌های کمتر (اما سرعت ساعت بالاتر) ایده آل است؛ بنابراین ما یک پردازنده ۴ تا ۸ هسته‌ای با سرعت کلاک پایه ۳.۰ گیگاهرتز و بالاتر را توصیه می‌کنیم.

حافظه رم

به طور کلی، ۳ تا ۶ گیگابایت رم برای هر هسته CPU توصیه می‌شود. به عنوان مثال، اگر یک پردازنده ۱۲ هسته‌ای را انتخاب کنید، ۳۲ گیگابایت برای کارهای ا ساسی یا ۶۴ گیگابایت برای بارهای کاری سخت‌تر کافی است.

حافظه ذخیره‌سازی

توصیه می‌کنم دو درایو حالت جامد داشته باشید که بهترین عملکرد را ارائه می‌دهند و در کنار آن اگر امکان دارد از یک SSD استفاده شود.

کارت گرافیک

برای ساخت، طراحی محصول، معماری و کاربردهای مهندسی، ما یک کارت گرافیک NVIDIA Quadro را به جای کارت‌های GeForce توصیه می‌کنیم. کارت‌های Quadro به طور رسمی توسط شرکت‌هایی مانند Autodesk و Dassault تست شده و پشتیبانی می‌شوند. مهم‌تر از همه، برخلاف کارت‌های GeForce، آن‌ها دارای قابلیت محاسبه ممیز شناور با دقت دو برابر (FP64) هستند که برای این نوع برنامه‌ها ضروری است.

نکته مهم در انتخاب سخت‌افزار خوب این موضوع هست که نرم افزار کتیا به علت شبیه‌سازی و آنالیز از دستور رندرگیری بهره می‌گیرد و به علت همین امر باید توجه ویژه‌ای به سیستم سخت‌افزاری و هم‌چنین نرم‌افزاری شود تا در هنگام استفاده از نرم‌افزار با مشکلی روبرو نشویم.

آموزش تصویری مقدماتی کتیا

کتیا (CATIA) یک نرم افزار مهندسی است که برای طراحی، ساخت و تحلیل به کمک کامپیوتر (CAD، CAM و CAE) ساخته شده است. این برنامه توسط شرکت فرانسوی داسو سیستم تولید شده است. اولین پروژه‌ی عملی و واقعی با این نرم افزار، توسعه‌‌ی یک جت جنگنده به نام میراژ بود. این روزها از کتیا برای تولید و طراحی قطعات و پروژه‌های زیادی در مهندسی استفاده می‌شود.

کتیا قدرتمندی زیادی را در اختیار کاربر می‌گذارد. این نرم افزار ابزارها،‌ محیط‌ها و امکاناتی دارد که به راحتی می‌توان به طراحی دو بعدی و سه بعدی برای قطعات مختلف پرداخت. در پایان طراحی نیز می‌توان خروجی‌های مختلفی از طرح گرفت که برای ارائه، شفافیت بیش‌تری را در اختیار می‌گذارد.

کاربردهای کتیا

کاربردهای نرم افزار کتیا، بسیار گسترده‌تر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد. طراحی خودرو، طراحی کشتی، طراحی و ساخت هواپیما، قطعات صنعتی و غیره تنها گوشه‌ی کوچکی از کاربردهای این برنامه به شمار می‌آیند. این وسعت کاربرد، سبب شده است تا یادگیری کتیا برای مهندسین در صنایع مختلف، یک الزام باشد. 

در آموزش تصویری مقدماتی کتیا، سطح پایه‌ی کار با این نرم افزار در قالب ویدیوهای آموزشی و تمرین‌های متعدد، ارائه می‌شود. شما می‌توانید بعد از گذراندن دروه‌ی آموزش کتیا مقدماتی، فیلم آموزش کتیا پیشرفته را تهیه کرده و برای حرفه‌ای‌تر شدن در کار با کتیا، آموزش‌های لازم را ببینید.

در کنار آموزش‌های تصویری، استفاده از دیگر منابع آموزشی نیز مفید خواهد بود. شما می‌توانید از آموزش کتیا pdf، کتاب آموزش کتیا و حتی مقالات متعدد آموزشی در این زمینه بهره بگیرید. در مکتب خونه هم‌چنین پکیج کامل آموزش کتیا رایگان قرار داده شده است که برای آموزش رایگان کتیا صفر تا صد مناسب و ایده‌آل خواهد بود.

