هدف از آموزش رایگان برنامهریزی حمل و نقل چیست؟ برنامهریزی حمل و نقل، علمی است که زمینهساز فرایند تعریف سیاستها، سرمایهگذاریها و طرحهای توسعه سیستم ترابری برای آمادهسازی نیازهای آینده برای جابهجایی مناسب و بهینه ...
برنامهریزی حمل و نقل، علمی است که زمینهساز فرایند تعریف سیاستها، سرمایهگذاریها و طرحهای توسعه سیستم ترابری برای آمادهسازی نیازهای آینده برای جابهجایی مناسب و بهینه مسافران و کالا است. ابزار تحلیل مورد استفاده در فرایند برنامهریزی حمل و نقل، سیستم مدلسازی حمل و نقل شهری (Transportation Modeling System (TMS)) نامیده میشود که اغلب بهعنوان فرایند چهار مرحلهای شناخته میشود. TMS دارای چهار مرحله است که عبارتند از:
برنامهریزی حمل و نقل ارتباط نزدیکی با تصمیمگیریهای کلان در پروژههای کوچک و بزرگ شهری و دولتی دارد.برای ایجاد یک سیستم ریلی در یک کریدور یا کریدورهای شهری، پیشنیاز این تصمیم انجام مطالعات جامع حملونقل و ترافیک آن شهر و تأیید آن مطالعات (توسط وزارت کشور) بر ضرورت و لزوم احداث آن شیوه ریلی است. توسعه خطوط اتوبوس و ایجاد سامانه اتوبوس تندرو شهری، ایجاد نواحی طرح ترافیک، قیمتگذاری بر پارک حاشیهای، ایجاد سناریوهای توسعه پارکینگ طبقاتی و مثالهای مختلفی ازایندست، همگی نیازمند اخذ تأیید و تصدیق مدلهای نامبرده بر ضرورت و اهمیت آنها میباشد و بدون مدلسازیهای ذکر شده و بررسی و تحلیل سناریوهای متصور، امکان تصمیمگیری درست وجود نخواهد داشت. در نتیجه، برنامهریزان حملونقل، هم نقش فنی و هم نقش هماهنگکننده را در تصمیمهای کلان ترابری شهری ایفا میکنند. سیاستمداران اغلب دیدگاهها، اهداف و خواستههای متفاوتی دارند. برنامهریزان حملونقل با ارائه اطلاعات کارشناسی به تصمیمگیرندگان، به آنها در اتخاذ تصمیم مناسب کمک میکنند.
این درس جزو دروس اجباری رشته مهندسی حمل و نقل و جزو دروس اصلی مقطع کارشناسی ارشد گرایش مهندسی راه و ترابری رشته مهندسی عمران است.
این دوره طی 24 جلسه در بهار 1401 در دانشکده عمران دانشگاه تهران ارائه شدهاست
اطلاعات بیشتر
از مجموع 4 امتیاز
1 نظرنوید خادمی، عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تهران است. وی دوره پسادکتری برنامهریزی حملونقل را در سالهای 2015 – 2016 در لابراتوار Thema در Cergy Paris University در پروژهای از آژانس ملی تحقیقات فرانسه (ANR) سپری کرده است. ایشان دکترای مهندسی برنامهریزی حملونقل خود را از دانشگاه علم و صنعت ایران به همراه یک سال فرصت مطالعاتی در پروژه Sustain City کمیسیون اروپا اخذ کرده است و کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش راهوترابری خود را (1382-1384) از دانشگاه تهران دریافت نموده است. از سمتهای وی میتوان به مدیر مرکز مطالعات راه و حملونقل (CTS) دانشگاه تهران و مؤسس و مدیر آزمایشگاه گرافیک رایانهای در مهندسی عمران (CGC) دانشگاه تهران اشاره کرد.
اطلاعات بیشتر