درس مقاومت مصالح 1 (یا مکانیک جامدات 1)، یکی از دروس مهم و پایهای در رشته مهندسی عمران است. در این درس، مفاهیم متعددی معرفی میشوند که در تحلیل و طراحی سازهها نقش مهمی دارند. ... ادامه
مفهوم تنش و کرنش
ارتباط میان تنش و کرنش
انواع مختلف تنش و کرنش
ارتباط میان نیروی داخلی و تنش
این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به سادهترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند بهسادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیشنیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات میتوانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.
درس مقاومت مصالح 1 (یا مکانیک جامدات 1)، یکی از دروس مهم و پایهای در رشته مهندسی عمران است. در این درس، مفاهیم متعددی معرفی میشوند که در تحلیل و طراحی سازهها نقش مهمی دارند. در این درس با مفاهیم تنش، کرنش و ارتباط آنها با یکدیگر آشنا میشویم. همچنین در این درس، با انواع تنش و کرنش (تنجش) آشنا میشویم.
مفهوم کرنش (تنجش) به طور مستقیم به تغییر شکل سازه مرتبط است. شایانذکر است که محاسبه تنش، کرنش و تغییر شکل و کنترل آنها، گامهای مهمی در تحلیل و طراحی هر سازهای هستند. در این درس توضیحات جامعی در خصوص رفتار ماده (معادله رفتاری ماده) که همان ارتباط میانتنش و کرنش است، ارائه میشود.
ذکر این نکته الزامی است که نیروهای داخلی ایجاد شده در هر نقطه از سازه باعث ایجاد تنش و کرنش در آن نقطه از سازه میشود. همانگونه که بهخاطر دارید، در درس استاتیک، با کمک نوشتن معادلات تعادل، نیروها و لنگرهای داخلی ایجاد شده در یک عضو (تیر، قاب یا...) تعیین میگردید. در درس استاتیک با نیروها و لنگرهای داخلی مختلف نظیر نیروی محوری (P)، نیروی برشی (V)، لنگر خمشی (M) و لنگر پیچشی (T) آشنا شدهایم.
شایانذکر است که هر یک از نیروها و لنگرهای داخلی اشاره شده (P، V، M و T) در صورت وجود در هر نقطه از سازه منجر به ایجاد تنشهای مختلفی در آن محل میشوند. در این درس، با نحوه محاسبه تنشهای ایجاد شده ناشی از انواع نیروها و لنگرهای داخلی آشنا میشویم.
به بیانی دیگر، در این درس میآموزیم که بهازای هر نوع نیرو یا لنگر داخلی، تنش و کرنش ایجاد شده ناشی از آن چگونه محاسبه میشود. همچنین در جلسات آخر این درس با روش ترسیمی دایره مور آشنا میشوید که در زمینه تبدیل تنش کاربرد بسیار زیادی دارد.
در این دوره تلاش شده است که با ابزارهای مناسب و بهروز و به سادهترین شکل ممکن، مفاهیم مهم درس به شما منتقل گردد. در هر جلسه و پس از ارائه مفاهیم، چندین مثال کاربردی حل میشود تا دانشجو به طور جامعتر و کاملتری با مفاهیم معرفی شده آشنا شود. مرجع اصلی این دوره، کتاب مقاومت مصالح بی یر جانسون است.
اطلاعات بیشتر
دکتر امین خواجه دزفولی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران و معماری دانشگاه شهید چمران اهواز میباشد. او در حال حاضر استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز است.
وی تحصیلات دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد خود در رشته مهندسی عمران را در دانشگاه شهید چمران اهواز گذرانیده و مدرک دکتری تخصصی خود را در رشته مهندسی راه آهن از دانشگاه علم و صنعت ایران اخذ کرده است.
ایشان سابقه تدریس دروس مختلفی در زمینه سازه، راه و راه آهن در دو دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه علم و صنعت ایران را داشته است.
اطلاعات بیشتر