یکی از اهداف پیدایش WebSocket ضعفهای موجود در پروتکل HTTP است. با یک مثال این موضوع را شرح خواهیم داد. در ارتباطی مبتنی بر پروتکل HTTP نحوه کار به این صورت است که یک درخواست ...
بهروزرسانی: ۱۴۰۳/۰۵/۱۳
مفاهیم پایه WebSocket
کار با رویداد WebSocket. OnOpen
کار با رویداد WebSocket. OnErorr
نوشتن یک برنامه چت دوطرفه بین کاربران با استفاده از وب سوکت WebSocket
این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به سادهترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند بهسادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیشنیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات میتوانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.
یکی از اهداف پیدایش WebSocket ضعفهای موجود در پروتکل HTTP است. با یک مثال این موضوع را شرح خواهیم داد. در ارتباطی مبتنی بر پروتکل HTTP نحوه کار به این صورت است که یک درخواست (Request) از طرف کلاینت به سرور ارسال میشود و سرور به آن درخواست جواب میدهد.
اما سرور قادر نمیباشد که بدون درخواست کلاینت، به کلاینت اطلاعاتی ارسال نماید. برای مثال سیستمی را در نظر بگیرید که یک سری اطلاعات را بهصورت آنلاین به کاربر نشان میدهد و کاربر همان لحظه به آن اطلاعات نیاز دارد؛ مانند نتایج مسابقات ورزشی در سایتهای پخش زنده، در چنین شرایطی کاربر مجبور است که هر چند لحظه یکبار صفحه خود را بارگذاری مجدد (رفرش) کند یا اینکه با استفاده از کدهای جاوا اسکریپت و Ajax هر چند ثانیه یک درخواست به سرور ارسال کرد و اطلاعات را بهروزرسانی کرد.
این موضوع منابع زیادی از سیستم مانند پهنای باند و... را هدر میدهد. ما نیازمند یک پروتکل و مکانیسمی هستیم که بدون نیاز به درخواست کلاینت بتواند به کلاینت اطلاعات ارسال نماید. این کار با استفاده از وب سوکت قابلحل است. چون وب سوکت یک کانکشن از نوع TCP را با سرور برقرار میکند و یک ارتباط دوطرفه برقرار میشود که بهراحتی و با سرعت بالا میتوانند اطلاعات را ردوبدل کنند.
WebSocket یک پروتکل ارتباطات کامپیوتری است که کانالهای ارتباطی استفاده از یک اتصال را TCP فراهم میکند. پروتکل WebSocket توسط IETF بهعنوان RFC ۶۴۵۵ در سال ۲۰۱۱ استاندارد شده است و API WebSocket در Web IDL توسط W۳C استاندارد شده است. WebSocket یک پروتکل TCP متفاوت از HTTP است. هر دو پروتکل در لایه ۷ در مدل OSI قرار دارند و به همین ترتیب در TCP در لایه ۴ بستگی دارد.
پروتکل WebSocket باعث تعامل بین یک مرورگر و یک سرور وب با سربارهای پایینتر، تسهیل انتقال داده در زمان واقعی real-time از سرور و به کلاینت یا از کلاینت به سرور است.
کاربرد وب سوکت:
اطلاعات بیشتر
پس از گذراندن محتوای دوره به صورت آنلاین (بدون دانلود) در سایت مکتبخونه، در صورتی که حد نصاب قبولی در دوره را کسب و تمرین ها و پروژه های الزامی را ارسال کنید، گواهینامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار میگیرد.
قابل اشتراکگذاری در
توسعه دهنده و معمار نرمافزار با بیش از 15 سال سابقه در توسعه نرمافزار و آموزش خدمات: نوشتن معماری و زیر ساخت پروژههای با جدیدترین تکنولوژی و رویکرد (همچنین آموزش زیر ساخت به توسعهدهندهها) مشاوره در حوضهٔ معماری و توسعه نرمافزار برگزارکننده بوتکمپهای آموزش برنامهنویسی برای سازمانها تدریس برای سازمانها منتورینگ و تهیه پلن رشد برای برنامهنویسها در هر سطحی
اطلاعات بیشتر