چنانچه به تبلیغات تصویری موجود در اینترنت و شبکههای اجتماعی دقت کرده باشید، قطعا دیدهاید که یک سری ریزه کاریها در ساختار آنها رعایت میشوند که دانش خاصی پشت آنها نهفته است. حتی کلیپهای ساده سوس ماس هم با استفاده از این تکنیکها ظاهر جذابتری به خود میگیرند. به طور کلی نرمافزارهای Video Editor مانند Inshot قابلیتهایی دارند که بیشتر در حوزه فیلم سازی و تدوین استفاده میشوند. پس پیشنهاد میکنیم قبل از اینکه کلیپی بسازید و بخواهید آن را در یکی از شبکههای اجتماعی منتشر کنید حتماً کار با نرمافزارهای ادیتور ویدئو را یاد بگیرید. این کار پرستیژ کاری و مهارت شما را به چشم بیننده پررنگ کرده و به او انگیزه میدهد محتوای شما را بیشتر پیگیری کند.
مطالب زیادی در مورد ساخت کلیپ و فیلمهای آموزشی کوتاه در اینترنت و فضای مجازی در دسترس هستند. کافیست یک بار این کلید واژه را در گوگل جستجو کنید تا با عنوانهای مشابه موارد زیر روبرو شوید.
این عنوانهای آموزشی بسیار جذاب بوده و بیشتر اوقات در اولین نگاه ما را به خود جذب خواهند کرد. اما آیا تمام کسانی که چنین آموزشهایی برای کلیپ سازی تهیه میکنند افرادی حرفهای هستند. در بسیاری موارد مخصوصاً در ایران دیده شده که شخصی یک دوره آموزشی ضبط کرده که خودش در حال یادگیری مطالب ارائه شده در دوره هست.
اینکه بخواهیم یک منبع درآمد داشته باشیم بد نیست. اما اگر آموزش دهنده مهارت کافی نداشته باشد این نوع تولید محتوا به نوعی کلاهبرداری محسوب میشود. منتها هدف اصلی ما ایراد گرفتن از بقیه نبوده و نیست. سعی داریم یادآور شویم که باید کیفیت و آموزش و مهارت مربی را قبل از خرید یا شروع به یادگیری بسنجید. در ادامه سعی میکنیم با معرفی اپلیکیشنها و نرمافزارهای کلیپ سازی معروف و قدرتمند موجود در بازار، شناخت بیشتری از ساخت کلیپ برای کاربران خود ایجاد کنیم؛ چراکه بهترین کار برای شروع هر اموزشی آشنایی با ابزارهای معروف آن است.
اینشات یکی از محبوبترین اپلیکیشنهای ادیت و ساخت کلیپ است که درصد بالایی از کاربران اینستاگرام کار خود را با آن شروع کردهاند. این نرمافزار قابلیتهای متنوع و بسیار حرفهای را در اختیار کاربر میگذارد. اگر آشنایی نسبی با کلیپ سازی و ادیت دارید این نرمافزار بهترین ابزار برای شما خواهد بود. آموزش ساخت کلیپ با اینشات زمان و هزینه زیادی برای شما ندارد. شاید تنها با دیدن چند ساعت آموزش تبدیل به یک کاربر حرفهای اینشات شوید. اما کیفیت و جذابیت محتوایی که با آن میسازید بیشتر به خلاقیت شما و دوربینی که استفاده میکنید بستگی دارد.
Vivavideo اپلیکیشن دیگری است که برای فیلم بردارهای آماتور و تازه کار توصیه میشود. این اپلیکیشن به دوربین گوشی دسترسی دارد؛ بنابراین گزینههای زیادی در هنگام فیلم برداری در اختیار کاربر خود میگذارد. به کمک این نرمافزار ساخت کلیپ با فیلم مثل آب خوردن میشود. ویژگی قابل توجه viva video ارائه نسخههای اندروید و ios است.
Alight Motion یک اپلیکیشن اندرویدی است که برای ساخت موشن گرافیک، انیمیشنهای ساده و متحرک سازی تصاویر استفاده میشود. اگر ذوق هنری دارید و به انیمیشن سازی و صداگذاری نیز علاقهمند هستید این نرمافزار مناسب شماست. همچنین برای ساخت موشن گرافیکهای مورد استفاده در ابتدای کلیپها نیز میتوانید از این اپلیکیشن بهرهمند شوید.
نرمافزار بعدی که قصد معرفی آن را داریم Kinemaster نام دارد. این اپلیکیشن پرقدرت و حرفهای کرهای متخصص ادیت فیلم و کلیپ است. شما میتوانید کاین مستر را هم با آیفون و هم با گوشی اندرویدی مورد استفاده قرار دهید.
امروزه دستگاههای تلفن همراه به قدری پیشرفته کردهاند که تقریباً هر کاری میتوان با آنها انجام داد. شاید بتوان گفت کلیپ سازی کمترین فعالیتی است که یک موبایل توانایی انجام آن را دارد. بزرگترین مزیت این وسیله سبکی و همیشه همراه بودن آن هست که شما را قادر میسازد هر لحظه و در هر مکانی کلیپ خود را بسازید. اپلیکیشنهای موبایل معرفی شده در قسمتهای قبلی بسیار قدرتمند هستند و گاهی اوقات با قابلیتهای خود کاربران را شگفت زده میکنند. در واقع توانایی آنها بیش از انتظار است. این ابزارها باعث میشوند نیاز کمتری به هزینههای هنگفت برای خرید لپتاپ یا کامپیوتر با گرافیک بالا حس کنیم.
ساخت کلیپ با گوشی میتواند نقطه شروع بسیاری خوبی برای اشخاصی باشد که اول راه هستند و سرمایه چندانی برای هزینه کردن ندارند. همچنین اشخاصی که زمان زیادی برای ادیت فیلم ندارند نیز محیط موبایل را برای کلیپ سازی انتخاب میکنند. اگر علاقه به بلاگری یا هر فعالیت رسانهای دیگری دارید توصیه میشود حتماً کار خود را با موبایل شروع کنید. با کمی پیشرفت وقت استفاده از کامپیوتر و ساخت کلیپهای حرفهایتر هم خواهد رسید.
کلیپ سازی با نرمافزارهای کامپیوتری را وقتی نیاز دارید که به اندازه کافی در این زمینه رشد کرده باشید. سعی کنید برای کار با کامپیوتر عجله نداشته باشید؛ چراکه ادیتورهای تحت ویندوز نیاز به صرف زمان بیشتری برای یادگیری دارند. البته در فضای مجازی کسانی بیشتر پیشرفت میکنند که حرفهایتر ظاهر شوند. پس نباید این ابزار را بهکلی فراموش کنید. اگر به اندازه کافی دیده شدید و میخواهید جلوههای ویژه جذابتری داشته باشید و گرافیک بهتری ارائه دهید حتماً به کامپیوتر یا لپتاپ نیاز خواهید داشت. پریمیر و افترافکت ابزارهای بسیار کارآمد و قدرتمندی هستند که در کلیپ سازی با کامپیوتر به شما کمک میکنند. مسلماً با نرمافزار مانند فتوشاپ هم امکان کلیپ سازی داریم. اما فتوشاپ بیشتر تخصص گرافیکی و کار با عکس را پوشش میدهد.
همانطور که گفتیم ساخت کلیپ از شاخههای شغلی تدوینگری به شمار میرود. پس میتوانید این مهارت را به عنوان دریچهای برای ورود به دنیای کسب و کار در نظر بگیرید. شرکتها و کسب و کارهای کوچک زیادی نیاز به افرادی با مهارت ادیت و ساخت کلیپ با گوشی دارند. این روزها گوشی مانند خودرو است. حتما آگهی استخدام به همراه ماشین را دیدهاید. در سالهای اخیر آگهیهای مشابه برای دارندگان موبایل نیز افزایش یافتهاند. صاحبان بیزینسهای کوچک اشخاصی را استخدام میکنند که به عنوان ادمین شبکه مجازی با آنها همکاری کنند. داشتن مهارت ادیت فیلم و ساخت کلیپ در ایننوع آگهیها مزیت محسوب میشود.
مزایای ساخت کلیپ با گوشی
از مهمترین مزایای ساخت کلیپ با گوشی موارد زیر را میتوان نام برد:
مخاطب امروزی تمام حواس خود را برای انتخاب یک محصول یا محتوا به کار میگیرد. کلیپ فضایی متحرک و دارای صدا را به بیننده ارائه میدهد. این تصاویر متحرک اگر جذابیت و کیفیت بالایی داشته باشد مخاطب بیشتری را مجذوب خود میکند. همراهی صوت با کلیپ نیز به ما امکان تحریک احساسات مخاطب را میدهد؛ بنابراین با کمی خلاقیت و ابتکار بیشتر مخاطب بیشتر به سمت ما میآید. مخاطب بیشتر نیز به معنی فروش بیشتر است.