از دیرباز واژه "اعتماد" نقش کلیدی در مناسبات تجاری ، مالی و اقتصادی مردم داشته و اصل اولین در معاملات و مراودات ، اعتماد بر اسنادِ فروشنده بود. معامله گران هنگام خرید و فروش ملک، ...
آشنایی با مفهوم و ماهیت جعل اسناد
آشنایی با مصادیق جعل اسناد رسمی
آشنایی با تزاویر معادل جعل اسناد
آشنایی با مجازات جعل اسناد
این دوره به نحوی تهیه و تدوین شده است که مباحث آن به سادهترین شکل ممکن بیان شوند و مخاطبان دوره بتوانند بهسادگی متوجه موضوعات مطرح شده شوند. به همین جهت برای شرکت در این دوره هیچ پیشنیاز به خصوصی وجود ندارد و افراد با هر سطحی از آگاهی و تحصیلات میتوانند از مباحث این دوره نهایت استفاده را داشته باشند.
از دیرباز واژه "اعتماد" نقش کلیدی در مناسبات تجاری ، مالی و اقتصادی مردم داشته و اصل اولین در معاملات و مراودات ، اعتماد بر اسنادِ فروشنده بود. معامله گران هنگام خرید و فروش ملک، زمین، کالا، مرکب و حتی زمانِ پرداختِ حواله، پولِ رایج، سفته و چک، بر اصالتِ ثمن و مثمن تکیه کرده و آن را مبنای سلامتِ معامله می پنداشتند. حال، اگر تزویر، تقلب و جعل، بر روابط بازار و اقتصاد حاکم گردد و اعتمادِ معامله گران مورد خدشته واقع شود، آیا سنگ بر روی سنگ می ماند؟ اما در عصر جدید با توجه به گسترش روز افزون جعل و تقلب در اسناد و نوشتههای رایج، بر هر شهروند لازم و ضروری است تا با مفاهیم و مصادیق آن اشنا شده تا در مراودات اجتماعی و اقتصادی مغمون واقع نگردد.
اهدافِ متعددی برای آشنایی با جعل و تردید در اسنادِ تجاری مورد توجه است اما شاید مهمترین آن عبارت باشد از اینکه اولا خود شهروندان از ارتکاب به جعل در اثر ندانستن در امان مانده و گرفتار مجازاتهای قانونی نگردند و ثانیا با خیال آسوده تری پای در مناسبات اقتصادی و تجاری و اجتماعی بگذارند و از شر جاعلینِ اسناد در پناه باشند.
برای مصون ماندن از شر جاعلین و گرفتار نشدن در دامِ جعل، چارهای جز آموزش نداریم؛ باید بیاموزیم که جعل چیست و چگونه رخ میدهد؟ باید بیاموزیم که استفاده از سند مجعول چگونه و به چه شکل دامان ما را آلوده می کند؟ باید بدانیم که گاهی با یک اشتباه کوچک و حتی با یک لاگ غلط گیر ممکن است ما هم وارد عالم جاعلین شویم و خلاصه آنکه هر میزانی که اگاهیها و آموزش های عمومی ارتقاء یابد، به همان میزان جرم کاهش مییابد. بسیار دیدهایم که اشخاصِ عادی صرفا به دلیل عدم اشنایی با قوانین و قواعدِ جعل، ناخواسته مرتکب رفتاری شدهاند که عملا از مصادیق تزویر و تقلب و جعل بوده و سالهای سال، مجبور به تحمل مجازات گردیده و مسیر زندگی شان عوض شده است؛ یا آنکه ناخواسته اسیر یک سند جعلی شده و با تکیه بر اصالت آن، دارایی و اموال خود را به فناء دادهاند لذا ضروت دارد تا هر شهروند چه در قالب بازاری، چه در قالب کارمند و یا در هر نقش و منزلتی، با مفاهیم کلی جعل و برخی مصادیقِ عینی آن اشنا گردد تا از عواقب این پدیده به دور باشد.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 4 امتیاز
3 نظراستاد فرهود فهیم کارشناس ارشد رشته حقوق (گرایش جزا و جرمشناسی) از دانشگاه قم است. ایشان پژوهشگر و مدرس دروس رشته حقوق جزا هستند و دروس بسیاری از جمله حقوق جعل و تردید در اسناد، حقوق جزا و جرمشناسی، کیفرشناسی، جرایم لسانی را در دانشگاه و کارگاههای آموزشی تدریس کردهاند. وی همچنین مقالات متعددی در زمینههای مختلف نگارش کردهاند.
اطلاعات بیشتر