درس الکترونیک دیجیتال و مدارهای الکترونیکی یکی از دروس تخصصی رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی است که به علاقهمندان قابلیت درک ساختار قطعات الکترونیکی و نیمههادی را میدهد تا بتوانند نحوه کارکرد ترانزیستورهای MOSFET در مدارهای دیجیتال را تحلیل کنند. دانشجویان مهندسی کامپیوتر و برق که قبل از این درس مفاهیم گیتها را در مدارهای منطقی فراگرفتهاند، در این درس امکان پیادهسازی واقعی این منطقها و گیتها را میبینند، درواقع این درس را میتوان ترکیبی از دروس مدار منطقی و مدارهای الکترونیکی با تمرکز روی تحلیل دیجیتال دانست.
درس الکترونیک دیجیتال بعد از معرفی مفهوم مواد نیمههادی، دیود و ساختار تراتزیستورهای MOSFET، روی تحلیل سیگنالهای دیجیتال و طراحی مدار ترازیستوری گیتها و مدارهای منطقی تمرکز دارد. توسط این گیتهای پایه میتوان مدارهای مجتمع (IC) را که از ماژولهای بزرگتر و پیچیدهتر منطقی تشکیل شده طراحی کرد. تمرکز اصلی این درس روی ترانزیستورهای نوع MOSFET است که ترانزیستور غالب در طراحی تراشههای مهم امروزی محسوب میشود.
درس الکترونیک دیجیتال از دروس مهم و پایه برای درک سطوح پایین طراحی تراشهها محسوب میشود و پیشنیاز درس VLSI دوره کارشناسی و اکثر دروس کارشناسیارشد مهندسی کامپیوتر گرایش معماری کامپیوتر و مهندسی برق گرایش الکترونیک دیجیتال محسوب میشود. همچنین، یکی از دروس تخصصی کنکور کارشناسیارشد مهندسی کامپیوتر است. از پیشنیازهای این درس آشنایی با مدار منطقی و مفاهیم اولیه مدارهای الکتریکی است.
دکتر مهدی امینیان، تحصیل آکادمیک خود را در سال ۸۱ در رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه امیرکبیر آغاز کرد و در سال ۸۵ با گرایش سختافزار به پایان رساند. در سال ۸۵ در همان دانشگاه بهعنوان استعداد درخشان برای کارشناسیارشد مهندسی کامپیوتر با گرایش معماری کامپیوتر پذیرفته شد و تمرکز خود را روی مباحث دیجیتال همانند الکترونیک دیجیتال، VLSI، طراحی مدارهای دیجیتال و سپس روی مدارهای کوانتومی قرار داد و در سال ۸۷ مدرک کارشناسی ارشد خود را با پایاننامه ای در زمینه همانندسازی مدارهای کوانتومی اخذ کرد.
سپس، در اواسط سال ۸۸ برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا به دانشگاه پلیتکنیک فدرال لوزان سوییس (EPFL) رفت و در دانشکده برق و گروه معماری پیشرفته کوانتومی پذیرفته شد. در انتهای سال ۲۰۱۴ (آذر ۱۳۹۳) توانست تز دکترای خود را در زمینه طراحی و ساخت تشخیصدهندههای نوری حساس به امواج مادون قرمز براساس مواد سیلیکونی و ژرمانیومی برای کار در دماهای فوق پایین به پایان برساند و مدرک دکترای خود را از یکی از بهترین دانشگاههای اروپا و جهان اخذ کند.
دکتر مهدی امینیان از سال ۹۴ بهعنوان عضو هیئت علمی مهندسی کامپیوتر دانشگاه گیلان مشغول به فعالیت است.