تا پایان تخفیف
سالیدورکس، یکی از محبوبترین و فراگیرترین نرمافزارهای CAD در سراسر جهان است. شرکت سازنده آن، بیش از 3.5 میلیون لیسانس رسمی سالیدورکس را به فروش رسانده که از نظر بسیاری از منتشرکنندگان آمار در این ... ادامه
این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به سادهترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند بهسادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیشنیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات میتوانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.
سالیدورکس، یکی از محبوبترین و فراگیرترین نرمافزارهای CAD در سراسر جهان است. شرکت سازنده آن، بیش از 3.5 میلیون لیسانس رسمی سالیدورکس را به فروش رسانده که از نظر بسیاری از منتشرکنندگان آمار در این حیطه، این نرم افزار را محبوبترین نرم افزار CAD در سراسر جهان ساختهاست.
در کشور ما نیز، این نرمافزار، یکی از چند نرمافزار بسیار پرکاربرد، در انجام پروژههای صنعتی است و بسیاری از شرکتها، این نرمافزار را برای طراحی، برگزیدهاند.
این فراگیری گسترده، به نوعی آن را تبدیل به یک ابزار روتین مهندسی و به طور خاص، مهندسی مکانیک کردهاست. به طوری که تقریباً همه از یک مهندس مکانیک انتظار آشنایی با نحوهی کار با این نرمافزار را دارند. همچنین، بسیاری از تکنسینهای نقشهکشی، با دانستن نحوهی کار با سالیدورکس، از موقعیت ممتازی برای انتخاب فرصتهای شغلی، بهرهمند میشوند.
پس از آشنایی با سالیدورکس، تایید خواهید کرد که سالیدورکس، شایستگی محبوبیت خود را دارد.
محیط کاربرپسند، ابزارهای فوقالعاده کاربردی و چینش مناسب آنها و ... ، کار با سالیدورکس را به تجربهای لذتبخش تبدیل کرده است. به نوعی میتوان گفت وقتی یک مهندس با نرمافزار سالیدورکس آشنایی کامل داشته باشد، برای فکر کردن هم از آن استفاده میکند!
سالیدورکس برای فکر کردن به طراحیهای ممکن مفید بوده و نتیجهی اجرای طرح های گوناگون را به راحتی در اختیارتان قرار میدهد و گویی ابزار و فضای جدیدی را برای ذهن شما فراهم میکند تا طراحیهای ممکن را بررسی و اجرا کنید.
همچنین برای مستندسازی قطعات و فیکسچرها و یا طراحی نقشههای ساخت، با استفاده از مهندسی مستقیم یا معکوس، سالیدورکس ابزاری قدرتمند است.
در نهایت میتوانید فایل ایجاد شده در نرمافزار سالیدورکس را به طور مستقیم به بسیاری از دستگاه های ساخت ( از جمله پرینترهای سه بعدی، دستگاه های برش لیزری و ... ) وارد کنید.
در دورهی آموزش نرمافزار سالیدورکس مکتبپلاس، سعی شده، از ابتدای نصب نرمافزار و باز کردن نرمافزار، برای اولین بار، تا آخرین گامهای طراحی و رندرگیری از طراحی انجام شده، گامبهگام و با ارائهی مثال، به پیش رفته و دنیای فوقالعادهی سالیدورکس را کشف و معرفی کنیم.
برای گذراندن این دوره، احتیاج به پیشنیاز خاصی نیست و شاید آشنایی با ماوس و کیبورد برای آن کافی باشد!
البته داشتن دید و درک فضایی مناسب در انجام طراحی و امور نقشهکشی، بسیار راهگشا بوده و تقویت و تربیت این درک، با تمرین فراوان امکانپذیر است.
قابلیتها و محیط مناسب سالیدورکس، به این امر، سرعت میبخشد.
در این دوره، به آموزش از طریق ارائهی چند ساعت ویدیوی صرف، اکتفا نشده و مشاهدهی ویدیوها، ابتدای راه است.
پس از مشاهدهی ویدیوها، با انجام کوئیزها و پروژهها، میزان آمادگی خود را پس از مشاهده ویدیوها محک زده و فرصت تمرین آموزشهای داده شده را پیدا خواهید کرد. در هر مرحله، از فرآیند یادگیری، تیم پشتیبانی آمادهی پاسخگویی به ابهامات و ایرادات احتمالی است.
