آموزش فناوری نانو در واقع موضوع جذابیت مقیاس نانو نیز مربوط به خواص مواد است. یافتههای دانشمندان نشان میدهد که خواص مواد در مقیاس نانو بسیار متفاوت از مقیاس ماکرو است. به عبارت دیگر اگر ذراتِ یک ماده خاص را در حد چند نانومتر (1 تا 100 نانومتر) کوچک کنیم، این ذرات ویژگیهای متفاوتی با ذرات بزرگ اولیه خواهند داشت. این در حالی است که کوچککردن ذرات یک تغییر فیزیکی است و ما انتظار نداریم که با این تغییر فیزیکی، ویژگیهای اصلی ماده تغییر کند. این امر سبب گردیده مقیاس نانو بیش از سایر مقیاسها مورد توجه قرار گیرد.
ریچارد فاینمن، فیزیکدانی است که نقش به سزایی در شکل گیری علوم نانو داشته است. در زمانی که کسی اطلاعات چندانی در زمینه ی علوم نانو نداشت، او در یک سخنرانی در انجمن فیزیک آمریکا با عنوان «در پایین دست، فضای زیادی وجود دارد»، سوالاتی در زمینه کار با مواد و اجسام در ابعاد خیلی ریز طرح کرد که ذهن هر شنونده ای را به خود مشغول ساخت.
هدف از این آموزش آشنایی اجمالی مخاطب رشتههای مختلف با علم نانو است. امروزه نانو فناوري، موتور محرکه نوآوري بوده و از پيدايش آن به عنوان انقلاب در فناوري تعبير شده است. که نقش بسیار قابل توجهی در زندگی ما دارد. یکی ازویژگیهای مهم نانوتکنولوژی جنبه چندرشتهای آن است. بین رشتهای بودن فناوری نانو و قابلیت به کارگیری آن در زمینههای علمی و فناوری مختلف از جمله فیزیک، شیمی، زیست شناسی، رشتههای مختلف مهندسی و حتی پزشکی، توجه طیف وسیعی از پژوهشگران را به خود جلب نموده است.
این دوره به طور خلاصه برای ما توضیح میدهد که چرا این "نانو"ی بسیار کوچک اینقدر مهم شده و نامش بر سر زبانها افتاده است؟
دکتر هادی سردار آبادی، دانشآموخته دکتری تخصصی نانوفناوری پزشکی از دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی است. ایشان دارنده مدال نقره مسابقه ملی نانو، مدرس تراز (الف) ستاد توسعه ویژه فناوری نانو نهاد ریاستجمهوری و همچنین استاد برتر ستاد نانو در سال 1398 هستند. از سوابق حرفهای ایشان در حوزه فناوری نانو میتوان به تألیف و گردآوری 5 کتاب، 7 سال سابقه تدریس در حوزه نانوفناوری پزشکی و برگزاری کارگاههای آشنایی با فناوری نانو در دانشگاه خواجهنصیرالدین طوسی و صنعتی همدان اشاره کرد. وی در حال حاضر متخصص حوزه فوتونهای زیستی، مدیرگروه نانوفناوری مرکز علم و فناوری شتاب و پژوهشگر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی است.