نامپای (NumPy) یک کتابخانه برای زبان برنامهنویسی پایتون است که پشتیبانی از آرایهها و ماتریسهای چندبعدی و بزرگ را به این زبان اضافه میکند. نامپای یک نرمافزار متنباز (Open-source) است. تقریبا هر دانشمندی که با پایتون کار کردهاست، به قدرت نامپای اذعان دارد. نامپای قدرت محاسباتی زبانهایی مانند C و Fortran را به پایتون که زبانی با یادگیری و کاربرد بسیار آسان است، هدیه دادهاست. نامپای دسترسی به توابع ریاضی، تولیدکننده اعداد تصادفی، روتینهای جبری خطی و غیره جامعی را فراهم کرده است. علاوهبراین، این کتابخانه از محدوده گستردهای از سختافزارها و پلتفرمهای محاسباتی پشتیبانی میکند و بهخوبی روی کتابخانههای توزیعشده، GPU و پراکنده عمل میکند. دیگر قابلیت سودمند نامپای استفاده آسان آن است که تقریبا هر کاربری با هر سطح از پیشزمینه و تجربه میتواند آن را بهکار گیرد. همچنین، نامپای اساس کتابخانههای قدرتمند یادگیری ماشین مانند سایکیتلرن (scikit-learn) و سایپای (SciPy) را شکل دادهاست. از سوی دیگر، نامپای یک از اجزاء اصلی شروع شکلگیری مصورسازی پایتون از طریق دیگر کتابخانهها مانند متپلاتلیب (Matplotlib)، سیبورن (Seaborn)، آلتیر (Altair) و غیره است.
حمیدرضا حسینخانی، دانشآموخته مهندسی نرمافزار از دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی و کارشناسی ارشد هوش مصنوعی و رباتیک از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات است.
او از سال ۹۲ به عنوان مهندس نرمافزار وارد صنعت شد و همکاری با استارتاپهای خوشنام و در حال رشدی مثل ایراناپس، دیجیکالا، دیجی استایل، اسنپ و بامیلو، در سمتهای مختلف مهندسی، مدیریت و مشاوره را در کارنامهی خود دارد.
ایشان بیش از ۱۰ سال از سوابق حرفهای خود را مشغول تدریس در کارگاههای مختلف برنامهنویسی، رباتیک و هوش مصنوعی در مدارس، پژوهشسراها، دانشگاهها و همینطور آموزشگاههایی چون لایتک دانشگاه صنعتی شریف، هواپیمایی هما و شبکه ملی مدارس ایران (رشد) بوده و همینطور منتور تعداد زیادی از تیمهای شرکتکننده در مسابقات مختلف برنامهنویسی، رباتیک و روبوکاپ و همچنین داور و برگزارکننده اولین دورهی مسابقات دانشآموزی برنامهنویسی موبایل در دانشگاه صنعتی شریف (Nadcup 2016) است.
او در حال حاضر از نمایندگان بنیاد جهانی School of AI در ایران است که در زمینه ترویج و آموزش هوش مصنوعی به دانشجویان و استارتاپها فعالیت میکند.
اطلاعات بیشترشما می توانید از طریق تالار گفتگو با دیگر دانشجویان دوره در ارتباط باشید، شبکه روابط حرفه ای خود را تقویت کنید یا سوالات مرتبط با دوره خود را از دیگر دانشجویان بپرسید.
استفاده از نامپای در پایتون قابلیتهایی مشابه با متلب را در اختیار کاربر قرار میدهد. هر دو این زبانها به کاربر این اجازه را میدهند که برنامههای سریعی را بنویسند. تفاوت اساسی از آنجایی ناشی میشود که نامپای با پایتون که یک زبان برنامهنویسی نوین و کاملی است، ادغام میشود و قدرت آن را دوچندان میکند. نامپای از جمله کتابخانههای مهم پایتون است، تا آنجا که کتابخانههای مطرح دیگری از جمله تنسورفلو (TensorFlow)، پایتورچ (PyTorch) و غیره از این کتابخانه برای محاسبات خود بهره میبرند. این کتابخانه کاربردهای فراوانی در شاخههای مختلف علوم کامپیوتر دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: