آموزش مدینة المیزان

تولید علوم انسانی اسلامی یکی از دغدغه های اساسی جامعه علمی کشور است. امری که به علت دشواری و طولانی بودن مسیر «اجتهاد دینی» با چالش‌هایی مواجه بوده و منجر شده که بسیاری از اندیشه‌ورزان ...

2 دانشجو
مقدماتی
مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
امین اسدپور
حسین قاسمی
زهیر انصاریان
علی جعفری
محمدرضا عابدینی
مرتضی جوانعلی آذر

امین اسدپور

+ 5 مدرس دیگر

به‌روزرسانی: ۱۴۰۳/۱۱/۰۲

محتوای دوره
پیش‌نیاز‌ها
درباره دوره
درباره استاد

آنچه در این دوره می‌آموزید

آشنایی با منطق متفکرمحوری برای حل مسائل علوم انسانی اسلامی

جایگاه محوری علامه طباطبایی در پشتیبانی اندیشه اجتماعی انقلاب اسلامی

آشنایی با سیره عملی مرحوم علامه طباطبایی

روایتی از شکل‌گیری و مختصات مکتب فکری علامه طباطبایی

محتوای دوره

6 فصل 29 جلسه 9 ساعت ویدیو
روش متفکر محوری در اجتهاد دینی
سیر تطور اندیشه اجتماعی اسلامی و جایگاه علامه طباطبایی
منطق متفکرمحوری و اختصاصات علامه طباطبایی
گذری بر سیره علمی و عملی علامه طباطبایی
روش‌شناسی فهم و تولید علم در اندیشه علامه طباطبایی
روایتی تحلیلی از تحقق مکتب فکری علامه طباطبایی

پیش‌نیاز‌ها

این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به ساده‌ترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند به‌سادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیش‌نیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات می‌توانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.

درباره دوره

تولید علوم انسانی اسلامی یکی از دغدغه های اساسی جامعه علمی کشور است. امری که به علت دشواری و طولانی بودن مسیر «اجتهاد دینی» با چالش‌هایی مواجه بوده و منجر شده که بسیاری از اندیشه‌ورزان نتوانند در این مسیر گام مؤثر بردارند.

مکتب فکری که علامه طباطبایی (رض) در طول حیات علمی خود شکل دادند، توانسته است به نحوی کارآمد، مسیر تولید مبانی دینی برای علوم انسانی را ساده‌تر، کوتاه‌تر و عمومی‌تر کند.

این دوره که حاصل انباشت پژوهشی و ارائه اساتید حوزوی و دانشگاهی است، معرفی مختصری از  مکتب فکری علامه طباطبایی در ابعاد نظری و عملی است که متناسب با نیاز دانشجویان و طلاب دغدغه مند در حوزه علوم انسانی اسلامی آماده شده است.

ارائه اساتید در دو بخش سامان یافته است. در بخش اول با بررسی ضرورت رجوع به اندیشه مرحوم علامه به این سؤال می‌پردازیم که چرا باید به اندیشه مرحوم علامه طباطبایی به عنوان یک متفکر رجوع کرد؟ در این بخش ابتدا استاد عابدینی و حجت الاسلام اسدپور در قالب جلسات همایشی به منطق متفکرمحوری و جایگاه علامه طباطبایی در میان متفکران اجتماعی اسلام پرداخته و جناب آقای علی جعفری نیز در جلسه آموزشی اختصاصات مرحوم علامه طباطبایی را بیان می کنند.

در بخش دوم این دوره با بررسی کنشگری علامه در عرصه های مختلف علمی و اجتماعی به این سؤال می‌پردازیم که علامه طباطبایی در زمان حیات خود چه کرد؟ در این بخش نیز حجت الاسلام دکتر انصاریان و نیز دکتر جوانعلی آذر در قالب جلسات همایشی به بررسی روش شناسی فهم و تولید علم و نیز سیره عملی فردی و اجتماعی علامه طباطبایی پرداخته و جناب آقای حسین قاسمی نیز در قالب جلسه آموزشی روایتی تحلیلی از نحوه مکتب سازی علامه طباطبایی ارائه می کنند.

اطلاعات بیشتر

درباره استاد

امین اسدپور
امین اسدپور
1 دوره
3 دانشجو

مدیر مدرسه فرهنگ و علوم اسلامی ضحی؛ استاد درس خارج حوزه علمیه؛ پژوهشگر عرصه علوم انسانی و تمدن

ایشان توفیق شاگردی بزرگوارانی از جمله آیت الله جوادی آملی، آیت الله مومن، آیت الله فرحانی و سایر اساتید را داشته اند. علاوه بر تدریس دروس فقهی، اصولی و فلسفی در فضای حوزه علمیه قم، در موضوعاتی از جمله هرمنوتیک، انسان شناسی و... نیز ورود داشته اند.

اطلاعات بیشتر

حسین قاسمی
حسین قاسمی
1 دوره
3 دانشجو

دبیر هسته منظومه فکری علامه طباطبایی مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام؛ پژوهشگر عرصه حکمت اجتماعی و سیاسی انقلاب اسلامی

ایشان فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق (ع) است. از جمله آثار مکتوب ایشان، تدوین کتاب های شاگردپروری و قدم عاشقی از استاد عابدینی بوده و مقالاتی در حوزه اندیشه اجتماعی و سیاسی علامه طباطبایی و شهید مطهری نیز دارند.

اطلاعات بیشتر

زهیر انصاریان
زهیر انصاریان
1 دوره
3 دانشجو

دبیر کارگروه علمی حکمت عملی مجمع عالی حکمت اسلامی و استاد حوزه و دانشگاه؛ پژوهشگر عرصه حکمت اسلامی و حکمت عملی

ایشان فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق (ع) و تربیت مدرس و طلبه درس خارج حوزه علمیه قم می باشند. علاوه بر سوابق اجرایی و پژوهشی، آثاری از جمله التعلیقه علی الاسفار الاربعه، شهید مرتضی مطهری با تصحیح و تعلیق ایشان چاپ شده است.

اطلاعات بیشتر

علی جعفری
علی جعفری
1 دوره
3 دانشجو

عضو مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام و مدرس دانشگاه؛ پژوهشگر عرصه فلسفه و عرفان اجتماعی

ایشان فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق (ع) بوده و در حوزه اندیشه شهید مطهری، امام خمینی و علامه طباطبایی در فضای دانشگاه تدریس می کنند. آثار مکتوبی از جمله تالیف کتاب مبانی معرفتی اندیشه امام خمینی (ره) و تنظیم کتاب ادب عاشقی استاد عابدینی از کارهای ایشان است.

اطلاعات بیشتر

محمدرضا عابدینی
محمدرضا عابدینی
1 دوره
3 دانشجو

تولیت مدرسه علمیه ثامن الائمه علیه السلام و استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم؛ مدرس دروس تفسیر المیزان، اخلاق، حکمت متعالیه 

ایشان شاگرد اساتیدی از جمله آیت الله بهاء الدینی، آیت الله حسن زاده آملی، آیت الله جوادی آملی و آیت الله ممدوحی و... بوده اند. ایشان علاوه بر تحقیق و تدریس تخصصی، سال های متمادی در عرصه تبلیغ دینی حضور داشته و به عنوان کارشناس برنامه هایی از جمله برنامه تلوزیونی سمت خدا به تبلیغ و ترویج دینی پرداخته اند. از ایشان مجلدات مختلفی در حوزه های معارف دینی از جمله مباحث سیره تربیتی انبیاء، مهدویت، اخلاق و جهاد اکبر و... منتشر شده است.

اطلاعات بیشتر

مرتضی جوانعلی آذر
مرتضی جوانعلی آذر
1 دوره
3 دانشجو

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام؛ استاد و پژوهشگر حوزه مدیریت اسلامی

ایشان فارغ التحصیل دانشگاه امام صادق (ع) و تربیت مدرس هستند. تدریس دروس مرتبط با رشته مدیریت از جمله اشتغالات ایشان بوده و آثاری همچون مقاله بررسی موردی سیره علامه طباطبایی در ایجاد تحول در حوزه علمیه قم از مکتوبات ایشان است.

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

پس از سپری شدن زمان دوره، به محتوای دوره دسترسی خواهم داشت؟

بله؛ پس از سپری شدن مدت زمان دوره شما به محتوای دوره دسترسی خواهید داشت و می توانید از ویدئوها، تمارین، پروژه و دیگر محتوای دوره در صورت وجود استفاده کنید ولی امکان تصحیح تمارین توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه برای شما وجود نخواهد داشت.