سالیدورک یا به تلفظ صحیحتر«سالیدورکس» (SolidWorks)، یک نرمافزار طراحی سهبعدی است. نرم افزار سالیدورکس یکی از پرکاربردترین نرمافزارهای مورد استفاده در طراحی صنعتی(دیزاین) و طراحی مکانیک است. این نرم افزار کاربر پسند بوده و در کشور ما نیز، این نرم افزار یکی از چند نرم افزار پرکاربرد در انجام پروژههای صنعتی است و یادگیری آن بسیار آسان میباشد. سالیدورک نرم افزاری قوی در میان نرمافزارهای CAD\CAE است که برای طراحی قطعات مکانیکی دارای قابلیت طراحی در محیطهای DRAWING ، ASSEMBLY و PART مناسب میباشد و دارای خروجی مطلوب به منظور استفاده در نرمافزارهای CAD است. نرمافزار SolidWorks با استفاده از نرمافزارهای COSMOS امکان آنالیز مهندسی قطعات طراحی شده را نیز دارد. نرمافزار سالید ورکز به دلیل دارا بودن محیطهای مختلف، قابلیت مدلسازی و طراحی برای حوزههای متفاوتی را دارا میباشد.
سالیدورک یک مدل ساز برای مدلسازی جامدات میباشد که مبتنی بر پارا سالید بوده و از رویکرد پارامتری مبتنی بر ویژگی برای ساخت مدلها و مونتاژها بهره میبرد. پارامتر به ثابتهایی اطلاق میشود که مقدار آنها شکل یا هندسه مدل یا مونتاژ را تعیین میکند. پارامترها هم به صورت پارامترهای عددی نظیر طول خطوط یا قطر دایره بوده و هم به صورت پارامترهای هندسی نظیر مماس، موازی، متقارب، هم مرکز و غیره هستند. پارامترهای عددی می توانند از طریق استفاده روابط با یکدیگر مرتبط بوده که امکان برآورده ساختن خواستههای طراحی را فراهم میکند. خواستههای طراحی به این معناست که طراح مایل است تا مدل نسبت به تغییرات و به روزآوریها به چه صورت پاسخ دهد.
مدلسازی سهبعدی، ویرایش مستقیم المانها، ساخت اسمبلیهای بزرگ، مدلسازی پیچیده، طراحی ورقهای فلزی، ایجاد سازههای جوشی، طراحی قالبهای صنعتی، نقشهکشی، دیتیلینگ، متره و برآورد، ساخت انیمیشن، ساخت سریع نمونههای اولیه، تحلیلهای عددی و غیره، از قابلیتهای نسخههای استاندارد سالیدورک هستند. با نصب نسخههای حرفهای و اختصاصی، امکان بهرهگیری از رندرینگ باکیفیت، مدیریت فایل، مقایسه پارتها، زمانبندی، تخمین هزینه، مهندسی معکوس، شبیهسازی، مهندسی سطح، طراحی مبتنی بر توسعه پایدار و بسیاری از قابلیتهای پیشرفته دیگر فراهم میشود.
شما در نرم افزار سالیدورک توانایی ایجاد مدل ، طراحی آسان و استخراج نقشه استاندارد طرح خود را در محیط طراحی سالیدورک دارید. با کمک نرمافزار SolidWorks کاربر امکان این را دارد که بدون درگیری با محاسبات مورد نیاز نقشهکشی صنعتی، شکل خود را بسازد و با استفاده از محیط طراحی نما و نقشه، سه جهت شکل خود را استخراج کند.
قابلیتهای متعدد سالیدورک، دست کاربران را برای طراحی هر گونه قطعه مکانیکی و سازه مهندسی باز میگذارند. این قابلیتها در کنار رابط کاربری جذاب، باعث تسهیل فرآیند مدلسازی، تحلیل و طراحی میشوند. از دیگر مزایای سالیدورک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سالیدورکس برای طراحی در حوزههای هوافضا، صنایع دفاع، خودروسازی، حمل و نقل، محصولات مصرفی، الکترونیک، انرژی، کارخانههای فرآیندی، ساخت و ساز، تجهیزات سنگین، ماشینکاری، پزشکی، قالبسازی، طراحی محصول، مهندسی خدمات و آموزش کاربرد دارد.
سالیدورک، گزینه بسیار مناسبی برای مهندسان، طراحان و نقشهکشان مکانیک، برق، صنایع، تولید و مهندسان توسعه محصول است. البته اگر در هر حوزه مرتبط با طراحی قطعات، تجهیزات و یا سازهها سر و کار دارید، سالیدورک میتواند انتخاب خوبی برایتان باشد.
پارت و اسمبلی در سالیدورکس
ابتداییترین مفهوم در مدلسازی با نرمافزار سالیدورک، قطعه یا اصطلاحا «پارت» (Part) است. قطعات میتوانند به صورت مجزا یا سرهم باشند. احتمالا اصطلاح مونتاژ را شنیدهاید. اگر وسیلهای از کنار هم قرار گرفتن چند قطعه تشکیل شود، یک «اسمبلی» (Assembly) یا قطعه مونتاژ شده به وجود میآید. برخی از اسمبلیها، دارای چند اسمبلی فرعی هستند.
طراحی سه بعدی در سالیدورکس
سالیدورک، از رویکرد طراحی سهبعدی استفاده میکند. به عبارت دیگر، کاربر از همان شروع ترسیم تا خروجی نهایی، در حال ایجاد یک مدل سهبعدی است. امکان کشیدن نقشههای دوبعدی یا قطعات جانبی از روی مدلهای سهبعدی ایجاد شده وجود دارد. به طور کلی، خروجی طراحی سالیدورک میتواند امکان تصور محصول قابل تولید را برای مهندسان فراهم کند.
طراحی مبتنی بر اجزا در سالیدورک
یکی از قدرتمندترین قابلیتهای سالیدورکس، اعمال تغییرات ایجاد شده در یک قطعه بر روی نقشههای دوبعدی و اسمبلیها است. اگر طراحان با گذشت زمان به این نتیجه برسند که نیاز به تغییر یک قطعه در مجموعه قطعات اسمبلی وجود دارد، فقط مدل آن قطعه را تغییر میدهند. به این ترتیب، تغییرات آن قطعه، بدون تداخل با قطعات دیگر، بر روی اسمبلی و نقشهها نیز اعمال میشود.
اصطلاحات رایج در سالیدورک
در مدلسازی و طراحی با نرمافزار سالیدورک، یک سری اصطلاحات پایه وجود دارند که آشنایی با آنها میتواند سرعت یادگیری شما را افزایش دهد. برخی از این اصطلاحات عبارت هستند از:
«مبدا» (Origin): مبدا مختصات مدل
در ابتدای مدلسازی، مبدا مختصات مدل و مبدا مختصات طرح اولیه در نقطه (0,0,0) قرار دارند. در طی مدلسازی، امکان تغییر مبدا مختصات مدل وجود دارد اما مبدا مختصات صفحه ترسیم تغییری نمیکند.
«صفحه» (Plane): سطح مرجع هندسه مدل
صفحات به منظور اضافه کردن طرح اولیه، مقطع زدن مدل و غیره مورد استفاده قرار میگیرند.
«محور» (Axis): خط مرجع هندسه مدل
محورها در ایجاد هندسه، مشخصات یا الگوهای مدل نقش دارند. از تقاطع دو صفحه میتوان یک محور جدید ایجاد کرد.
«وجه» (Face): مرز معرف محدوده شکل مدل
وجهها، سطوح مسطح یا غیر مسطحی مدل هستند که میتوان آنها را انتخاب کرد. به عنوان مثال، یک مکعب مستطیل، شش وجه دارد.
«لبه» (Edge): محل تقاطع یا اتصال سطوح
به محل برخورد یا اتصال وجههای مدل، لبه میگویند. لبهها در ترسیم المانها و تعیین ابعاد مدل کاربرد دارند.
«راس» (Vertex): محل تقاطع دو یا چند خط یا لبه
راسها نیز مانند لبهها، برای ترسیم و تعیین ابعاد قابل استفاده هستند.
شناخت ابزارهایی که نرمافزار سالیدورک در اختیار کاربر قرار میدهد به شما این امکان را میدهد تا بهتر تشخیص دهید که آیا سالیدورک نیاز شما را بر آورد خواهد کرد یا خیر.
نرمافزار سالیدورک برای رشتههای درسی زیر بسیار مفید و کاربردی و یادگیری آن کاملا ضروری است:
استفاده از نرمافزار سالیدورک در کارخانجات تولید قطعات خودرو و ماشینآلات و همچنین در خیلی از موارد توسط افرادی که کار نقشهکشی صنعتی و همچنین طراحی مدلهای چند بعدی انجام میدهند، رواج دارد. به طور خلاصه میتوان گفت در بازار ساخت و تولید استفاده از نرم افزار سالیدورک جایگاه ویژهای در میان مهندسان دارد.
1- امکان نمایش قطعه و سایه با سرعت بالا
2-قابلیت تغییر نام اعضای نمودار درختی در مدت زمان کوتاهتری
3- آنالیز Sketch ساده
4- قابلیت Sheet Metal متوسط
5- دارای امکانات فراوان برای ایجاد افکتهای متنی
6- قابلیت انفجاری کردن نما
7- دارای پرینت 3 بعدی
8- ارائه شده فقط در نسخه 64 بیتی
سالیدورک ۲۰۲۱: کمپانی فرانسوی داسو سیستمز که به صورت دسالت یا دزالت سیستم هم خوانده میشود، از تولیدکنندگان پیشتاز در زمینه نرمافزارهای مدلسازی و شبیه سازی سه بعدی جهان میباشد. از معروفترین محصولات این شرکت میتوان به سه محصول کتیا، سالیدورک و آباکوس اشاره کرد. کتیا در شاخه طراحی توسط کامپیوتر (CAD)، سالیدورک در شاخه ساخت توسط کامپیوتر (CAM) و آباکوس در شاخه تحلیل توسط کامپیوتر (CAE) قرار دارند.
قبل از نصب نرم افزار سالیدورک در جهت فعال سازی نرم افزار انتی ویروس و فایر وال سیستم را حتما غیرفعال نمایید .
هر نرمافزاری برای اجرای سریع و روان، علاوه بر سیستم عامل مناسب، نیازمند سختافزار قوی میباشد. منظور ما از سختافزار معمولا توان پردازش سی پی یو، مقدار حافظه رم و سرعت RAM، مقدار فضای آزاد بر روی هارد دیسک و مشخصات کارت گرافیک است. البته در نرمافزارهای مهندسی معمولا با مشخصات سیستم متوسط هم میتوانیم نرمافزار را اجرا کنیم. اما اگر بخواهیم از تمام توان نرم2افزار استفاده کنیم، باید از سیستمهای قوی که به نام ورک استیشن(PC Workstation) معروف هستند، استفاده کرد.
سالیدورک در محیط مدلسازی سهبعدی، رسم اسکچ و تهیه اسمبلی معمولا از توان معادل یک هسته سی پی یو استفاده میکند. به این صورت با بالا رفتن سرعت پردازنده اصلی و فرکانس آن، سالیدورکز در محیطهای اولیه خود شامل پارت، اسمبلی و دراوینگ یا نقشهکشی، عملکرد بهتری دارد. سرعت پیشنهادی یا فرکانس سی پی یو مناسب برای اجرای Solidworks به ویژه نسخههای 2021 و 2020، 2.5ز الی 3.3 گیگاهرتز است. در مورد سرعت پردازش هر هسته(Core) در CPU، منظور ما همان فرکانس عادی پردازش(Clock speed) است. پس با این توضیحات برای مدلسازی، اسمبلی و کشیدن نقشه در سالیدورک، بنچ مارک و نمره پردازنده در حالت تک هستهای باید بالا باشد.
به همین خاطر، اگرچه تعداد هستههای اصلی و مجازی سی پی یو(CPU) در محیطهای مختلفی مثل شبیه سازی، سیمولیشن سیالات و انتقال حرارت، رندرینگ و انیمیشین نرمافزار سالیدورک(سالید ورکز) تاثیر زیادی دارد، اما در محیط هایاولیه و پایه نرمافزار سالید، سرعت تک هستهای پردازنده تاثیرگذار است.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 331 امتیاز
44 نظرنظرات بیشتر
پس از گذراندن محتوای دوره به صورت آنلاین (بدون دانلود) در سایت مکتبخونه، در صورتی که حد نصاب قبولی در دوره را کسب و تمرین ها و پروژه های الزامی را ارسال کنید، گواهینامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار میگیرد.
قابل اشتراکگذاری در
آرمین طرقی دانشآموخته مقطع کارشناسی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه تهران، دانشجوی پذیرفته شده استعدادهای درخشان مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه تهران در گرایش طراحی کاربردی است. او تجربه انجام پروژههای مختلف صنعتی و تحقیقاتی در زمینههای پایش وضعیت، کنترل، مکاترونیک و همچنین بیومکانیک را داراست و پروژههایی نیز در دست اجرا دارد. وی همچنین با بیش از سه سال سابقه در صنعت حمل و نقل ریلی، تجربه انجام پروژههای مختلفی را در این صنعت و قطعات و تجهیزات وابسته داشته و همچنین برگزاری دورههایی از آموزش نرمافزار سالیدورکس برای مهندسین و دانشجویان را در کارنامه خود دارد.
اطلاعات بیشتر