آموزش تصویری مقدماتی کتیا برای چه افرادی مناسب است؟

به‌طور کلی هر کسی که سروکاری با برنامه‌ی کتیا داشته باشد، می‌تواند یادگیری این نرم افزار را با دوره‌ی آموزش تصویری مقدماتی کتیا آغاز کند. دانشجویان و مهندسان گرایش‌های مختلف مهندسی مکانیک و صنایع، احساس نیاز بیش‌تری برای کار با این برنامه خواهند داشت. این دوره آموزشی به شما کمک می‌کند تا به‌طور پروژه محور و عملی، ابزارهای اصلی و محیط‌های مختلف کتیا را یاد بگیرید و استارت طراحی در کتیا را بزنید.

چرا باید از دوره‌ی آموزشی استفاده کنیم؟

یادگیری مهارت، با انجام عملی تمارین و پروژه‌ها مقدور است. لذا باید منبعی را برای یادگیری انتخاب کنید که حجم کافی از تمارین را شامل شده باشد. کتاب‌ها، مقالات و جزوات آموزشی، به اندازه‌ی ویدیو و منابع تصویری، برای انتقال مفاهیم کار عملی، مناسب نیستند. به همین دلیل فیلم‌های آموزشی به شما کمک می‌کنند تا تصویر دقیقی از مراحل انجام پروژه را ببینید و یاد بگیرید.

دوره‌ی آموزش تصویری کتیا چقدر طول می‌کشد؟

این دوره در ۷ ساعت ویدیو به شما کار با کتیا را آموزش می‌دهد. البته برای گذراندن کامل، شما حدود ۱۷ ساعت زمان نیاز دارید. یعنی اگر روزانه در حدود ۲ ساعت زمان برای یادگیری با این دوره اختصاص دهید، در حدود یک هفته، دوره را به پایان می‌رسانید. این دوره در واقع جزو دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت است که به آموزش ابزارهای ضروری و کاربردی برنامه در آن پرداخته شده است.

در دوره‌ی آموزش کتیا مقدماتی چه چیزهایی یاد می‌گیریم؟

دوره‌های آموزشی مختلف، سرفصل‌های متفاوتی را پوشش می‌دهند. همین تفاوت سرفصل‌ها، تاحدودی روان بودن دوره‌های آموزشی و کاربردی بودن آن را روشن می‌کند. در دوره‌های آموزشی مکتب خونه، انسجام و کامل بودن خوبی از مباحث آموزشی دیده می‌شود.

در دوره‌ی آموزش تصویری مقدماتی کتیا، شما در پنج سرفصل کلی، کار با کتیا را می‌آموزید. این سرفصل‌ها در  دوره‌های دیگر نظیر آموزش کتیا مقدماتی رایگان و آموزش کتیا هومن در مکتب خونه نیز دیده می‌شود. در زیر، لیست سرفصل‌ها آورده شده است.

•      فصل اول: مقدمه‌ای بر کتیا و توضیحات کلی درباره‌ی آن

تمام دوره‌های آموزشی (به خصوص سطوح مقدماتی) سرفصلی برای معرفی دوره و توضیحات اجمالی آن دارند. در این سرفصل، به طور کلی، محیط‌های کتیا و توضیحات اولیه‌ی کار با آن ذکر شده است.

•      فصل دوم: ترسیم دو بعدی در کتیا

در این سرفصل، به طور کامل با تمام ابزارها ترسیم دو بعدی و محیط مربوطه آشنا خواهید شد. معرفی جعبه ابزارها، اندازه‌گذاری، ترسیم خط و نقطه، انتقال ترسیم و غیره برخی از مباحثی است که در این فصل مطرح می‌شود. در انتهای این سرفصل برای ترسیم دو بعدی هر قطعه در محیط برنامه‌ی کتیا آمادگی دارید.

•      فصل سوم: ترسیم سه بعدی در کتیا

ترسیم و طراحی سه بعدی، از مهم‌ترین قابلیت‌های برنامه‌ی کتیا به شمار می‌آید. در این سرفصل با محیط ترسیم سه بعدی کتیا و جعبه ابزارهای آن بیش‌تر آشنا می‌شوید. ایجاد سوراخ، حجم، رزوه، اتصالات جسم‌ها به هم، انتقال اجسام و غیره از مباحث مهم این سرفصل آموزشی به شمار می‌آیند. در پایان این سرفصل شما قادر هستید تا از اسکچ، طرح سه بعدی آن را ترسیم کنید و حتی جنس قطعه را مشخص کنید.

•      فصل چهارم: ساخت متریال و محیط مونتاژ

در این سرفصل یاد می‌گیرید که چطور قطعات مختلف را به هم مونتاژ کنید تا یک محصول کلی ساخته شود. این‌جا یاد می‌گیرید که موقعیت دقیق هر قطعه، درجه آزادی و جهت‌گیری آن را چطور تعیین کنید. آشنایی با محیط مونتاژ، قیدگذاری، اعمال جنس به قطعه، رندرگیری، ساخت متریال و غیره از مهم‌ترین موضوعات این سرفصل‌ آموزشی به شمار می‌آیند.

•      فصل پنجم: نقشه‌کشی در کتیا

در این سرفصل یاد می‌گیرید که چطور با ابزارهای آن، نماها و نقشه‌ی دلخواه را ایجاد کنید. نقشه‌ها کاربرد زیادی در بخش عملی پروژه دارند. محیط drafting، ایجاد برش، نما، اندازه‌گذاری قطعه، ترسیم جدول و نقشه کشی در این سرفصل مطرح خواهد شد.

مزایای دوره‌های مکتب خونه

اگر برایتان سؤال است که چرا باید از دوره‌های آموزشی مکتب خونه برای یادگیری مباحث مختلف استفاده کنید، در این بخش مهم‌ترین مزایایی که با شرکت در این دوره‌ی آموزشی کسب می‌کنید را ذکر کرده‌ایم. 

سرفصل‌های کامل آموزشی

سرفصل‌های آموزشی، تیتر دقیق چیزی هستند که در یک دوره‌ی آموزشی یاد می‌گیرید. لذا کامل بودن و در عین حال دقیق بودن این سرفصل‌ها اهمیت فراوانی در سطح یادگیری شرکت کننده خواهد داشت. در مکتب خونه، دوره‌های آموزشی براساس سطح آموزش تقسیم‌بندی شده‌اند. بنابراین شما دوره‌های مقدماتی، متوسطه و پیشرفته را برای یادگیری یک مهارت خاص در این آکادمی پیدا می‌کنید. در هر سطح، عناوین متناسب و کاملی گنجانده می‌شود.

پروژه محور بودن دوره‌ها

تمرین‌های عملی و پروژه‌ها کمک می‌کنند تا کار با نرم افزار یا مهارت خاص را به‌طور واقعی یاد بگیرید. این یکی از ویژگی‌های مهمی است که در آموزش‌های مکتب خونه دیده می‌شود.

امکان اخذ گواهی‌نامه‌ی مکتب خونه

گواهی‌نامه‌ها تأثیر بسزایی در ارتقای رزومه‌ و تثبیت مهارت‌های دریافتی دارد. در پایان دوره‌های آموزشی مکتب خونه، اگر در دوره و تمارین آن نمره‌ی حدنصاب قبولی را دریافت کنید، گواهی‌نامه‌ی شرکت در دوره برایتان صادر می‌شود.

دریاقت خدمات منتورینگ در طی دوره

خدمات منتورینگ مجموعه‌ی کاملی از خدمات راهنما و پشتیبانی در طی دوره است. دانشجو می‌تواند سؤالات خود را در قالب تیکت مطرح کرده و پروژه‌ها و تمارین خود را ارسال کند.

تالار گفت‌وگو برای دانشجویان و اساتید

تالار گفت‌وگو محیط جذابی برای ارتباط‌گیری دانشجویان با هم است. در این تالار می‌توانید پیرامون مبحث آموزشی مورد نظر، با دیگر دانشجویان به بحث و گفت‌وگو بپردازید.

تسهیل استخدام

مکتب خونه به شما کمک می‌کند تا بتوانید مهارت‌های خود را در قالب مدل به جاب ویژن بیافزایید و در نتیجه فرصت‌های شغلی بهتر و بیش‌تری در زمینه‌ی مورد نیاز، دریافت کنید.

آموزش تصویری کتیا در مکتب خونه

در آکادمی مکتب خونه، منابع متعدد برای آموزش نرم افزار کتیا قرار داده شده است. آموزش تصویری مقدماتی کتیا یکی از دوره‌های پرطرفدار برای یادگیری این برنامه است. این دوره‌ی آموزشی به شما کمک می‌کند تا کلیه‌ی ابزارهای مهم و کاربردی این برنامه را در کم‌ترین زمان ممکن یاد بگیرید. وجود تمارین کافی و پروژه‌های عملی و هم‌چنین سرفصل‌های دقیق برای یادگیری سطح مقدماتی کتیا از ویژگی‌های اصلی این دوره به شمار می‌آید.

