مالی و سرمایه‌گذاری

طرز صحیح خواندن گزارشات کدال

طرز صحیح خواندن گزارشات کدال یکی از مهم‌ترین قدم‌ها در بررسی وضعیت شرکت‌های سهامدار در بورس است که از این طریق می‌تواند در انتخاب سهم و ایجاد سبد سهام خوب برای سهامداران حقیقی مفید باشد؛ اما باید توجه داشته باشید که خواندن این گزارشات نیازمند آن است که به مفاهیم و جزئیات اصلی در بورس آشنایی داشته باشید تا سرمایه گذاری بهتری را انجام دهید.

در این مقاله ما طرز صحیح خواندن گزارشات کدال را آموزش می‌دهیم.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش بورس
آموزش بورس

 

سامانه کدال چیست؟

طرز صحیح خواندن گزارشات کدال

سایتی قابل دسترس برای عموم است که بستری در فضای دیجیتال برای منتشر کردن گزارش‌های مختلف شرکت‌ها است؛ این سامانه با هدف گردآوری، کنترل و انتشار اطلاعات به صورت یکپارچه راه اندازی شده است. این سایت با در بر داشتن اطلاعاتی مهم از شرکت‌ها که توسط ناشران آن‌ها ارسال شده، کاربران را در اختیار وضعیت شرکت‌ها قرار می‌دهد.

طرز صحیح خواندن گزارشات کدال برای سهامداران تازه وارد چندان راحت نیست و لازم است ضمن آشنایی با بخش‌های مختلف سایت کدال، طرز صحیح خواندن گزارشات کدال را بیاموزند.

در این سایت می‌توان صورت‌های مالی شرک‌ها اعم از ترازنامه، صورت جریان وجوه نقد، صورت سود و زیان، صورت سود و زیان جامع شرکت‌های بورسی و فرابورسی و همچنین از زمان مجمع‌ها و اطلاعاتی که برای انجام معاملات در بورس مورد نیاز است را، اطلاع حاصل کرد.

طبق قانون سازمان بورس ایران همه‌ی شرکت‌ها موظف هستند تمام اطلاعات مالی و مشخصات شرکت خود را در این سامانه ثبت کنند.

ویدیو پیشنهادی : سایت کدال
سایت کدال

 

این سایت گزارشی از اطلاعات با ارزش شرکت‌ها را ارائه می‌دهد که مهمترین آنها شامل:

  • تحلیل و نظارت بر گزارش‌های دریافتی
  • دریافت و پذیرش گزارشات به وسیله سامانه
  • آماده کردن و ثبت گزارش‌ها به وسیله ناشران شرکت‌ها
  • ذخیره و بازیابی گزارش‌هایی که سامانه دریافت کرده است
  • انتشار و ارائه عمومی اطلاعات

سامانه کدال هدف از ارائه این اطلاعات را علاوه بر تسهیل در فرآیند خرید و فروش توسط سهامداران، افزایش شفافیت اطلاعات، افزایش دقت در محاسبات و کنترل، ساده سازی فرآیند تهیه و افشای اطلاعات، فراهم کردن امکان نظارت بر نحوه ارائه و افشای اطلاعات، بالا بردن سطح هماهنگی واحدهای درون و بیرون سازمانی و سهولت سهامداران در دسترسی به اطلاعات شرکت‌ها را در دستور کار قرار دارد.

آشنایی با قسمت‌های مختلف سایت کدال

صفحه اصلی این سایت شامل منوهای خانه، ناشران، نهادهای مالی، سامانه سنم، سامانه تدان، سامانه صورت حساب، اخبار، درباره ما و ارتباط با ما است که در نوار بالای سایت قرار دارد. در این سامانه شرکت‌ها باید به صورت ماهیانه گزارش‌های وضعیت تولید، مبالغ فروش و نرخ فروش محصولات خود را در این سامانه ثبت کنند.

در این سایت تمامی اطلاعات مربوط به مجمع، نحوه و زمان دریافت سود نقدی و گزارش هیئت مدیره اعلام می‌شود. کدال اطلاعاتی درباره افزایش سرمایه شرکت‌ها و تغییرات در اعضای هیئت مدیره را به اطلاع سهامداران می‌رساند. لازم است تمام شرکت‌های بورسی و فرابورسی گزارشات مالی خود را هر سه ماه یک بار در کدال قرار بدهند.

اطلاعیه شرکت‌ها

برای طرز صحیح خواندن گزارشات کدال باید بخش اطلاعیه‌ها مراجعه کرده و تمام اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت‌ها را با جستجوی نماد بورسی آن بخوانید؛ البته با استفاده از فیلترها راحت‌تر می‌توانید به اطلاعات مورد نظر خود دسترسی پیدا کنید.

بعد از ایجاد فیلتر مورد نظر می‌توانید از طریق پنجره‌ای که در سمت راست سایت کدال ظاهر شده است، اطلاعات مربوط به گزارش‌های مرتبط، کد، زمان ارسال، و زمان انتشار را بخوانید یا آن‌ها را در قالب pdf ذخیره کنید.

