کلمات کلیدی یا کلیدواژه، یکی از مهمترین عناصر برای سئو و ارتقای وبسایت هستند. گرچه استفاده از کلمات کلیدی بین سئوکاران کاملاً جا افتاده است، اما بسیاری از آنها نمیدانند که دقیقاً چه واژههایی را میبایست بهعنوان کلمات کلیدی بهکار ببرند. آموزش تحقیق کلمات کلیدی کمک میکند تا با استفاده از ابزار تحقیق کلمات کلیدی، بهترین واژهها برای seo را بیابید.
کلمه کلیدی، کلیدواژه، کوئری جستوجو و یا keyword عبارت است از آنچه که کاربر در موتور جستوجو وارد میکند تا اطلاعاتی پیرامون آن دریافت کند. در واقع اگر در گوگل (معروفترین موتور جستوجوی اینترنتی) عبارت «مکتب خونه» را سرچ کنیم، لیست سایتهایی نشان داده میشود که برای این کلیدواژه (یعنی «مکتب خونه») سئو شده باشند.
همانطور که در تعریف کلمات کلیدی ملاحظه کردید، موتورهای جستوجو به واسطهی این واژگان و عبارات، وبسایت شما را شناسایی خواهند کرد. پس اگر میخواهید سایت و مقاله در مورد موضوع مشخص، به کاربران جستوجو کننده نمایش داده شود، نیاز است تا بدانید کلمه کلیدی چیست و چطور Keywords مرتبط با مطلب را انتخاب کنید.
به زبان دیگر، انتخاب کلمات کلیدی صحیح، منجر به سئوی سایت و افزایش رتبهی آن در موتورهای جستوجو خواهد شد. چراکه گوگل (و هر search engine دیگری) مقاله و مطلب سایت شما را برای کاربران جستوجو کننده نمایش خواهد داد. این بازدیدهای مستقیم از گوگل، منجر به سئوی سایت میشود.
وقتی از تحقیق کلمات کلیدی (یا کیورد سرچ) صحبت میکنیم، منظورمان همان جستوجو برای انتخاب بهترین عبارات و کلیدواژههای یک مقاله یا مطلب است. بهترین کلیدواژه، آن کلمهای است که مرتبط با موضوع بوده و از سوی دیگر، توسط کاربران سرچ شود. در نهایت این بهترین کلمهی کلیدی است که میتواند ترافیک سایت را افزایش و منجر به بهبود سئوی سایت شود.
آموزش تحقیق کلمات کلیدی به شما کمک میکند تا بهترین عبارات و کلیدواژهها را برای هر مطلب و صفحه انتخاب کنید. برای این منظور، میبایست ابتدا با سئو، محتوانویسی و انواع کلمات کلیدی آشنا شده و سپس ابزارهای یافتن کلمات کلیدی گوگل را بشناسید.
پیش از هر چیز، ضروری است تا مفهوم سئو را درک کنید. اگر الگوریتمهای گوگل را مطالعه کنید، متوجه خواهید شد که گوگل برای ارتقای وبسایت به کدام عناصر توجه دارد. یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه در الگوریتمهای گوگل، رضایت مخاطب است. مطلب میبایست مرتبط با کلمهی کلیدی باشد و کاربر را به مقصود مورد نظر برساند.
در واقع باید این استراتژی را مد نظر داشته باشید که کلمات کلیدی و عبارات مرتبط با حوزهی کسب و کار (موضوع سایت) بهگونهای یافت شوند که جستوجوی زیادی در بین کاربران را به خود اختصاص دادهاند. سپس برای این عبارات، محتوا تولید کنید. به گونهای که نیاز و پرسش کاربران پاسخدهی شود. با این روش شما برای سایت خود بازاریابی کردهاید.
تصور کنید کلمات کلیدی کاملاً نامرتبط با مطلب استفاده شود. در این صورت چه خواهد شد؟ کاربر با سرچ عبارت مورد نظر، به سایت شما هدایت میشود، اما با توجه به مطلب نامرتبط فوراً از سایت بیرون آمده و صفحه را میبندد. با تکرار این اتفاق، گوگل متوجه میشود که مطلب با کلمهی کلیدی هیچ تناسبی نداشته و رتبهی سایت را کاهش میدهد. البته در حال حاضر، الگوریتمهای هوش مصنوعی، به درک محتوا و تناسب آن با کلمه کلیدی نیز کمک میکنند.
محتوانویسی، بخش عمدهی سئوی سایت شما را بر دوش خواهد داشت. یک محتوا باید به شکل ارزشمند و جدید نوشته شود. متون کپی شده بدون ذکر منبع و متون تکراری و قدیمی، از نظر گوگل ارزشی نخواهند داشت. پس برای سئوی سایت، باید محتوا را بهگونهای تهیه کنید که معتبر و فوقالعادهتر از مطالب موجود باشد.
از سوی دیگر، باید بدانید که در کدام قسمتهای محتوا و به چه میزان، از کلمات کلیدی استفاده کنید. اغراق در استفاده از کلیدواژه، نتایج معکوسی را به بار میآورد. تمام این موارد در سرفصل آشنایی با محتوانویسی آموزش داده میشود.
کلمات کلیدی از نظر اندازه، دو دسته هستند. کلمات کلیدی کوتاه و کلمات کلیدی بلند. همانطور که از نامگذاری آن پیداست، کلمات کلیدی کوتاه، بهصورت تک واژه یا نهایتاً دو کلمهای است. اما کلمات کلیدی بلند را میتوان یک عبارت متشکل از چند کلمه دانست.
از طرف دیگر، دستهبندی دیگری برای کلمات کلیدی با توجه به موضوع آن در نظر گرفته میشود. در این طبقهبندی، کلمات کلیدی از نوع هدایتی، اطلاعاتی و یا تجاری هستند. کلمات کلیدی هدایتی، برای هدایت کاربر به یک سایت خاص استفاده میشوند. کلمات ملیدی اطلاعاتی برای دریافت اطلاعات دربارهی یک موضوع خاص و کلمات کلیدی تجاری برای خرید یک محصول به کار میروند.
برای تحقیق کلمات کلیدی، کافی است تا ۸ مرحلهی زیر را انجام دهید.
• تعیین هدف (افزایش ترافیک سایت یا افزایش فروش یا ارتقای رتبه در میان رقیبان)
زمانی که هدف خود را تعیین میکنید، دایرهی واژگان کلیدی تا حدودی تعیین میشوند. بهتر است اهداف خود را در مراحل اولیه، کوچکتر و محدودتر تعیین کنید.
• آشنایی با حوزهی کاری (شناخت نیازهای مشتریان و کاربران)
شما باید بدانید که مشتریان چه چیزهایی را میخواهند. به عبارت بهتر، باید بازار هدف خود را بهخوبی آنالیز کنید. این کار را میتوانید با کمک مشاوران و انجام مصاحبههای حضوری انجام دهید.
• تهیهی لیست کلمات کلیدی مرتبط با روش brain storming
اکنون با توجه به هدفی که تعیین شده و شناختی که از بازار بهدست آوردهاید میبایست لیستی از واژگان کلیدی را بنویسید. روش brain storming یا بارش مغزی، بدون کشف ارتباط واژگان با هم، تمام واژهها را یادداشت میکند.
• تحلیل رقیبان (وضعیت رقبا در مورد کلمات کلیدی حوزهی مورد نظر)
تحلیل وضعیت رقیبان، نشان میدهد که نقاط قوت و ضعف آنها در کلمات کلیدی مرتبط چیست. البته برندهای موفق، رقیبان سرسختی بهحساب میآیند.
• استفاده از ابزارهای کیورد سرچ برای یافتن لیست بهبودیافته از کلمات کلیدی
ابزارهای مختلفی برای کشف لیست کلمات کلیدی وجود دارند. شما میبایست از این ابزارها استفاده کنید تا کلمات کلیدی پایه و بااهمیت حوزهی کاری خود را تعیین کنید.
• دستهبندی کلمات کلیدی براساس ارتباط آنها با هم
دستهبندی کلمات کلیدی به شما کمک میکند تا مقاله نویسی را سادهتر و بهتر انجام دهید. همچنین برخی از کلمات کلیدی ممکن است به محصولات و دیگر صفحات سایت (به غیر از بلاگ) مرتبط باشند.
• اختصاصدهی کیوردها به صفحات و مقالات سایت
اکنون با توجه به تخصص خود، باید لیست تهیه شده را پالایش کنید. مواردی که به حوزهی کاری شما ارتباط ندارند را حذف کنید.
• اولویتبندی کلمات کلیدی براساس نرخ تبدیل
برای شروع کار، باید سرمایهگذاری را روی کلمات کلیدی با الویت بالاتر انجام دهید. اینطور از هزینههای شما کاسته شده و سریعتر به نتیجهی مطلوب میرسید.
آشنایی با ابزارهای کیورد سرچ به شما کمک میکند تا به بررسی کلمات کلیدی در گوگل پرداخته و بهترین عبارات و کلیدواژههای مرتبط با حوزهی کاری خود را بیابید. برخی از رایجترین ابزارهای این زمینه در ادامهی مطلب آورده شده است. شما میتوانید از آموزش کار با هریک از این ابزارها استفاده کنید.
• Google suggestion
• Google search console
• Ahrefs
• Moz
• SEMRush
• KWFinder
• keywordtool.io
• Answer the public
• YouTube
• Forums
با استفاده از این ابزارها شما میتوانید لیستی از پرجستوجوترین واژگان در حوزههای مختلف را بیابید. برخی از این ابزارها، امکانات پیشرفتهتری نظیر آنالیز واژگان در تمام سایتهای جهان یا محدودهی جغرافیایی محلی، بررسی تجربهی کاربری، وضعیت ایندکس صفحات، آنالیز رقبا و غیره نیز دارند که برای تحلیل کلمات کلیدی و سئو بسیار ایدهآل خواهد بود.
البته باید توجه داشته باشید که بیشتر این ابزارها در عین قدرتمند بودن برای بررسی و آموزش تحقیق کلمات کلیدی فارسی، کارایی لازم را ندارند. لذا ابزارهای دیگری مانند «جت سئو» را به عنوان سایت کلمات کلیدی فارسی در نظر داشته باشید.
آیا استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی رایگان است؟
برخی از ابزارهای معرفی شده برای جستوجوی کلمات کلیدی، رایگان هستند. برخی از ابزارها نیز امکانات پیشرفتهتر خود را در نسخههای پولی گنجاندهاند و برای دسترسی به آن میبایست مبلغی را پرداخت کنید. با این حال، قیمت این ابزارها مناسب در نظر گرفته شده است.
در هر حال اگر بودجهی محدودی برای سئوی وب سایت خود در نظر گرفتهاید، میتوانید ابتدا ابزارهای رایگان برای آنالیز کلمات کلیدی را استفاده کنید. ناگفته نماند که برخی از نسخههای رایگان، تمام نیاز اولیهی شما را پوششدهی خواهند کرد.
آموزش سئو و تحقیق کلمات کلیدی، از مهمترین راهکارها برای رشد سایت مخصوص به کسب و کار شما خواهد بود. برای آموزش صفر تا صد سئو و کار با کلیدواژهها، میتوانید از دورههای آموزشی در مکتب خونه استفاده کنید. آموزشهای مکتب خونه به زبان ساده تهیه شده و برای عموم مخاطبین (بدون هیچ پیش نیازی) قابل استفاده خواهد بود.