این درس یکی از مهمترین دروس مهندسی کامپیوتر و گرایش دیجیتال مهندسی برق است. هدف از آموزش رایگان درس مدارهای منطقی آشنایی با اصول و تحلیل و طراحی مدارهای منطقی دیجیتال، طراحی سیستمی توسط مدارهای مجتمع قابل برنامهریزی (PLD) و زبان توصیف سختافزار است.
درس مدارهای منطقی تلاش میکند صرفاً روی تئوری تمرکز نکند و در حین درس و مخصوصاً در تمرینات شبیهسازی و پروژه کاربرد عملی این مفاهیم را نشان دهد. این درس پایه و پیشنیاز درس معماری کامپیوتر و بهصورت غیرمستقیم پایه اکثر دروس سختافزاری و سیستم عامل محسوب میشود و به دانشجویان قابلیت درک منطق استفاده شده در کامپیوترهای امروزی را میدهد. از طرف دیگر، همنیاز این درس ریاضیات گسسته محسوب میشود، ولی اکثر مطالب مورد نیاز در همین درس مجدداً توضیح داده شدهاند.
مباحث درس را میتوان به چهار بخش کلی (غیر از مقدمه) تقسیم کرد. در بخش اول بعد از مقدمه، مفاهیم پایه مربوط به سیستم اعداد و اعداد دودویی (مبنای دو) که بنیان کامپیوترها یا بهطور کلی سیستمهای دیجیتال هستند بیان میشود، در این بخش، علاوهبر آشنایی با اعداد دودویی و تبدیل آنها به دهدهی (مبنای ده) یا بالعکس، نحوه انجام اعمال اصلی ریاضی نیز روی آنها بررسی میشود. در بخش بعدی اصول جبر بول برای فرمولبندی و ایجاد پایه ریاضی برای منطق دودویی معرفی میشود. در این بخش، گیتهای پایه منطقی معرفی میشوند، نحوه سادهسازی توابع منطقی براساس جبر بول بررسی میشود، همچنین روشهای متفاوت نمایش توابع همچون جدول درستی، مدار، فرمهای کانونی و نمایش بهصورت مینترم و ماکسترم توضیح داده میشوند.
دکتر مهدی امینیان، تحصیل آکادمیک خود را در سال ۸۱ در رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه امیرکبیر آغاز کرد و در سال ۸۵ با گرایش سختافزار به پایان رساند. در سال ۸۵ در همان دانشگاه بهعنوان استعداد درخشان برای کارشناسیارشد مهندسی کامپیوتر با گرایش معماری کامپیوتر پذیرفته شد و تمرکز خود را روی مباحث دیجیتال همانند الکترونیک دیجیتال، VLSI، طراحی مدارهای دیجیتال و سپس روی مدارهای کوانتومی قرار داد و در سال ۸۷ مدرک کارشناسی ارشد خود را با پایاننامه ای در زمینه همانندسازی مدارهای کوانتومی اخذ کرد.
سپس، در اواسط سال ۸۸ برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا به دانشگاه پلیتکنیک فدرال لوزان سوییس (EPFL) رفت و در دانشکده برق و گروه معماری پیشرفته کوانتومی پذیرفته شد. در انتهای سال ۲۰۱۴ (آذر ۱۳۹۳) توانست تز دکترای خود را در زمینه طراحی و ساخت تشخیصدهندههای نوری حساس به امواج مادون قرمز براساس مواد سیلیکونی و ژرمانیومی برای کار در دماهای فوق پایین به پایان برساند و مدرک دکترای خود را از یکی از بهترین دانشگاههای اروپا و جهان اخذ کند.
دکتر مهدی امینیان از سال ۹۴ بهعنوان عضو هیئت علمی مهندسی کامپیوتر دانشگاه گیلان مشغول به فعالیت است.