در آموزش رایگان نحوه پر کردن اظهارنامه اشخاص حقوقی که جز یکی از مباحث حسابداری است به شما یاد میدهیم که چگونه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی را پر کنید؛ اما قبل از این آموزش باید به شما معنی کلمه " مودی " را بگوییم.
مالیات چیست و مودی به چه معناست؟
مالیات یک نوع هزینه اجتماعی است که سازمانهای دولتی جهت تامین هزینههای عمومی از فرد مشمول پرداخت دریافت میکنند. امکان دارد مالیات به شخص، موسسه، شرکت، نهاد و ... واجب شود که پرداخت آن برای هر شخص مشمول شده، الزامی میباشد.
مودَی در لغت به معنی پرداخت کننده میباشد و در این آموزش نیز منظور فرد پرداخت کننده است.
اشخاصی که مشمول مالیات میشوند به دو دسته حقیقی و حقوقی تقسیم میشوند که در این دوره به اشخاص حقوقی توجه داریم.
اشخاص حقوقی چه کسانی هستند؟
به شکل دقیق نمیتوان گفت اشخاص حقوقی چه کسانی هستند؛ اما اشخاص حقوقی از جمع دو یا چند شخص حقیقی که فعالیتی را در جامعه انجام میدهند تشکیل شده است. برای مثال به سازمانها یا شرکتهایی که فعالیتی خاص را انجام میدهند، اشخاص حقوقی میگویند.
روشهای پرداخت مالیات و سال مالی:
شیوه تعیین و محاسبه میزان مالیات پرداختی هر فرد اعم از حقوقی و یا حقیقی به دو صورت خود اظهاری و یا علیالرأس میباشد. خود اظهاری به این معناست که هر فرد (حقیقی یا حقوقی) اعلام کند در سال مالیاتی خود چه میزان درآمد و به تبع آن سود کسب کرد و چه میزان باید متحمل پرداخت مالیات شود.
که در آموزش رایگان نحوه پر کردن اظهارنامه اشخاص حقوقی به طور مفصل به موضوع پرداخت مالیات از طریق پرکردن فرم اظهارنامه پرداخته میشود.
سالِ مالی یا مالیاتی به یک سال شمسی گفته میشود که ابتدای آن از اول فروردین و پایان آن آخرین روز اسفند همان سال است. اما توجه به این نکته ضروریست که سال مالی برای اشخاص حقوقی منطبق با اساسنامه آن شرکت میباشد و در صورت عدم تطبیق با تعریف سال مالی شمسی معیار تعیین، سال مالی جهت پرداخت مالیات سالِ مالی آن شرکت است.
مشاور رسمی مالیاتی
عضو جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ایران
مدیر موسسه مالی سرمایگان
چه افرادی موظف به تنظیم اظهارنامه مالیاتی هستند؟
براساس ماده یک قانون مالیاتهای مستقیم تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی نام برده شده موظف به تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی هستند.
با توجه به اهمیت و حساسیت تنظیم این فرم معمولا سازمانها و یا شرکتها برای انجام امور مالیاتی خود از یک یا چند نفر مسلط به این حوزه کمک میگیرند و استخدام میکنند اما ما در مکتبخونه برآن شدیم تا در یک دوره آموزشی رایگان تمامی موارد و نکات با اهمیت را توضیح دهیم و شما به آسانی بتوانید بدون نیاز به استخدام حسابدار مالیات خود را تسلیم و اظهار نمایید.
پر کردن اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی :
به طور کلی باید طی چند مرحله اظهارنامه مالیاتی پر شود؛ اشخاص حقوقی با مراحل زیر رو به رو هستند.
1.فرم مشخصات و اطلاعات شخص حقوقی:
فرم مشخصات و اطلاعات شخص حقوقی دربرگیرنده تمام اطلاعات شخص پرداخت کننده (مودی) میباشد.
2.فرم اطلاعات مربوط به حساب بانکی شخص حقوقی:
همانطور که از اسم فرم پیداست، این فرم مربوط به اطلاعات حساب بانکی فرد است.
3.فرم اطلاعات خصوصی شخص حقوقی:
این فرم مربوط به اطلاعات خصوصی شخص حقوقی است و اکثر سوالات این فرم را باید با بله یا خیر پاسخ دهید.
از این مورد به بعد فرمهایی که پیش روی شما میآید، مربوط به جوابهایی است که در فرم اطلاعات خصوصی یا همان اختصاصی دادهاید.
4.اطلاعات مجوز فعالیتهای اقتصادی:
در صورت دادن جواب بله در اولین سوال فرم خصوصی، این جدول برای شما به نمایش در خواهد آمد که باید حتما این جدول را کامل کنید.
5.اسم عضوهای هیئت مدیره و نام مدیرعامل:
همانطور که از اسم جدول مشخص است، باید در آن اطلاعات مربوط به اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل را وارد کنید.
6.مشخصات دفترهای قانونی مودی:
اگر به سوال 7 اطلاعات خصوصی پاسخ بله داده باشید، این جدول برای شما نمایش داده میشود که پر کردن موارد خواسته شده الزامی میباشد.
7.مواردی درباره پذیرش بورس سهام:
اگر شما به سوال شش در فرم اطلاعات اختصاصی جواب بله داده باشید، این جدول نمایش داده میشود و از شما جزئیاتی در مورد پذیرش بورس سهام میخواهد که باید تمامی موارد خواسته شده را وارد کنید.
8.مجموع درآمدهایی که در گذشته مالیاتهای آنها به شکل مقطوع داده شده است:
در این جدول باید تمامی درآمدهایی که در گذشته مالیات آنها را پرداخت کردید، وارد کنید.
9.مجموع درآمدهایی که از مالیات معاف شدند:
شما در این جدول با چند بخش رو به رو هستید که باید تمامی موارد خواسته شده را وارد کنید در غیر این صورت کار شما ناقص پیش خواهد رفت.
10.استهلاک ضرر سالانه:
در این جدول شما باید تمامی موارد خواسته شده را وارد کنید که عموما مربوط به استهلاک سالانه خواهد بود.
11.معافیتهای مالیاتی:
این جدول زمانی برای شما به نمایش درخواهد آمد که سوال 12 فرم اطلاعات اختصاصی را با بله جواب داده باشید. تمامی موارد خواسته شده در این جدول را باید وارد کنید.
در ادامه نیز با چند جدول دیگر که به صورت فهرستوار برای شما میگوییم رو به رو خواهید شد.
با جدول ثبت کمکهای مالی پرداختی، ترازنامه، وضعیت سود و ضرر، گردش حساب سود یا ضرر انباشته، موجود بودن مواد و کالا، اطلاعاتی مربوط به سرمایه مودی، قیمت تمام شده کالای فروخته شده، درآمدی که پیمانکار به صورت ناخالص داشته است، بهای کار انجام شده توسط پیمانکار، تعداد نفرات کارمندان و کارکنان و جدول واردات و صادرات رو به رو خواهید شد که باید تمامی موارد خواسته شده در این جداول به صورت دقیق پر شوند.
اما بعد از فرم اطلاعات اختصاصی، شما باید فرمهای دیگری مانند حساب کردن مالیات، پانویس، تایید آخر جزئیات و اطلاعات وارد شده و فهرست قبضها را پر کنید.
مودیان حقوقی میتوانند به صورت الکترونیکی با استفاده از اینترنت و در اختیار داشتن یوزر، پسورد و کد رهگیری پیش ثبت نامی داشته باشند و اگر اطلاعات ارائه شده توسط آنها مورد تایید بود، ثبت نام نهایی صورت بپذیرد.
مودیان حقوقی باید برای ثبت و ارائه اطلاعات خود به سایت مشخص شده توسط سازمان مربوطه مراجعه کنند و در آنجا به تمامی موارد خواسته شده پاسخ بدهند و تمامی اطلاعات و جزئیات مورد نیاز را در اختیار مراجع ذیربط قرار دهند.
همواره در نظر داشته باشید که مالیات گرفته شده، با توجه به درآمد شخص حقوقی میباشد و به هیچ عنوان مالیات دریافت شده از شخص حقوقی، برابر با شخص حقیقی نخواهد بود.
اشخاص حقوقی اگر اعتراضی نسبت به مالیات پرداخت شده دارند، میتوانند اعتراض خود را ثبت کنند تا در اولین فرصت توسط بخش مالیاتی بررسی شود و جواب این اعتراض آنها در اولین فرصت داده شود.
مزایای دیدن دوره آموزش رایگان نحوه پر کردن اظهارنامه اشخاص حقوقی از سایت مکتبخونه:
این دوره آموزشی در سایت مکتبخونه کاملا رایگان میباشد و شما هیچ پولی را برای دیدن این دوره آموزشی پرداخت نمیکنید.
یکی از اصلیترین مزایای دیدن این دوره از سایت ما، کوتاه و در عین حال جامع بودن است؛ به عبارتی دیگر ما توضیحات را خیلی سریع اما کامل میگوییم و مطمئنا با دیدن این آموزش تمام نکاتی که لازم است را میآموزید.
جمع بندی نهایی:
اطلاعات و نکاتی که در آموزش رایگان نحوه پر کردن اظهارنامه اشخاص حقوقی گفته شد، به صورت فهرستوار بوده و به هیچ عنوان توضیح تخصصی درباره جدول یا فرمی داده نشده است زیرا زمان پر کردن اظهارنامه مالیاتی نیازی به داشتن اطلاعات تخصصی نیست و در حدی که مطلع باشید با چه جداول و فرمهایی مواجه هستید، کفایت میکند.