 

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

4.7

از مجموع 13 امتیاز

10 نظر

2 ماه پیش

توضیحات استاد بسیار روون و قابل درک و میزان تسلط شون به مباحث عالی بود

هانیه حیدری

هانیه حیدری

3 ماه پیش

سلام.ممنون از جناب اینانلو برای اموزش عالی شون انشالله دوره پیشرفته رو هم ارائه بدن

مریم کرنوشی

مریم کرنوشی

4 ماه پیش

بسیار عالی خدا قوت

سپهر مشیری

سپهر مشیری

8 ماه پیش

روش آموزش استاد خیلی خوبه .وجز به جز همه رو یاد میدن

رضا حسني گملي

رضا حسني گملي

8 ماه پیش

بسیار کامل و مفید.

حسین حسین زاده

حسین حسین زاده

11 ماه پیش

بسیار عالی و درجه یک . مختصر و مفید و فوق العاده کاربردی

علیرضا عسگری

علیرضا عسگری

نظرات بیشتر

گواهی‌نامه

آموزش مقدماتی نرم‌افزار کتیا

پس از گذراندن محتوای دوره به صورت آنلاین (بدون دانلود) در سایت مکتب‌خونه، در صورتی‌ که حد نصاب قبولی در دوره را کسب و تمرین ها و پروژه های الزامی را ارسال کنید، گواهی‌نامه رسمی پایان دوره توسط مکتب‌خونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار می‌گیرد.

قابل اشتراک‌گذاری در

linkdin

دوره‌های پیشنهادی

درباره استاد

امیر اینانلو
امیر اینانلو
1 دوره
187 دانشجو

امیر اینانلو، دانش‌آموخته کارشناسی مهندسی مکانیک خودرو و دانشجوی کارشناسی ارشد (دانشگاه علوم تحقیقات) است. ایشان تجربه فعالیت به عنوان مدرس رشته مکانیک خودرو داشته و مؤلف کتاب تست و کنکور رشته مکانیک، کتاب راهنمای درسی در سه پایه هنرستان را در کارنامه داشته و هم‌اکنون به‌عنوان مدرس رشته مکانیک و مدیرفنی در شرکت‌های وابسته به وزارت راهداری و مشاوره تحصیلی رشته مکانیک فعالیت می‌کنند. از سوابق آموزشی وی می‌توان به سابقه تدریس در بیش از ۵۰ دوره کارگاه آموزشی در زمینه‌های مکانیک خودرو و تدریس در آموزشگاهای برتر رشته مکانیک اشاره کرد.

 

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

آیا در صورت خرید دوره، گواهی نامه آن به من تعلق می گیرد؟

خیر؛ شما با خرید دوره می توانید در آن دوره شرکت کنید و به محتوای آن دسترسی خواهید داشت. در صورتی که در زمان تعیین شده دوره را با نمره قبولی بگذرانید، گواهی نامه دوره به نام شما صادر خواهد شد.

حداقل و حداکثر زمانی که می توانم یک دوره را بگذرانم چقدر است؟

برای گذراندن دوره حداقل زمانی وجود ندارد و شما می توانید در هر زمانی که مایل هستید فعالیت های مربوطه را انجام دهید. برای هر دوره یک حداکثر زمان تعیین شده است که در صفحه معرفی دوره می توانید مشاهده کنید که از زمان خرید دوره توسط شما تنها در آن مدت شما از ویژگی های تصحیح پروژه ها توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه بهره مند خواهید بود.

در صورت قبولی در دوره، آیا امکان دریافت نسخه فیزیکی گواهی نامه دوره را دارم؟

خیر، به دلیل مسائل زیست محیطی و کاهش قطع درختان، فقط نسخه الکترونیکی گواهی‌نامه در اختیار شما قرار می‌گیرد

پس از سپری شدن زمان دوره، به محتوای دوره دسترسی خواهم داشت؟

بله؛ پس از سپری شدن مدت زمان دوره شما به محتوای دوره دسترسی خواهید داشت و می توانید از ویدئوها، تمارین، پروژه و دیگر محتوای دوره در صورت وجود استفاده کنید ولی امکان تصحیح تمارین توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه برای شما وجود نخواهد داشت.

صفحات پربازدید