 

ویدیو پیشنهادی پرایس اکشن
 پرایس اکشن

 

برای دانستن طرز صحیح خواندن گزارشات کدال باید ابتدا با انوع گزارش‌هایی که در سامانه قرار دارد، آشنا شوید؛ این گزارش‌ها عبارتند از:

  • صورت‌های مالی میان دوره و پایان دوره

شرکت‌های بورسی موظف هستند اطلاعات مربوط به صورت‌های مالی خود را طی دوره ۳ ماهه ارائه بدهند.

  • گزارش‌های ماهیانه

اطلاعاتی مهم از فروش شرکت‌ها است که باید به صورت ماهیانه منتشر شود، این اطلاعات شامل آمار فروش و خدمات و نرخ فروش کل آن‌ها می‌باشد.

  • گزارش فعالیت‌های هیئت مدیره

پس از انتشار گزارش مبنی بر حسابرسی شرکت‌ها در مجمع، هیئت مدیره شرکت‌ها هم باید تمام اتفاقات گذشته شرکت و وضعیت فعلی و آینده شرکت را در قالب گزارش فعالیت‌های هیئت مدیره در سامانه کدال در اختیار سهامداران قرار بدهد.

  • گزارش اطلاعات با اهمیت گروه الف

شرکت‌های بورسی موظف هستند EPS (پیش بینی درآمد از هر سهم) خود را منتشر کرده و تغییرات سود هر سهم را در آن گزارش بدهند.

  • گزارش اطلاعات با اهمیت گروه ب

شرکت‌ها باید اطلاعاتی مبنی بر عوامل با تأثیرگذاری غیر مستقیم در سود هر سهم را تحت عنوان گزارش اطلاعات با اهمیت گروه ب را ارائه یا به اصطلاح افشا کنند.

  • گزارش تفسیری مدیریت

در این گزارش باید انتظارات مدیریت از فروش مقداری محصولات، همراه با صورت‌های مالی میان دوره‌ای منتشر شود.

  • یادداشت‌های همراه صورت‌های مالی

همه‌ی شرکتهای بورسی موظف هستند گزارش حسابرس مستقل تحت عنوان صورت‌های مالی ۶ یا ۱۲ ماهه منتهی به تاریخ مورد نظر را ارائه دهند.

 

 

ویدیو پیشنهادی : امواج الیوت
امواج الیوت

 

  • فرآیند انجام افزایش سرمایه

یکی از مهم‌ترین گزارش‌ها در سایت کدال است که تحت عنوان پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع فوق‌العاده در خصوص افزایش سرمایه ارائه می‌شود؛ این گزارش بعد از ارسال به کارشناس مربوطه و بررسی و حسابرسی آن، در سامانه کدال درج می‌شود.

سایر اطلاعیه‌ها و گزارشاتی که در سامانه قرار می‌گیرد و لازم است با آن‌ها برای طرز صحیح خواندن گزارشات کدال آشنا باشید شامل:

  • لغو پذیرش اوراق بهادار
  • دلایل عمده توقف نمادهای معاملاتی
  • تعلیق ورقه بهادار ناشر
  • معرفی یا تغییرات در اعضای هیئت مدیره
  • مشخصات کمیته حسابرسی و واحد حسابرسی داخلی

تمامی گزارش موجود در سامانه برای تسهیل در طرز صحیح خواندن گزارشات کدال به صورت فایل PDF می‌توان آن‌ها را ذخیره کرد.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش تحلیل تکنیکال
آموزش تحلیل تکنیکال

 

کاربرد طرز صحیح خواندن گزارشات کدال

خواندن صحیح گزارشات موجود در بورس تأثیری مستقیم در تحلیل‌های بنیادی و تکنیکال دارد؛ چرا که این تحلیل‌ها بر مبنای گزارشات موجود در کدال که نشان دهنده وضعیت مالی شرکت‌ها است، انجام می‌گیرد؛ بنابراین دانستن طرز صحیح خواندن گزارشات کدال در نتیجه‌ی این تحلیل‌ها بسیار اهمیت دارد.

با استفاده از خواندن این گزارشات می‌توان تصمیمات مربوط به خرید و فروش سهام و ارائه سیگنال‌های مناسب را در اختیار داشت. در این سامانه توسط کدهایی این گزارش‌ها مشخص شده است که بدون طی مراحل پیچیده می‌توان به گزارش مورد نظر دسترسی پیدا کرد.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش سایت tsetmc
آموزش سایت tsetmc

 

کلام پایانی

دسترسی به اطلاعات مربوط به شرکت‌ها برای همه‌ی سهامداران حقوقی و حقیقی، سرمایه گذاران و تحلیلگران بازارهای سرمایه، امکان پذیر است، اما طرز صحیح خواندن گزارشات کدال در روند معاملات مهم‌ترین نکته در انجام فرآیند خرید و فروش در بازارهای بورس و فرابورس است.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش ایچیموکو
آموزش ایچیموکو

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا