آموزش سخنرانی در جمع

سخنرانی در جمع مانند تمامی کار ها، سخنرانی در جمع نیز فرآیندی است که تکنیک های خاص خود را نیاز دارد. این واقعیت را باید بپذیریم که همه افراد نمی توانند در جمع سخنرانی کنند. ...

4.5 (8 امتیاز)
581 دانشجو
مقدماتی
محتوای دوره
پیش‌نیاز‌ها
درباره دوره
نظرات کاربران
درباره استاد

آنچه در این دوره می‌آموزید

راه‌های افزایش اعتماد به نفس

یادگیری مهارت‌های سخنرانی در جمع

کاهش استرس‌های هنگام سخنرانی در جمع

شناخت مهارت‌های سخنرانی

محتوای دوره

6 فصل 23 جلسه 1:06 ساعت ویدیو
مقدمه
شناخت مهارت‌های یک سخنرانی
آمادگی‌های قبل از سخنرانی
چند تکنیک در سخنرانی
تکنیک هایی در پایان سخنرانی
سخن آخر

پیش‌نیاز‌ها

این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به ساده‌ترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند به‌سادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیش‌نیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات می‌توانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.

درباره دوره

سخنرانی در جمع

مانند تمامی کار ها، سخنرانی در جمع نیز فرآیندی است که تکنیک های خاص خود را نیاز دارد. این واقعیت را باید بپذیریم که همه افراد نمی توانند در جمع سخنرانی کنند. در مقابل، برخی افراد بدون داشتن استرس سخنرانی در جمع، صحبت می کنند. یک سوال پر تکرار که همواره مطرح می شود، چه عواملی سبب می ‌شود که یک فرد بتواند به سادگی در جمع سخنرانی کند؟

برای رسیدن به این سطح از مهارت، تمرین، تکرار و همچنین یادگیری اصول سخنرانی در جمع، ضروری خواهد بود. اصول سخنرانی آن دسته از تکنیک ‌ها و مهارت‌ هایی است که با فراگیری آن، می ‌توانید یک سخنرانی بدون مشکل داشته باشید.

اگر در طول عمرتان، حتی هزاربار هم جلوی جمع سخنرانی کرده باشید، دفعه‌ی بعدی که بخواهید این کار را مجددا انجام دهید، باز هم ترس و اضطراب خواهید داشت. ترس از سخنرانی در جمع، فقط برای شما نیست. میلیون‌ها نفر در سرتاسر دنیا از این معضل رنج می‌برند و با آن دست و پنجه نرم می‌کنند؛ حتی مشهورترین خواننده‌های دنیا نیز به این مشکل دچارند. جالب است بدانید که گلوسوفوبیا، واژه‌ای است که به این ترس اختصاص داده‌اند. در این مقاله آموزش سخنرانی در جمع بیشتر می پردازیم.

سخنران کیست؟

به شخصی که برای یک جمع صحبت می ‌کند، سخنران یا سخنور گفته می شود. هر فرد، نمی‌تواند یک سخنور کامل باشد بدلیل اینکه سخنرانی در میان جمع، اصول و نحوه سخنرانی مختص به خود را دارد.

یک سخنران، آن فردی نیست که در یک کنفرانس مطبوعاتی و یا اجتماع بزرگ سخنرانی می ‌کند، بلکه سخنران، شخصی است که استعداد های خاصی برای صحبت در جمع دارد و در هنگام سخنرانی استرس یا لرزش دست ندارد. افرادی که در صدد کسب توانایی برای سخنرانی هستند، با یادگیری اصول آن و تمرینات زیاد، به این مهم دست پیدا می کنند.

 اصول سخنرانی در جمع

سخنرانی در جمع، مهارت ‌ها و اقداماتی را شامل می شود که با استفاده از آن‌ ها یک سخنرانی بی عیب و نقص را تجربه می کنید. همه افراد در طول زندگی و یا در محل کار خود ممکن است در شرایطی قرار بگیرند که نیاز به سخنرانی را احساس کنند. برای دسترسی به این مهارت، باید اصول سخنرانی در جمع را به خوبی فرا بگیریم.

یادگیری اصول سخنرانی در جمع اهمیت زیادی دارد. موفقیت شما، در گرو یادگیری اصول آن خواهد بود. با یادگیری تمامی اصول سخنرانی، هنر سخنرانی در جمع برای شما بسیار آسان خواهد شد.

اهمیت سخنرانی در جمع

همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، مهارت سخنرانی در جمع، از جمله مهارت‌هایی است که هر فردی باید به آن مسلط باشد. ما نیز مثل شما آگاهیم که حرف زدن در مقابل یک جمع، چه چند نفر محدود باشند، چه نیمی از جمیعت یک شهر، تا چقدر می‌تواند سخت و اضطراب‌زا باشد.

اما به هر حال، لازم است که به نحوی، بر این ترس غلبه شود. مهارت سخنرانی در جمع عمومی، بیشتر از آن چیزی که فکر کنید اهمیت دارد و یکی از ارکان تقویت مهارت های فردی بحساب می آید.

چنین سخنرانی و صحبتی، می‌تواند در هر جایی از زندگی، حتی جایی که فکرش را نمی‌کنید، برایتان رخ دهد. مثلا فرض کنید در یک مراسم عروسی، از شما خواسته شود به عنوان برادر عروس کمی سخنرانی کنید.

یا کمی فراتر، فرض کنید می‌خواهید در یک جلسه‌ی کاری، برای همکاران خود سخنرانی کنید، یا حتی بالاتر از آن، فرض کنید قرار است بخاطر خدمات شایسته، از شما تقدیر شود، آن وقت سخنرانی در پشت تریبون، اجتناب‌ناپذیر خواهد بود

حال اگر شما در موقعیت‌های ذکر شده قرار گرفتید و نتوانستید عملکرد مناسبی از خود بروز دهید، اگر تپق زدید و دستتان لرزید، اگر عرق کردید و حرف‌هایتان را فراموش کردید، بدون شک نیاز دارید که این مهارت را در خود تقویت کنید و یک دوره آموزش صحبت کردن در جمع را بگذرانید؛ وگرنه مطمئن باشید هیچ اعتبار و اعتمادی برایتان باقی نخواهد ماند.

تقویت فن سخنرانی در جمع

برای تبدیل شدن به یک سخنران حرفه ای، لازم است که تکنیک های آن را تقویت کنید. راه حل های زیر برای تقویت این مهارت توصیه می کنیم:

  • اضطراب اهمیت زیادی ندارد
  • تسلط روی موضوع
  • سعی شود از اصطلاحات عامیانه استفاده نکنید
  • حرکت زیاد نداشته باشید
  • از مثال ها و دلایل همه فهم استفاده کنید
  • به شکل پیوسته صحبت کنید
  • تمرین سخنرانی با صدای بلند
  • صحبت شما مختصر و مفید باشد
  • تکنیک‌های سخنرانی در مقابل جمع

سخنرانی مقابل جمع، امری محال و غیرممکن نیست. شرکت در کلاس آموزش سخنرانی در جمع، همیشه بهترین راه برای کسب این مهارت است. اما خب، بد نیست بدانید که همیشه شرکت در کلاس‌های آموزشی ضروری نیست. هرچند که اضطراب سخنرانی در جمع را می‌توان با شرکت در کلاس و حضور در محیط آسان‌تر از بین برد، اما تکنیک‌ها و اصول این مهارت را در خانه نیز می‌توان آموخت.

شما در هر سطحی که باشید و هر شغل و تخصصی هم که داشته باشید، با تمرین سخنرانی در جمع، می‌توانید این مهارت را تقویت نمایید. طبق آمار موجود، گلوسوفوبیا در بیش از ۷۵ درصد از افراد جامعه وجود دارد؛ از همین روی، تعداد افرادی که مشتاق انواع کلاس آموزش صحبت کردن در جمع هستند، هر روز افزایش پیدا می‌کند.

در ادامه، با برخی از کاربردی‌ترین تکنیک های سخنرانی در جمع، آشنا خواهیم شد.

تکنیک اول : آمادگی برای سخنرانی

اولین قدم برای صحبت در مقابل جمعیت، این است که خودمان را برای این کار آماده کنیم. حال این آمادگی، از چه راه‌هایی ممکن است و در رابطه با چه چیزهایی باید صورت بگیرد؟ شما باید خود را چند نظر آماده کنید:

  • آمادگی شخصی، از نظر ذهنی و روانی
  • آمادگی متن و طرح سخنرانی

توجه داشته باشید که سخنرانی در مقابل جمع، همیشه پیش‌بینی‌شده نیست و نمی‌توان در تمام موارد، خود را برای آن آماده کرد. مثلا همان سخنرانی در عروسی را به یاد آورید. بدون شک شما انتظار نداشتید که چنین چیزی را از شما بخواهند. اما خوشبختانه در اکثر مواقع، زمان زیادی قبل از آمادگی برای سخنرانی در جمع خواهید داشت. در آموزش سخنرانی در جمع، اساس کلی بر این است که کاری کنید توجه مخاطب به شما جلب شود و این توجه، تا انتهای سخنرانی، باقی بماند.

 

برای اینکه بتوان توجه مخاطب را به خود جلب کنید، می‌توانید:

  • پیام و محتوای اصلی سخنرانی خود را، ساده و آشکار مطرح کنید. کاری کنید که مخاطب به خوبی متوجه‌ی آن شود.
  • استفاده از داستان و حکایت مرتبط با محتوای سخنرانی، استفاده از تصاویر و یا آمار و ارقام به هنگام صحبت در مقابل جمع، به خوبی توجه مخاطب را جلب خواهد کرد.
  • همان اندازه که در شروع باید توجه مخاطب را جلب کنید، پایان سخنرانی در مقابل جمع نیز باید به یاد ماندنی باشد.

تکنیک دوم : نوشتن متن و طرح سخنرانی

حال که خود را تا حدی برای سخنرانی در مقابل جمع آماده کرده‌اید، اکنون فرصت آن است تا جزییات بیشتری را به کار بیفزایید؛ مان سخنرانی را به صورت دقیق آماده کنید، و طرحی برای سخنرانی در جمع، حاضر نمایید. البته نباید فراموش کنید که مهارت سخنرانی در جمع و آماده کردن آن، تنها با یک بار یا دوبار، حاصل نمی‌شود. متن سخنرانی شما باید با دقت و وسواس حاضر شود. هر متن، از سه بخش: شروع، میانه و پایان تشکیل شده است.

 

به هنگام آموزش سخنرانی در جمع، نکات زیر را برای آماده‌سازی متن، به شما آموزش می‌دهند:

  • شروع سخنرانی باید توجه مخاطب را جلب کند، میانه باید توجه او را همانطور نگاه دارد، و پایان باید در ذهنشان مثل یک خاطره، باقی بماند.
  • سعی کنید تا حد ممکن متنی ساده آماده کنید. از کلمات سخت و متکلف استفاده نکنید.
  • داستان و مزاح و لطیفه، همیشه کارساز و کاربردی است و علاقه مخاطب را بیشتر می‌کند.
  • حاشیه نروید، تمرکز را بر موضوع اصلی نگه دارید.
  • مخاطب خود را بشناسید، متن سخنرانی را بر اساس دانش، فرهنگ و سطح اجتماعی آن‌ها آماده کنید.
  • اگر تازه‌کار هستید، کل متن سخنرانی را آماده کرده و به هنگام سخنرانی در مقابل جمع، از آن استفاده کنید. (اما مدام به آن نگاه نکنید)
  • اگر قبلا چندین بار تجربه داشته‌اید و اکنون اندکی مهارت سخنرانی در جمع عمومی دارید، می‌توانید برای یادآوری موضوع، از چند برگه یادداشت کوچک استفاده کنید.
  • متن سخنرانی حداکثر برای ۵ الی ۷ دقیقه تنظیم نمایید.

تکنیک سوم : تمرین سخنرانی در جمع

اکنون ۵۰ درصد از مسیر صحبت در مقابل جمعیت را پشت سر گذاشته‌اید. شاید بتوان گفت تکنیک‌هایی که از الان به بعد به شما آموزش می‌دهیم، از اهمیت بیشتری برخوردار باشند. اما خب بدین معنا نیست که مهارت‌های پیشین، مهم تلقی نشوند. این موضوعی است که اکثر کلاس‌های آموزش صحبت کردن در جمع، فراموش می‌کنند. داوطلبان دوره را تمام می‌کنند و بر مهارت سخنرانی در جمع تسلط کامل دارند، اما دریغ از اندکی خلاقیت و توانایی در آماده‌سازی متن.

تمرین سخنرانی در جمع، بسیاری کلیدی است و نقش مهمی در آموزش سخنرانی در جمع دارد. در تمرین، شما می‌توانید نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید و آنچه را که در ذهن دارید، عملی سازید. به علاوه، این کار اضطراب سخنرانی در جمع را نیز تا حد زیادی کاهش می‌دهد. در تمرین، نحوه سخنرانی در جمع، به خوبی مشخص خواهد شد. تمرین را به دو صورت می‌توان/باید انجام داد: اول در تنهایی و با صدای بلند، دوم در مقابل جمعی کوچک، نهایتا دو یا سه نفر، از افراد قابل اعتماد.

 

برای تمرین سخنرانی در جمع، نکات زیر را به خاطر داشته باشید:

  • به زبان بدن مخاطب توجه کنید، اگر خیره شده‌اند، اگر کمی کسل به نظر به نظر می‌رسند، یا اینکه مدام روی صندلی جابه‌جا می‌شوند، همگی دارای یک پیام مشخص هستند.
  • به کلماتی که خودتان استفاده می‌کنید نیز دقت نمایید، اگر موقع گفتنشان کمی خجالت‌زده می‌شوید و احساس می‌کنید که نامناسب هستند، بهتر است تغییرشان دهید.
  • مهارت سخنرانی در جمع، ارتباط مستقیمی با فن بیان دارد، پس سعی کنید در این زمینه نیز تمرین داشته باشید.

تکنیک چهارم : روز موعود!

این همه آسمان و ریسمان بافتن و مقدمه‌چینی کردن و تمرین کردن، همگی یک هدف بیشتر نداشتند و آن هدف هم چیزی نبود جز سخنرانی در مقابل جمعیت. تمامی راهکارهایی که تا به اینجای کار ارئه دادیم، همگی برای کاهش ترس از سخنرانی در جمع بودند. تمامی کلاس‌های آموزش سخنرانی در جمع نیز شما را برای چنین موقعیتی آماده خواهند کرد.

پیش از هر چیز، بهتر است بدانید تپش قلب هنگام سخنرانی در جمع، چه قبل و چه بعد از آن، ممکن است برای هر کسی پیش بیاید. این تپش، در اثر ترس و اضطراب بوده و کاملا طبیعی است. برای اینکه آن را کاهش دهید، از تکنیک‌های تنفسی استفاده نمایید. نفس عمیق بکشید و تمرکز کنید. آب بنوشید و کمی قدم بزنید. البته وقتی آمادگی لازم را برای سخنرانی در جمع داشته باشید، این تپش اندکی بعد از شروع، کاهش پیدا خواهد کرد.

 

در هنگام صحبت در مقابل جمعیت، نکات زیر را آویزه‌ ی گوش کنید:

  • خودتان باشید؛ به چیزی که نیستید، تظاهر نکنید. هدف از تمرین سخنرانی در جمع، این است که خودتان باشید و استرس را کاهش دهید.
  • بر حرکات و زبان بدن خود تسلط داشته باشید. زبان بدن مناسب به هنگام سخنرانی را می‌توان با چند سرچ کوچک، پیدا نمود.
  • لبخند و ارتباط چشمی را به هیچ وجه فراموش نکنید.
  • آرام، شمرده، رسا و شیوا صحبت کنید. طوری باشید که مخاطب در فهم مطالب شما، دچار مشکل نشود.
  • حجم و تن صدای خود را کنترل کنید. اگر میکروفون در اختیار ندارید، سعی کنید کمی بلندتر حرف بزنید.
  • مخاطب را به هنگام سخنرانی در جمع، بررسی کنید. اگر می‌بینید که توجه خود را از دست داده‌اند و خسته شده‌اند، با بیان یکی دوتا داستان کوتاه یا یک لطیفه، آن‌ها را مجددا به خود جذب کنید.
  • به مخاطب همان چیزی را بگویید که دلش می‌خواهد بشوند.

در بازار کار امروز، داشتن فن بیان، سخنرانی و اصول صحیح صحبت کردن، نیاز همه افراد است. برای این که مدیران، کارمندان، فروشندگان، اساتید و حتی دانشجویان بتوانند مقصود خود را به شکل شفاف به مخاطب خود منتقل کنند، باید از این مهارت ها کمک بگیرند. در این مقاله به آموزش سخنرانی در جمع پرداخته شد تا بتوانید در موقعیت های مختلف، به سخنرانی تاثیرگذار بپردازید.

 

آموزش سخنرانی و فن بیان صحبت در جمع

فرض کنید در یک جلسه کاری مهم حضور دارید. ایده‌های درخشانی در ذهن دارید که می‌توانند مسیر پروژه را تغییر دهند؛ اما به محض این‌که نوبت صحبت به شما می‌رسد، ناگهان گلویتان خشک می‌شود، دست‌هایتان می‌لرزد و کلمات از ذهنتان می‌پرند. این سناریویی است که بسیاری از افراد با آن مواجه می‌شوند؛ اما جای نگرانی نیست! فن بیان و سخنرانی مهارت‌هایی اکتسابی هستند و با تمرین و راهکارهای مناسب، می‌توانید بر آن‌ها مسلط شوید. در این توضیحات جامع به عنوان مکمل دوره آموزشی فوق، همراه ما باشید تا با آموزش سخنرانی و فن بیان صحبت در جمع به فردی تأثیرگذار تبدیل شوید.

نحوه شروع سخنرانی در جلسات: با اعتماد به نفس آغاز کنید

شروع قوی، کلید یک سخنرانی موفق است. با این حال، بسیاری از افراد نمی‌دانند چگونه صحبت خود را آغاز کنند. چند راهکار ساده اما تأثیرگذار به شما کمک می‌کنند:

  • با یک لبخند گرم و صمیمانه شروع کنید. لبخند، نگرش مثبت شما را نشان می‌دهد و مخاطبان را برای دریافت صحبت‌هایتان آماده می‌کند.
    خودتان را معرفی کنید. به‌طور خلاصه، نام خود و موضوع صحبتتان را بیان کنید.
  • با یک جمله تأثیرگذار، توجه مخاطبان را جلب کنید. این جمله می‌تواند یک نقل قول الهام‌بخش، یک پرسش چالش‌برانگیز یا یک شوخی مرتبط با موضوع باشد.
    به یاد داشته باشید، شروع قوی، اعتماد به نفس شما را بالا می‌برد و زمینه‌ساز یک سخنرانی موفق می‌شود.

ساختار سخنرانی: نقشه راه برای رساندن پیام

هر سخنرانی خوب، ساختار مشخصی دارد. این ساختار به شما کمک می‌کند تا پیام خود را به صورت منظم و واضح به مخاطبان برسانید.

  • مقدمه: در مقدمه، خودتان و موضوع صحبتتان را معرفی کنید. همچنین، با یک جمله تأثیرگذار، جلب توجه کنید.
  • بدنه: این بخش، هسته اصلی سخنرانی شماست. در اینجا، به تفصیل در مورد موضوع صحبت کنید. از مثال‌های عینی، داستان‌های مرتبط و آمار و ارقام برای اثبات ادعاهای خود استفاده کنید.
  • نتیجه‌گیری: در بخش نتیجه‌گیری، نکات کلیدی صحبت خود را خلاصه کنید. همچنین، می‌توانید یک فراخوان به عمل (Call to Action) ارائه دهید و مخاطبان را به انجام کاری ترغیب کنید.

در جمع درباره چه صحبت کنیم: انتخاب موضوع سخنرانی

انتخاب موضوع مناسب، یکی از ارکان اصلی سخنرانی موفق است. موضوعی را انتخاب کنید که به آن علاقه‌مند هستید و در مورد آن اطلاعات کافی دارید. همچنین، موضوع باید با علایق و نیازهای مخاطبان شما همخوانی داشته باشد.

برای انتخاب موضوع، به موقعیت سخنرانی خود و مخاطبان حاضر در جلسه فکر کنید. آیا یک سخنرانی کاری دارید؟ یا می‌خواهید در جمع دوستان خود صحبت کنید؟

در صورت نیاز، می‌توانید از موضوعات کلیشه‌ای اما کاربردی، مانند مدیریت زمان، کارآفرینی یا رهبری استفاده کنید؛ اما به خاطر داشته باشید که با رویکردی نوآورانه و خلاقانه، این موضوعات را برای مخاطبان خود جذاب کنید.

متن سخنرانی در جمع همکاران: تأثیرگذاری در محیط کار

محیط کار، یکی از مکان‌هایی است که تسلط بر فن بیان و سخنرانی اهمیت ویژه‌ای دارد. با ارائه‌ صحبت‌های تأثیرگذار در جلسات کاری، می‌توانید نظر همکاران و مدیران خود را جلب کنید، ایده‌های خود را به اشتراک بگذارید و در نهایت، به پیشرفت شغلی خود کمک کنید.

در اینجا، چند نکته کلیدی برای نوشتن متن سخنرانی در جمع همکاران ارائه می‌شود:

  • مخاطبان خود را بشناسید. قبل از شروع نوشتن، به این فکر کنید که مخاطبان شما چه کسانی هستند و چه انتظاری از صحبت‌های شما دارند. سطح دانش و تخصص آن‌ها چقدر است؟ علایق و نیازهای آن‌ها چه هستند؟ با شناخت مخاطبان، می‌توانید متن سخنرانی خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که برای آن‌ها جذاب و مفید باشد.
  • هدف خود را از سخنرانی مشخص کنید. می‌خواهید با این سخنرانی چه چیزی را به دست آورید؟ آیا می‌خواهید اطلاعات جدیدی به اشتراک بگذارید؟ یا می‌خواهید همکاران خود را به انجام کاری ترغیب کنید؟ هرچه هدف خود را از سخنرانی مشخص‌تر بدانید، می‌توانید متن را به گونه‌ای تنظیم کنید که به آن هدف برسید.
  • از زبانی ساده و روان استفاده کنید. از به کار بردن اصطلاحات تخصصی و پیچیده خودداری کنید. سعی کنید با زبانی ساده و روان صحبت کنید تا همه افراد حاضر در جلسه بتوانند منظور شما را به درستی درک کنند.
  • از مثال‌های عینی و داستان‌های مرتبط استفاده کنید. استفاده از مثال‌های عینی و داستان‌های مرتبط، به شما کمک می‌کند تا مفاهیم را به صورت ملموس‌تر به مخاطبان خود منتقل کنید.

با لحنی قاطع و مطمئن صحبت کنید. لحن شما در حین سخنرانی، نقش مهمی در جلب توجه مخاطبان و انتقال پیام شما دارد. با لحنی قاطع و مطمئن صحبت کنید تا نشان دهید که به حرف‌های خود اعتقاد دارید و بر موضوع سخنرانی خود تسلط دارید.

از زبان بدن مناسب استفاده کنید. زبان بدن شما، به اندازه کلماتی که به زبان می‌آورید، اهمیت دارد. از حرکات دست، حالات چهره و تماس چشمی مناسب استفاده کنید تا پیام خود را به صورت غیرکلامی نیز به مخاطبان منتقل کنید.

برای تمرین وقت بگذارید. قبل از ارائه سخنرانی، حتماً آن را چند بار تمرین کنید. با صدای بلند تمرین کنید تا با لحن و سرعت مناسب صحبت کردن آشنا شوید. همچنین، می‌توانید از دوستان یا همکاران خود بخواهید که به شما در تمرین سخنرانی‌تان کمک کنند.

با رعایت این نکات، می‌توانید متن سخنرانی جذابی برای جمع همکاران خود آماده کنید و در نهایت، به اهداف شغلی خود دست پیدا کنید.

کلمات مناسب برای حرف زدن: انتخاب واژگان تأثیرگذار

انتخاب واژگان مناسب، یکی از مهم‌ترین عوامل در سخنرانی موفق است. کلمات شما باید به گونه‌ای انتخاب شوند که پیام شما را به درستی به مخاطبان منتقل کنند و در آن‌ها انگیزه و اشتیاق ایجاد کنند. در اینجا، چند نکته برای انتخاب کلمات مناسب برای حرف زدن ارائه می‌شود:

  • از کلمات واضح و دقیق استفاده کنید. از به کار بردن کلمات مبهم و کلی خودداری کنید. سعی کنید با استفاده از کلمات واضح و دقیق، منظور خود را به درستی به مخاطبان منتقل کنید.
  • از کلمات قدرتمند استفاده کنید. از کلماتی استفاده کنید که بار معنایی قوی دارند و می‌توانند در مخاطبان شما انگیزه و اشتیاق ایجاد کنند.
  • از کلمات مرتبط با موضوع استفاده کنید. کلماتی را انتخاب کنید که با موضوع سخنرانی شما مرتبط هستند و به درک بهتر آن توسط مخاطبان کمک می‌کنند.
  • از لحنی مناسب استفاده کنید. لحن شما در انتخاب کلمات، نقش مهمی دارد. سعی کنید با لحنی مناسب، کلمات خود را به کار ببرید تا پیام شما به درستی به مخاطبان منتقل شود.
  • از تکرار کلمات خودداری کنید. سعی کنید از تکرار یک کلمه یا عبارت به صورت مکرر خودداری کنید. این کار باعث می‌شود که صحبت‌های شما خسته‌کننده و تکراری به نظر برسد.

با رعایت این نکات، می‌توانید کلمات مناسب را برای حرف زدن انتخاب کنید و در نهایت، سخنرانی تأثیرگذاری ارائه دهید.

صحبت در جمع به زبان ساده: رساندن پیام به زبانی قابل فهم

یکی از مهم‌ترین اهداف سخنرانی، رساندن پیام به مخاطبان است. برای رسیدن به این هدف، باید پیام خود را به زبانی ساده و قابل فهم بیان کنید. در اینجا، چند نکته برای صحبت در جمع به زبان ساده ارائه می‌شود:

  • از جملات کوتاه و ساده استفاده کنید. از به کار بردن جملات پیچیده و طولانی خودداری کنید. سعی کنید با استفاده از جملات کوتاه و ساده، منظور خود را به درستی به مخاطبان منتقل کنید.
  • از اصطلاحات تخصصی و فنی خودداری کنید. مگر اینکه مخاطبان شما با این اصطلاحات آشنا باشند، از به کار بردن آن‌ها خودداری کنید. در صورت استفاده از اصطلاحات تخصصی، حتماً آن‌ها را به زبان ساده توضیح دهید.
  • از مثال‌های عینی و داستان‌های مرتبط استفاده کنید. استفاده از مثال‌های عینی و داستان‌های مرتبط، به شما کمک می‌کند تا مفاهیم را به صورت ملموس‌تر به مخاطبان خود منتقل کنید.
  • از تصاویر و نمودارها استفاده کنید. استفاده از تصاویر و نمودارها، به شما کمک می‌کند تا اطلاعات را به صورت بصری به مخاطبان خود ارائه دهید و درک آن‌ها را از موضوع سخنرانی شما آسان‌تر کنید.
  • با لحنی واضح و رسا صحبت کنید. با لحنی واضح و رسا صحبت کنید تا همه افراد حاضر در جلسه بتوانند منظور شما را به درستی درک کنند.
  • از سرعت مناسب صحبت کردن استفاده کنید. نه خیلی تند صحبت کنید و نه خیلی کند. سعی کنید با سرعت مناسب صحبت کنید تا مخاطبان شما بتوانند به حرف‌های شما به راحتی گوش دهند.
  • مکث‌های مناسب داشته باشید. در حین صحبت کردن، مکث‌های مناسب داشته باشید تا به مخاطبان خود فرصت دهید تا اطلاعات را درک کنند و سؤالات خود را بپرسند.

با رعایت این نکات، می‌توانید پیام خود را به زبانی ساده و قابل فهم به مخاطبان خود برسانید و در نهایت، به اهداف سخنرانی خود دست پیدا کنید.

آموزش صحبت كردن مؤدبانه: حفظ احترام در جمع

احترام به مخاطبان، یکی از اصول اساسی در سخنرانی است. شما باید در حین صحبت کردن، با مخاطبان خود با احترام و ادب رفتار کنید. در اینجا، چند نکته برای آموزش صحبت كردن مؤدبانه ارائه می‌شود:

  • از لحنی مؤدبانه استفاده کنید. از به کار بردن لحنی تند، خشن یا تحقیرآمیز خودداری کنید. سعی کنید با لحنی مؤدبانه و محترمانه صحبت کنید.
  • از الفاظ رکیک و توهین‌آمیز استفاده نکنید. به هیچ وجه از الفاظ رکیک و توهین‌آمیز استفاده نکنید. این کار باعث می‌شود که مخاطبان شما از شما آزرده خاطر شوند.
  • از به کار بردن لحن طعنه‌آمیز و تمسخرآمیز خودداری کنید. حتی اگر با مخاطبان خود شوخی می‌کنید، از به کار بردن لحن طعنه‌آمیز و تمسخرآمیز خودداری کنید. این
  • کار باعث می‌شود که مخاطبان شما احساس بی‌احترامی کنند.
  • به نظرات و عقاید مخاطبان خود احترام بگذارید. حتی اگر با نظرات و عقاید مخاطبان خود موافق نیستید، به آن‌ها احترام بگذارید. سعی کنید با صبر و حوصله به
  • حرف‌های آن‌ها گوش دهید و نظرات خود را به صورت منطقی و مؤدبانه بیان کنید.
  • از مخاطبان خود تشکر کنید. در پایان سخنرانی خود، از مخاطبان خود به خاطر حضورشان تشکر کنید.

با رعایت این نکات، می‌توانید در حین صحبت کردن، با مخاطبان خود با احترام و ادب رفتار کنید و در نهایت، یک سخنرانی موفق ارائه دهید.

چگونه می‌توانم بر ترس از سخنرانی غلبه کنم؟

برای غلبه بر ترس از سخنرانی، ابتدا ریشه آن را پیدا کنید. سپس، با راهکارهای مختلفی مانند تمرین، صحبت در جمع‌های کوچک و استفاده از تکنیک‌های آرامش‌بخش، بر این ترس غلبه کنید.

چگونه می‌توانم موضوع مناسبی برای سخنرانی انتخاب کنم؟

 برای انتخاب موضوع مناسب، به موقعیت سخنرانی خود و مخاطبان حاضر در جلسه فکر کنید. همچنین، به علایق و تخصص خود توجه داشته باشید. موضوعی را انتخاب کنید که به آن علاقه‌مند هستید و در مورد آن اطلاعات کافی دارید.

چگونه می‌توانم متن سخنرانی را بنویسم؟

برای نوشتن متن سخنرانی، ابتدا موضوع خود را به طور کامل مشخص کنید. سپس، ساختار کلی سخنرانی خود را طراحی کنید. مقدمه، بدنه و نتیجه‌گیری را به وضوح مشخص کنید. در هر بخش، به نکات کلیدی و مهم بپردازید و از مثال‌های عینی و داستان‌های مرتبط استفاده کنید.

چگونه می‌توانم سخنرانی خود را تمرین کنم؟

تمرین، یکی از مهم‌ترین عوامل در ارائه‌ سخنرانی موفق است. متن سخنرانی خود را چند بار با صدای بلند تمرین کنید. همچنین، می‌توانید از دوستان یا همکاران خود بخواهید که به شما در تمرین سخنرانی‌تان کمک کنند.

چگونه می‌توانم در حین سخنرانی، اعتماد به نفس خود را حفظ کنم؟

برای حفظ اعتماد به نفس در حین سخنرانی، ابتدا به خودتان و توانایی‌های خود ایمان داشته باشید. همچنین، بر روی موضوع سخنرانی خود تمرکز کنید و با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید. از حرکات دست، حالات چهره و تماس چشمی مناسب استفاده کنید.

دوره جامع آموزش سخنرانی و فن بیان صحبت در جمع: تسلط بر فن بیان و تبدیل شدن به سخنور تأثیرگذار

دوره آموزش سخنرانی و فن بیان صحبت در جمع فرصتی عالی برای ارتقای مهارت‌های ارتباطی شما و تبدیل شدن به سخنوری تأثیرگذار است. این دوره با ارائه محتوای جامع و کاربردی، به شما کمک می‌کند تا در هر موقعیتی با اعتماد به نفس صحبت کنید، نظر مخاطبان خود را جلب کنید و به اهدافتان دست پیدا کنید.

دوره آموزش سخنرانی و فن بیان صحبت در جمع برای چه کسانی مناسب است؟

دوره نام برده مناسب افراد زیر است:

  • افرادی که می‌خواهند در جلسات کاری و ارائه‌ها بدرخشند.
  • مدیران و رهبرانی که به دنبال ارتقای مهارت‌های رهبری خود هستند.
  • مدرسین و معلمان که به دنبال انتقال مفاهیم به صورت جذاب و مؤثر هستند.
  • دانشجویانی که به دنبال موفقیت در مصاحبه‌های شغلی و ارائه‌های دانشگاهی هستند.
  • و هر کسی که می‌خواهد مهارت‌های سخنرانی و فن بیان خود را ارتقا دهد.

با شرکت در دوره آموزش سخنرانی و فن بیان صحبت در جمع چه چیزی را یاد می‌گیرید؟

با شرکت در این دوره مفاهیم زیر را یاد خواهید گرفت:

  • اصول و مبانی سخنرانی و فن بیان
  • نحوه انتخاب موضوع و نوشتن متن سخنرانی
  • تکنیک‌های غلبه بر ترس از سخنرانی
  • نحوه استفاده از زبان بدن و لحن صدا
  • نحوه برقراری ارتباط با مخاطبان
  • تکنیک‌های داستان‌گویی و ارائه مثال
  • نحوه استفاده از ابزارهای بصری
  • نحوه مدیریت زمان در حین سخنرانی
  • نحوه پاسخ به سؤالات مخاطبان
  • و بسیاری از نکات و فوت و فن‌های دیگر

علاوه بر این، در این دوره آموزش سخنرانی و فن بیان صحبت در جمع شما می‌توانید:

  • در تمرینات عملی شرکت کنید و مهارت‌های خود را به صورت واقعی تمرین کنید.
  • بازخوردهای سازنده از مدرس و سایر دانشجویان دریافت کنید.
  • با افراد همفکر آشنا شوید و شبکه ارتباطی خود را گسترش دهید.
  • مدرس این دوره آموزش سخنرانی و فن بیان صحبت در جمع:

این دوره آموزش سخنرانی و فن بیان صحبت در جمع توسط Laura Bergells با بیش از 14 سال تجربه به‌عنوان سخنران حرفه‌ای و تیم‌ ساز آموزش داده می‌شود.

سرفصل‌های دوره آموزش سخنرانی و فن بیان صحبت در جمع:

  • مقدمه
  • شناخت مهارت‌های یک سخنران
  • آمادگی‌های قبل از سخنرانی
  • چند تکنیک در سخنرانی
  • تکنیک‌هایی در پایان سخنرانی
  • سخن آخر

آموزش فن بیان در مکتب خونه

فن بیان و سخنرانی، مهارت‌هایی هستند که با تمرین و راهکارهای مناسب، می‌توانید بر آن‌ها مسلط شوید. با تسلط بر این مهارت‌ها، می‌توانید در هر جمعی با اعتماد به نفس صحبت کنید، نظر مخاطبان خود را جلب کنید و در نهایت، به اهداف خود دست پیدا کنید. با شرکت در این دوره آموزش سخنرانی و فن بیان صحبت در جمع، گامی مهم در جهت ارتقای مهارت‌های ارتباطی و تبدیل شدن به سخنوری تأثیرگذار بردارید. در مکتب خونه انواع دوره آموزش فن بیان به عنوان مکمل و پیش نیاز این دوره موجود است که از آن‌ها هم می‌توانید استفاده کنید.

 

اطلاعات بیشتر

امتیاز و نظرات کاربران

4.5

از مجموع 8 امتیاز

5 نظر

4 ماه پیش

عالی

آرزو معینی

آرزو معینی

6 ماه پیش

بسیار عالی و جذاب

غلامرضا سلیمی

غلامرضا سلیمی

10 ماه پیش

دوره خلاصه و کاربردییه، اما فایل های دوره که خیلی مهم هستن در مکتب خونه وجود نداره

محمدامین علی پناهی

محمدامین علی پناهی

5 ماه پیش

به سادگی مطالب رو گفتن که در سخنرانی کمک میکنه ولی مطالب خیلی به روز نیست.

مهدی رضائی

مهدی رضائی

1 سال پیش

مفید اما موثر ....

محمدرضا شادمان بجاربنه

محمدرضا شادمان بجاربنه

نظرات بیشتر

دوره‌های پیشنهادی

این دوره در کدام مسیرهای یادگیری است؟

درباره استاد

Laura Bergells
Laura Bergells
1 دوره
583 دانشجو

Laura Bergells بیش از 14 سال تجربه به‌عنوان سخنران حرفه‌ای و تیم‌ساز دارد. لورا به رشد مشاغل کمک می‌کند تا پیام‌های خود را از طریق صحبت‌های عمومی، سخنرانی‌ها، وب‌سایت‌ها، وبلاگ‌ها و رسانه‌های اجتماعی پیام‌های خود را ارسال کنند. او به طور گسترده با متخصصان مشاغل کارکرده است تا بتواند در مهارت‌های ارتباطی خود استفاده کند. وی اغلب در رسانه‌های منطقه‌ای به‌عنوان یک متخصص ارتباطات و بازاریابی معرفی می‌شود. لورا مدرس کمکی در کالج تجاری Seidman در دانشگاه ایالتی گراند ولی و فارغ‌التحصیل دانشگاه ایالتی میشیگان است و دارای مدرک لیسانس ارتباطات از راه دور و ارتباطات جامعه‌شناسی است. وی مدرک کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه ایالتی گراند ولی کسب کرد.

اطلاعات بیشتر

سوالات پرتکرار

پس از سپری شدن زمان دوره، به محتوای دوره دسترسی خواهم داشت؟

بله؛ پس از سپری شدن مدت زمان دوره شما به محتوای دوره دسترسی خواهید داشت و می توانید از ویدئوها، تمارین، پروژه و دیگر محتوای دوره در صورت وجود استفاده کنید ولی امکان تصحیح تمارین توسط پشتیبان و دریافت گواهی نامه برای شما وجود نخواهد داشت.